Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 23:34:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 23:34:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 61
    Συνολικά: 62
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βελτιώνοντας το 130Χ  (Αναγνώστηκε 28772 φορές)
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 15:09:03 »

Αμα δουλευει μην το πειραζεις.  Thumbs up

Στην εξω τρυπα το εχεις το ντιζακι? Εκει ειναι καλυτερα? Εγω το εχω στην μεσαια.

Δεν το έχω δοκιμάσει στην μεσαία τρύπα για να σου πω. Απλά φαντάζομαι στην εξωτερική θα είναι πιο απότομο και νευρικό, και στην μεσαία θα συπεριφέρεται πιο γλυκά. Τώρα όμως έτσι το έχω συνηθίσει, οπότε δεν το αλλάζω. Όμως για να πω την αλήθεια, εκ των υστέρων που είδα φωτογραφίες από άλλους, οι περισσότεροι στην μεσαία τρύπα το έχουν και όχι στην εξωτερική. Μπορεί να είναι πράγματι καλύτερα.
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #91 στις: Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 15:12:43 »

Στην εξω τρυπα το εχεις το ντιζακι? Εκει ειναι καλυτερα? Εγω το εχω στην μεσαια.

Δεν το έχω δοκιμάσει στην μεσαία τρύπα για να σου πω. Απλά φαντάζομαι στην εξωτερική θα είναι πιο απότομο και νευρικό, και στην μεσαία θα συπεριφέρεται πιο γλυκά. Τώρα όμως έτσι το έχω συνηθίσει, οπότε δεν το αλλάζω. Όμως για να πω την αλήθεια, εκ των υστέρων που είδα φωτογραφίες από άλλους, οι περισσότεροι στην μεσαία τρύπα το έχουν και όχι στην εξωτερική. Μπορεί να είναι πράγματι καλύτερα.

Δεν σου βγαζει wag στην εξω τρυπα? Το gain που το εχεις?
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #92 στις: Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 15:15:45 »

Φιλε Skynet πολυ κατατοπιστικη για αλλη μια φορα η παρουσιαση για το mesh των γραναζιων.
    Προς το παρον δεν θα κανω κατι γιατι πεταει πολυ καλα, να φανταστεις εχω παρει το μεταλλικο slider της ουρας
    και δεν το βαζω γιατι η ουρα ειναι αψογη. Εχω βαλει τα λαστιχακια στο στοκ slider.

Αργοτερα και αν μου βγαλει τζογους η προβληματα θα προχωρησω και σε αλλες επεμβασεις.

Ευχαριστω για την αναλυτικη παρουσιαση.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #93 στις: Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 16:56:22 »

Δεν σου βγαζει wag στην εξω τρυπα? Το gain που το εχεις?

Όχι, δεν βγάζει wag ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα. Το gain το έχω ξαναπάει ακριβώς εκεί που είναι από το εργοστάσιο. Πριν το είχα μειωμένο κατά 4 μονάδες (το rudder μόνον), αλλά όπως είπα και πιο παλιά, με καλά ρουλεμάν και σωστή ρύθμιση του μήκους της μπούμας, εξέλειπαν οι λόγοι που απαιτούσαν μειωμένο gain, και έτσι το ξανανέβασα.

Θέλω να πω συνοψίζοντας, ότι το δικό μου συμμορφώθηκε με τα εξής: 1) Subtrims στην ελαττωματική mainboard (πολύ σημαντικό για το δικό μου 130Χ), 2) Ρουλεμάν Walkera στην ουρά, 3) Μεταλλική καρφίτσα με πλαστική επένδυση στο pitch lever που δεν αφήνει τζόγους με το pitch slider, 4) Μεταλλικό γρανάζι Α, και 5) Προσαρμογή του μήκους της μπούμας η οποία δεν ήταν ακριβώς όσο θα έπρεπε (προφανώς δεν είναι όλες ακριβώς ίδιες).

Μικρότερη κατά την άποψή μου θετική επίπτωση, αλλά πάντως καλή είχαν: 1) Το DS35 σέρβο αντί του γραμμικού, και 2) Επικουρικό ρουλεμάν από mcpx blade grip, στην αριστερή πλευρά του tail case, εκεί που πιάνει το κολλάρο (μετατροπές από skynet).

Πολλές επίσης άλλες ιδέες και μετατροπές από αυτές που έχουν προταθεί είναι στα υπόψην όταν χρειαστούν. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι προσπαθούμε όλοι, και εν πολλοίς τα καταφέραμε, να το κάνουμε να πετάει στοκ αξιοπρεπώς, χωρίς να πληρώσουμε άλλα δύο ελικόπτερα σε αναβαθμίσεις. Είναι άλλο να χώσεις λεφτά επειδή σου αρέσει να το βλέπεις τσίλικο, και άλλο να πρέπει να τα χώσεις μόνον και μόνον γιατί αλλιώς έχει πρόβλημα.

Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #94 στις: Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 22:47:14 »

Τωρα με εβαλες σε σκεψεις με το slider, μαλλον θα κατσω να βαλω το μεταλλικο που πηρα.

Οσο για τα λεφτα που λες για τις αναβαθμισεις, εγω ειμαι πολυ φιλος των upgrades αλλα με αυτο ηθελα να το κανω να πεταει καλα χωρις.
    Τωρα μπορει να αρχισω μια μερα και να του χωνω upgrades αλλα θελω να τα βαζω μονο γιατι ειναι δικη μου επιλογη και οχι γιατι δεν πεταει.
    Απο την αλλη επειδη θελω να μαθαινω με αυτο, δηλαδη να τρωει τουμπες, δεν ξερω ποσο θα αντεχουν οι μεταλλικες κεφαλες και τετοια.

Θα δω, προς το παρον ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την πτηση του.
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #95 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 18:01:53 »

Προς μεγαλη απογοητευση τελικα το DS35 σερβο που πηρα ειναι απο τα προβληματικα. Εχει τζογους και βγαζει wag οτι και να εχω κανει στο ελικοπτερο.
    Μεχρι που εβαλα ολη την ουρα μεταλλικη case, slider και grips και παλι τα ιδια. Αφου λοιπον με ενοχλουσε πολυ το wag που αλλοτε ηταν λιγοτερο και αλλοτε περισσοτερο
    χωρις να πειραζω τιποτα και φοβομουν οτι θα μου καταστρεψει γρηγορα και τα ρουλεμαν ειπα να ξαναδοκιμασω το "μαμα" σερβο.

Και ως δια μαγειας εξαφανιστηκε το wag και οι κραδασμοι. Κριμα γιατι ολοι πλεον λενε το ιδιο για το DS35 και δεν εχουν βρει κανενα ανταξιο με το παλιο.
    Ισως δοκιμασω το σερβο ουρας του 300 οπως εχει κανει ο φιλος skynet αλλα προς το παρον θα μεινω στο στοκ γιατι διαβασα καπου οτι η eflite
    ετοιμαζει ενα αλλο σερβο ουρας που μαλλον θα κυκλοφορησει μαιο η ιουνιο.

Οποτε θα προτεινα να μην αγορασετε το DS35 εκτος και αν ξερετε σιγουρα οτι ειναι το παλιο.

Θα ανεβασω φωτογραφιες συντομα με τι του εχω βαλει και θα σας πω και τι διαφορα εχει πτητικα.

Αυτο που εχω να πω τωρα ειναι οτι εχει μπει εδω και λιγο καιρο το HP10S μοτερ και ειναι τουμπανο.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #96 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 18:22:14 »

Προς μεγαλη απογοητευση τελικα το DS35 σερβο που πηρα ειναι απο τα προβληματικα. Εχει τζογους και βγαζει wag οτι και να εχω κανει στο ελικοπτερο.
    Μεχρι που εβαλα ολη την ουρα μεταλλικη case, slider και grips και παλι τα ιδια. Αφου λοιπον με ενοχλουσε πολυ το wag που αλλοτε ηταν λιγοτερο και αλλοτε περισσοτερο
    χωρις να πειραζω τιποτα και φοβομουν οτι θα μου καταστρεψει γρηγορα και τα ρουλεμαν ειπα να ξαναδοκιμασω το "μαμα" σερβο.

Και ως δια μαγειας εξαφανιστηκε το wag και οι κραδασμοι. Κριμα γιατι ολοι πλεον λενε το ιδιο για το DS35 και δεν εχουν βρει κανενα ανταξιο με το παλιο.
    Ισως δοκιμασω το σερβο ουρας του 300 οπως εχει κανει ο φιλος skynet αλλα προς το παρον θα μεινω στο στοκ γιατι διαβασα καπου οτι η eflite
    ετοιμαζει ενα αλλο σερβο ουρας που μαλλον θα κυκλοφορησει μαιο η ιουνιο.

Οποτε θα προτεινα να μην αγορασετε το DS35 εκτος και αν ξερετε σιγουρα οτι ειναι το παλιο.

Θα ανεβασω φωτογραφιες συντομα με τι του εχω βαλει και θα σας πω και τι διαφορα εχει πτητικα.

Αυτο που εχω να πω τωρα ειναι οτι εχει μπει εδω και λιγο καιρο το HP10S μοτερ και ειναι τουμπανο.  Thumbs up

Το μοτέρ θέλει πατέντα να μπει πχ άλλο speed controller ?   Απο που το πήρες ?
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #97 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 18:32:21 »

Το μοτερ παιζει με το στοκ esc. Αυτο που χρειαζεται ειναι να κοψεις λιγο το πλαστικο στο επανω μερος του frame
    εκει που βγαινει το μοτερ γιατι εχει μεγαλυτερη διαμετρο. Οι δυο γωνιες προς την μπαταρια πρεπει να φαγωθουν.
    Το εχω βαλει με 10αρι pinion και παιζει καλυτερα στο 95% γκαζι. Εκει με την nanotech 450mAh με flips, loops, half piros
    βγαζει 4.30 λεπτα. Σε κανονικο 3D φανταζομαι 3.30 με 4 το πολυ. Αν ειναι καλες οι μπαταριες δεν μπογγαρει με τιποτα.
    Το πηρα απο το miracle mart μαζι με ενα βυσμα για να το συνδεσω αφου δεν εχει.

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193
    http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=9299

Αυτο που εβαλα εγω ειναι μια εξτρα μεταλλικη βαση της xtreme στο frame αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητη.

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=110_266_647&products_id=9854

Θα ανεβασω φωτο συντομα.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #98 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 19:04:38 »

Το μοτερ παιζει με το στοκ esc. Αυτο που χρειαζεται ειναι να κοψεις λιγο το πλαστικο στο επανω μερος του frame
    εκει που βγαινει το μοτερ γιατι εχει μεγαλυτερη διαμετρο. Οι δυο γωνιες προς την μπαταρια πρεπει να φαγωθουν.
    Το εχω βαλει με 10αρι pinion και παιζει καλυτερα στο 95% γκαζι. Εκει με την nanotech 450mAh με flips, loops, half piros
    βγαζει 4.30 λεπτα. Σε κανονικο 3D φανταζομαι 3.30 με 4 το πολυ. Αν ειναι καλες οι μπαταριες δεν μπογγαρει με τιποτα.
    Το πηρα απο το miracle mart μαζι με ενα βυσμα για να το συνδεσω αφου δεν εχει.

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193
    http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=9299

Αυτο που εβαλα εγω ειναι μια εξτρα μεταλλικη βαση της xtreme στο frame αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητη.

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=110_266_647&products_id=9854

Θα ανεβασω φωτο συντομα.

Το pinion για να βγει θέλει εργαλείο ,  για να μπει τι χρειαζεται ?  Το μαμά τι pinion είναι πχ 11αρι ?
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #99 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 19:24:36 »

Το μαμα pinion ειναι 11αρι.
    Για να μπει το pinion εγω βαζω λιγο thread lock, οταν τα βγαζω δεν εχω εργαλειο, τα ζεσταινω με ενα αναπτηρα
    να μαλακωσει η κολλα και τα τραβαω με πενσα σιγα σιγα.
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #100 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 19:33:01 »

Στο εξωτερικο λενε οτι τα σερβο τα καθαριζουν με DEOXIT το οποιο δεν ξερω τι ειναι αλλα απο οτι ειδα δεν
    το βρισκεις εδω ελλαδα. Εσεις με τι τα καθαριζεται? Ξερετε κατι που να ειναι τοσο καλο οσο αυτο το DEOXIT?
    Γιατι γι αυτο λενε οτι τα καθαριζει και παραλληλα κανει καλυτερες τις επαφες και δεν αφηνει να ξαναμαζεψει ευκολα αυτη την carbon μαυριλα.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #101 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 21:58:00 »

Λυπάμαι που το DS35 που αγόρασες ήταν τελικά από την νέα "χαλασμένη" γενιά. Τουλάχιστον όμως ήσουν υποψιασμένος για το τι μπορεί να αντιμετωπίσεις. Αλλιώς υπάρχε κίνδυνος να σε τρελάνει. Δυστυχώς, η e-flight κάτι άλλαξε στο εσωτερικό του σέρβο, και στα παράπονα των πελατών ότι δεν δουλεύει πλέον σωστά στο 130Χ, απάντησε ότι αυτό το σέρβο ποτέ δεν προοριζόταν να δουλέψει στα 130Χ!!!!!!! παρόλο που μαζί με το σέρβο, πουλάει και την αντίστοιχη βάση για το 130Χ. Άντε να βγάλεις άκρη. Πάντως ίσως στην Ελλάδα να υπάρχει ακόμα απόθεμα από τα παλιά σέρβο. Όμως μπορεί κάποιος μαγαζάτορας να μας διαβεβαιώσει για αυτό; Να αγοράσουμε κανένα να έχουμε για ανταλλακτικό...

Κανένα άλλο σέρβο δεν έχει αναφερθεί να δουλεύει τόσο καλά όσο το παλιό DS35. Όμως από πολλές συζητήσεις που είδα, αρκετοί έμειναν ευχαριστημένοι από αυτό εδώ: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=23484
    Είναι πολύ γρήγορο, αλλά είναι υποδεέστερο σε δύναμη. Εγώ πάντως παράγγειλα ένα να υπάρχει, δυόμιση ευρώ κάνει όλα και όλα...

Τα σέρβο εγώ τα καθαρίζω με οινόπνευμα, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και ότι καλύτερο. Άλλοι τα καθαρίζουν με άσπρη γομολάστιχα !!! Δεν το έχω δοκιμάσει... Το DEOXIT ούτε εγώ το έχω βρει πουθενά. Όμως DEOXIT πρέπει απλά να είναι η μάρκα. Λογικά είναι κάποιο υγρό καθαρισμού ηλεκτρονικών επαφών και πηνίων. Θα υπάρχουν και άλλα παρόμοια, αλλά με προβληματίζει οι όλοι μιλάνε για το DEOXIT 5, σα να μην υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν.
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #102 στις: Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 23:27:42 »

Ενας πολυ καλος ανθρωπος με βοηθησε και βρηκα αυτο. Θα το δοκιμασω, φαινεται να κανει την ιδια δουλεια.

http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/CategoryID/2327/List/0/catpageindex/1/Level/a/ProductID/35587/Default.aspx

Μαλλον θα δοκιμασω και το σερβο που λες.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 06:45:26 »

Το Deoxit είναι καθαριστικό για ολισθαίνοντες μεταγωγούς (ποτενσιόμετρα). Περιέχει επιπλέον των contact cleaners και μία ποσότητα λαδιού για να επιτρέπει στη συνέχεια την ολίσθηση χωρίς μεγάλες τριβές και φθορές της επαφής πάνω στη λωρίδα άνθρακα (μεταβλητή αντίσταση) Με αυτή το servo (χρησιμοποιώντας την σαν διαιρέτη τάσης) κάνει ανάδραση δηλαδή καταλαβαίνει τη θέση που έχει φτάσει. Όταν είναι φθαρμένη το σήμα της είναι ασταθές και οδηγεί το servo σε συνεχείς μικροδιορθώσεις.

Το χρησιμοποιούν βασικά στα hi-fidelity συστήματα ήχου.

Το συγκεκριμένο από το Βενιέρη το πήρα ψάχνοντας κάτι για να καθαρίζω τα σέρβο του 130Χ. Το χρησιμοποώ όταν έχω λύσει το servo (κάθε 150 περίπου πτήσεις ή στον πάγκο ύστερα από γερή πτώση και γενική επισκευή) -όπως είμαι αυτές τις μέρες.... Πρώτα καθαρίζω με πανάκι και οινόπνευμα το strip της πλακέτας από τη μούργα. Μετά ψεκάζω με το deoxit και σκουπίζω στη συνέχεια την περίσσια. Το sttrip μένει γιαλισμένο και ίσως λίγο γλυστερό.
    -Δεν μπόρεσα να δω διαφορά όταν το έτιξα απλά επάνω χωρίς να έχω λύσει το servo. Αλλά μπορεί να έτυχε, δεν το έχω κάνει συστηματικά.

Χαίρομαι που το ψάχνουμε το θέμα μέχρι τρίχας!  
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 06:58:43 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #104 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 12:22:54 »

Το εψαξα κι εγω λιγο χθες το βραδυ και ειδα οτι ειναι καλο που εχει και λαδι το συγκεκριμενο του βενιερη αλλα αφου το επιβεβαιωνει και ο φιλος skynet
    τοτε θα το παρω με κλειστα ματια.

Το ελικοπτερο αυτο εχει γινει το αγαπημενο μου πλεον. Ολα τα ελικοπτερα που εχω ειναι σε αψογη λειτουργικη κατασταση και εκτος της πτησης
    μου αρεσει και η δουλεια στον παγκο. Ειμαι σιγουρος οτι αυτο το θεμα θα βοηθησει πολλους κατοχους του 130Χ οπως βοηθησε κι εμενα.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Βελτιώνοντας το 130Χ
    Μεταπήδηση σε: