Οί αρχικές δοκιμές έγιναν ώς εξής.
Ανοιξα τό 4σέ1 του lama, και διαχώρισα τίς δύο πλακέτες. (μιλάω πάντα για 4σέ1 στούς 35mxz)
Υποθέτω ότι ή μία πλακέτα είναι ό δέκτης τής τ/κ. Οπότε ασχολήθηκα με τήν άλλη μισή.
Η αλλη μισή λοιπόν έχει 6 επαφές σέ συστοιχία τριάδες. Η πρώτη τριάδα φάνηκε να μήν κάνει τίποτα. Στήν άλλη τριάδα σύνδεσα τόν δέκτη spectrum 6100.
Εβαλα τά σέρβο στά αντίστοιχα κανάλια eleron - elevetor, και σύνδεσα ένα speed control για καρβουνάτα στό γκάζι.
Λοιπόν τά μοτέρ γυρνάνε κανονικά, με τήν διαφορά ότι τό ένα δουλεύει σωστά, αλλά τό άλλο ξεκινάει μετά τήν μέση τού στίκ, και εκεί χαλάει ή συνταγή. Η αγοράζω άλλο ένα speed control για τό άλλο μοτέρ (που είναι και τό πιό σωστό) ή συνδέω και τά δύο μοτέρ επάνω απλά με ανάποδη πολικότητα (κάτι πού μάλλον τό αποκλείω).
Τό θέμα είναι ότι τά δύο ρυθμιστικά που έχει πάνω τό 4σέ1, έχουν βγεί εκτός, παρόλο που είναι στό μισό τής πλακέτας που έχω συνδέσει τόν ar 6100. Δηλαδή ούτε προπορεία μπορώ να δώσω στό άλλο μοτέρ, ώστε να ξεκινάει μαζί, αλλά ούτε και τό ενσωματωμένο γυροσκόπιο δουλεύει.
Η καλύτερη λύση είναι να καταργήσω τελειως τό ένα κομάτι του δέκτη τών 35 mxz, και παίζω μόνο με τόν ar 6100, που είναι και τό πιό σωστό. Οπως επίσης να πάρω άλλο ένα speed control, για τό άλλο μοτεράκι.
Μέχρι εδώ και πάντα σύμφωνα μέ κάποιες δοκιμές που έχω κάνει είμαστε καλά.
Που είναι τώρα τό πρόβλημα που αντιμετωπίζω και για τό οποίο σέ ρώτησα.
Εφόσον θα αναγκαστώ να δουλεύω το λάμα από μηδενική βάση, και τήν στιγμή που δέν θα υπάρχει τό ενσωματωμένο γυροσκόποιο, πως μπορώ νά παρεμβάλω ένα γυροσκόπιο (εξωτερικό) στό ένα μοτέρ, ώστε να κάνει τήν δουλειά που έκανε μέχρι τώρα τό ενσωματωμένο, μιας κατι τό λάμα δέν έχει ουραίο. Εδώ έχω κολλήσει.