Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.380 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 14:55:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 14:55:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:03]

[Χθες στις 06:05]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309380
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 68
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 22     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Tarot FBL Controller  (Αναγνώστηκε 62098 φορές)
    pani
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #180 στις: Παρασκευή, 21 Δεκ 2012, 21:27:47 »

σε ολη τη διαδικασια του σεταπ η καμπυλη πιτς πρεπει να ειμναι 0-50-100. Ρυθμιζεις μοιρες απο το slider. Μαρκο για να εχεις 11 στο 50-55% εχεις πολυ χαμηλη αναλυση. Ωρα να βαλεις μεσα τις μπιλιες στα σερβο χορν. Μανο αυτο ισχυει και για σενα. Αν εχεις 24 μοιρες με το 75% τοτε εχεις πολυ εξω την μπιλια στο αρμ.

Διαβαστε και κανα μανουαλ. Τι καθομουν και μεταφραζα. devil
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #181 στις: Παρασκευή, 21 Δεκ 2012, 22:53:17 »

σε ολη τη διαδικασια του σεταπ η καμπυλη πιτς πρεπει να ειμναι 0-50-100. Ρυθμιζεις μοιρες απο το slider. Μαρκο για να εχεις 11 στο 50-55% εχεις πολυ χαμηλη αναλυση. Ωρα να βαλεις μεσα τις μπιλιες στα σερβο χορν. Μανο αυτο ισχυει και για σενα. Αν εχεις 24 μοιρες με το 75% τοτε εχεις πολυ εξω την μπιλια στο αρμ.

Φίλε Πάνο, και πως αποθηκεύονται οι μοίρες για τα διαφορετικά flight mode στις διάφορες θέσεις του γκαζιού (throttle stick); Άμα σε όλα, η καμπύλη pitch είναι 0-50-100 όπως λες, τότε πως ορίζονται οι τιμές για τα άκρα (low-high) και η μέση; Π.Χ στο Idleup1 θέλω να έχω -5o(low) - +5o(μέσον) - +11o(High). Έτσι όπως δουλεύει το slider το μόνο που ρυθμίζει όπως το αντιλαμβάνομαι, είναι το high pitch. Να το φτάνει δηλαδή μέχρις τις 11ο. Και τίποτε άλλο. Όταν λες για manual ποιό εννοείς; του ΖΥΧ; Γιατί δεν έβγαλα άκρη! (Βοήθα λίγο και μένα τον χαζό... idiot2!)

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #182 στις: Σάββατο, 22 Δεκ 2012, 01:48:53 »

Πάνο καλησπέρα, είναι εφικτό να γίνει αυτό που λές σε εμένα??
    Οπως θα δεις οι ντίζες έρχονται σχεδόν κάθετα στα χορνάκια και αν πάει πιο μέσα το μπαλάκι θα έρχονται λοξά, άσε που
    αν πάει στην μέσα τρύπα θα βρίσκει το ball link, το έχω μελετήσει Πάνο αλλά δεν γίνεται!!!  Wink
    Καλες γιορτές φίλε μου!!!  Thumbs up  

* 100_4313F.JPG (52.01 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 518 φορές.)
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #183 στις: Σάββατο, 22 Δεκ 2012, 09:36:49 »

Οπως θα δεις οι ντίζες έρχονται σχεδόν κάθετα στα χορνάκια και αν πάει πιο μέσα το μπαλάκι θα έρχονται λοξά, άσε που
    αν πάει στην μέσα τρύπα θα βρίσκει το ball link, το έχω μελετήσει Πάνο αλλά δεν γίνεται!!!  Wink

Ακριβώς το ίδιο θα πρόσθετα κι εγώ, αλλά με πρόλαβες. Για το Pitch τι λες σε αυτό που ρωτάω πιό πάνω;
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #184 στις: Σάββατο, 22 Δεκ 2012, 18:57:04 »

Φίλε Πάνο, και πως αποθηκεύονται οι μοίρες για τα διαφορετικά flight mode στις διάφορες θέσεις του γκαζιού (throttle stick); Άμα σε όλα, η καμπύλη pitch είναι 0-50-100 όπως λες, τότε πως ορίζονται οι τιμές για τα άκρα (low-high) και η μέση; Π.Χ στο Idleup1 θέλω να έχω -5o(low) - +5o(μέσον) - +11o(High). Έτσι όπως δουλεύει το slider το μόνο που ρυθμίζει όπως το αντιλαμβάνομαι, είναι το high pitch. Να το φτάνει δηλαδή μέχρις τις 11ο. Και τίποτε άλλο. Όταν λες για manual ποιό εννοείς; του ΖΥΧ; Γιατί δεν έβγαλα άκρη! (Βοήθα λίγο και μένα τον χαζό... idiot2!)

Ευχαριστώ

Ξαναλεω. Σε ολη τη διαδικασια του σεταπ. Μετα κανε οτι θες. Το σλαιντερ ρυθμιζει την συνολικη διαδρομη του σουος και οχι μονο το θετικο. Κατεβασε το ελληνικο λογισμικο.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #185 στις: Σάββατο, 22 Δεκ 2012, 19:02:45 »

Ναι ειναι. Μην κανεις το κλασικο λαθος που κανουν ολοι και βαζουν το χορν 90 μοιρες με τον κεντρικο αξονα. Τα χορν πρεπει να ειναι 90 με το ντιζακι, αλλιως δεν βγαινουν ιδιες πανω κατω οι μοιρες. Αν πας την μπιλια πιο μεσα θα κατεβασεις και πιο κατω το χορν στο σημειο 0 και θα ειναι το ιδιο. Ειναι το κλασικο λαθος οπως π.χ. στα 600αρια τα αλαιν αλλα και σε πολλα αλλα ελικοπτερα που δεν εχουν σωστες γεωμετριες για φλαιμπαρλες.

Τα μικαντο πχ ειναι μελετημενα για φλαιμπαρλες, τα γκομπλιν το ιδιο, τα προτος σου δινει αλλες μπιλιες,  κ.ο.κ

Τωρα η Αλαιν... Grin
    το μονο με σωστη γεωμετρια ειναι το 700 το καινουργιο το ηλεκτρικο.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #186 στις: Σάββατο, 22 Δεκ 2012, 19:43:24 »

Ευχαριστώ

Ξαναλεω. Σε ολη τη διαδικασια του σεταπ. Μετα κανε οτι θες. Το σλαιντερ ρυθμιζει την συνολικη διαδρομη του σουος και οχι μονο το θετικο. Κατεβασε το ελληνικο λογισμικο.
    Ποιό είναι το link για το ελληνικό λογισμικό;
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #187 στις: Κυριακή, 23 Δεκ 2012, 02:55:24 »

Ναι ειναι. Μην κανεις το κλασικο λαθος που κανουν ολοι και βαζουν το χορν 90 μοιρες με τον κεντρικο αξονα. Τα χορν πρεπει να ειναι 90 με το ντιζακι αλλιως δεν βγαινουν ιδιες πανω κατω οι μοιρες. Αν πας την μπιλια πιο μεσα θα κατεβασεις και πιο κατω το χορν στο σημειο 0 και θα ειναι το ιδιο. Ειναι το κλασικο λαθος οπως π.χ. στα 600αρια τα αλαιν αλλα και σε πολλα αλλα ελικοπτερα που δεν εχουν σωστες γεωμετριες για φλαιμπαρλες.

Επειδή υποψιάζομαι παρεξήγηση των όρων Πάνο, ποιό εννοείς χορν??
    Γιατί το έχουμε χάσει με τους όρους και μάλλον κάτι άλλο εννοείς!!  

Tο 600 της align που έχω δεν έχει το λάθος που αναφέρεις διότι την μέσα τρύπα για το μπαλάκι την έχει για Flybarless και την έξω
    για Flybar, το ήξερα για την μέσα τρύπα αλλά βρίσκει όπως προανέφερα το ball link, ίσως είναι πιο κοντά τα χορνάκια!!  Wink

* 10.hole.JPG (98.99 KB, 800x655 - εμφανίστηκε 451 φορές.)
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #188 στις: Κυριακή, 23 Δεκ 2012, 15:02:00 »

Ναι ειναι. Μην κανεις το κλασικο λαθος που κανουν ολοι και βαζουν το χορν 90 μοιρες με τον κεντρικο αξονα. Τα χορν πρεπει να ειναι 90 με το ντιζακι αλλιως δεν βγαινουν ιδιες πανω κατω οι μοιρες. Αν πας την μπιλια πιο μεσα θα κατεβασεις και πιο κατω το χορν στο σημειο 0 και θα ειναι το ιδιο. Ειναι το κλασικο λαθος οπως π.χ. στα 600αρια τα αλαιν αλλα και σε πολλα αλλα ελικοπτερα που δεν εχουν σωστες γεωμετριες για φλαιμπαρλες.

Tο 600 της align που έχω δεν έχει το λάθος που αναφέρεις διότι την μέσα τρύπα για το μπαλάκι την έχει για Flybarless και την έξω
    για Flybar, το ήξερα για την μέσα τρύπα αλλά βρίσκει όπως προανέφερα το ball link, ίσως είναι πιο κοντά τα χορνάκια!!  Wink

Μαρκο εχεις το παλιο εγχειριδιο. Το καινουργιο δινει τις εξω τρυπες. Κι αυτο γιατι στις μεσα στις προτεινομενες τιμες μοιρων απο το ζορι ξεκουμπωναν τα ντιζακια.

Μανο http://fbl.net.nz/
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #189 στις: Κυριακή, 30 Δεκ 2012, 10:44:04 »

Μαρκο εχεις το παλιο εγχειριδιο. Το καινουργιο δινει τις εξω τρυπες. Κι αυτο γιατι στις μεσα στις προτεινομενες τιμες μοιρων απο το ζορι ξεκουμπωναν τα ντιζακια.

Μανο http://fbl.net.nz/

Δεδομένου οτι χρησιμοποιώ s-bus (futaba) ποιά έκδοση να κατεβάσω; Η 1.16 και η 1.21 ούτε καν σου λέει τι δέκτη να χρησιμοποιήσεις. Η 1.22 σου έχει μόνο conventional (κλασσικό) δέκτη ως επιλογή και όχι s-bus. Μόνο το επίσημο πρόγραμμα της Tarot (ΖΥΧ 3.0)  έχει τέτοια επιλογή. Τι να κάνω;  Sad

Μάνος
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #190 στις: Κυριακή, 30 Δεκ 2012, 15:44:52 »

Εγώ Μάνο τα έχω και τα δύο προγράμματα, αν δεν μπορείς να συνδεθείς κάντο με το πρόγραμμα της Tarot το ΖΥΧ 3.0
    και μετά χρησιμοποείς το 1,22 μεταφρασμένο από τον αγαπητό Πάνο, που είναι κατά την γνώμη μου καλύτερο και
    πιο βολικό!!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #191 στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 23:50:49 »

Παιδιά ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
    Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγεία.

Μάνος Wink
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #192 στις: Σάββατο, 12 Ιαν 2013, 15:31:25 »

H Tarot προχώρησε και σε σταθεροποιητή Gimbal με σταθεροποίηση τριών αξόνων και επιταχυνσιόμετρο!!  Cheesy

News Content:

It the newest offical product photo of new Gimbal Stabilization System.We also got the detail specifications of the product:

Three axis stabilization. Pan, tilt and roll stabilization.
    Adjustable Gains and 3D attitude through PC software.
    Support attitude locking mode and attitude following mode.
    Support stick following mode and position following mode.
    Sensor technology: 3-Axis MEMS gyro and accelerometer.
    Support servo type: 1520/960/760 analog servo and 1520/960/760 digital servo.
    Support receiver type: standard receiver/S-BUS receiver/DMS digital receiver.
    Support remote controller type: PPM/PCM/2.4G
    Operatiing voltage: DC3.5V~9V
    Operating current: 60mA
    Operating temperature: -15ºC~65ºC
    Maximum angular rate: 2000 degree/ sec
    Maximum acceleration:??
    Weight: 10g (wire and connector not included)
    Dimension:??
    The list price will be around USD175 and the market price should be about USD$130-140. (I think the product will bring huge impact the market.

Σε ελεύθερη μετάφραση:

Περιεχόμενο Ειδήσεις:

Είναι το νεότερο προϊόν επίσημες φωτογραφία του νέου αναρτήρα system.We Σταθεροποίηση πήρε επίσης λεπτομερώς τις προδιαγραφές του προϊόντος:

Τρεις σταθεροποίηση του άξονα. Pan, κλίση και roll σταθεροποίηση.
    Ρυθμιζόμενη Κέρδη και 3D στάση PC μέσω του λογισμικού.
    Υποστήριξη λειτουργία κλειδώματος στάση και συμπεριφορά μετά τη λειτουργία.
    Υποστήριξη κολλήσει ακόλουθη λειτουργία και τη θέση μετά την λειτουργία.
    Τεχνολογία αισθητήρων: 3-αξόνων γυροσκόπιο MEMS και επιταχυνσιόμετρο.
    Υποστήριξη τύπου servo: 1520/960/760 αναλογικό σερβο και 1520/960/760 ψηφιακό σερβο.
    Υποστήριξη Τύπος δέκτη: πρότυπο δέκτη / S-BUS δέκτη / DMS ψηφιακό δέκτη.
    Υποστήριξη απομακρυσμένου ελέγχου τύπου: PPM/PCM/2.4G
    Operatiing τάσης: 9V ~ DC3.5V
    Ρεύμα λειτουργίας: 60mA
    Θερμοκρασία λειτουργίας: -15 º C ~ 65 º C
    Μέγιστη γωνιακή ταχύτητα: 2000 πτυχίο / sec
    Η μέγιστη επιτάχυνση:?
    Βάρος: 10g (καλώδιο και βύσμα δεν συμπεριλαμβάνεται)
    Διάσταση:?
    Η τιμή καταλόγου θα υπερβαίνουν τα 175 περίπου και η τιμή της αγοράς θα πρέπει να είναι περίπου USD $ 130-140. (Νομίζω ότι το προϊόν θα φέρει τεράστιες
    επιπτώσεις στην αγορά.
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #193 στις: Σάββατο, 12 Ιαν 2013, 19:00:31 »

Μάρκο βλέπω είσαι Updated και παρακολουθεις την tarot βήμα βήμα!
    Μπραβο +++
    Με μία γρήγορη ματιά που εριξα νομίζω πώς τουλάχιστον σε εμάς που ασχολούμαστε με 3d, θα μας γλυτώσει αρκετά χρήματα από σπασιματα με τον ελέγχο ύψους που διαθέτει!
    Θα το αγορασω με την πρώτη ευκαιρία   
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #194 στις: Παρασκευή, 18 Ιαν 2013, 12:25:04 »

Ρε παιδιά το σετάρισμα εντάξει,ρυθμίσεις εντάξει αλλά μόλις ανοίξω λίγο το γκάζι, το Ε/Π γυρνά γύρω γύρω πάντα από την ίδια πλευρά. Δοκίμασα να κάνω reverse το rudder από την Τ/Κ αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα. Παραμένει το ίδιο. Λέτε να θέλει reverse απο το πρόγραμμα του gyro και όχι από την Τ/Κ; Η ευαισθησία του gyro στην Τ/Κ είναι 80-85% (Futaba).

Μάνος Wink
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 22     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Tarot FBL Controller
    Μεταπήδηση σε: