Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:45:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:45:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 80
    Συνολικά: 80
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV Systems  (Αναγνώστηκε 124462 φορές)
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA canopus

« Απάντηση #165 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 08:28:19 »

Σωκρατη πολυ ωραια τα βιντεακια!
    Τελικα εχτες καταφερα και πεταξα μια χαρα αλλα δυστυχως δεν μπορεσα να γραψω βιντεο γιατι γραφω σε mini dv και μετα απο πολυ ταλαιπωρια καταλαβα οτι δεν γραφει
    γιατι η καμερα στο μοντελο ηταν ntsc, και οχι pal.
    Στην πτηση δεν μπορεσα δυστυχως να βαλω auto pilot κανενα mode γιατι ειδα οτι εκανε αναποδες κινησεις στο elevator και καταλαβα οτι καποια ρυθμιση θα ειναι,
    αλλα λογω του οτι λοιπω σε μια εβδομαδα θα συνεχισω ξανα πυρετωδως. Αλλα παρατηρησα οτι οταν γυρναγα το μοντελο αναποδα οι κινησεις στο elevator ηταν οκ.(o ορθιος sensor ειναι ενταξει....νομιζω )
    Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οταν με τον τριπλο διακοπτη  της τηλεκατευθυνσης μπαινουμε στο μενου και με το δεξιο stick παμε πανω κατω, με ποιο stick κανουμε επιλογη?HuhHuh?
    Και κατι αλλο για τον canopus μιας και εχουμε το ιδιο μοντελο...Απο το receiver περνεις απο το καναλι aileron μπαινεις στο ruder in του rvocd και βγαινοντας απο το ruder out πας στο σερβο
    του ruder στο Easy star? Kαι οι υποδοχη aileron in και out στο rvocd μενει κενη?
    Αυτα!!!!!!
    Καληνυχτα και καλες προσγειωσεις!
    Λοιπον ..δεν ετρεξες τον wizard που εχει στο μενου ...βγαλε την προπελα και ακολουθησε τον αδηγο αυτον ..γι αυτο σου κανει αναποδες κινησεις...επιλογη κανεις με το stick παλι το δεξιο αλλα με δεξια κινηση σαν να θελεις να στριψεις δεξια..
    (Απο το receiver περνεις απο το καναλι aileron μπαινεις στο ruder in του rvocd και βγαινοντας απο το ruder out πας στο σερβο
    του ruder στο Easy star? Kαι οι υποδοχη aileron in και out στο rvocd μενει κενη
    ?) ακριβως ετσι εχω τα καναλια..σωστα το ειπες..
    καλο βραδυ και σε σενα !!
    Λοιπον τον wizard τον ετρεξα και αρκετες φορες μαλιστα (ισως να το ξανακανω ποιο προσεκτικα)
    Και για την επιλογη με το stick δεξια το εκανα συνεχεια αλλα δεν ακουγε με τιποτα και γιαυτο εκανα την ερωτηση. Μηπως επειδη το aileron το πηγαινω στο aileron in του ocd?
    Ευχαριστω παντως για την γρηγορη απαντηση...

Καλημερα..πολυ καλο το μοντελο αντε καλες προσγειωσεις.!!εγω εχω συνδεση απο δεκτη....ελερον - προς ιν ραντερ  του osd και ruder out osd  προς servo ruder tou easy star...για δοκιμασε ετσι..το ηθελα ετσι για κουναω pan την καμερα με το στικ του ραντερ..
    Καταγράφηκε

ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ...
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #166 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 14:12:27 »

Παντως τους νεους φιλους του ειδους που σκευτονται να αγορασουν OSD θα τους συμβουλευα να κοιταξουν για την ευκολια τους καλυτερα ή το DragonOSD+ ή το OSD της EagleTree!

Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #167 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 14:21:13 »

Παντως τους νεους φιλους του ειδους που σκευτονται να αγορασουν OSD θα τους συμβουλευα να κοιταξουν για την ευκολια τους καλυτερα ή το DragonOSD+ ή το OSD της EagleTree!

Μη ξεχνάμε και το BlackStork OSD, το οποίο βγήκε σε δεύτερη έκδοση και είναι special!!! 
    http://www.coolmodels.gr/bsiiosdnew-p-822.html Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #168 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 14:36:23 »

Δεν διαφωνω παιδια..αλλα επειδη στο χομπυ αυτο πολυ γρηγορα θες να κανεις το κατι παραπανω..τα περισσοτερα osd της αγορας δεν μπορουν να στο προσφερουν και η after sale support που σου προσφερουν ειναι χαμηλου επιπεδου..εγω με την RangeVIdeo σωθηκα..δεν υπηρχε περιπτωση σε καποιο μου προβλημα να μην απαντησουν αμεσως..ασε που οι αναβαθησεις τους ειναι δωρεαν..επισης μου ετυχε σε προβλημα της κεντρικης πλακετας που το προκαλεσα εγω να μου την επισκευασουν δωρεαν και πληρωσα μονο μεταφορικα...σκεφτητε ολα αυτα πριν δωσετε τα πολυτιμα πλεον χρηματα σας...αν καποιος θελει κατι απλο αλλα να του προσφερει την δυνατοτητα να ξερει ποσο μακρυα μπορει να παει που ειναι βασικο..προτεινω και αυτο ..
    http://www.immersionrc.com/datasheets/EzOSD_Datasheet.pdf
    το οποιο διχνει σε καποιους δεκτες ποσο σημα λαμβανουν ..
    Καταγράφηκε

kordi
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #169 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 16:25:40 »

Ευχαριστώ για της πολύτιμες συμβολές σας αλλά νομίζω ότι το μονό OSD με αξιόπιστο auto pilot &Return to Home είναι της RangeVideo ή κάνω λάθος.

Όπως και να έχει έκανα την παραγγελία στην Rangevideo χθες.

Για χρόνο παράδοσης ελπίζω να είμαι τυχερός και να μην το παραλάβω σε κανένα χρόνο. 
    Καταγράφηκε

Theory is when you know everything, but nothing works. Practice is when everything works but nobody knows why. In our case theory and practice are combined. Nothing works and nobody knows why.
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #170 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 18:34:26 »

Αυτο ειναι παραδοξο. Αν εχει η Rangevideo καποιο πλεονεκτημα εν σχεση με τους ανταγωνιστες αυτο σιγουρα δεν ειναι το customer support και η ευκολια επικοινωνιας.
    Το ακριβες αντιθετο μαλιστα. Στα διεθνη φορουμ εχουν κατα καιρους ανοιξει απειρα theads απο αγανακτησμενους πελατες και υποψηφιους πελατες που δεν μπορουσαν να επικοινωνησουν, απειλουσαν να ακυρωσουν παραγγελιες, κλπ. Ο Vova ειναι ιδωτης,ι η "εταιρια" rangevideo, εδρεύει "σπίτι του" και είναι one man show!

Μπορεί βεβαια και να βελτιώθηκε ο Vova τελευταια γιατι πραγματικα δεν ακουγονται τοσο συχνα παραπονα πλεον. Παντως το RVOSD ειναι παλια νεα - δυο γενιες πισω παρα τα GEN 1,2,3 και 4 και τα firmware upgrades που παρεπιπτωντως τα δινουν ΟΛΟΙ ΔΩΡΕΑΝ!
    Ο κουβανός,, ο Άλεξ είναι καλός developer αλλά τα features του δεν πρωτότυπα πλεον και η πλατφορμα του γενικότερα ξεπερασμενη με τα σημερινα δεδομενα πολύ μεγάλη σε όγκο και γενικα όχι ιδιαίτερα ευελικτη στη διαρύθμιση της και μη επεκτάσιμη...

Τωρα η EagleTree δεν ειναι τυχαια εταιρια και αυτο φαινεται απο το website της
    http://www.eagletreesystems.com/

ειναι χρονια στο κουρμπετι με συστηματα ασυρματης τηλεμετριας και ζωντανης καταγραφης δεδομενων απο μοντελα και μπηκε με τα μουτρα στο FPV πρωτα με ενα απλο OSD και τελευταια με το OSD Pro που κάνει ΠΑΠΑΔΕΣ (σχετικο - προσοχη μεγαλο νημα εδω http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=924018 ). Μεταξύ αλλων στελνει και τηλεμετρια κωδικοποιημένη στο σημα βιντεο (δεν δεσμευει καναλι ήχου) και σε συνδιασμο με το ground station http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1048046 εχουμε και antenna tracking, diversity, video spliter, usb outputs για το Google earth στο laptop κλπ.

Πισω δε απο το αλλο  OSD το DragonOSD+ (http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1211816 ) βρισκεται ο "θεός" Mr. Daniel Wee, developer μεταξυ άλλων του original DragonOSD (του πρώτου και πιο αποτελεσματικου autopilot που ολοι οι αλλοι - συμπεριλαμβανομενου του RVOSD - αντεγραψαν) και του μακράς εμβέλιας συστηματος τηλεχειρισμου dragonLink (http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1026959 )
    Παρεπιπτωντος αξίζει να σημειωθει οτι ο Ντανιελ εγραψε και το fiirmware για το long range R/C του Thomas Scherrer... Wink

O Daniel  βρισκεται παντου απανταει μερα-νυχτα (ο τυπος δεν κοιμαται!) στο rcgroups αλλα και στο support forum του εδω http://forum.tsebi.com/index.php

Εάν ο Vova δινει upgrades δωρεαν ο Ντανιελ εγραφε firmware με features κατα παραγγελια που του ζητουσαν διαφοροι στο φορουμ....

Αυτα για να θυμοθνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουργιοι!

Φιλικα,
    Δημητρης

ΥΓ Ολα τα λεφτα, για τις FPV αναγκες σας o Zoltan στο http://www.nghobbies.com/cart/
    Γρηγορος, φτηνα μεταφορικα, ειλικρινης, γνώστης, απαραμιλη τεχνικη υποστηριξη και μετα την πωληση!

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 21:54:00 από Dimitris76 » Καταγράφηκε
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #171 στις: Πέμπτη, 15 Απρ 2010, 00:03:41 »

Φιλε μου καθενας μας σε αυτον το πλανητη εχει μια αποψη σε ολα...την δικια μου καταθετω και τιποτα αλλο..εγω ειμαι ευχαριστημενος.. και περναω καλα..εσυ πιστευεις αυτο που νομιζεις ..και καλα κανεις..το παλικαρι ρωτησε την αποψη μας και την καταθεσαμε..μην το κανουμε οπως την βουλη των ελληνων ..και μη το κανουμε τοσο πολυπλοκο.
    Καταγράφηκε

Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #172 στις: Πέμπτη, 15 Απρ 2010, 00:06:14 »

Ευχαριστώ για της πολύτιμες συμβολές σας αλλά νομίζω ότι το μονό OSD με αξιόπιστο auto pilot &Return to Home είναι της RangeVideo ή κάνω λάθος.

Για χρόνο παράδοσης ελπίζω να είμαι τυχερός και να μην το παραλάβω σε κανένα χρόνο. 
    σε 8 ημερες εμενα πηγε για επισκευη η πλακετα και γυρισε .... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #173 στις: Πέμπτη, 15 Απρ 2010, 00:55:43 »

Ευχαριστώ για της πολύτιμες συμβολές σας αλλά νομίζω ότι το μονό OSD με αξιόπιστο auto pilot &Return to Home είναι της RangeVideo ή κάνω λάθος

σε 8 ημερες εμενα πηγε για επισκευη η πλακετα και γυρισε .... Thumbs up
    Huh
    Καταγράφηκε
    kordi
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #174 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 02:34:47 »

Φίλε Canopus   από ότι έχω διαβάσει έχεις την Spectrum DX7 έχω και εγώ την ίδια.
    Μπορείς να με βοηθήσεις γράφοντας τι έκανες με το Throttle fail safe για την ενεργοποίηση του Autopilot όταν χάσει ο δέκτης την επικοινωνία με τον πομπό.
    Πως το έβαλες 120% κατά την διαδικασία του αρχικού Bind από το travel rate adjust?
    Και δεν κατάλαβα που χρησιμεύει και ο τριπλός διακόπτης που αναφέρεται παραπάνω?

Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Theory is when you know everything, but nothing works. Practice is when everything works but nobody knows why. In our case theory and practice are combined. Nothing works and nobody knows why.
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #175 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 09:44:55 »

Φίλε Canopus   από ότι έχω διαβάσει έχεις την Spectrum DX7 έχω και εγώ την ίδια.
    Μπορείς να με βοηθήσεις γράφοντας τι έκανες με το Throttle fail safe για την ενεργοποίηση του Autopilot όταν χάσει ο δέκτης την επικοινωνία με τον πομπό.
    Πως το έβαλες 120% κατά την διαδικασία του αρχικού Bind από το travel rate adjust?
    Και δεν κατάλαβα που χρησιμεύει και ο τριπλός διακόπτης που αναφέρεται παραπάνω?

Ευχαριστώ
    Χωρις τον τριπλο διακοπτη δεν μπορεις να αλαζεις τοις οθονες στην πτηση ΠΑρακατω σου παραθετω ενα κοματι απο το MANUAL Τη΅RANFE video ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ πιστα την διαδικασια για να μπορεις να κλεινεις τον πομπο και να ενΕΡΓοποιοηται ο αυτοματο πιλοτος..

In RVOSD PPM mode the OSD will look for pulses in Auxiliary input.
    In RVOSD PCM mode the OSD will look for pulses in Auxiliary and Throttle inputs.
    RVOSD can be adjusted to detect lost of RC link by two means, when it is set to PPM mode it analyze the servo pulses incoming on the auxiliary channel, if those pulses are not present or randomly changing then it knows the link was lost and take the appropriate actions based on menu item “Autopilot” on the autopilot submenu. When it is set to PCM mode it will do the same action on the auxiliary channel, but will also look at the throttle input for any servo period greater than the values set in the menu item “Set pcm FS point”.
    If your receiver doesn’t have servo pulses post-processing, so it just output random or no pulses at all when the RC link it’s lost then you can use the PPM mode on RVOSD.
    But if your receiver have servo pulses post-processing, so it can set failsafe on throttle channel you can use the PCM mode on RVOSD. And do the following instructions:
    -Remove the propeller.
    -With the inputs connected (auxiliary and throttle inputs must be connected, the others are optional) Make sure RVOSD it´s set to PPM mode in the menu item “Receiver mode”. If not, set it, save configuration and restart the OSD.
    -Set your throttle stick to 105% of normal range.
    -With the remote control go to the RVOSD menu.
    -Save the throttle value in the menu item “Set pcm FS point".
    -Change receiver mode to PCM.
    -Go to the menu item “Save configuration” and execute (This way the changes on the menu will stay after you cycle power on the OSD). You will see the word “Done” blink on the screen.
    -On the receiver, set throttle channel failsafe to 110%.
    -Set throttle stick on your transmitter to normal range 0-100% (example: 0.90--1.9mS)

Now if you turn off your RC Transmitter, Throttle should go to 110%, this value is greater than the set pcm FS point set at 105% thus RVOSD will set RC link lost display action. With the Rc Transmitter ON again this value will go to normal range 0--100%. This value is less than the set pcm FS point witch it is set to 105%. Thus RVOSD will remove Rc Link lost action.

The OSD will never let the FS (110%) value goes out to the ESC.

Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #176 στις: Παρασκευή, 23 Απρ 2010, 17:10:44 »

Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #177 στις: Παρασκευή, 23 Απρ 2010, 17:11:19 »

Ειναι η KX191 color and night mode CCD camera αλλα κανε λιγο υπομονη ..περιμενω μια καινουρια η οποια η τιμη της με τα μεταφορικα ειναι 40 ευρω ..και αν ειναι οπως περιγραφουν θα ειναι τελεια..το μυστικο βεβαια ειναι και με τι συσκευη καταγραφεις τα βιντεο..εγω εχω μια Sony mini dv καμερα με Video in και εχω σωθει...

Φιλε Canopus μηπως εχεις κατι νεο απο την καμερα που περιμενες?.
    Καταγράφηκε
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #178 στις: Σάββατο, 24 Απρ 2010, 01:36:46 »

Ειναι η KX191 color and night mode CCD camera αλλα κανε λιγο υπομονη ..περιμενω μια καινουρια η οποια η τιμη της με τα μεταφορικα ειναι 40 ευρω ..και αν ειναι οπως περιγραφουν θα ειναι τελεια..το μυστικο βεβαια ειναι και με τι συσκευη καταγραφεις τα βιντεο..εγω εχω μια Sony mini dv καμερα με Video in και εχω σωθει...

Φιλε Canopus μηπως εχεις κατι νεο απο την καμερα που περιμενες?.

Λοιπον η καμερα ειναι απεχτη ..παραγγειλα και 2η ..την βρηκα ακομα φτηνοτερη αλλα δυστηχως εγω ειχα κανει την παραγγελια μου..συντομα βιντεο..ειναι φοβερη για τ αλεφτα της..σε 12 μερες ηρθε απο τα κινεζακια..
    εδω η πιο φτηνη και η πιο απιστευτη για τα λεφτα της...
    http://www.dealexcel.com/540tvl-sony-ccd-chipset-color-board-video-camera-osd-sku3509_p3509.html
    Καταγράφηκε

kordi
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #179 στις: Σάββατο, 24 Απρ 2010, 12:59:22 »

Καλησπέρα σε όλους,
    Φίλε canopus μήπως μπορείς να βάλεις και το Link από όπου την  αγόρασες εσύ την κάμερα για σιγουριά.

Γνωρίζει κανένας από πού μπορώ να αγοράσω ένα καλό σετ A/V πομπό δέκτη στα 1,3Ghz,Ελλάδα ή εξω μια που μαζεύω τα υπόλοιπα του FPV περιμένοντας το RVOSD να έρθει από Αμέρικα

Περιμένουμε Video Grin
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: FPV Systems
    Μεταπήδηση σε: