Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.431 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 05:42:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 05:42:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309431
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 84
    Συνολικά: 84
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20 21 ... 26     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΟΡΕΞΗ!  (Αναγνώστηκε 92318 φορές)
    salasgr
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

fly something ... or take a nap...

« Απάντηση #255 στις: Τρίτη, 9 Δεκ 2014, 17:01:26 »

Φιλε μου ρωτησα εδω γιατι βασιζομαι στην πειρα σου και εχω καταλαβει οτι ασχολεισαι αρκετο καιρο με το fpv ! Καλη η θεωρια αλλα στη πραξη φαινονται ολα  Thumbs up

Πολυ εποικοδομητικο το βιντεακι ! Εχω μπει και εγω σε αυτο το τρυπακι και ψαχνομαι....

Θα μου επιτρεψεις να ξαναθεσω την ερωτηση μου για να γινει κατανοητη...

Λοιπον στο εδαφος εχω δυο δεκτες(βισματομενοι σε Eagle Tree GS) οπου στον εναν εχω skew planar antenna και στο δευτερο whip antenna(στοκ κεραια που ηρθε με τον δεκτη) ενω
     στο αεροπλανο εχω παλι skew planar antenna... και η ερωτηση μου, θα δουλεψει το diversity ή οχι ? Η ερωτηση μπορει να ειναι χαζη αλλα προσπαθω να τα ξεμπερδεψω  worry

Λοιπον θα τα προσπαθησω να τα πω απλα ... αν καπου κανω λαθος ας με διορθωσουν οι πιο εμπειροι.
    Το div και ειδικα το Eagle μετραη την ποιοτητα του βιντεο... οποιο ειναι πιο καλο αυτο θα κανει feed στην εξοδο.
    Τα αλλα div μετρανε την ενταση του σηματος ... στην ουσια του eagle tree ειναι πιο σωστο.

Τωρα για της κεραιες ... Αυτο που εχεις κανει ειναι λιγο ακυρο και θα σου εξηγησω γιατι ....
    εχεις 1 κεραια καθετης πολωσης και 2 κυκλικης. Καμια απο αυτες που εχεις δεν ειναι για μακρια οποτε το εργο παιζετε ως εξης ...
    Δεν νομιζω να δουλεψει ποτε το whip γιατι θα εχει παντα -3 db λογο κυκλικης πολωσεις
    Με το σεταπ αυτο δεν πας μακρια. Το πιο σωστο για μενα ειναι εφοσον θελεις CL να βαλεις  μια helical στην θεση του whip
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__55628__Aomway_11dbi_7_Turn_5_8GHz_Helical_Antenna_RHCP_SMA_RP_.html
    και εαν εχεις τρακερ πανω σε αυτο.

Το πλεονεκτημα θα ειναι οτι θα μπορεις να παρεις στροφες αλλα δεν θα εχεις αποσταση ιδια με την patch καθετης πολωσης...

Γενικα κοντα και κολπα στροφες βαζεισ παντου CL kai Helical..
    Μακρυα και πτησεις να χαζευεις βαζεις καθετης πολωσης ...
    Αν θελεις να εχεισ το μακρυα αλλα και να κανεισ κολπα κοντα βαζεις στο τρακερ την καθετη patch και στον αλλο δεκτη μια CL ..στο αεροπλανο wiph

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα.. μπορεισ να δεις το δικο μου σετθπ απο την φωτο πιο πανω και απο το λινκ του dropbox  

Φιλε Wizard δεν με μπερδεψες καθολου, εχω διαβασει αρκετο καιρο περι κεραιων και FPV στα ξενα φορα οποτε αντιλαμβανομαι αυτο που εγραψες!!
    Με καλυψες πληρως και σε ευχαριστω  Thumbs up

Ειδα αυτα που ποσταρες παραπανω και σου εκλεψα καποιες ιδεες, να ΄σαι καλα!
    Καταγράφηκε

wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #256 στις: Τετάρτη, 10 Δεκ 2014, 11:31:26 »

Καλα εκανες   Grin Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #257 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2014, 00:26:18 »

Σήμερα αν και με βροχή πέταξα το αεροπλάνο για δοκιμή εμβέλειας, σήματος video. Τα αποτελέσματα ικανοποιητικότατα. Το σήμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και έγραφε μέσα από το αυτοκίνητο φορητό dvr με απλή κεραία cloverleaf. Δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το tracking λόγω βροχής. Είμαι πλέον ομως σίγουρος οτι τα προβλήματα με το video λύθηκαν (Να ´σαι καλά φίλε wizard). Επίσης και προβλήματα που είχα στην συνδεσμολογία του ezuhf λύθηκαν με τις πολύτιμες συμβουλές του Κώστα Πιτσάκη (μου άνοιξε τα μάτια με το PPM...!). Τέλος και στα προβλήματα στο rudder (τινάζονταν δεξιά, αριστερά ανεξέλεγκτα ) χάρι στον χρονισμό που άλλαξα στο ppm σήμα της Τ/Κ ( 150 us, και αυτό όπως σωστά με συμβούλεψε ο φίλος Μπάμπης tsuskas). Νά´στε όλοι καλά παίδες που με βοηθάτε και υποκλίνομαι στις γνώσεις σας. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω βιντεάκι. Thumbs up
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #258 στις: Σάββατο, 20 Δεκ 2014, 19:00:07 »

Δυστυχως, σήμερα σε μια δοκιμαστικη με αλλη προπέλα, το αεροπλάνο έχασε τον έλεγχο τελείως. Στην φάση της προσγειίωσης δεν άκουσε τίποτε. Μάλλον έχασε το ρεύμα ή στον αυτόματο πιλότο ή ξεσυνδέθηκε το speed control που έδινε ρεύμα σε όλα. Κατέπεσε κάπου πίσω απο τον μεγάλο διάδρομο στο Ελληνικό. Δεν βρέθηκε όσο και αν έψαξα δεδομένου ότι πολλοί χώροι φυλάσσονται με συρματοπλέγματα και άρα αδύνατη η πρόσβαση.
    Κρίμα.
    Βαρέθηκα και τέρμα και τα fpv και τα αεροπλάνα.
    Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και τις προσπάθειές σας να με βοηθήσετε.
    Καλές γιορτές και υγεία.

Μάνος 
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #259 στις: Κυριακή, 11 Ιαν 2015, 20:02:00 »

Το Α/φ τελικά βρέθηκε (μετά κόπων και βασάνων..) Χάθηκε μόνο η μπαταρία και το gps.
    To ξανάστησα, έπεσε 3-4 φορές (ευτυχώς ελεγχόμενα και πάνω σε ...χόρτα).
    Η τελευταία του πτήση έγινε σχετικά πρόσφατα όπου κάηκε το esc εν πτήση.
    Πάλι σώθηκε το εφτάψυχο.
    Δείτε το σχετικό video:

http://youtu.be/S7V6RIQXKVc
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #260 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2015, 21:22:33 »

Μανο γιατι καηκε το esc τελικα? μηπως βραχυκυκλωνε καπου?

Βρηκες τιποτα καλωδια εκτεθημενα?

Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #261 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2015, 22:10:33 »

Αγαπητέ μου φίλε, κανένα καλώδιο δεν ήταν εκτεθειμένο και μάλιστα επειδή τα καλώδια του moter τα "αισθανόμουν" λίγο χαλαρά, τα είχα πιάσει με θερμοσυστελόμενα.
    Το esc, ήταν δεμένο με ταιράπ μέσα και πλάϊ στην άτρακτο. Ενδεχομένως να ζεσταίνονταν αλλά όταν το κατέβαζα δεν μου έδινε τέτοια ένδειξη.
    Μπορεί να ήταν ελλατωματικό από κατασκευής καθώς είχαν προηγηθεί προβληματάκια αλλά τα απέδιδα σε πιθανή αποσύνδεση της μπαταρίας καθότι χρησιμοποιούσα βαριές και μεγάλες μπαταρίες.
    Μια σοβαρή υποψία είναι στους sensors του αυτόματου πιλότου. Λέει το manual οτι υπήρχε ενδεχόμενο λόγω ground loops να τραβήξει μεγάλο ρεύμα και να καεί, αλλά ο αυτόματος όχι το esc.
    Θα ξαναδοκιμάσω με ένα "γαϊδούρι" esc (120Α) να δούμε. (θα πάρει φωτιά όλο το αεροπλάνο αλλά αυτό όχι...!) Cheesy
    Το άσχημο είναι οτι εκτός του esc πρόλαβε και μου χάλασε τον αυτόματο. Sad
    Μυστήρια πράματα... worry
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #262 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2015, 22:35:00 »

Μυστηρια δε λες τιποτα..

Εγω πριν κανα μηνα εχασα το αεροπλανο μου... Πεταγα χωρις gps lock οποτε δεν ειχα rth ουτε ενδειξη για το προς τα που να παω και ειχα ανεβει ψηλα στα συνεφα και χαιρομουν. Δεν ειχα υπολογισει τον αερα ομως ο οποιος με ειχε παρασυρει καμια 5αρια χιλιομετρα πιο περα ολη αυτη την ωρα. Με αποτελεσμα οπως κατεβαινα να χασω σημα πισω απο ενα βουνο και βιντεο... Το εψαχνα καιρο αλλα τιποτα.

Τωρα εχω παραγειλει ενα καινουριο fx61 και ολα τα παρελκομενα.
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #263 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2015, 23:08:59 »

Φιλαράκι πρόσεχε εκεί στα σύννεφα που λες, γιατί περνάνε και άλλα...μεγαλύτερα! ´Αμα σου πω ιστορίες (που μου έτυχαν...) θα σου σηκωθεί η τρίχα (δεν τα λέω εδώ για ευνόητους λόγους...!). 
    Χαμηλά, και αν έχεις ακριβό αεροσκάφος, βάλτου gps tracker (εντοπιστής) μακριά από δέκτη και αυτόματο.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #264 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2015, 23:11:12 »

Το fx61 που λες, ποιό είναι; Έχεις κανένα link να το δω;
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #265 στις: Σάββατο, 24 Ιαν 2015, 10:51:00 »

Εχω παραγγειλει gps tracker και ειναι καθ οδον. V16 λεγεται.

Το fx61 ειναι αυτο εδω.
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__53815__Phantom_FPV_Flying_Wing_EPO_Airplane_1550mm_V2_KIT_.html

Eχεις δικιο για το ψηλα. Συνηθως πεταω εκει κοντα στη βουλα. Καποια στιγμη θελω να παω για το μεγιστο υψομετρο και ψαχνω την καταληλη τοποθεσια.

Ισως προς καλυβια, αναβυσο...
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #266 στις: Σάββατο, 24 Ιαν 2015, 12:00:02 »

Φίλε μου ωραίο το fx61 που λες.  Thumbs up
    Τα γουστάρω πολύ αυτού του είδους τα α/φ αλλά, δεν είναι δύσκολα στον χειρισμό τους; Εννοώ πιό δύσκολα από τα ψηλοπτέρυγα glider που πετώ εγώ; Από την άλλη, θέλω να ξεφύγω λίγο από τα ίδια και τα ίδια.
    Τώρα σε οτι αφορά το ύψος που λες, σε καταλαβαίνω, έχω κι εγώ το ίδιο πάθος. Αλλά θα σου συνιστούσα όχι Αττική. Ίσως κάπου πιο πέρα, εκτός αν είσαι σίγουρος (χάρτες, κ.λ.π.).
    Για το v16 που λες, από που;

Καλές πτήσεις. Wink
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #267 στις: Σάββατο, 24 Ιαν 2015, 16:01:42 »

Aυτο εδω το τρακερ πηρα.

http://www.banggood.com/V16-Mini-Personal-Locator-GPS-Real-Time-Tracker-SOS-Communicator-p-927565.html

Δε μου εχει ερθει ακομα αλλα εχω διαβασει καλα πραγματα στο rcgroups

Iδανικα ναι καλα θα ηταν εκτος αττικης τετοια υψομετρα. Αλλά και πέρα προς ανάβυσο έχουν πάρει αρκετο ύψος τυχον αεροπλανα πιστευω.

Θα δουμε.  Ειχα ενα glider στυλ αρχικα και ηταν σταθερο ναι αλλα με ξενερωνε το πόσο χρόνο χρειαζοτανε για να το σετάρω πριν πετάξω. ειχε αποσπουμενα φτερα 2 μετρα με uhf δεκτη στο ένα και βιντεο στο αλλο και οπως καταλαβαινεις πολλά καλώδια.

Οι πτέρυγα αυτή χωράει στο αμάξι όπως ειναι και μπορει να σηκώσει πολυ βάρος. 15Ah 3s μπαταριες μαζί με fpv εξοπλισμό το έχω διαβάσει να το κάνουν
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #268 στις: Σάββατο, 24 Ιαν 2015, 16:30:46 »

Έτοιμος είμαι κι εγώ φιλαράκι, να το παραγγείλω. Σε ότι λες για τα glider ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Σου σπά τα ....δια μέχρι να τα στήσεις. Το θέμα είναι, στο πιλοτάρισμα, τι λέει το fx61. Στο youtube το βλέπω σταθερό, απλό και εύκολο. Αλλά στα video και στο εξωτερικό, όλα φαίνονται ωραία και τέλεια. Στην πράξη δεν ξέρω...
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #269 στις: Σάββατο, 24 Ιαν 2015, 18:35:37 »

Έτοιμος είμαι κι εγώ φιλαράκι, να το παραγγείλω. Σε ότι λες για τα glider ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Σου σπά τα ....δια μέχρι να τα στήσεις. Το θέμα είναι, στο πιλοτάρισμα, τι λέει το fx61. Στο youtube το βλέπω σταθερό, απλό και εύκολο. Αλλά στα video και στο εξωτερικό, όλα φαίνονται ωραία και τέλεια. Στην πράξη δεν ξέρω...
    [/quote

Φίλε Μανώλη το fx61 είναι ένα από τα πιο καλά μοντέλα και ειδικά σαν πτέρυγα.  Αφού δεν ξέρει τι θα πει  stall. Απογειώνεται και από το χέρι δεν είναι ενεργοβόρο και με σχετικά απλές μπαταρίες πετάς πετάς πετάς και δεν θέλεις να προσγειωθεί.  Thumbs up το προτείνω ανεπιφύλακτα. Απλά επειδή αντιμετωπιζεις συνέχεια προβλήματα με τον χώρο θα πρέπει να σκεφτείς και ότι είναι αρκετά γρήγορο. Και ότι καλύπτει απόσταση πολύ εύκολα. Θα σου έλεγα να πάρεις το RTF. και να προσέξεις στο στήσιμο και στο ζύγισμα. Βλέπεις λοιπόν πως δεν πετάμε μόνο multi αλλά και αεροπλάνα.
    Καταγράφηκε

ΟΤΑΝ  ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ  ΜΕ  ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

SY7 AJQ    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΙΑΙΑ
    Σελίδες: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20 21 ... 26     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  FPV (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΟΡΕΞΗ!
    Μεταπήδηση σε: