Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.365 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 00:37:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 00:37:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

[Σάββατο, 18 Απρ 2026, 23:13:32]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309365
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 38
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 37
    Συνολικά: 39
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Kyosho Calmato .40 Trainer  (Αναγνώστηκε 63081 φορές)
    Serafim
    Administrator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 14:05:54 »

Ναι, φυσικά και υπάρχει, ντίζες και ball links θα βρεις στο www.skoutsos.com όπως και σε άλλα μαγαζιά ελληνικά και μη.  Πάντως για το calmato είναι μάλλον υπερβολή, το hardware που έχει μέσα είναι παραπάνω από αρκετό για το μοντέλο.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    vooda
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #46 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2007, 11:06:08 »

Έτοιμο και το δικό μου calmato  Τελικά όντως δεν είναι δύσκολο στη συναρμολόγησή του. Βέβαια στη πτήση θα δείξει πως το έχω συναρμολογήσει  Grin
    Έχω όμως και κάποιες αποριούλες αν μπορείτε να βοηθήσετε λίγο please.
    Λοιπόν. Τα δύο πίσω servos νειώθω ότι δεν έχουν πιάσει σωστά. Μπορώ να βάλω λίγη epoxy ώστε να γίνουν ένα με την balsa?
    Επίσης το spinner μπροστά δεν έχει σφήξει τελείως. Δηλαδή έχει κάνα χιλιοστό παλάτζο (παρ' ότι το έχω σφήξει full). Να ξεβιδώσω λέτε την έλικα και να βάλω κόντρα παξιμάδι απο πίσω?
    Επίσης τον κινητήρα να τον στρώσω πάνω στο αεροπλάνο ή να τον βγάλω και να τον στρώσω σύμφωνα με τις οδηγίες του θείου jkon?
    bye σας

* vooda_calmato.jpg (54.53 KB, 512x384 - εμφανίστηκε 862 φορές.)
    Καταγράφηκε

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2007, 12:20:27 »

Αν χαλαση το servo σφυρη και καλαμι ?  devil εκτος και αν καταλαβα λαθος γιατη και εγω νεος στο χωρο ειμαι
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2007, 12:43:43 »

Έτοιμο και το δικό μου calmato  Τελικά όντως δεν είναι δύσκολο στη συναρμολόγησή του. Βέβαια στη πτήση θα δείξει πως το έχω συναρμολογήσει  Grin
    Έχω όμως και κάποιες αποριούλες αν μπορείτε να βοηθήσετε λίγο please.
    Λοιπόν. Τα δύο πίσω servos νειώθω ότι δεν έχουν πιάσει σωστά. Μπορώ να βάλω λίγη epoxy ώστε να γίνουν ένα με την balsa?
    Επίσης το spinner μπροστά δεν έχει σφήξει τελείως. Δηλαδή έχει κάνα χιλιοστό παλάτζο (παρ' ότι το έχω σφήξει full). Να ξεβιδώσω λέτε την έλικα και να βάλω κόντρα παξιμάδι απο πίσω?
    Επίσης τον κινητήρα να τον στρώσω πάνω στο αεροπλάνο ή να τον βγάλω και να τον στρώσω σύμφωνα με τις οδηγίες του θείου jkon?
    bye σας

Καλησπέρα

Όταν λες τα δύο πίσω σέρβο εννοείς φαντάζομαι τα σέρβο που κουνάνε elevator-rudder, μια και στο calmato δεν νομίζω να μπαίνουν πίσω τα σέρβο.  Όταν λες δεν έχουν πιάσει καλά τι εννοείς;  Αν είναι το πρόβλημα ότι οι βίδες πάνω στην μπάλσα είναι χαλαρές τώρα τις ξεβιδώνεις και ρίχνεις μέσα στις τρύπες λεπτή CA, το αφήνεις να στεγνώσει και λογικά μετά θα είναι ΟΚ.

Το spinner από την φώτο φαίνεται να είναι αλουμινένιο, οπότε υποθέτω ότι έχει μια κεντρική βίδα.  Αν καταλαβαίνω καλά το πρόβλημά σου θα έλεγα ότι θέλει λίγο κόψιμο η βίδα για να μπορέσεις να το βιδώσεις και να ακουμπήσει το spinner στο backplate.

Την μηχανή αν έχεις την δυνατότητα να την στρώσεις σε πάγκο είναι σίγουρα καλύτερα.  Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα γίνεται και πάνω στο μοντέλο.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2007, 17:51:46 »

Εχοντας βάλει τους αποστάτες στα σέρβο μην περιμένεις να "καργάρουν" (ρε πως τη μιλάω τη μαστορική διάλεκτο... Cheesy ) οι βίδες Απαξ και οι βίδες έχουν πιάσει στην ξύλινη βάση το σέρβο δεν πάει πουθενα. Και δεν υπάρχει λόγος να πέσι κόλλα.

Παναγιώτη μη μου παραφράζεις τα εργαλεία της δουλειάς. Ειναι ευαίσθητα και λεπτεπίλεπτα...Σφυρί και καλέμι είναι, ή εν συντομία σφυροκάλεμο Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #50 στις: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 16:02:54 »

Παιδιά μπορώ κ εγώ επιτέλους να γράψω σ' αυτο το θεμα σαν ιδιοκτητης ενος Calmato 40 Trainer απο την παρασκευη Ισως να φωναξει λιγο ο Admin που επεμενε για ηλεκτρικο αλλα δεν μου πηγαινε η καρδια να μην το παρω. devil devil..ελπιζω στις γιορτες να το φτιαξω με την καταλληλη βοηθεια βεβαια και μεχρι το καλοκαιρι(η το πασχα αν βρεθει χορηγος Grin Grin) να ειναι ετοιμο για εκπαιδευση!!!

* S6300902.JPG (123.66 KB, 688x516 - εμφανίστηκε 717 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 16:33:52 από Γεωλόγος » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #51 στις: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 16:21:55 »

Παιδιά μπορώ κ εγώ επιτέλους να γράψω σ' αυτο το θεμασαν ιδιοκτητης ενος Calmato 40 Trainer απο την παρασκευη Ισως να φωναξει λιγο ο Admin που επεμενε για ηλεκτρικο αλλα δεν μου πηγαινε η καρδια να μην το παρω. devil devil..ελπιζω στις γιορτες να το φτιαξω με την καταλληλη βοηθεια βεβαια και μεχρι το καλοκαιρι(η το πασχα αν βρεθει χορηγος Grin Grin) να ειναι ετοιμο για εκπαιδευση!!!

Το Calmato μετατρέπεται άνετα σε ηλεκτρικό. Αρκεί να πάρεις εγκαίρως την απόφαση.

Στον αέρα ούτε που θα καταλάβεις την διαφορά.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #52 στις: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 16:26:04 »

Ευχαριστω για το ενδιαφέρον θειε Γιαννη,αλλα ποια θα ειναι η διαφορα?πτητικα το ιδιο δεν θα συμπεριφερονται?Το λεω αυτο γιατι δεν με πολυαγχωνουν τα θερμικα ως ιδεα λογω κινητηρα περιποιησης εξοδων κλπ...Ανυπομονω να πεταξω!!!ειχα και προταση απο τον Evan για εκπαιδευτικη πτηση στα Σπατα αλλα εχω εργαστηρια τις ωρες που λεγαμε...απο το επομενο 6μηνο ισως!!!
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #53 στις: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 21:23:19 »

Αντε και με το καλό σε πτήση.  Wink

Δεν επιμένω ποτέ σε κάτι, απλά σου εξήγησα οτι ένα μικρό ηλεκτρικό θα μπορούσες να το έχεις πιο γρήγορα (θα πέταγες ήδη νομίζω) και να πετάς και στην  Αθήνα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #54 στις: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 21:54:01 »

Ευχαριστω πολυ κ Κωστοπουλε!!!Ελπιζω κ εγω να το δω συντομα στον αερα!!!Δεν βιαζομαι και τοσο πολυ...καλυτερα να γινουν ολα σωστα εστω και λιγο πιο αργα...Οσο για το θερμικο πιστευω οτι θα εχω καλους δασκαλους στο Αγρινιο,ετσι δεν ειναι?? Wink
    Υ.Γ. το οτι δεν θα εχω αεροπλανο στην Αθηνα θα αποτελει και μια νεα καλη δικαιολογια για να κατεβαινω πιο συχνα στο αγρινιο!! angel angel
    (Αν και εχω ηδη αρχισει να σκεφτομαι την κατασκευη ενος μικρου απο depron σαν του Κωστα του Ζαπαντιωτη γιατι και οποιοδηποτε αλλο ηλεκτρικο μαλλον δυσκολα  θα εβρισκα να πεταξω  στην περιοχη που μενω,στα Ιλισια...ακομα ψαχνουμε χωρο...ισως στειλω φωτο καποια μερα...για ποσο χωρο μιλαμε οτι χρειαζεται??Α,δε νομιζω να πετουσα ηδη γιατι θα ελειπε ακομα η τηλεκατευθυνση πρεπει να τη ζητησω δωρο για τα Χριστουγεννα μου φαινεται!!!η εστω το Πασχα  Grin Grin
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 16 Δεκ 2007, 22:14:54 από Γεωλόγος » Καταγράφηκε
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #55 στις: Δευτέρα, 24 Μαρ 2008, 10:05:59 »

Καλημερα σε όλους τους φίλους του Calmato!!!
    Μια ερώτηση σε όσους το έχουν φτιάξει:οι ντιζες χρειασηκαν καθόλου μετακίνηση???γιατι στο δικό μου βουιζουν τα σερβο του rudder  και του elevator στην ουδετερη θεση...και με μια απλη πιεση προς μια κατευθυνση σταματανε...Ευτχως εχω κοντα μου πολλη βοηθεια  Thumbs up αλλα αν υπαρχει ετοιμη τεχνογνωσια ισως να βοηθουσε να κερδισουμε χρονο απο ψαξιμο
    Καταγράφηκε
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #56 στις: Δευτέρα, 24 Μαρ 2008, 13:11:33 »

Μετακίνηση ίσως όχι αλλά σίγουρα (σε μένα τουλάχιστον) χρειάστικε να τις λυγίσω λίγο πρωτού μπούνε στα easy connector στα σέρβό. Απλα για έρθουν στη ίδια ευθεία με το servo arm.(Δεν έχω φωτό να σου στείλω...)
    Και μην το πολυψάχνεις για το βούισμα. Τα δικά μου HS325B ακόμα λίγο θόρυβο τον έχουν.

Περικλής

Καταγράφηκε
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #57 στις: Δευτέρα, 24 Μαρ 2008, 13:41:27 »

Ειχες κανένα πρόβλημα με τα easy connectors?Η ολα καλα?τα ειχες ασφαλισει με εποξικη μηπως?γιατι σκεφτομαι να τα αλλαξω με κατι πιο σιγουρο...
    Καταγράφηκε
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Δευτέρα, 24 Μαρ 2008, 14:21:33 »

Οχι φίλε μου τίποτα. Βάλτα όπως σου λέει ο κατασκευαστής και στο μέλλον αμα είναι τα αλλάζεις. Στο δικό μου ακόμα με τα μαμίσια είναι.
    Δυο πραγματάκια ακόμα που κατα τη γνώμη μου χρειάζοντα αλλαγή/ επέμβαση.

1) Αλλαγή τα πλαστικα ακρόντιζα με μεταλλικά.
    2) Στο σημείο όπου βιδώνει το φτερό στη άτρακτο, (εκείνο το κόντρα πλακέ με τα τυφλά παξιμάδια) θέλει ενύσχηση με εποξική. Αυτό στο λέω γιατι μετά από πολές πτήσεις με λούπ, ρόλ κλπ κλπ το ξύλο αυτό έτεινε να ξεκολλήσει. Προσωπικά του κόλλησα άλλο ένα μικρό κομματάκι κόντρα πλακέ από πάνω πάχους όχι περισσότερο από 2--2.5 mm και έχω πλέον το κεφάλι μου ήσυχο.

Και μη το πολυχαιδεύεις...Καλομαθαίνει Wink
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #59 στις: Δευτέρα, 24 Μαρ 2008, 14:59:13 »

Και μη το πολυχαιδεύεις...Καλομαθαίνει Wink

Grin Grin  Σαν τις γυναίκες είναι και τα μοντέλα τελικά  Grin Grin
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Εκπαιδευτικά - Πως θα ξεκινήσω  |  Θέμα: Kyosho Calmato .40 Trainer
    Μεταπήδηση σε: