Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.431 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 03:48:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 03:48:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309431
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 66
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 26     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΟΡΕΞΗ!  (Αναγνώστηκε 92205 φορές)
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Δευτέρα, 3 Μαρ 2014, 22:08:04 »

Ακόμη όχι, αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
    Μπάμπη σε ευχαριστώ.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #136 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2014, 09:09:26 »

Ακόμη όχι, αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
    Μπάμπη σε ευχαριστώ.  Thumbs up

να εισαι καλα Μανωλη και οπωτε με χρειαστεις μην διστασεις..αλλα παρατηρησα οτι το εχεις πολυ φορτομενο ..gimbal ..mimbal και τα λοιπα...κανε πρωτα τις βασικες ρυθμισεις χωρις τα συμπραγκαλα  laugh και μετα τα βαζεις επανω..ετσι αν κατι παει λαθος κατα τις ρυθμισεις μην τα  (μπιπ) ολα.
    Καταγράφηκε

ΟΤΑΝ  ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ  ΜΕ  ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

SY7 AJQ    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΙΑΙΑ
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #137 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2014, 19:48:50 »

Λοιπόν αγαπητέ φίλε μου έχεις δίκιο, αλλά με την βοήθεια του Φάμπρι ( Helliland) οι ρυθμίσεις είναι εντάξει, και απομένει η δοκιμή καιρού επιτρέποντος. Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι το gimbal όπως λες και συ, διότι στηρίζεται σε 8 λαστιχάκια μόνο, χωρίς να είναι βιδωμένο πουθενά και άμα φύγουν, κλάψε με μάνα κλάψε με!
    Επίσης ο χρόνος πτήσης: από οτι μου είπε λογικά πρέπει να είναι 7-8 λεπτά (με 3σελη 5500 mAh). Πως γίνεται να μεγαλώσει ο χρόνος; 15 λεπτά για παράδειγμα θα ήταν ότι έπρεπε. Να βάλω 2 τρίσελλες των 5500; Θα βαρύνει πολύ.. Όμως με 7-8 λεπτά δεν προλαβαίνεις ούτε να ξυστείς. Undecided

ΥΣ: Είδα και την αγγελία που έβαλες και ομολογώ ζηλεύω. Ωραίο εργαλείο!
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #138 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2014, 22:11:00 »

Καλησπέρα σας.
    Ως αναφορά το χρόνο πτήσης με LiPo Wild Scorpion 3s5500mAh 35c :
    Με παρόμοιο σκαρί με το δικό σου, χωρίς gimbal και με τα ακόλουθα, APM με δέκτη AR8000, MinimOSD, κάμερα Mobius που τροφοδοτείται και αυτή με 5V (από ένα κανάλι του δέκτη), με πομπό Fatshark 5,8GHz 100mW, 4 μοτέρ EMAX 2213 935KV με προπέλλες dji 1038 μου δίνει χρόνο 15-16 λεπτά άνετα.
    Ενα παράδειγμα από την σημερινή πτήση:
    Με σύνολο 13 λεπτά από τα οποία μόνο στα 11:30 δούλεψαν τα μοτέρ σε πτήση το φορτίο που συμπλήρωσε ο Icharge γιά να ξαναγεμίσει την LiPo ήταν 2780mAh (δηλαδή περίπου τα μισά από τη συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας. Η πτήση ήταν κανονική (και όχι μόνο hover) και διανύθηκε μιά απόσταση 700μ όπου άρχισε να κάνει διαλήψεις το video (μικρή ισχύς). Στη διάρκεια της πτήσης δούλεψαν αρκετά flight modes όπως Stabilize, Loiter, Altitude Hold, Drift, Sport και RTL.
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #139 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2014, 23:53:35 »

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ελπίζω να είναι εξίσου καλά τα πράγματα και για μένα.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #140 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2014, 15:22:42 »

Καλησπερα σας.

Νεος στο χομπι και εγω, εχω 2 ελικοπτερα κινεζιες (wltoys) και προσφατα πηρα και ενα ανεμοπτερο. Το Hobbyking skyeye. Θελω να το χρησιμοποιησω σαν fpv platform.

Eχω ηδη προμηθευτει συστημα boscam 5.8ghz 200mw με cloverleaf κεραιες, οθονη 7'' και καμερα 700tvl

Ελπιζω να σας συναντησω καπου και να ανταλαξουμε αποψεις για να μαθω πραγματα. Μενω αθηνα.
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #141 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2014, 18:33:41 »

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι "αεροπλανάδες στην Αθήνα, συναντιώνται στο Ελληνικό.
    Εκεί μπορείς να δεις (ιδιαίτερα την Κυριακή) κάποιους που ασχολούνται με fpv.
    Από πτήση αεροπλάνου πως πας; Εννοώ (μιας και είπες οτι είσαι νέος στο hobby...) έχεις επάρκεια στον χειρισμό; Το συγκεκριμένο μοντέλο (skyeye) δείχνει
    εντυπωσιακό και αρκετά σταθερό στην πτήση. Το έχεις πετάξει; Αυτό που με "ψιλοχαλάει" λίγο είναι το μπροστινό σύστημα όπου μπαίνει η κάμερα, διότι δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει την δυνατότητα να ρυθμίζεται πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και επίσης σε ενδεχόμενη τούμπα, μήμπως είναι ευάλωτο στο σημείο που βρίσκεται;
    Φίλε μου δεν θέλω να σε αποθαρρύνω. Είμαι ο τελευταίος που θα πω οτι είμαι ο ειδικός στο fpv.
    Αυτά που θέλω να πω είναι:
    1) Το πετάς; Σου αρέσει; Συνέχισε.
    2) Λίγα λίγα κάθε φορά (μη την πατήσεις όπως εγώ .... με gimbal και mimbal και ένα σωρό εξοπλισμό που λέει και ο φίλος ο Μπάμπης παραπάνω...) ώστε αν κάτι δεν πάει καλά (σε κάποια Θεός φυλάξοι...πτώση) να μην τα κλαις. Ηδη εγώ κλαίω μαζί με 4-5 αεροπλάνα και μια Gopro BE 450 euro!  
    3) βρες ένα μέρος ήσυχο χωρίς να σε ενοχλεί ο κάθε πικραμένος, μιά άπλα , χωρίς κολόνες ή δέντρα (οι κολόνες συχαίνονται το fpv, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, εκτός από τα περιστέρια που τα χέζουν... και γενικά ότι πετάει.Τα δέντρα είναι λίγο πιο φιλικά...! laugh) και πειραματίσου. Έτσι τουλάχιστον έπραξα και πράττω εγώ.

Μάνος Wink
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #142 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2014, 20:57:24 »

Γεια σου μανο!

Δε το εχω πεταξει ακομα το αεροπλανο γιατι περιμενω ακομα τηλεκατευθυνση και μπαταριες. 9xr και frsky djt module.

φυσικα εχω σχετικη πειρα με τα 2 τετρακαναλα ελικοπτερα και εχω κατεβασει το realflight simulator g4.5 και μαθαινω να πετω αναποδα κ να προσγειωνω.

Καμερα και vtx θα προσθεσω στην πορεια αφου το πεταξω κανονικα μερικες φορες πρωτα.
    Καταγράφηκε
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #143 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2014, 21:03:02 »

μπροστα δεν ξερω αν θα χωρεσει gimbal, τουλαχιστον μεσα στο θολο.

Προς το παρων δε θα βαλω κατι τετοιο. Δεν εχω παρει ακομα καν osd. οπως ειπες θα το κρατησω απλο για αρχη και βλεπουμε.

Καποια κυριακη λιαν συντομως θα ερθω στο ελληνικο με 2 γνωστους μου που πετουν και αυτοι αλλα δεν ξερουν κατι απο fpv
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #144 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2014, 13:52:28 »

Το Σ/κύριακο έκανα μια δοκιμή αλλά πάλι σε stabilize "τραβάει" μπροστά και αναγκαζόμουν να "παίζω" με το elevator για να μην φύγει. Μάλλον τελιkά έχει να κάνει με το ζύγισμα. Έβγαλα από πάνω όλα τα γκίλμπαλ, μίμπαλ, φπβι και μτιβι και το ξαναστήνω από την αρχή "ξερό" να δω τι φταίει. Αν συνεχίσει θα φάει "σουτ" το frame. 
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giteart
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #145 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2014, 15:16:45 »

μηπως δεν εχεις βαλει τον αυτοματο πιλοτο πανω στο κεντρο βαρους του αεροπλανου?
    αφου σου ριχνει μυτη δοκιμασε να τον βαλεις λιγο πιο μπροστα η ξεσυνδεσε τον τελειως.

Εννοειται φανταζομαι πως εχεις βρει το σωστο κεντρο βαρους του αεροπλανου μαζι με μπαταριες κ ολα τα καλουδια πανω.
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #146 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2014, 17:55:10 »

Ο αυτόματος πιλότος (ardupilot) τώρα είναι ακριβώς πάνω στο κέντρο βάρους.
    Είχα πολλά "συμπράγκαλα" επάνω και τώρα που τα έβγαλα θα είμαι πλέον σίγουρος, προτού ξαναμπούν επάνω.
    Μένει η δοκιμή να δούμε. Ευελπιστώ το Σ/Κ. (Από Σ/Κ σε Σ/Κ μέχρι του χρόνου θα τα'χω καταφέρει!  laugh)
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #147 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2014, 23:39:01 »

Αγαπητοί φίλοι, γειά σας. Άργησα λίγο αλλά είμαι σε καλό δρόμο σχετικά με το τετρακόπτερο. Άλλαξα frame ( tarot 650 ) και έστησα το apm από την αρχή (αφού έγιναν reset τα πάντα) με εξωτερικό gps compass. Και στο stabilize και στο alt hold  είναι "βράχος". Στο loiter σταθερό μεν, δεν μετακινείται δεξιά-αριστερά, ακούει σε ενδεχόμενες κινήσεις των stick αλλά δεν ξέρω γιατί κάποια στιγμή παίρνει ύψος, ενώ το stick είναι στο μέσον (δεν είμαι και 100% σίγουρος...). Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, και με το compassmot που έκανα είχα 5% παρεμβολές, κάτι που πιστεύω είναι άψογο. Θα ακολουθήσουν και άλλες δοκιμές να του πάρω τον αέρα. Σε οτι αφορά το skywalker το πέταξα με cyclops storm osd και χωρίς να το ξέρω είχα μονίμως ενεργοποιημένο το RTH  idiot2 Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δεν συμπεριφέρεται καλά, και κατάλαβα τι γινόταν όταν τελικά προσγειώθηκε ευτυχώς χωρίς σπάσιμο. Στο video είχα πολλές παρεμβολές (για αυτό και δεν έχω ανεβάσει κάτι ακόμη)  αλλά φταίει η κεραία, η οποία τελικά πρέπει να αλλάξει θέση. Αυτά προς το παρόν, και ευχαριστώ και δημόσια τον φίλο Βιργίλιο για τις συμβουλές και παρατηρήσεις του. Wink
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #148 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2014, 12:03:20 »

Καλημέρα φίλοι.
    Εσείς πετάτε αλλά εγώ θα γράφω και όποιος θέλει διαβάζει...
    Σήμερα λοιπόν νέα πτήση με το "πολυκολεόπτερο", και το loiter δούλευε περίφημα. Θέλει απλά να έχεις σταθερό το γκάζι κάπου στη μέση ή τέλος πάντων σε κάποιο ύψος και μετά να γυρίσεις σε loiter. Όχι κατά την διάρκεια της ανύψωσης ή της κατάβασης.
    Τουλάχιστο έτσι το αντιλαμβάνομαι. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με.
    Επιχείρησα RTL αλλά μόλις το είδα κατά την επιστροφή να παίρνει ύψος το γύρισα σε stabilise γιατί φοβήθηκα  . Το ίδιο και σε Auto. Του έβαλα ένα waypoint στα 5m ύψος με ακτίνα 2m αλλά όταν το είδα να γυρνάει προς άλλη κατεύθυνση από ότι υπολόγιζα, κατάλαβα οτι κάτι δεν σχεδίασα καλά στο flight plan και για να μη μου έρθει και κολλήσει στα μούτρα και με ξυρίσει το γύρισα σε stabilise (Τελικά είμαι χ...στης!  ).
    Κατά τα λοιπά όλα καλά. Θα το ρίξω στη μελέτη να καταλάβω γιατί παίρνει ύψος στο RTL και ποια είναι η διαδικασία στο flight plan για Auto.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #149 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2014, 14:00:34 »

Καλημέρα σας.
    Στο Mission Planner, κάπου στις παραμέτρους έχει μιά ρύθμιση RTL Height. Είναι σε μέτρα και είναι το ύψος που θέλουμε να γυρίσει το πολυκόπτερο όταν βρίσκεται πιό χαμηλά. Δηλαδή αν είναι πιό χαμηλά από αυτό το ύψος θα ανεβεί, θα έρθει πάνω από το σημείο που ξεκίνησε και θα αρχίσει να κατεβαίνει, θα σταματήσει στα 10μέτρα γιά 5sec και μετά θα ολοκληρώσει την προσγείωση. Αν είναι πιό ψηλά θα επιστρέψει σε αυτό το ύψος που είναι και μετά θα αρχίσει να κατεβαίνει με τον ίδιο τρόπο. Ολα αυτά περιλαμβάνονται σαν παράμετροι και μπορούν να αλλαχτούν.
    Στο mode loiter εχοντας το γκάζι ακριβώς στο κέντρο πρέπει να μένει ακίνητο (εκτός αν έχει αέρα). Βέβαια συνεχίζεις και έχεις τον έλεγχο κουνώντας τα sticks απλά έχεις μικρότερη ταχύτητα η οποία ρυθμίζεται πάλι από τις βασικές παραμέτρους. Συνεχίζεις να έχεις δηλαδή ανέβασμα-κατέβασμα ή πορεία σε πιό μικρή ταχύτητα αν κουνήσεις τα sticks.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 26     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  FPV (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΟΡΕΞΗ!
    Μεταπήδηση σε: