Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.942 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 18:26:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 18:26:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από coach
    [Χθες στις 18:16]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:28]

από Markhelis
    [Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 23:59:05]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309942
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 81
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 76
    Συνολικά: 77
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E  (Αναγνώστηκε 32279 φορές)
    Friday
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 17:52:40 »

Καλησπερα σας. 

Καταρχην να καταθεσω αρχαριος pilotos στα ανεμοπτερα και πως παρολο που η πρωτη πτηση αερομοντελου που ειδα ηταν ανεμοπτερου, απο τον φιλο Στεφανο στην Πεντελη, δεν πιστευα πως θα κρυβει τοσες συγκινησεις  κλάμα και τοσο διαβασμα. Ετσι ασχοληθηκα αρχικα με αεροπλανα κυριως scale και λιγο αργοτερα με ελικοπτερα τα οποια μου κινησαν περισσοτερο το ενδιαφερον, μιας και με κρατουσαν σε περισσότερη εγρηγορση και το διασκεδαζα  περισσότερο.

Βεβαια, επειδη για μενα η παρεα εχει ακομη μεγαλυτερο ενδιαφερον, οταν ο φιλος μου Σαββας, αποφασισε να ασχοληθει με τα ανεμοπτερα και τον ειδα να πεταει, σκεφτηκα χμμμμ... θα κατεβει καποια στιγμη η θα πεταει ολη μερα να πουμε καμια κουβεντα, ενω εγω ειχα βαλει ενα καρο μπαταριες για φορτιση, για να πεταξω κανα 10λεπτο στην καλυτερη, μου μπηκε η ιδεα, ρε συ, παρε κι εσυ ενα να πετατε μαζι και να τα λετε πετωντας. Μεχρι να μου δωσει τα sticks, ολα ηταν απλα σκεψεις. Μολις πηρα τα sticks την επομενη μερα αρχισε το διαβασμα. Πως βρισκουμε θερμικα, ποιες ειναι οι παρατηρησεις του καιρου που βοηθουν να αναγνωρισουμε μια καλη μερα θερμικων, πως στριβουμε, πως ψαχνουμε, πως ανεβαινουμε, πως κατεβαινουμε κλπ. Πολλυυυυυυυ διαβασμα..... και ακομα περισσοτερες μιξεις...! Δεν θα μπορουσα ποτε να το φανταστω

Μετα απο μερικες μερες στο καλαθι αγορων του Topmodel, μπηκε το Albatros 2,4S/E, χρωματος μπλε. 

2,44m Φτερο
    1,4-1,75Kg
    25,6 - 32dm2 Wing Loading
    MH32 Mod αεροτομη
    Full House - full Flying Elevator

http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=13556

Ειναι ελαχιστα γνωστα για το εν λογω μοντελο, μιας και φαινετε πως ειναι καινουργιο, οποτε η επιλογη μου κριθηκε καταρχην, απο το γεγονος οτι η αεροτομη ειναι σωστη για θερμικα, ειναι ελαφρυ, γινεται μοτοανεμοπτερο, ειχε ωραια χρωματα και γενικως οπτικα με ικανοποιουσε. Ακομα δεν το εχω παραλαβει, ομως μεσα στις επομενες ημερες θα ειναι στα χερια μου.

Ευτυχως, απο αλλα μοντελα που ειχα, εχω ολα τα ηλεκτρονικα και ετσι το κοστος εμεινε σχετικα χαμηλα. Με προβληματιζει ως προς το τι δεκτη πρεπει να χρησιμοποιησω, μιας και αυτος που εχω AR6200, νομιζα οτι κανει, αλλα με full house ανεμοπτερο και τοσες μιξεις, μαλλον θα χρειαστω αρκετα μεγαλυτερο (θα ηθελα την γνωμη σας)

Το εγχειριδιο, που ηδη το εχω κατεβασει και μελετησει, δεν ειναι ευκολα αντιληπτο (τουλαχιστον σε μενα που δεν εχω ξαναφτιαξει ανεμοπτερο), παντως εχει αρκετες σελιδες και οχι μια, οπως βλεπω οτι εχουν ανεμοπτερα αλλων εταιρειων. Υποθετω, πως οταν εχω μπροστα μου το ανεμοπτερο και το εγχειριδιο τα πραγματα θα ειναι πιο ξεκαθαρα.

Αρχικα καποιες απο τις αποριες που εχω, αφορουν, ποιες μιξεις πραγματικα θα χρειαστω, στις πρωτες πτησεις, μεχρι να αντιληφθω τι μου χρειαζεται απο εκει και περα. Επισης στο εγχειριδιο αναφερει για την ρυθμιση των κινησεων μοιρες και οχι εκατοστα οπως εχω συνηθισει απο αεροπλανα. Ποια ειναι η σχεση μοιρων και εκατοστων για να κανω τις ρυθμισεις η μηπως θα χρειαστει να παρω καποιο οργανο που μετρα μοιρες για τις κινησεις ; Βεβαια, αυτες ειναι αποριες πριν ερθει το μοντελο, μολις ερθει θα υπαρχουν κι αλλες, με καλυτερη σειρα.

Σας ευχαριστω και αναμενω τα σχολια σας. 

Παρασκευας
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 17:54:48 »

Βιντεο και φωτογραφιες

http://www.youtube.com/watch?v=0Y2QZT7VCnI

Αν και απο οτι φαινεται το πεταει περισσοτερο σαν αεροπλανο (με μοτερ εννοω) παρα σαν ανεμοπτερο, για να καταλαβει κανεις τις δυνατοτητες του.

* eshop_17316.jpg (28.19 KB, 797x531 - εμφανίστηκε 731 φορές.)

* eshop_17317.jpg (44.19 KB, 800x547 - εμφανίστηκε 746 φορές.)

* foto_3689.jpg (34.92 KB, 800x513 - εμφανίστηκε 728 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 18:03:34 »

Πρόκειται για αντιγραφή/παραλλαγή του παλαιότερου γνωστού "Bird of Time" με σύγχρονη αεροτομή MH32

Οταν σβήσεις το μοτέρ μετατρέπεται σε ένα καλό ανεμόπτερο.

Για θεωρητικά και πρακτικά θέματα περί ανεμοπτέρων και μοτο-ανεμοπτέρων διάβασε εδώ

Θα χρειαστείς σύστημα με 8 κανάλια για να κάνεις τις βασικές μίξεις.

Το Σάββατο που έρχεται θα είμαστε όλοι για προπόνηση στο Ακραίφνιο (μοντελοδρόμιο Hobbybox) έλα να γνωριστούμε και να δεις πως πετάνε οι συνάδελφοι
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 18:39:58 »

Καπου ειχα διαβασει οτι ειναι κατι σαν "κλωνος" του BOT, αλλα πιο εξελιγμενο.

Χαιρομαι που χρησιμοποιεις την λεξη "καλο ανεμοπτερο", σημαινει οτι ευτυχως εκανα μια καλη επιλογη, με λιγη τυχη.

Τωρα πρεπει να βρω 8καναλο δεκτη. Πιστευεις οτι αρχικα θα μπορεσω να κανω maiden με τον 6καναλο, χωρις απαιτησεις μιξεων ;

Ευχαριστω πολυ για την προσκληση, αλλα ο χρονος ειναι πολυ περιορισμενος και καταφερνω και πεταω μια δυο φορες καθημερινες μετα την δουλεια, στο χωραφι στα Σπατα. Εχω δει καλα θερμικα εκει, κυριως παρατηρωντας γλαρους οι οποιοι σε  καποιες περιπτωσεις φαινεται να εκτοξευονται προς τα πανω και να φαινονται τελειες, χωρις να κουνησουν το "μικρο τους δαχτυλακι" που λεμε.

Πιστευετε οτι θα εχω προβλημα με το χρωμα του μοντελου ;
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 20:17:27 »

Βιάστηκα λίγο, επαρκεί και ο 7 κάναλος δέκτης.

Στον 7 κάναλο δέκτη αντιστοιχούμε από ένα κανάλι στα elevator, rudder, motor
    και από δύο κανάλια στα ailerons και flaps

Η τροφοδοσία από την μπαταρία γίνεται σε οιοδήποτε πόρτα, με καλώδιο Y

Αν ο δέκτης έχει 6 κανάλια, ο μόνος περιορισμός θα είναι ότι και τα δύο flaps θα συνδεθούν στο ίδιο κανάλι με καλώδιο Y. Προσοχή. Αν ο προσανατολισμός των δύο σέρβο είνσι σωστός, τότε είσαι τυχερός, θα κινούνται και τα δύο προς την ίδια κατεύθυνση με την εντολή. Αν όμως δεν έχουν τον σωστό προσανατολισμό, το ένα θα ανεβαίνει όταν το άλλο κατεβαίνει. Στην δεύτερη περίπτωση χρειάζεσαι ένα ανεξάρτητο αντιστροφέα καναλιού, που θα παρεμβάλεις σε ένα από τα δύο καλώδια που φεύγουν από το Y.

Το θέμα χρωματισμού δεν μπορω να το κρίνω, εξαρτάται από το πόσο "αχλίδα" θα έχει ο ουρανός και πιό θα είναι το φόντο (π.χ. καθαρός ουρανός, ή βουνό, ή σύνεφο) 
    Πάντως για να παράγουν μοντέλα με τους χρωματισμούς που παρουσιάζουν, όλα είναι εντός προδιαγραφών,  αλλιώς δεν θα τα πουλούσαν σε κανένα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 21:07:52 »

Αν ο δέκτης έχει 6 κανάλια, ο μόνος περιορισμός θα είναι ότι και τα δύο flaps θα συνδεθούν στο ίδιο κανάλι με καλώδιο Y. Προσοχή. Αν ο προσανατολισμός των δύο σέρβο είνσι σωστός, τότε είσαι τυχερός, θα κινούνται και τα δύο προς την ίδια κατεύθυνση με την εντολή. Αν όμως δεν έχουν τον σωστό προσανατολισμό, το ένα θα ανεβαίνει όταν το άλλο κατεβαίνει. Στην δεύτερη περίπτωση χρειάζεσαι ένα ανεξάρτητο αντιστροφέα καναλιού, που θα παρεμβάλεις σε ένα από τα δύο καλώδια που φεύγουν από το Y.

Χαιρομαι που το ακούω, γιατί απο μια γρήγορη ματιά στους 8κάναλους βλέπω μεγάλες τιμές. Θα αλλάξω κατα πάσα πιθανότητα τον 7κάναλο που έχω στο ελικόπτερο και θα τον βάλω στο ανεμόπτερο. Βέβαια, έχω διαθέσιμο και αντιστροφέα, μιας και παλιότερα πέταγα ενα Τεξάν (ελαφρύ το χώμα που το σκεπάζει...) που το χρειαζόταν για το elevator. Θα προτιμήσω όμως την αλλαγή από το ελικόπτερο.

Τι μου στερεί το να μην μπορω να ρυθμίσω το κάθε flap ξεχωριστά ;

Ευχαριστώ

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    savasp2
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 21:34:00 »

Πολυ ωραιο μοντελακι, βγαινει και σε αλλα χρωματα?
    Καταγράφηκε
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 21:35:29 »

Ναι φίλε, έχει πολλά και διάφορα, βγαίνει και σε πορτοκοραλοροδοκόκκινο...!  teasing

Ο Σάββας που σας έλεγα....!

Μήπως πρέπει να αλλάξεις το avatar σου...;
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    savasp2
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 21:46:22 »

μμμ ενδιαφερον!!!!! Καλοριζικο φιλε να το χαρεις εκει στους ουρανους!!!!!
    Καταγράφηκε
    savasp2
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 21:50:50 »

για δες τωρα.....
    Καταγράφηκε
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 22:31:52 »

Mefisto Reichard...

Αυτό είδα που το πέταγε ο Σάββας και μετά μου το έδωσε και ερωτεύτηκα...!
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 22:57:45 »

καλοριζικο και καλες πτησεις . Περιεργο σχημα φτερου αλλα ωραιο
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 24 Απρ 2012, 23:09:32 »

Παρασκευά καλοπέταχτο!!!

Παρόμοια φτερά έχω βρει και σε άλλα vintage μοντέλα.
    Με σαφής επιρροές από Bird of Time και λίγο από Minimoa που τότε ήταν στα φόρτε τους...
    Μερικά είναι και χτιστά εξολοκλήρου ή μπορούν να γίνουν.

Το συγκεκριμένο μοντέλο και το μεγαλύτερο αδελφό του 2,96m το έχω εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό... αλλά το θεωρώ λίγο ακριβό.
    Εγώ έχω ρωτήσει την TopModel για το 2,96μm μόνο για το φτερό, χτισμένο αλλά γυμνό για να το κάνεις ότι χρώμα θες παραδοτέο σπίτι μου έχει €186.
    Και πάλι ακριβό μου φαίνεται...

Έχω 2-3 σχέδια από παρόμοια μοντέλα και μπορεί κάποια στιγμή να ασχοληθώ και να παραλλάξω κανένα... θα δούμε.

Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 00:45:03 »

Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήλθες στα ανεμόπτερα.

Η επιλογή του εν λόγου κατασκευαστή είναι πάρα πολύ καλή μιας και τα ααεροπλάνα του πετάνε και καλά αλλά έχουν και πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής για το κόστος τους.
    Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η αεροτομή αυτή ΜΗ-32 μιας και στο παρελθόν την πετούσα.
    Θα πρέπει να δεις την ποιότητα του monokote του σαν φινίρισμα, πανέμορφο !

Πιστεύω ότι έχει την καλύτερη πρόταση στην αγορά σε σχέση τιμής απόδοσης.

Τα Χρωματάκια που βγάζει ο εν λόγω κατασκευαστής !

Εγω είμαι κάτοχος ενός Gracia αλλά ακόμα δεν κατάφερα να το πετάξω.
    Το setup που έχω επιλέξει είναι ΜΟΤΟΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ - 2 AIL - 2 FLAPS - VTAIL σε μια Futaba 12FG αλλα και εναλλακτά σε μια 8FG.
    Εγώ φοράω τον R617FS Futaba επτακάναλο και έχω φτιάξω πλεξουδίτσα με VGA 15pin connector όλα τα καλωδιο για το φτερό !

Οσον αφορά τα φτερά του εχω την εντύπωση ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και αυτά του Prelude τα οποία όμως δεν έχουν AILeron.
    http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=6616

Τέλος σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει !!!
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 10:44:07 »

Καλημέρα

Τον πίνακα με τα χρώματα τον έχω δει σε κάποιο άλλο thread, αλλά δυστυχώς το δικό μου δεν εμπίπτει σε καμιά κατηγορία απο αυτά. Θα πρέπει να το πετάξω, και να δω πως φαίνεται στον αέρα και αν με δυσκολεύει. Πάντως, καταλαβαίνω ότι δυσκολία στον προσανατολισμό μπορεί να προκύψει εύκολα, όταν έρχεται ή φεύγει το μοντέλο, όπου και έχει μικρό ίχνος.

Μπορείς να μας δώσεις, περισσότερες πληροφορίες για το vga pin (πως φτιάχνεται, πως συνδέετε και αν μπορεί να γίνει μετά την αρχική κατασκευή). Σου λύνει τα χέρια απο ότι βλέπω, στο να μην μπερδεύεις τα καλώδια και κάνεις λάθος συνδεσμολογίες. Είχα δει κάτι παρόμοια μάλλον adaptors, στον topmodel και δεν καταλάβαινα τι έκαναν.

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E
    Μεταπήδηση σε: