Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.942 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 11:51:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 11:51:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από coach
    [Χθες στις 18:16]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:28]

από Markhelis
    [Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 23:59:05]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309942
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 57
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E  (Αναγνώστηκε 32271 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #105 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 08:54:02 »

Ισως είναι καιρός να ελέγξεις και το fin / rudder, αλλά και τα δύο μέρη του stab.

Επίσης να ελέγξεις με ένα νήμα ότι το φτερό κάθεται κάθετα στην άτρακτο, δηλαδή δεν είναι το ένα μισό πιό μπροστά από το άλλο.

Τέλος διάβασε και την ακραία περίπτωση differential , που θα βρεις εδώ: http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-052d.htm

Οσο δίνεις τριμ, το αριστερό aileron που κατεβαίνει αυξάνει την οπισθέλκουσα και αυξάνει η ανάγκη για περισσότερο τριμ δεξιά.  Ρύθμισε την ουδέτερη θέση των δύο aileron, ώστε στην αρχή του τριμαρίσματος το αριστερό aileron να μην κατεβαίνει κάτω από την ευθεία της αεροτομής, αλλά να ανεβαίνει μόνο το δεξί.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #106 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 14:55:13 »

Ισως είναι καιρός να ελέγξεις και το fin / rudder, αλλά και τα δύο μέρη του stab.

Επίσης να ελέγξεις με ένα νήμα ότι το φτερό κάθεται κάθετα στην άτρακτο, δηλαδή δεν είναι το ένα μισό πιό μπροστά από το άλλο.

Τι πρέπει να κοιτάξω σ αυτές τις επιφάνειες ; Την καθετότητα τους και την απόσταση τους απο το κεντρικό φτερό ;

Όταν λέμε να ελέγξω αν είναι κάθετα στην άτρακτο ; Με μπερδεύει λίγο αυτό το "ένα μισό πιο μπροστά απο το άλλο" Πως γίνεται να είναι το μισό φτερό πιο μπροστά απο το άλλο ;

Συγχωρέστε με για την αμάθεια μου, φαίνετε πως έπρεπε να μπω στα ανεμόπτερα, για να ασχοληθώ με όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Βέβαια, σε άλλες περιπτώσεις ήδη θα είχε μπει σε παραγγελία ένα άλλο ανεμόπτερο, αλλά αυτήν την φορά το βλέπω σαν ευκαιρία για απόκτηση γνώσης, που ευτυχώς μοιράζεται απλόχερα.
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #107 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 16:08:22 »

...
    Τι πρέπει να κοιτάξω σ αυτές τις επιφάνειες ; Την καθετότητα τους και την απόσταση τους απο το κεντρικό φτερό ;

Όταν λέμε να ελέγξω αν είναι κάθετα στην άτρακτο ; Με μπερδεύει λίγο αυτό το "ένα μισό πιο μπροστά απο το άλλο" Πως γίνεται να είναι το μισό φτερό πιο μπροστά απο το άλλο ;
    ...

Νομίζω ότι αυτές τις μετρήσεις εννοεί ο jkon
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #108 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 19:24:42 »

" Πως γίνεται να είναι το μισό φτερό πιο μπροστά απο το άλλο ;
    ...

Για σου Παρασκευά και καλή χρονιά,

Είναι αρκετά σύνηθες τα δυο profil απο τις αεροτομές να μην πατούν τέλεια η μια στην άλλη στις ενώσεις των πανελ ή halfspan, δλδ οι τρύπες (εαν υπάρχουν) για τα joiners, στα templates να έχουν π.χ. 1mm λάθος μπρος πίσω.  Επίσης, όταν εφάπτονται οι δυο επιφάνειες με δίεδρο, περιπλέκονται τα πράγματα αφού μπορεί να προκύψει και γωνία ως προς το διαμήκη άξονα του Σκάφους, επειδή τα profil δεν πατούν το ίδιο "τέλεια" μπροστά και πίσω (X. προσβολής, και εκφυγής, αντίστοιχα). Είναι πολύ ύπουλο λαθάκι, γιατί δεν το παίρνεις χαμπάρι όταν μετράς τις αποστάσεις απο το ουραίο, όπως στο βιβλίο του κυρίου Γιάννη, γιατί πχ 1mm μετατόπιση, είναι λιγότερο από 0,1-0,2μμ όταν πας να το τσεκάρεις από την υποτείνουσα του τριγώνου..(ακροπτερυγο με stab) επίσης δεν το παίρνεις χαμπάρι όταν φτιάχνεις τα πηδάλια σου και τριμαρεις μηχανικά για αρχή.  Συνεπώς το λάθος βρίσκεται σε όλο το μηκος του φτερού γιαυτό ζητά τόσο τριμ

Τέλος, εαν το λάθος βρίσκετε μόνο στο τμήμα που λές οτι φεγγίζει και περιορίζεται σε μικρή αλλαγή της γωνίας προσβολής, δύσκολα τόσο μικρό κομμάτι θα σου ζητούσε φουλ τριμ,   και με αριθμούς:
    Εαν έχεις ακόμα το setup που περιέγραψες στην κατασκευή σου και χρησιμοποιείς τις μεσαίες τρυπούλες στα χορν σου. Τότε ενα φουλ τρίμ θα σου έδινε περι τις 4-5 μοίρες deflect πηδαλίου, οπότε.. θεωρείς ότι έχει πιτσικαρει αντίστοιχα τόσο πολύ σε εκείνο το σημείο?

Βέβαια μπορεί να παίζουν και τα δύο...

Αλλη μια παρένθεση..

Ο τρόπος μέτρησης εκτροπής πηδαλίου όπως περιγράφεται εδώ http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-092a.htm ,   ενέχει μεγάλο κίνδυνο λάθους, εαν δεν ειναι α. γνωστή και Β. σταθερή η ακτίνα του τόξου μέτρησης ( R) δλδ η ακτίνα που πρεπει να ξεκινάει απο το κέντρο του μεντεσε και να "σχηματίζει" το μοιρογνωμόνιο. Στο Σχημα που παραθέτω, φαίνεται αριστερά η αρχική ρύθμιση του μετρητή, δεξιά επάνω, η ορθή μετρηση με εκτροπή πηδαλίου 11 μοιρες. Ενω κάτω δεξια, μια μικρή μετατόπιση του μετρητή-πατρόν, μας δίνει λάθος ένδειξη 5 μοίρες. πρέπει λοιπόν να υπάρχει και εκτυπωμένη η απόσταση της Ακτίνας του τόξου του πατρόν.

* incid2.png (29.4 KB, 649x546 - εμφανίστηκε 530 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #109 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 19:27:42 »

Συμφωνώ απόλυτα ότι το μοιρογνωμόνιο πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή αποσταση που ορίζει η ακτινα του.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #110 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 19:33:30 »

Βέβαια, σε άλλες περιπτώσεις ήδη θα είχε μπει σε παραγγελία ένα άλλο ανεμόπτερο, αλλά αυτήν την φορά το βλέπω σαν ευκαιρία για απόκτηση γνώσης, που ευτυχώς μοιράζεται απλόχερα.

Η προτροπή μου ειναι να σκεφθείς το συντομώτερο την αγορά ενός νέου, πιό αποδοτικού ανεμόπτερου.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #111 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 20:35:12 »

Ειναι αναλογα το ποσο ψαχνεται κανεις.Εγω αν πετουσε οπως εχω δει στα βιντεακια του Παρασκευα,ουτε που θα ασχολιομουνα με το ποσο τριμ θελει!
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #112 στις: Τρίτη, 1 Ιαν 2013, 22:05:57 »

Ειναι αναλογα το ποσο ψαχνεται κανεις.Εγω αν πετουσε οπως εχω δει στα βιντεακια του Παρασκευα,ουτε που θα ασχολιομουνα με το ποσο τριμ θελει!

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #113 στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 00:27:38 »

Για σου Παρασκευά και καλή χρονιά,

Είναι αρκετά σύνηθες τα δυο profil απο τις αεροτομές να μην πατούν τέλεια η μια στην άλλη στις ενώσεις των πανελ ή halfspan, δλδ οι τρύπες (εαν υπάρχουν) για τα joiners, στα templates να έχουν π.χ. 1mm λάθος μπρος πίσω.  Επίσης, όταν εφάπτονται οι δυο επιφάνειες με δίεδρο, περιπλέκονται τα πράγματα αφού μπορεί να προκύψει και γωνία ως προς το διαμήκη άξονα του Σκάφους, επειδή τα profil δεν πατούν το ίδιο "τέλεια" μπροστά και πίσω (X. προσβολής, και εκφυγής, αντίστοιχα). Είναι πολύ ύπουλο λαθάκι, γιατί δεν το παίρνεις χαμπάρι όταν μετράς τις αποστάσεις απο το ουραίο, όπως στο βιβλίο του κυρίου Γιάννη, γιατί πχ 1mm μετατόπιση, είναι λιγότερο από 0,1-0,2μμ όταν πας να το τσεκάρεις από την υποτείνουσα του τριγώνου..(ακροπτερυγο με stab) επίσης δεν το παίρνεις χαμπάρι όταν φτιάχνεις τα πηδάλια σου και τριμαρεις μηχανικά για αρχή.  Συνεπώς το λάθος βρίσκεται σε όλο το μηκος του φτερού γιαυτό ζητά τόσο τριμ

Τέλος, εαν το λάθος βρίσκετε μόνο στο τμήμα που λές οτι φεγγίζει και περιορίζεται σε μικρή αλλαγή της γωνίας προσβολής, δύσκολα τόσο μικρό κομμάτι θα σου ζητούσε φουλ τριμ,   και με αριθμούς:
    Εαν έχεις ακόμα το setup που περιέγραψες στην κατασκευή σου και χρησιμοποιείς τις μεσαίες τρυπούλες στα χορν σου. Τότε ενα φουλ τρίμ θα σου έδινε περι τις 4-5 μοίρες deflect πηδαλίου, οπότε.. θεωρείς ότι έχει πιτσικαρει αντίστοιχα τόσο πολύ σε εκείνο το σημείο?

Βέβαια μπορεί να παίζουν και τα δύο...

Αλλη μια παρένθεση..

Ο τρόπος μέτρησης εκτροπής πηδαλίου όπως περιγράφεται εδώ http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-092a.htm ,   ενέχει μεγάλο κίνδυνο λάθους, εαν δεν ειναι α. γνωστή και Β. σταθερή η ακτίνα του τόξου μέτρησης ( R) δλδ η ακτίνα που πρεπει να ξεκινάει απο το κέντρο του μεντεσε και να "σχηματίζει" το μοιρογνωμόνιο. Στο Σχημα που παραθέτω, φαίνεται αριστερά η αρχική ρύθμιση του μετρητή, δεξιά επάνω, η ορθή μετρηση με εκτροπή πηδαλίου 11 μοιρες. Ενω κάτω δεξια, μια μικρή μετατόπιση του μετρητή-πατρόν, μας δίνει λάθος ένδειξη 5 μοίρες. πρέπει λοιπόν να υπάρχει και εκτυπωμένη η απόσταση της Ακτίνας του τόξου του πατρόν.

Αν το πρόβλημα είναι σε όλο το φτερό... Χαιρετίσματα. Σκέφτηκα να αντικαταστήσω το φτερό με ένα καινούργιο, αλλά κοστίζει όσο όλο το ανεμόπτερο και αν κι αυτό είναι στραβό, τι γίνεται ;

Αυτό με το μοιρογνωμόνιο, και την άκτινα μέτρησης, μπορεί όντως να μην το έχω κάνει σωστά, γιατί λόγω της διάστασης του φτερού δεν έφτανε το όργανο και δεν πήρα τα ίδια κέντρα για τις εκτροπές των πηδαλίων. Αύριο όμως, θα διορθωθεί αυτό, μιας και με το incidence meter, θα πάρω γωνία, μόνο απο το πηδάλιο οπότε και θα έχω ακρίβεια.

Στα πηδάλια κλίσης, χρησιμοποιώ τις εξωτερικές τρύπες, τόσο στο servo horn, όσο και στο aileron horn. Ελπίζω με τις μετρήσεις που θα γίνουν να βγάλω τουλάχιστον μια άκρη ή να πάρω μια κατεύθυνση.

Η προτροπή μου ειναι να σκεφθείς το συντομώτερο την αγορά ενός νέου, πιό αποδοτικού ανεμόπτερου.

Χμμμμ. Υπάρχει κανείς να ανταλλάζει ένα ανεμόπτερο κομπλέ και ένα ελικόπτερο Jr Vibe Nex e8, Παίρνουμε τίποτα καλό.... ;  Undecided

Η αλήθεια πάντως είναι πως αν σκεφτούμε ότι το καλοκαίρι που πέρασε, το Albatros, που παρόλα τα κακά του τα χάλια, απο θέμα ρυθμίσεων που είχε, κατάφερε να μου δώσει  συγκινητικές πτητικές στιγμές, με αποκορύφωμα την πολύ μεγάλη σε διάρκεια πτήσης όντας εντελώς άσχετος, θα ήταν κρίμα να το δώσω, τόσο εύκολα και να μην το αφήσω να με διδάξει ακόμη περισσότερο, αφού μπορεί  Azn

Επίσης, δεν κατεβαίνω ούτε σε αγώνες, ούτε έχω τρελές απαιτήσεις. Οπότε το να αποκτήσω ένα πολύ ωραίο και "εξωτικό" μοντέλο, αν και θα μου άρεσε, δεν ξέρω αν πραγματικά θα μου έδινε κάτι περισσότερο από ότι θα μου έδινε ένα καλά ρυθμισμένο albatros (Όχι ότι δεν θα μπορούσε το μοντέλο, αλλά εγώ και ο χρόνος που μπορώ να αφιερώσω.) Φυσικά πέρα απο το Albatros, δεν έχω πετάξει και κάποιο άλλο καλοστημένο ανεμόπτερο για καιρό, για να έχω και μέτρο σύγκρισης.

Είναι κριμά να έχω μια Ferrari μποτιλιαρισμένη στην Κηφισίας, κάπως έτσι το σκέφτομαι.  Τίποτα δεν αποκλείω όμως. Είδομεν

Ο ένας ανάβει ο άλλος σβήνει, εεε ρε γλέντια...! Είμαι και επιρεπής. Φυτίλια πάλι. Α ρε Topmodel σε τι μπελάδες μας έβαλες

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #114 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 07:25:08 »

Παρασκευα,οπως ειπα στα γρηγορα και κατ ιδιαν,ο τσεχος δεν ειναι πρωτη φορα που''αδειαζει'' τους πελατες του.Αντιμετωπισες παλαιοτερα αν θυμαμαι καλα ξανα προβλημα με το αναστροφα σχεδιασμενο firewall.Τωρα πλεον εμφανες πετσικο στο φτερο σου,εφοσων το ζυγισες απο διαφορα βαρους και το αυτονοητο οτι δεν εχει χτυπησει το μοντελλο.
    Οπως σου προτεινα στα αμεσα σχεδια μου ειναι να τσιμπισω ενα Bird Of Time.Δεν εχεις παρα να παρεις ενα ζευγαρι φτερα απο ανταλλακτικα της Kit μορφης.Φανταζομαι με μια σωστης ποιοτητας επικαλυψη θα πεταξει καλυτερα!+το κολπακι που ειπαμε με τα αεροφρενα,ω,σαν κλαπετακια....
    Καλες απο-προσγειωσεις! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #115 στις: Πέμπτη, 7 Μαρ 2013, 20:02:46 »

Να μαι κι εγώ. Με κάποια νέα στοιχεία για το μοντέλο.

Μετά απο δοκιμές σε διάφορα κ.β, προς τα πίσω, καταλήξαμε στα 93χιλ. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει μεταφερθεί κατα 20χιλ πίσω. Το μοντέλο άρχισε να "δείχνει" πολύ καλά τον αέρα από τα 90χιλ και με την βοήθεια του Aircostas, καταλήξαμε στα 93χιλ, όπου το μοντέλο ακούει πολύ καλά, στρίβει πολύ καλά, έχει πολύ καλή ολίσθηση και στρίβει σφιχτά, σχεδόν στον άξονα του.

Τώρα δοκιμαστικές πτήσεις σε καλύτερες θερμικά ημέρες, για να δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος μας και το επόμενο βήμα είναι η επιδιόρθωση του φτερού.

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #116 στις: Κυριακή, 10 Μαρ 2013, 12:46:42 »

Λόγω λανθασμένου υπολογισμού, προσγειώθηκα πάνω στο τελευταίο κλήμα, ενός αμπελιού, με το φτερό. Το oracover έκανε μια μεγάλη τρύπα, γδάρθηκε το φλαπ και έσπασε ένα μικρό κομμάτι balsa από το χείλος εκφυγής.

Σε συνδυασμό με τα διάφορα τραύματα από άλλες αρχάριες προσγειώσεις, μάλλον ήρθε ο καιρός του, για να ξεντύσουμε το φτερό, να γίνουν οι επιδιορθώσεις που χρειάζονται (σκεύρωμα και τα μικροσπασίματα από το κλήμα) και να ξαναντυθεί από την αρχή.

Θα παραμείνω στο oracover, μιας και απο ότι διαβάζω, έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το monokote, το οποίο έχω χρησιμοποιήσει και όταν πήγα να το βγάλω, έμενε όλο το χρώμα πάνω στα ξύλα.

Η Topmodel, χρησιμοποιεί τα διάφανα χρώματα, αν και δεν ξέρω ποιας ποιότητας (oracover ή oralight) αλλά μάλλον θέλω να πάω σε αδιάφανο. Που ενδεχομένως να είναι και πιο ανθεκτικό αν αυτό που χρησιμοποιεί αρχικά το μοντέλο είναι το oralight. Γενικότερα, δεν έχω παράπονο απο την αντοχή του διάφανου, μιας και ότι ζημιά έχει πάθει είναι από καρφώματα και όχι απο γλυστρίματα.

Το oracover έχει βάρος 64γρ/μ² - 105γρ/μ², ανάλογα με το χρώμα, ενώ το oralight έχει 36γρ/μ². Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους είναι τα ίδια.

Όσο για τα χρώματα αν και δεν έχω καταλήξει ακόμα, σκέφτομαι στο κεντρικό φτερό να βάλω κίτρινο, ενώ στα ακροπτερύγια μαύρο ή corsair blue, ενώ για την κάτω μεριά του φτερού, σκέφτομαι το σκακιστικό μάυριο - κίτρινο για όλο το μήκος του φτερού.

Θα ήθελα την γνώμη σας για το oracover ή το oralight καθώς και τον χρωματισμό. Επίσης απο μια αναζήτηση που έκανα στο forum είδα ότι μπορώ να βρω από το hobbyland είτε απο κάποιον Κο Ιωννά στο Παγκράτι. Για το hobbyland μπήκα στο site και είδα, αλλά για το Παγκράτι ; Υπάρχει και κάπου αλλού που μπορώ να βρω ;

Ευχαριστώ

* 9a38026b540fb43d3b6c81299c425ad6.jpg (9.22 KB, 400x267 - εμφανίστηκε 313 φορές.)

* b43a5b20e80ce1545818f1595d5d27f7.jpg (6.34 KB, 400x267 - εμφανίστηκε 300 φορές.)

* c681686c694a3932f1627c3c48ae8a53.jpg (8.54 KB, 400x267 - εμφανίστηκε 319 φορές.)

* e194c43e2b1b1b4d1ab59f8b317a24da.jpg (14.92 KB, 400x267 - εμφανίστηκε 276 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #117 στις: Κυριακή, 10 Μαρ 2013, 15:00:21 »

friday καλησπερα
    για μενα ο lindiger ειναι ο ποιο αξιοπιστος  και με μεγαλο στοκ. το oralight   ειναι πολυ λεπτο και σχιζεται ευκολα.εχει   και ο  Ιωανας  στο παγκρατι
    προσοχη  απο οπου και αν αποφασισεις να παρεις πρεπει να γραφει πανω  oracover    στο πλαστικο αν οχι ειναι κινεζικο και  εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη δεν κολλαει το ιδιο και ξεθωριαζει οταν μεινει στον ηλιο
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #118 στις: Κυριακή, 10 Μαρ 2013, 19:18:29 »

Να πω και μια άλλη άποψη;
    Αν δεν έχεις πρόβλημα με το βάρος, γιατί δε βάζεις ένα πιό ανθεκτικό υλικό; Είτε oracover είτε monokote, μη βάλεις τα λεπτά που σπάνε εύκολα εφόσον δεν πετάς σε γρασίδι.
    Βάλε τα πιό χοντρά που σε ένα ξύσιμο δεν σκίζουν. Αξίζει παρά τα λίγα γραμμάρια παραπάνω (που εν τέλει βοηθάνε σε μέρες με πιό πολύ αεράκι).
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #119 στις: Κυριακή, 10 Μαρ 2013, 20:02:50 »

Τελικα ο lindinger απο οτι είδα δεν εχει το κίτρινο -  μαυρο που θελω. Οπως και να έχει ομως θα ηθελα να προτιμήσω κατι εγχώριο. Οποτε η hobbyland η απο τον Ιωννα απο το Παγκράτι. Ξέρει κανεις διεύθυνση;

Δεν ειναι απαραιτητο το Light. Ουτωε η άλλως νομιζω οτι φοραει το κανονικο. Οποτε δεν θα εχει προβλημα. Αλλωστε η mh32 θελει την φορτιση της.
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E
    Μεταπήδηση σε: