Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.942 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 07:46:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 07:46:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από coach
    [Χθες στις 18:16]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:28]

από Markhelis
    [Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 23:59:05]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309942
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 26
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 16
    Συνολικά: 17
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E  (Αναγνώστηκε 32269 φορές)
    savasp2
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Παρασκευή, 6 Ιουλ 2012, 23:16:09 »

Αυτο που συνεβη προχτες ειναι φοβερο, ο Friday πεταξε συνεχομενα 1 ωρα και 18 λεπτα, ωραιοσ ρε φιλε μπραβο!!!!! 
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #76 στις: Κυριακή, 8 Ιουλ 2012, 10:46:56 »

Πράγματι συνεχίζεται.

Βγήκα εχτές για πτήση στην μικρή μας πλαγιά, αλλά τελικά η πτήση μετατράπηκε απο πλαγιάς σε "θερμική", μιας και η "πισίνα" κάτω έβραζε. Τα θερμικά είχαν κύκλο περίπου 3 λεπτά και αυτό που συνέβη ήταν κάτι το καταπληκτικό για εμένα.

Διάρκεια πτήσης. 01:18:42...!!!!! Ακούς Πατέρα....; Μπορεί να μην κάνει εντύπωση ο χρόνος στους εμπειρότερους, αλλά για εμένα που ήμουν στην 4η συνολική πτήση καταλαβαίνετε πως είναι...

Έχω και τον Σάββα για μάρτυρα, ο οποίος μόλις μάθει το μοντέλο του (2φορά που το πέταξε) θα με περνάει σουβλάκι.

Παρασκευα,ξανα χαιρομαι με την χαρα σου.Ελπιζω να ενισχυθηκε θετικα η πιστη σου στην πλαγια μετα απο το fun fly στο γερμανικο τις προαλλες.Τελικα πρεπει μαλλον να θυμασαι,οτι οντας ακομα στην αρχη,αυτη ειναι μονο,επεται συνεχεια και μεγαλειο,ονειρεμενα ηλιοβασιλεματα που κρατιεσαι με ενα χαδι στον νοτια και αγωνιες με λαχταρες στα 7+μποφωρ και ψαροντουφεκα να κατεβαζουν τα ανεμοπτερα απτις λευκες..Να θυμασαι επισεις οτι η αστειρευτη ενεργεια της πλαγιας αλλα και τα αποτομα αδειασματα της θα σε γεμισουν αυτοπεποιθηση και μετριοφροσυνη,επιδεξιοτητα και μυαλο ξουραφι,ο ανεμοπορος σκεφτεται παντα ενα βημα μπροστα,η τουλαχιστον ετσι πρεπει να θεωρει.Οι χρονοι και η ακριβεια δεν ειναι το ζητουμενο στην αρχη.Η εμπειρια δεν αγοραζεται,αποκταται.
    Καλες προσχεριωσεις.
    Υ.Γ: Πατερας,ακομη δεν εγινα,αποζητω ομως τα δικα σου ομορφα χναρια. Wink
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #77 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2012, 21:32:19 »

Πλέον έχει περάσει κάποιος καιρός πίσω απο τα stick του Albatros, και πτήση στην πτήση γνωρίζω τα πτητικά του χαρακτηριστικά, όλο και καλύτερα. Μου έχει χαρίσει πολύ όμορφες ανεμοπορικές στιγμές και μετά απο κάθε πτήση, φεύγω με ένα τεράστιο χαμόγελο. Τώρα αναγνωρίζω την μυστική ομορφιά της ανεμοπορίας που δυστυχώς κάποιος δεν μπορεί να φανταστεί, αν δεν ασχοληθεί μαζί της.

Τα έμπειρα μάτια των συναδέλφων ανεμοπόρων, λοιπόν, έκαναν κάποιες πολύ εύστοχες παρατηρήσεις, όσον αφορά το βάρος του μοντέλου (Έφτανα αισίως τα 1800γρ, ενώ ο κατασκευαστής δίνει έως 1750γρ). Το βάρος αυτό έβγαινε λόγω του μολυβιού που χρειαζόταν για να ζυγίσει το μοντέλο ουδέτερα, στα 73χλ, όπως έλεγε ο κατασκευαστής.

Αυτό που δεν είχα προσέξει εξ αρχής, ήταν ότι στο εγχειρίδιο, έλεγε να χρησιμοποιήσουμε standard servo (40γρ) για το elevator και rudder και servo 20gr για τα φτερά. Εγώ έίχα χρησιμοποιήσει servo 20gr για όλες τις επιφάνειες. Έτσι λοιπόν το μοντέλο δεν ζύγιζε, χωρίς την προσθήκη μολυβιού.

Όπως και να έχει, αποφασίσαμε (με τον μηχανικό μου...! )  να μεταφέρουμε τα βάρη του σκάφους, όσο πιο μπροστά μπορούσαμε, αφαιρώντας τελείως το μολύβι φτάνοντας το μοντέλο στα 1720γρ, λίγο λιγότερο απο το άνω όριο του κατασκευαστή. Υπάρχει ακόμα ένα περιθώριο, για ακόμα λιγότερο βάρος, με την αλλαγή των servo φτερού (4 στο σύνολο) και απο 80γρ που έχει τώρα να κατέβει στα 40γρ περίπου. Επειδή όμως τα servo είναι πίσω απο το κέντρο βάρους, δεν ξέρω αν τελικά θα χρειαστεί για το ζύγισμα του, να χρησιμοποιηθεί ξανά μολύβι, οπότε δώρον άδωρον.

Το ανεμόπτερο μετά τις αλλαγές έχει ελαφρύτερη αίσθηση, οπωσδήποτε στο χέρι, αλλά και στον αέρα φαίνεται να στρίβει καλύτερα (Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με το ότι προχωράω στο επίπεδο ή στο ότι είναι ελαφρύτερο το μοντέλο).

Επίσης, έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ το butterfly, αλλά και να παίζω με διάφορες κλίσεις στα flap, στα θερμικά. Το επόμενο βήμα, μόλις κατασταλάξω κάπου στις παραπάνω ρυθμίσεις (Για αυτό που μπορώ εγώ να αντιληφθώ, για να μην παρεξηγηθώ), θα περάσω στο ψάξιμο του differential. Ο κατασκευαστής δίνει μια ρύθμιση για το differential, που ήδη την έχω περασμένη, εξ ορισμού, μέσα απο το travel adjustment, αλλά θέλω να την αφαιρέσω και κάνοντας πτητικές δοκιμές, να βρω τις διαφορές και την ρύθμιση που με εξυπηρετεί καλύτερα. Αν υπάρχουν κάποιες απόψεις για τα παραπάνω, ευχαρίστως να τις μοιραστούμε.

Αααααα... Είχαμε και το πρώτο handcatch, στην τελευταία πτήση...!

Θέλω να κάνω και κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το κέντρο βάρους, αλλά θα το κάνω σε ένα ξεχωριστό ποστάρισμα.

Ευχαριστώ

Παρασκευάς

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #78 στις: Τρίτη, 25 Σεπ 2012, 07:48:25 »

Θέλω να κάνω και κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το κέντρο βάρους, αλλά θα το κάνω σε ένα ξεχωριστό ποστάρισμα.

Πριν κάνεις τις ερωτήσεις για το Κ.Β. διάβασε την σχετική ενότητα του σεμινάριου που παρουσιάσαμε πέρυσι

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #79 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2012, 00:19:36 »

Καλησπερα

Σχολια και δοκιμες. Η προσπαθεια που εκανα για να ελαφρυνω το μοντελο, πια εχει μεινει στο παρελθον, αφου μετα απο ερευνα σχετικα με την αεροτομη του ανεμοπτερου (ΜΗ32), διαβαζω πως η αεροτομη αυτη χρειαζεται καλες φορτισεις για να αποδοσει. Στην παρουσα φαση και με το βαρος που εχω (1700γρ) η φορτιση μου ειναι γυρω στα 31γρ/τ.π, που ειναι μια χαρα και απο οτι καταλαβαινω μου επιτρεπει και καλη αποδοση χωρις ερμα για ανεμο εως και 30χλμ/ωρα.

Το κ.β εχει δοκιμαστει επιτυχως στα 76,5χλ και θα γινει δοκιμη στα 78χλ, ενω ο κατασκευαστης δινει ευρος 71-73χλ. Το μοντελο "ακουει" καλυτερα και ειναι πιο μαλακο εχοντας καλυτερους χρονους πτησης (χωρις θερμικα), ενω η προσγειωση του πλεον, ειναι ακομα πιο ευκολη.

Προβλημα συνεχιζει να υπαρχει στην οριζοντια κατευθυνση, μιας και παρολο το βαρος που εχω προσθεσει στο ενα φτερο για να ισορροπει, ακομα χρειαζομαι πολυ τριμ για να πεταω ευθεια

Σε συζητηση που ειχα με συμοντελιστη εξ Αμερικης, ο οποιος εχει το ιδιο μοντελο, αλλα με περισσοτερη εμπειρια απο εμενα, μου ειπε, πως ανακαλυψε οτι το ενα φτερο εχει διαφορετικη γωνια απο το αλλο κατα περιπου 2μοιρες. Το προβλημα ειναι στο δευτερο (εξωτερικο κομματι, που εχει πανω του τα aileron) στο οποιο το χειλος εκφυγης εχει στρεβλωση και χανει 2 μοιρες απο το αλλο. Με καθε επιφυλαξη, γιατι μπορει να μην εχω αντιληφθει κατι σωστα, λογω γλωσσας. Στην αρχη νομιζα πως εννοουσε τα μικρα ακροπτερυγια, αλλα οχι τελικα.

Ο τροπος που το αντιμετωπισε ηταν με ενα σεσουαρ, να θερμανει το monokote και ταυτοχρονα να στρεβλωνει (φερνει στην σωστη θεση) το φτερο, ωστε οταν κρυωσει το monokote, να κρατησει το φτερο στην σωστη γωνια.

Αν και μου περιεγραψε την διαδικασια που ακολουθησε, δεν την καταλαβα και περιμενω να μου στειλει φωτογραφιες που του εχω ζητησει. Μετα την παρατηρηση του, ειδα τα φτερα μου και οντως φαινεται. το ενα φτερο να ειναι λιγο στρεβλωμενο, αλλα θα περιμενω τις φωτο του (να δω και με ποιον τροπο το μετρησε) και πως θα το διορθωσω.

Αυτα προς το παρον.

Παρασκευας
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2012, 11:09:37 »

Αν τα σκευρωμένα φτερά είναι φτιαγμένα με επένδυση φύλου μπάλσα (επάνω κάτω) στο μπροστινό μέρος, (το λέμε planking, ή D-tube) δεν θα ξεσκευρώσουν με θέρμανση.

Η θα ξεκολλήσεις το ένα plank (δύσκολο και θέλει και αφαίρεση του πλαστικού φιλμ σε όλη την έδρα), ή θα κόψεις με ένα μακρύ μαχαίρι/πριονάκι XActo στη μέση το χείλος προσβολής, κατα μήκος του ανοίγματος (δηλαδή μισό προς τα επάνω και μισό προς τα κάτω, μαζί και τα πλευρίδια που είναι μέσα στο D-tube και θα βάλεις πάλι κόλα κρατώντας τα στη σωστη γωνία.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #81 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2012, 12:45:35 »

Το φτερο ειναι ντυμενο με monokote, το οποιο ακουμπαει πανω στα ribs.

Επισυναπτω φωτογραφια

* eshop_17317.jpg (16.71 KB, 800x547 - εμφανίστηκε 567 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2012, 13:43:35 »

Τότε δεν υπάρχει το πρόβλημα που προανέφερα, θα έρθει με τη θέρμανση από το πιστολάκι.

Θα προσπαθήσεις να θερμάνεις όλη την επιφάνεια που είναι σκευρωμένη, επάνω και κάτω, χωρίς να υπερθερμάνεις κάποιο σημείο γιατί θα ανοίξει τρύπα.

Επίσης πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε, κάνε μερικές τρυπες με χοντρή καρφίτσα, ή λεπτό τρυπανάκι, για να φεύγει ο αέρας που θα διασταλεί μέσα στο φτερό. Τις τρύπες θα τις κάνεις λοξά, εκεί που υπάρχει από κάτω ξύλο π.χ. χείλος εκφυγής
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 5 Δεκ 2012, 23:35:48 »

Αν και έβαλα τα φτερά παράλληλα, δεν μπορώ να καταλάβω, τουλάχιστον με το μάτι, αν υπάρχει κάποια διαφορά στις γωνίες των 2 φτερών. Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και δεν ξέρω, αν υπαίτιος τελικά είναι το θέμα με την γωνία στα φτερά (Αν υπάρχει) ή κάποιο θέμα με τα σερβο. Παρατήρησα ότι για κάποιον λόγο, τα φλαπ μου, δεν κεντράρουν το ίδιο και αυτό θα μπορούσε να δημιουργεί το πρόβλημα. Ίσως έχω πρόβλημα τζόγων. Θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω τα σερβο και βλέπουμε.

Πτητικά τώρα, μετά τις αλλαγές και δοκιμές στα ζυγίσματα, νομίζω ότι πετάω τελείως διαφορετικό ανεμόπτερο. Βασικά αυτό που πέταγα τόσο καιρό (και η πλάκα είναι πως το χαιρόμουν) ήταν ένα τούβλο, ενώ τώρα έχει μεταμορφωθεί σε πούπουλο. Η ολίσθηση του είναι η μέρα με την νύχτα. Έχω εντυπωσιαστεί και ενθουσιαστεί.

Δοκιμάσαμε εχτές στα 78χιλ. Στην ρύθμιση πλεύσης, φαινόταν να τρέχει λίγο και αυτό επιβεβαιώθηκε από το dive test απο το οποίο βγήκε γρήγορα, παρόλο που αρχικά δεν είχα τριμ.

Δοκίμασα να βάλω την μπαταρία λίγο πιο πίσω (Με 0% τριμ) και αν και ηταν καλύτερο το dive test, έβγαινε πάλι σχετικά νωρίς. Ρύθμισα λίγο τριμ (32%), για να μην τρέχει αλλά μετά παρατήρησα ότι το μοντέλο έκανε σαν δελφίνι. Ανέβαινε έχανε ταχύτητα, κατέβαινε και μόλις έπαιρνε πάλι ταχύτητα ανέβαινε. Παρατήρησα, όμως ότι έστριβε πολύ αργά, πολύ σφιχτά και γενικώς όπως δεν έστριβε ποτέ του. Αν πριν η πιο σφιχτή στροφή που έκανα είχε κύκλο 20μ τώρα γίνεται στα μισά και λιγότερα. Αλλά όταν το άφηνα να φύγει, χωρίς στικ, έκανε αυτό το πάνω κάτω.

Υπάρχει περίπτωση να έχω φτάσει σε κάποιο οριακό σημείο ρύθμισης και πρέπει να το πάω λίγο πιο μπροστά μήπως ; Φυσικά, με το 32 στο τριμ, το ζύγισμα μου, δεν ήταν πια 78χιλ, αλλά τουλάχιστον 2χιλ πιο πίσω (Αν και δεν το έχω μετρήσει). Δεν ξέρω αν τα 71-73χιλ που δίνει ο κατασκευαστής όταν γίνονται 80χιλ, είναι μια μεγάλη διαφορά και έχω ξεπεράσει το όριο ευστάθειας του μοντέλου.

Ευχαριστώ
    Παρασκευάς

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Πέμπτη, 6 Δεκ 2012, 13:38:12 »

Παρασκευά καλησπέρα
    Νομίζω πως είσαι ακόμα αρκετά ¨μροστόβαρος¨. Λογικά όταν πας το κέντρο βάρους πιο πίσω θα πρέπει να τριμάρεις down για να αρχίσει να τρέχει πάλι. Τώρα πήγες το κέντρο βάρους πίσω αλλά τριμάρισες up και λόγο του ότι πετάς αργά στολάρει βάζει την μούρη κάτω ανεβάζει ταχύτητα και όταν πιάσει αρκετή το up τριμ που έχεις το ξανασηκώνει την μούρη ώσπου να ξαναστολάρει .

Καταγράφηκε

Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #85 στις: Παρασκευή, 14 Δεκ 2012, 21:11:48 »

Καλησπέρα

Το ανεμόπτερο, έχει ανέβει στο χειρουργικό τραπέζι, μιας και οπως είναι η διάταξη των servo - μπαταρίες - esc κλπ, δεν μπορώ μηχανικά να ζυγίσω πιο πίσω από τα 78χιλ, μετακινώντας εσωτερικά τα βάρη.

Με την ευκαιρία αυτή, θα αλλάξω τα servo στα φτερά, μιας και παρατήρησα πως έχουν αναπτύξει τζόγους και πιθανόν η αστάθεια που παρατηρώ στον διαμήκη άξονα, να προέρχεται από αυτό.

Όπως και να έχει, ελπίζω να έχω ετοιμάσει το ανεμόπτερο μέσα στην εβδομάδα που έρχεται και να μπορέσω να κάνω κάποιες δοκιμές, πριν αρχίσουν οι χειμερινές διακοπές.
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 19:02:33 »

Το ανεμόπτερο, έχει ανέβει στο χειρουργικό τραπέζι, μιας και οπως είναι η διάταξη των servo - μπαταρίες - esc κλπ, δεν μπορώ μηχανικά να ζυγίσω πιο πίσω από τα 78χιλ, μετακινώντας εσωτερικά τα βάρη.

Στερέωσε προσωρινά στην ουρά λίγο βαρίδι με χαρτοταινία.
    Παράθεση
       Με την ευκαιρία αυτή, θα αλλάξω τα servo στα φτερά, μιας και παρατήρησα πως έχουν αναπτύξει τζόγους και πιθανόν η αστάθεια που παρατηρώ στον διαμήκη άξονα, να προέρχεται από αυτό.

Για να μειωσουμε την επίδραση του τζόγου από τα σέρβο, ξεκινάμε από εσωτερική τρύπα στο μπράτσο τους, και καταλήγουμε σε εξωτερική στο horn των ailerons.
    Aυξάνουμε τελικά την ηλεκτρονική διαδρομή του σέρβο στο 150%.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #87 στις: Κυριακή, 16 Δεκ 2012, 11:34:55 »

Όταν οι ορίζοντες, σου ανοίγονται έτσι απλά...

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #88 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 19:36:41 »

Καλησπέρα

Update

Το κ.β, μεταφέρθηκε στα 81χιλ και τώρα στην πτήση, χρειάζομαι λιγότερο up trim, αλλά ακόμα χρειάζομαι. Παρατήρησα, ότι όταν ήμουν στα 78χιλ, ένοιωθα ότι έστριβα πιο καλά (Σφιχτούς κύκλους, κρατώντας σταθερά  τα πηδάλια), ενώ τώρα για να κάνω μια στροφή, χωρίς να ρίξω μούρη και χάσω ύψος (Πιθανή απώλεια στήριξης ; ) πρέπει να δίνω πολύ αντίθετο aileron και πολύ elevator, το οποίο δείχνει σαν να μην έχει δύναμη να κρατήσει το ανεμόπτερο. Η ταχύτητα πλεύσης μου, είναι πιο κοντά σ' αυτό που θέλω, αν και πιστεύω ότι αυτό που θέλω, είναι πολύ κοντά στην απώλεια στήριξης, οπότε και γι αυτό μου συμβαίνει αυτό στις στροφές.

Επίσης, παρατήρησα, πως σε όλες ανεξαιρέτως τις στροφές που έκανα, μόλις έβγαινα απο την στροφή, δελφίνιζε. Μιλάω πάντα για πτήση με λίγο αέρα (3kn) το περισσότερο.

Κατάφερα να πιάσω ένα θερμικό, αν και μικρό, ανεβαίνοντας από τα 150μ στα 250μ, πάντα με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω, που όμως δεν με βοηθούσε να κάνω καλές στροφές.

Να πω, ότι άλλαξα όλα  τα σέρβο στο φτερό, αλλά το πρόβλημα με την διαμήκη διεύθυνση παραμένει πολύ έντονο. Έχω όλο το δεξί τριμ για να ισορροπεί. Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα πως μπορώ να μετρήσω την διάφορα στις γωνίες, αν και με το μάτι (Τα 2 φτερά πλαι πλαι) δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά. Θα προσπαθήσω να βάλω κι άλλο βάρος, στο δεξί φτερό και βλέπουμε.

Στο τεστ βύθισης, στα 81χιλ, είτε με μηδενικό τριμ, είτε με 24, που χρειαζόμουν για να έχω τη επιθυμητη, για εμένα, ταχύτητα πλεύσης, έβγαινε πάντα πολύ γρήγορα. Έχω ήδη μεταφερθεί 1,1εκ πίσω από το αρχικό, πόσο ακόμα υπάρχει πιθανότητα να μπορώ να πάω με ασφάλεια ; Σε ένα online calculator που βρήκα για τον υπολογισμό κ.β, βγαίνει ότι μπορώ να πάω σχεδόν στα 10εκ, αλλά δεν εμπιστεύομαι, μιας και το φτερό έχει περιέργο κόψιμο και δεν είμαι σίγουρος ότι έχω βάλει τα σωστά δεδομένα, για να έχω το σωστό αποτέλεσμα.

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιο βίντεο, όπου να πετάει ένα άψογα στημένο ανεμόπτερο, για να δω αν μήπως αυτά που ζητάω ή αυτό που νομίζω ότι είναι σωστό, τελικά δεν είναι και κυνηγάω φαντάσματα.

Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #89 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 21:13:10 »

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιο βίντεο, όπου να πετάει ένα άψογα στημένο ανεμόπτερο, για να δω αν μήπως αυτά που ζητάω ή αυτό που νομίζω ότι είναι σωστό, τελικά δεν είναι και κυνηγάω φαντάσματα.

Ευχαριστώ.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E
    Μεταπήδηση σε: