Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 02:08:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 02:08:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 87
    Συνολικά: 87
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βελτιώνοντας το 130Χ  (Αναγνώστηκε 28687 φορές)
    chris-audio
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #105 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 13:40:27 »

Χρόνια σας πολλά,

Δεν εχω 130x αν και μου αρέσει πολύ και γι αυτό διαβάζω το τι κάνετε. Με αφορμή το σχόλιο του markosgt <μου αρέσουν οι πτήσεις αλλά και η εργασία στον πάγκο> ρε παιδιά καλοπροαίρετα το λέω, αλλά απ ότι έχω καταλάβει αυτό το heli ειναι 99 φορές στον πάγκο και μία στον αέρα. Δηλαδή πονάει παντού αυτό το μοντέλο?
    Καταγράφηκε

JR 9503
    JR NEX E8 FBL
    GRAUPNER ELEKTRO TRAINER S
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #106 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 14:32:45 »

Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #107 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 19:52:24 »

Ααααα... μπράβο βρε Skynet, ποντενσιόμετρο ήθελα να πω και είπα πηνίο. Πρακτικά είναι μια αντίσταση μεταβλητή, αναλόγως σε πιο σημείο ακουμπάει πάω της η ακίδα (τα βουρτάσια) του σέρβο.

Φίλε Chris-Audio... το ελικόπτερο αυτό, θέλει πολλή μελέτη να δεις που πάσχει. Όταν εντοπίσεις το ή τα σημεία που διαφθείρουν όλα τα άλλα εξαρτήματα του ελικοπτέρου, μεταμορφώνεται. Εγώ μόλις πριν από 5 λεπτά ξαναμπήκα σπίτι από πτήσεις, και ακόμα χαμογελάω (πρόλαβα στο τσακ και την βροχή). Όταν πετάει είναι θαύμα.

Να θέσω και ένα άλλο θέμα μιας και ακόμα είναι ζωντανή εδώ η συζήτηση. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε πουθενά χύμα μοτέρ των 5μμ; Αν δεν κάνω λάθος, τα μοτέρ του cyclic, είναι όλα 5μμ. Με λίγη πίεση προς τα πάνω, βγαίνουν εύκολα από την θήκη τους. Παρατήρησα ότι σχεδόν στο σύνολο των χαλασμένων σέρβο, αυτό που έχει χαλάσει είναι τα μοτέρ. Μόνον σε 1 από τα 6 χαλασμένα που είχα, είχε χαλάσει η πλακέτα. Αν μπορούσαμε να βρούμε φθηνά τέτοια μοτέρ, θα ήταν η απόλυτη λύση. Σε κάτι online σαιτ χονδρικής κινέζικα, βρήκα αντίστοιχα μοτέρ, αλλά οι κινέζοι θέλουν να παραγγείλεις μια καραβιά μοτέρ ως ελάχιστη παραγγελία.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #108 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:02:20 »

Ααααα... μπράβο βρε Skynet, ποντενσιόμετρο ήθελα να πω και είπα πηνίο. Πρακτικά είναι μια αντίσταση μεταβλητή, αναλόγως σε πιο σημείο ακουμπάει πάω της η ακίδα (τα βουρτάσια) του σέρβο.

Φίλε Chris-Audio... το ελικόπτερο αυτό, θέλει πολλή μελέτη να δεις που πάσχει. Όταν εντοπίσεις το ή τα σημεία που διαφθείρουν όλα τα άλλα εξαρτήματα του ελικοπτέρου, μεταμορφώνεται. Εγώ μόλις πριν από 5 λεπτά ξαναμπήκα σπίτι από πτήσεις, και ακόμα χαμογελάω (πρόλαβα στο τσακ και την βροχή). Όταν πετάει είναι θαύμα.

Να θέσω και ένα άλλο θέμα μιας και ακόμα είναι ζωντανή εδώ η συζήτηση. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε πουθενά χύμα μοτέρ των 5μμ; Αν δεν κάνω λάθος, τα μοτέρ του cyclic, είναι όλα 5μμ. Με λίγη πίεση προς τα πάνω, βγαίνουν εύκολα από την θήκη τους. Παρατήρησα ότι σχεδόν στο σύνολο των χαλασμένων σέρβο, αυτό που έχει χαλάσει είναι τα μοτέρ. Μόνον σε 1 από τα 6 χαλασμένα που είχα, είχε χαλάσει η πλακέτα. Αν μπορούσαμε να βρούμε φθηνά τέτοια μοτέρ, θα ήταν η απόλυτη λύση. Σε κάτι online σαιτ χονδρικής κινέζικα, βρήκα αντίστοιχα μοτέρ, αλλά οι κινέζοι θέλουν να παραγγείλεις μια καραβιά μοτέρ ως ελάχιστη παραγγελία.

Αχαχαχα... σε λάθος ερώτηση απάντησα... Την μεταφέρω στην σωστή μεριά... 
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:32:51 από Fer De Lance » Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #109 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:27:34 »

Χρόνια σας πολλά,

Δεν εχω 130x αν και μου αρέσει πολύ και γι αυτό διαβάζω το τι κάνετε. Με αφορμή το σχόλιο του markosgt <μου αρέσουν οι πτήσεις αλλά και η εργασία στον πάγκο> ρε παιδιά καλοπροαίρετα το λέω, αλλά απ ότι έχω καταλάβει αυτό το heli ειναι 99 φορές στον πάγκο και μία στον αέρα. Δηλαδή πονάει παντού αυτό το μοντέλο?

Χρονια πολλα φιλε μου.

Οχι το ελικοπτερο αυτο δεν ποναει παντου, ποναει ομως η ουρα του. Τελικα κατεληξα οτι με την αγορα του ελικοπτερου αυτου πρεπει να παρεις πακετο και
    ενα μεταλλικο tail case, ενα μεταλλικο tail pitch slider και ενα μεταλλικο γραναζι Α. Απο αυτα θα βρεις πολλα και ακριβα και φθηνα, γενικα ολα δουλευουν καλα και λυνεις αμεσως το
    προβλημα της ουρας. Μπορεις βεβαια και με τα mods που αναφερονται εδω αλλα εγω απλως λεω τη γνωμη μου.

Το αλλο θεμα που εχει ειναι το gear mesh, δηλαδη η αποσταση μεταξυ των γραναζιων και κυριως του Α και Β. Κι εδω υπαρχει ευκολη και οικονομικη λυση.
    Spacer που εχουν βγαλει για τον κεντρικο αξονα http://www.fast-lad.co.uk/store/lynx_heli_innovations_main_shaft_fine_shims_spacer_lx0359-p-21678.html
    το site που εβαλα ειναι λιγο ακριβο, μπορεις να τα βρεις και αλλου φθηνοτερα. Εγω δεν το εφτιαξα ομως ετσι. Ανοιξα καινουργια τρυπα στον αξονα ελαχιστα πιο κατω
    απο την δικη του και εβαλα το κολλαρο με τη βιδα του εκει, αποτελεσμα μηδεν τζογος και τελειο gear mesh.

Τα υπολοιπα ειναι ενα εξτρα οδηγο της ντιζας του σερβο ουρας και πιο μεγαλα tail boom support. Τα τελευταια τα εφτιαξα μονος μου με μια καρμπονοντιζα που ειχα.
    Ενα αλλο που θελει ειναι καθαρισμα καθε περιπου 150 πτησεις των σερβο οπως εγραψε ο φιλος skynet.

Η γνωμη μου ειναι οτι οτιδηποτε παραπανω ειναι καθαρα upgrades οπως σε καθε αλλο ελικοπτερο και ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος αν θα
    τα βαλει η οχι.

Το μαμα μοτερ, το esc με τη μοναδα καθως και γενικα η κεφαλη του ειναι αριστα.
    Πτητικα δεν θα το σχολιασω, απεχει πολυ απο πολλα ελικοπτερα και θυμιζει μεγαλα. Ασε που πεφτει και ξεκινας απο μηδεν κοστος μεχρι και 15 ευρω σε επισκευες.
    Εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος με το 130 και οταν λεω παγκο εννοω στην αρχη, γιατι τωρα καθομαι και το κοιταω. Αν πεσει..... ολα θελουν παγκο,
    αν δεν πεσει καθαρισμα τα σερβο καθε 150 πτησεις.

Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη για το ελικοπτερο και θεωρω οτι πριν το αγορασει κανεις πρεπει να τα γνωριζει ωστε να ξερει τι τον περιμενει
    και πως θα το κανει αψογο. Να προσθεσω οτι το δικο μου πεταγε καλα απο το κουτι του με κραδασμο μονο στο spool up και λιγο wag.

Η αποφαση ειναι δικη σου και γνωριζοντας ολα αυτα αν το αγορασεις θα ξερεις τι πηρες.
    Και αλλη μρκα ελικοπτερου σε τετοιο μεγεθος να επιλεξεις θα εχει τα δικα του.
    Πτητικα ομως με το 130 θα εχεις ενα "Goblin" σε μινιατουρα.  Thumbs up

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:42:36 από markosgt » Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #110 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:33:30 »

Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο

Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεταλλικό Α γρανάζι, και οποσδήποτε ρουλεμάν της προκοπής για την ουρά, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει η e-flight για να τα φτιάξει. Αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Πάντως σε μερικές προσφορές που έχω δει τελευταίως, το μεταλλικό Α γρανάζι το έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό πια, δεν δίνουν κάν το πλαστικό.

Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί.  Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι).

Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!!   laugh
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #111 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:39:11 »

Τα μεταλλικα swash plate, κεφαλη, grip ουρας και κεφαλης, canopy mounts, tail servo mount κλπ, ειναι αχρηστα
    και το λεω ενω τα εχω παραγγειλει ολα. Το μοτερ ειναι παρα πολυ καλο, το HP10S που εβαλα για το επιπεδο πτησης
    που ειμαι εγω ειναι υπερβολη.

Blades ξεχασα να πω οτι για την κεφαλη τα δικα του ειναι αριστα και εχει μεσα και τα γρηγορα και τα σταθερα.
    Της ουρας θελουν καλο ζυγισμα η να παρεις καποιας αλλης εταιριας οπως KBDD, XTREME, LYNX κλπ.

Το ξερω οτι ανεβαινει το κοστος αγορας με ολα αυτα που εγραψα αλλα αυτο ειναι και δεν αλλαζει.

Με ενα γρηγορο υπολογισμο που εκανα η αποψη μου ειναι οτι θελει 55 με 60 ευρω παραπανω για να γινει τουμπανο και να ξεμπερδευεις.

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 21:05:19 από markosgt » Καταγράφηκε
    chris-audio
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #112 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:45:41 »

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.
    Καταγράφηκε

JR 9503
    JR NEX E8 FBL
    GRAUPNER ELEKTRO TRAINER S
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #113 στις: Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 23:47:35 »

Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεταλλικό Α γρανάζι, και οποσδήποτε ρουλεμάν της προκοπής για την ουρά, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει η e-flight για να τα φτιάξει. Αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Πάντως σε μερικές προσφορές που έχω δει τελευταίως, το μεταλλικό Α γρανάζι το έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό πια, δεν δίνουν κάν το πλαστικό.

Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί.  Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι).

Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!!   laugh

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...μπορεις να μου πεις που εχεις βρει αυτες τις προσφορες; βασικα θα τα παρω ολα μαζι και θα τα βαζω σιγα σιγα στο ελικοπτερο...οτι χαλαει θατο αλλαζω
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #114 στις: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 02:15:20 »

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...μπορεις να μου πεις που εχεις βρει αυτες τις προσφορες; βασικα θα τα παρω ολα μαζι και θα τα βαζω σιγα σιγα στο ελικοπτερο...οτι χαλαει θατο αλλαζω

Φίλε, δεν συγκράτησα που τα είχα δει... νομίζω ότι ήταν η προηγούμενη προσφορά που έκανε αυτό εδώ το site http://www.freakware.de/shop/artikeldetails.php?show_artikel=64366&wgruppe=1673 αλλά τώρα βλέπω ότι το έχουν πάει στα 159 ευρώ !!! Οπότε με τα ρέστα το αγοράζεις μόνος σου το γρανάζι  Thumbs up Με χαλάει που είναι γερμανικό μόνο... Μονά - ζυγά δικά τους.

Παρόμοια προσφορά και εδώ, http://www.horizonhobby.com/products/blade-130-x-bnf-BLH3780 με 190 ευρώ, μαζί με δύο μπαταρίες, ένα σετ λεπίδες ακόμα ΚΑΙ το μεταλλικό Α γρανάζι. Στην άλλη γωνιά του πλανήτη βέβαια... Υπολόγισε και έξοδα αποστολής και χρόνο...

Πάντως εγώ ψωνίζω βασικά από όλους. Κανένας δεν τα έχει όλα, άλλα πέρνω από Ελλάδα, άλλα από εξωτερικό... Το μεταλλικό Α γρανάζι πάντως το έχει κατάστημα στη Ελλάδα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεταλλικά upgrades που δεν τα έχω δει ακόμα...

Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #115 στις: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 02:36:32 »

Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί.  Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι).

Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!!   laugh

Φίλε, δεν συγκράτησα που τα είχα δει... νομίζω ότι ήταν η προηγούμενη προσφορά που έκανε αυτό εδώ το site http://www.freakware.de/shop/artikeldetails.php?show_artikel=64366&wgruppe=1673 αλλά τώρα βλέπω ότι το έχουν πάει στα 159 ευρώ !!! Οπότε με τα ρέστα το αγοράζεις μόνος σου το γρανάζι  Thumbs up Με χαλάει που είναι γερμανικό μόνο... Μονά - ζυγά δικά τους.

Παρόμοια προσφορά και εδώ, http://www.horizonhobby.com/products/blade-130-x-bnf-BLH3780 με 190 ευρώ, μαζί με δύο μπαταρίες, ένα σετ λεπίδες ακόμα ΚΑΙ το μεταλλικό Α γρανάζι. Στην άλλη γωνιά του πλανήτη βέβαια... Υπολόγισε και έξοδα αποστολής και χρόνο...

Πάντως εγώ ψωνίζω βασικά από όλους. Κανένας δεν τα έχει όλα, άλλα πέρνω από Ελλάδα, άλλα από εξωτερικό... Το μεταλλικό Α γρανάζι πάντως το έχει κατάστημα στη Ελλάδα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεταλλικά upgrades που δεν τα έχω δει ακόμα...

Τι τρελη τιμη ειναι αυτη που βρηκες..... πωωωωωωωω        170 ευρω με τα μεταφορικα. Βρε να το ξερα πριν το παρω. Πολυ καλη τιμη, η καλυτερη που εχω δει.   Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 11:18:45 από markosgt » Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #116 στις: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 13:54:29 »

Παιδια αν παρω τα αλουμινενια tail case  και slider θα πρεπει παλι να κανω πατεντες η λυνονται τα προβληματα με αυτα;
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #117 στις: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 14:02:17 »

Παιδια αν παρω τα αλουμινενια tail case  και slider θα πρεπει παλι να κανω πατεντες η λυνονται τα προβληματα με αυτα;

Και εγώ θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται με την μεταλλική ουρά. Υπάρχουν 3-4 μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές, και δεν έχω βγάλει άκρη για το αν είναι απαραίτητα και ποιο είναι το καλύτερο. Όσοι έχουν άποψη θα ήταν καλό να μας τη μεταφέρουν!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #118 στις: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 14:32:55 »

Ούτε και εγώ έχω εμπειρία από μεταλλική ουρά, στοκ πετάω, απλά με καλύτερα ρουλεμάν και ενισχυμένο pitch lever. Λογικά επειδή η μεταλλικές ουρές όλες (εκτός από της KDE μου φαίνεται), έρχονται με τα ρουλεμάν προεγκατεστημένα λύνεις το πρόβλημα με τα χάρχαλα που έχει όταν το αγοράζεις. Άμα πάρεις και το μεταλλικό pitch slider λύνεις και το πρόβλημα της πλαστικής ακίδας (δεν ξέρω αν λύνεις και το πρόβλημα του τζόγου όμως μέσα στην υποδοχή του pitch slider).

Από όσα έχω διαβάσει, οι περισσότεροι έχουν μείνει ευχαριστημένοι με τα μεταλλικά της LYNX, αν και όλα είναι θέμα γούστου μάλλον.

Αναμφισβήτητα, οι αναβαθμίσεις αυτές, μόνον καλό θα κάνουν. Άμα μπορείς να τα αγοράσεις, και άμα σου αρέσουν, γιατί να μην τα πάρεις; Περί ορέξεως...
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #119 στις: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 19:26:20 »

Λοιπον εβαλα το μεταλλικο case της KDE το οποιο ερχεται με τα ρουλεμαν του και αν θελεις βαζεις και ενα εχτρα απο την KDE, το εβαλα και αυτο.
    Επισης εχω βαλει ενα μεταλλικο slider της XTREME και μεταλλικα grip. Βασικα στην αρχη ειχα βαλει το μεταλλικο tail case της xtreme το οποιο
    καταφερα και εσπασα οταν πηγα να ρυθμισω κατι με μια λαβιδα. Μην ρωτησετε πως τα καταφερα, ηταν στιγμη "κουλαμαρας".

Ετσι αποφασισα να παρω της KDE αλλα τελικα δεν εχουν διαφορα παρα μονο στην τιμη, και τα δυο μου φανηκαν αψογα.
    Το case και το slider τα θεωρω απαραιτητα, τα grip οχι. Εβαλα και το swashplate της xtreme το οποιο και αυτο δεν το θεωρω απαραιτητο.
    Περιμενω και την DFC κεφαλη της xtreme την οποια και αυτη την πηρα "περι ορεξεως" οπως ανεφερε και ο φιλος Fer De Lance.

Το ελικοπτερο δεν εχει καθολου τζογους, παντου εκτος απο το σερβο ουρας.
    Tο DS35 ηταν προβληματικο, το μαμα εχει τζογο ο οποιος αυξανεται με τις πτησεις.Ισως ειναι και ταλαιπωρημενο απο τους κραδασμους στην αρχη.
    Εψαξα και για το HK5330 και για το Walkera και για το σερβο ουρας του 300Χ αλλα απογοητευτηκα απο αυτα που διαβασα και θα μεινω στο μαμα.

Εχω διαβασει και εγω οτι και της LYNX αλλα και της RKH ειναι καλα τα μεταλλικα upgrades, μονο για το tail case της microheli διαβασα και αρνητικα σχολια.

Blades αυτα που εχω ειναι τα σταθερα της xtreme, εχω και τα γρηγορα (high performance) της xtreme αλλα ειναι πολυ αποτομα.
    Περιμενω τα bullets της Lynx που λενε οτι ειναι και πολυ σταθερα και γρηγορα στο κυκλικο. Βασικα δεν μπορω να τα συγκρινω ολα αυτα με τα μαμα blades
    γιατι πρεπει να τα βαλω να θυμηθω πως πετανε. Ειδικα τα bullets μαμα νομιζω δεν τα εβαλα ποτε.

(Νομιζω σε καποια πτωση στραβωσε και λιγο ο κεντρικος αξονας ετσι οπως τον βλεπω να γυρναει παρακεντρα αλλα βαριεμαι να τον αλλαξω.Ισως αν ξαναπεσω. worry)

Και μερικες φωτο...
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 20:17:33 από markosgt » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Βελτιώνοντας το 130Χ
    Μεταπήδηση σε: