Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:08:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:08:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 36
    Συνολικά: 37
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20 21 22     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Tarot FBL Controller  (Αναγνώστηκε 61996 φορές)
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #255 στις: Τρίτη, 8 Οκτ 2013, 10:16:09 »

Λοιπόν, για να κάνουμε και κάνα πείραμα. Το έβαλα και εγώ πάγκο για 10 λεπτά, συνδεδεμένο και με τον υπολογιστή. Σε θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμών, μετά από 10 λεπτά υπήρχε μια ανεπαίσθητη χλιαρότητα, τέτοια που ποτέ δεν θα τράβαγε το ενδιαφέρον σε κανέναν να την σχολιάσει. Επίσης για κάνα δίλεπτο κούνησα το cyclic, μήπως παίζει ρόλο η κίνηση, αλλά δεν υπήρξε καμιά μεταβολή στην θερμοκρασία (τέτοια που να μπορώ να την καταλάβω με το χέρι δηλαδή).

Αν ας πούμε το swash σου γέρνει προς τα δεξιά, και αλλάξεις την θέση των σέρβο, συνεχίζει να γέρνει προς τα εκεί, ή αλλάζει κατεύθυνση;

Έχεις άλλο ελικόπτερο να δοκιμάσεις την τηλεκατεύθυνσή σου; Αν φταίει αυτή, τότε το ίδιο πρόβλημα θα παρουσιάζει και οποιοδήποτε άλλο ελικόπτερο. Στην θέση σου, θα έβγαζα τα καλώδια από το μοτέρ όταν έκανα την δοκιμή, για να μην γυρίσει, και θα έδεινα και λίγο throttle, για να είμαι σίγουρος ότι ξεκινάει να λειτουργεί το γυροσκόπιο. Για παράδειγμα, στο 130Χ, άμα δεν δώσεις γκάζι, δεν μπαίνει σε λειτουργία το γυροσκόπιο, και παρόλο που είναι ελαττωματικό, αυτό δεν φαίνεται στο έδαφος. Οπότε αν έχεις οποιοδήποτε άλλο ελικόπτερο, δοκίμασε να τους βγάλεις τα καλώδια, και κοίτα πως συμπεριφέρεται.

Δυστυχώς φαίνεται ότι πρέπει να πας πολύ ψάχνοντας.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #256 στις: Τρίτη, 8 Οκτ 2013, 12:58:14 »

Εχω μονο ενα mcpx.Θα το δοκιμασω. Θα βγαλω και τον δεκτη απο εκει που τον εχω μπας και. Τωρα το πρωι παρατηρησα οτι το swash δεν γερνει παντα προς την ιδια κατευθυνση. Επισης καποιες φορες δεν το κανει. Δηλαδη αν δεν αρχισει να γερνει μεσα στα πρωτα 10 δευτερολεπτα θα μεινει ισιο οση ωρα και αν το αφησω ανοιχτο. Θα δοκιμασω τα σερβο μονα τους στον δεκτη.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 8 Οκτ 2013, 13:42:06 από AlexVag » Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #257 στις: Τρίτη, 8 Οκτ 2013, 18:01:15 »

Λοιποοον το προβλημα το εντοπιζω πλεον στη συνεργασια των σερβο με το zyx. Οταν σεταρει το zyx αργει να περασει στα σερβο τα subtrims που εχω βαλει μεσω του προγραμματος ωστε να φερω τα servo horns σε 90 μοιρες. Ειχα τα σερβο στο χερι μου και εβαλα subtrims απο το προγραμμα, μετα αλλαζα το gain μεσω της τ/κ και τα σερβο αντι να μεινουν στη θεση τους πηγαιναν στη θεση που ειχαν πριν βαλω τα subtrims απο το προγραμμα. Οσο περιμενα τσουκου τσουκου ερχοταν στο σημειο που επρεπε να ειναι ωστε να εχω 90 μοιρες (δηλαδη "επαιρναν" σιγα σιγα τα subtrims.)
    Αυτο ειναι το συμπερασμα μου μεχρι τωρα. Αυριο μπορει να ειναι διαφορετικο  devil
    Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι δεν ξερω αν αργουν να δεχτουν τα subtrims απο το zyx η απο την τ/κ που εχω βαλει στην καρτελα μονιτορ. Ομως οταν βγαλω τα subtrims απο την τ/κ παλι εχω το ιδιο θεμα.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #258 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 12:22:26 »

Και δυστυχως το προβλημα συνεχιζεται. Εβγαλα το zyx απο το ελικοπτερο και το αφησα καπου διπλα μηπως και εχω θεμα παρεμβολων απο τον δεκτη η μηπως εχω προβλημα με στατικο. Παααλι τα ιδια. Εβγαλα τελειως ολα τα subtrims και απο την τ/κ αλλα και απο το προγραμμα και παλι συνεχισε να κανει τα δικα του. Οποτε ελπιζω το προβλημα μου να ειναι με τα σερβο(αν και ενα αλλο μελος που εχει τα ιδια σερβο με την ιδια μοναδα δεν ειχε προβλημα). Αν αλλαξω τα σερβο και δεν διορθωθει τοτε θα παρω μια μοναδα robird g31 να τελειωνω. Αν και πριν πρεπει καπως να τσεκαρω οτι δεν φταιει η τ/κ μου. Παντως ειναι περιεργο που το προβλημα το εχουν μονο τα σερβο του cyclic ενω αυτο της ουρας που ειναι ψηφιακο δουλευει τελεια.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #259 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 13:24:51 »

Αλεχ έχεις δοκιμάσει καθόλου να το βάλεις να δουλέψει το ε/π, όχι για πτήση απλά να πάρει
    κάποιες στροφές το στροφείο??
    Τι θέλω να πω με αυτό ότι ίσως εν κινήσει να μην στο κάνει και τζάμπα παιδεύεσαι, βάλτα όλα
    πάνω, βάλε τις ρυθμίσεις και άντε περίπου στο 30% το γκάζι και να παρακολουθείς πολύ προσεκτικά
    το στροφείο όπως γυρίζει, αν στο γυρνάει προς κάποια πλευρά ή μένει σταθερό και παράλληλο με
    το σώμα του ε/π!!
    Εχεις κάνει πολλά κάνε και αυτό μπας και λυθεί το πρόβλημα!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #260 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 14:13:35 »

Αλεχ έχεις δοκιμάσει καθόλου να το βάλεις να δουλέψει το ε/π, όχι για πτήση απλά να πάρει
    κάποιες στροφές το στροφείο??
    Τι θέλω να πω με αυτό ότι ίσως εν κινήσει να μην στο κάνει και τζάμπα παιδεύεσαι, βάλτα όλα
    πάνω, βάλε τις ρυθμίσεις και άντε περίπου στο 30% το γκάζι και να παρακολουθείς πολύ προσεκτικά
    το στροφείο όπως γυρίζει, αν στο γυρνάει προς κάποια πλευρά ή μένει σταθερό και παράλληλο με
    το σώμα του ε/π!!
    Εχεις κάνει πολλά κάνε και αυτό μπας και λυθεί το πρόβλημα!!  Thumbs up

Το εχω σκεφτει. Επισης σκεφτηκα οτι σε πτηση μπορει να μην γερνει γιατι ισως καταλαβαινει οτι παιρνει κλιση και διορθωνει μονο του. Αλλα απο τη στιγμη που δεν δουλευει σωστα στο εδαφος δεν θελω να το ρισκαρω. Δεν ειναι λογικο αυτο που κανει και αν δεν ειμαι σιγουρος οτι λειτουργει σωστα δεν θα το χρησιμοποιησω. θα το δοκιμασω δινοντας και λιγες στροφες και οτι γινει.

ΥΓ. Το δοκιμασα. ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 14:27:26 από AlexVag » Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #261 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 16:12:28 »

Και βέβαια δεν το σηκώνεις για πτήση αν δεν είναι εντάξει και για αυτό είπα το γκάζι μέχρι 30%!!  Wink
    Πάει και αυτή η δοκιμή, περιμένουμε λοιπόν τα σέρβο για να δούμε επιτέλους τι φταίει, τα σέρβο
    ή η μονάδα!!
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #262 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 16:21:30 »

Η πλακα ειναι οτι μαζι ειχα παρει και ενα κλειδι για το feathering shaft. Οταν το δοκιμασα το ενα ρουλεμαν δεν ηταν κολλημενο. Το λεω στον κινεζο και μου στελνει αλλο. Μετα το esc δεν εμπαινε με τιποτα σε programming mode. Με τα πολλα καταφερα να το προγραμματισω και μολις το βαζω στο ε/π και δινω λιγο γκαζι εκανε διακοπες το μοτερ μεχρι που σταματησε τελειως και μυρισε καμμενο. Το λεω στον κινεζο και μου στελνει αλλο. Τωρα παει πολυ να του πω και για την μοναδα  police .Αν και απο οτι ειδα δεν την εχει καν σε στοκ. Οποτε θα του ζητησω εκπτωση για να αγορασω το robird που εχω βαλει στο ματι.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #263 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 17:40:11 »

Φίλε μου άστα σε έχε πάειι..........................άστο να μην το πω!!!  police

Το μόνο καλό αλλά σημαντικό που θα αποκομίσεις από όλη την ταλαιπωρία είναι η γνώση πάνω
    στο ε/π (τεχνογνωσία)!!  Thumbs up

Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #264 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 18:12:41 »

Μήπως λέω μήπως δεν έχει μπει η κατάλληλη ρύθμιση εδώ??

Αλεξ απλά κουβέντα να γίνεται!!  Wink
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #265 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 18:32:57 »

και ομως εχει μπει. Ολες οι ιδεες καλοδεχουμενες. Τα σερβο που εχω στο cyclic ειναι τα tοwerpro mg90s τα οποια ειναι αναλογικα ασχετα αν η ταροτ τα δινει σαν ψηφιακα. Η ουρα δουλευει κανονικα. Αν δεν βγαλω ακρη οταν αλλαξω και τα σερβο οποιος εχει ορεξη του στελνω τη μοναδα με δικα μου ολα τα εξοδα να την τσεκαρει. Το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως εχει θεμα η τ/κ μου και παρω αδικα τζαμπα μοναδα. Η τ/κ ειναι ακομα στην εγγυηση(τα καλα της γερμανιας) η οποια καλυπτει ακομα και τα εξοδα αποστολης οποτε δεν θα εχω προβλημα.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #266 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 19:15:35 »

Και δυστυχως το προβλημα συνεχιζεται. Εβγαλα το zyx απο το ελικοπτερο και το αφησα καπου διπλα μηπως και εχω θεμα παρεμβολων απο τον δεκτη η μηπως εχω προβλημα με στατικο. Παααλι τα ιδια.

Παρεμβολές μπορεί να κάνει η τ/κ όταν είναι πολύ κοντά με τα ηλεκτρονικά, δοκίμασε να την πας μακριά!!!
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #267 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 19:42:00 »

την εχω σε αποσταση 2 μετρων με σωστη κατευθυνση της κεραιεας. Τα εχω δοκιμασει ολα. Και το βραδυ που παω για υπνο σκεφτομαι τι δεν εχω δοκιμασει.. devil Παντως τα σερβο δουλευουν μια χαρα οταν τα κουμπωνω απευθειας πανω στο δεκτη. Η τ/κ δουλευει κανονικα με το mcpx.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #268 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 22:15:44 »

Μιας και μπήκαμε σε σχεδόν μεταφυσικά ερωτήματα, μήπως έχεις βάλει λάθος προσανατολισμό στο ZYX? Λέμε τώρα... Δίνει τρεις διαφορετικές περιπτώσεις προσανατολισμού το πρόγραμμα.

Επίσης, ποιο ZYX έχεις; Δεν έχεις το ZYX-S που πέρνει και δορυφόρο; Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο εύκολη και καθαρή η εγκατάσταση όταν βάζεις απλά ένα δορυφοράκι πάνω στο ZYX-S και ξεμπερδεύεις.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #269 στις: Τετάρτη, 9 Οκτ 2013, 22:23:26 »

Και ο προσανατολισμος σωστος ειναι. Cheesy Πειτε τωρα που γυριζει χαχα. Ναι το "S" εχω απλα εχω μονο εναν δορυφορο(θα ηθελα να βαλω 2 για να ειμαι σιγουρος) και επισης δεν εχω αγορασει και τα καλωδια που χρειαζονται. Δεν πειραζει ομως γιατι το robird εχει και τα καλωδια που χρειαζεται για να συνδεσεις 2 δορυφορους  devilΠλεον διασκεδαζω με την ατυχια μου. Thumbs up Αν πω στον κινεζο οτι δεν λειτουργει και η μοναδα θα κανει σεπουκου (χαρακιρι)  angel
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20 21 22     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Tarot FBL Controller
    Μεταπήδηση σε: