Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:16:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:16:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 49
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 40 41 42 [43] 44 45 46     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 370345 φορές)
    von hous
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #630 στις: Πέμπτη, 18 Σεπ 2008, 22:14:48 »

Φίλε Δημήτρη δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται η κεφαλή σου, αλλά σίγουρα εάν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη (που βασικά έτσι πιστεύω εγώ) είναι επισκευάσιμη. Ανάλογα την φύση του εξαρτήματος, γίνεται και η δουλειά στο ανάλογο μηχάνημα, δηλαδή φρέζα ή τόρνο, ή και συνδιασμός και τον δύο. Επειδή εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιου είδους μηχανές, ίσως ένας γνώστης της μηχανής σου μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο. Ο Πάνσοφος πιστεύω να σου δώσει μια λύση. Wink
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #631 στις: Παρασκευή, 19 Σεπ 2008, 12:24:03 »

Πηγα να σφυξω το μπουζι και κλοτσισαν τα πασα της κεφαλης,αυτη ειναι η ζημια,δεν ξερω τι να πω,πιστευω και εγω πως επισκευαζεται,αλλα με ποιον τροπο ειναι το καλυτερο δεν ξερω....  αν εχει καποιος τετοια μηχανη και εχει ανταλακτικο ας με παρει ενα τηλ 6992030990  picco p90 λεγεται η μηχανη
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #632 στις: Παρασκευή, 19 Σεπ 2008, 15:33:25 »

Καλησπέρα,

Αν δεν θέλεις να πάρεις καινούργια κεφαλή, ή αν δεν έχεις πρόσβαση σε τόρνο, τότε δύο λύσεις υπάρχουν.

Η πρώτη είναι να δείς πόσο χαλασμένες είναι οι βόλτες στην κεφαλή. Αν έχουν πάρει λίγο στην αρχή τότε με ένα κολαούζο (ειδικό εργαλείο που ανοίγει βόλτες) στο ίδο πάσο με αυτό του μπουζιού θα καθαρίσεις τις βόλτες και θεωρητικά έχεις καθαρίσει. Καλό θα είναι το κολαούζο να το ξεκινήσεις από την μέσα μεριά της κεφαλής όπου θεωρητικά οι βόλτες δεν θα είναι χαλασμένες. Ετσι με οδηγό τις καλές βόλτες θα φτιάξεις τις χαλασμένες.

Η δεύτερη λύση είναι το helicoil. Αυτό είναι ένα σύστημα που θέλει αφενός μεν να το βρείς και αφετέρου να καταλάβεις πως λειτουργεί. Στην ουσία με το σύστημα αυτό αντικαθιστάς τις παλιές βόλτες που λέει ο λόγος βάζοντας ένα ένθετο στην κεφαλή που εσωτερικά θα πρέπει να έχει το ίδιο πάσο με αυτό του μπουζιού.

Νομίζω όμως ότι αν δεν δουλέψει η πρώτη λύση η άλλη θα είναι εξίσου ακριβή με το να βρείς καινούργια κεφαλή.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #633 στις: Παρασκευή, 19 Σεπ 2008, 18:02:07 »

Αντώνη.

Η λύση με το "πρόσθετο" πάσο της β' λύσης που προτείνεις είναι ίσως η καλύτερη, αρκεί να βρεθεί το ψιλό πάσο του 1/4" που χρησιμοποιείται στα μπουζί. Το βλέπω χλωμό μιας και το συγκεκριμένο σπείρωμα δεν βρίσκεται εύκολα γιατί δεν ανήκει στα κοινά "βιομηχανικά" σπειρώματα.

Όσο για την α' λύση του κολαούζου, ο Μitsos55 ας επικοινωνήσει μαζί μου για να του το δώσω....

Φιλικά, Νίκος.
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #634 στις: Παρασκευή, 19 Σεπ 2008, 22:31:33 »

Βασικά οι λύσεις που προτείνεται είναι πολύ σωστές. Η πρώτη έχει εφαρμογή μόνο στην περίπτωση που το "φάγωμα" των σπειρών δεν έχει γίνει σε τέτοιο σημείο που να μην έχει μείνει αρκετό υλικό απάνω του. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστείς να πας στην δεύτερη λύση, την οποία δεν ξέρω εάν θα βρείς όντως αυτό το σπείρωμα στην ελληνική αγορά και ακόμη περισσότερο σε τι κόστος.  Sad

Εάν όμως το κόστος χρησης αυτό του κολαούζου από την recoil (http://www.vulcano.com.gr/default.asp?sectionID=2&pageID=21&parentID=7&lang=gr) είναι το ίδιο με το να αγοράσεις καινούργια κεφαλή (δεν γνωρίζω πόσο πάνε οι κεφαλές. Το κιτ αυτό της επισκευής χαλασμένων σπειρωμάτων κυμαίνεται γύρω στα 110 ευρώ, φυσικά ανάλογα το σπειρωμα που θέλεις) και εφόσον δεν θα το ξαναχρειαστείς ποτέ, τότε προχώρα στην αγορά της. Σε άλλη περίπτωση πάρτο κιτάκι το οποίο κάποια στιγμή θα σου φανεί χρήσιμο. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #635 στις: Σάββατο, 20 Σεπ 2008, 19:56:25 »

παιδια το θεμα ειναι απο οτι εχω μαθει και επηδει ο κηνητηρας ειναι παλιος ειναι δυσκολο να βρουμε κεφαλη καινουρια,βασικα τωρα την εχω στηλει στον Ιωνα στην Αθηνα (ειδικευεται σε σκαφη και marine κηνητηρες)απο οτι μου ειπε θα αφαιρεσει ενα κοματι απο την κεφαλη και θα βαλει ενα αλλο σφηνοτο με καινουριο πασο,αυτο βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα εχει επυτηχια και κατα ποσο βεβαια ο κηνητηρας θα χανει συμπιεση,παντως αν μπορει καποιος να βοηθησει να βρω καινουριο θα ειταν η καλυτερη λυση,ο κηνητηρας ειναι ιταλικος picco p90
    Καταγράφηκε

σου
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #636 στις: Κυριακή, 21 Σεπ 2008, 06:18:02 »

Καλημέρα,

Και η λύση αυτή είναι καλή και χρησιμοποιείται κατά κόρον στις περισσότερες marine. Το μπουζί δεν βιδώνει επάνω στην κεφαλή αλλά σε ένα ξεχωριστό κομμάτι σαν μικρή κεφαλή, το οποίο έχει και τις σπείρες για το μπουζί. Το ίδιο γίνεται και σε ορισμένες aero.

Και για την ιστορία. Ο Picco ήταν αρχιμηχανικός της ιταλικής εταιρείας OPS μέχρι που αποφάσισε να ξεκινήσει την δική του εταιρεία. Αυτό έγινε στην δεκαετία του 80 και με την βοήθεια του ιταλού μοντελιστή Merlotti κατέκτησαν αρκετούς τίτλους στους αγώνες με σκάφη.

Το εργοστάσιο είχε και σειρά μηχανών για αυτοκινητάκια πάρα πολύ καλές. Picco κινητήρα χρησιμοποιήσε και ο Ελληνας Μάκης Μπιστέκος όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα σκάφη αντοχής FSR 3,5.

Τους Picco στην Ελλάδα αντιπροσώπευε ο κ. Καννέλλης.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #637 στις: Κυριακή, 21 Σεπ 2008, 10:18:28 »

Ευχαριστω κ.Αντωνη για την ιστορια του κηνητηρα που αναφερατε γιατι δεν ειχα ιδεα,ειπαρχει περιπτωση να επεικηνωνησω με τον κ.καννελη μηπως μπορει να κανει κατι η ερχεται απο τα παλια.......
    Καταγράφηκε

σου
    patouradoros
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #638 στις: Κυριακή, 19 Οκτ 2008, 19:45:04 »

παιδια καλησπερα.μπαινω κι εγω στον χωρο του CNC ξεκινοντας απο την αγορα τορνου και φρεζας proxxon. ειναι ακριβα βεβαια αλλα θεωρω οτι ειναι αξιοπιστα.θελω να ροτισω οσους  γνοριζουν εχο ενα rooter της aeg το μοντελο ειναι OFE710 με ρυθμιστη στροφων απο 11 εως 30.και watt 710.το rooter αυτο κανει για κατεργασια μεταλλων  ?
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #639 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 22:19:38 »

Γειά σου Tzekakos. Υπό προυποθέσεις, ναι 8α μπορείς να κατεργαστείς μέταλλο. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ανάλογα το μέταλλο θα έχεις και τις ανάλογες προώσεις. Πιστεύω αυτό να γίνεται κατανοητό. Οπότε δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Επέλεξε σωστά τα εργαλεία κοπής και δούλεψε το router σου, όπως σε βολεύει. Wink
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    patouradoros
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #640 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 00:36:42 »

ευχαριστω von hus για να ευχαριστα νεα.ασχολουμε με κατασκευες carbon και μου βαλατε την ιδεα να αγορασω και εγω κανενα εργαλειο της προκοπης.παζαρευω εναν proxoon τορνο και φρεζα ιδιας εταιρειας η optimun.αρκετα τα ευρω 4.500 για τα proxoon αλα τουλαχιστον θα εχω ακριβεια στης κατασκευες μου.δεχομαι σχολια και πειραγματα απο ολους.περιμενω... Grin
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #641 στις: Σάββατο, 25 Οκτ 2008, 23:21:50 »

Δεν ξέρω εάν τα proxton είναι τόσο καλά εργαλεία, όπως λένε αρκετοί, αλλά θεωρώ την τιμή τους απαγορευτική για τα γούστα μου. Θα σου πρότεινα, αν κοιτάξεις σε άλλα φρεζάκια. Και μια λύση εξ΄αυτών είναι και η optimum, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα φρεζάκια.

Πάντως καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου και στις κοπές σου!!!
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    patouradoros
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #642 στις: Κυριακή, 26 Οκτ 2008, 15:30:23 »

σε ευχαριστω για τη βωηθεια στα προτα μου βηματα και σιγουρα θα ακουσω τησ συμβουλες σου.ειναι πραγματικα αρκετα τα χρηματα και σιγουρα δεν μου περισευουν.εχθε χαζευα εναν optimum τορνο στα 1.200 στο practiker και δεν σου κρηβω οτι η τιμη ειναι καλητερη και ο τορνος μεγαλητερος απο τον proxxon.αυτω που φωβαμαι ειναι οτι ειναι κινεζικος και ενδεχαται να εχω αποκλησεις στης εργασιες μου.ειμαι πραγματικα σε αδιεξοδο.περιμενω νεα σας παιδια.εντομεταξυ φτιαχνω απο την αρχη βαση για το router μου και αργωτερα θα ανεβασω και φοτο.θα 'θελα να μαθω την διαφορα του router με τη φρεζα.αυτα λοιπον,ευχωμαι καλες κοπες σε ολους.
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #643 στις: Κυριακή, 26 Οκτ 2008, 15:47:06 »

Βασικά τα περισσότερα (κυρίως σε ερασιτεχνική βάση) είναι κινέζικα ή αποτελούνται από κινέζικα εξαρτήματα. Οπότε δεν λέω ότι σώνει και ντε πρέπει να πάρεις κινέζικο, αλλά πάνω κάτω η δουλειά σου θα γίνει. Οι αποκλήσεις δεν είναι τόσο φοβερες, οπότε μην ανυσηχείς. Αλλά δεν θεωρώ ότι και τα proxon είναι καλύτερα σε θέματα ακρίβειας. Όλα στο ίδιο καζάνι βράζουν.  Huh

Οι ποιότητες είναι σχετικά καλές και στα δύο φρεζάκια, οπότε αυτό που μένει σαν τελικό κριτήριο αγοράς, είναι η τιμή κτήσης του αντικειμένου που θέλεις. Wink

Και για να μην παρεξηγούμε, όταν είναι να αγοράσεις επαγγελματικό μηχάνημα, καλό στην παρούσα φάση να αποφεύγεις κινέζικα ή γενικά κινεζικής κατασκευής (αργότερα μπορεί να διορθωθούν και αυτοί, όπως έγινε με του Ιάπωνες, με τους Κορεάτες κτλ.), αλλά όταν είναι να πάρεις για καθαρά ερασιτεχνική χρήση, τότε νομίζω πως κάτι φτηνό και σχετικά ποιοτικό σε καλύπτει. (Εντάξει δεν είπαμε να πέσεις και στα ξεφτιλισμένα τελείως, μην ξεχνάμε και την παροιμία το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι). buck2
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    patouradoros
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #644 στις: Κυριακή, 26 Οκτ 2008, 20:11:07 »

Μεχρι στιγμης μου εχεις πει αυτα που ηθελα να ακουσω.Σε ευχαριστω γι'αυτο αλλαζω πορεια και απο αυριο μαναδικη μου σκεψη optimum φρεζα και μαλλον και ο τορνος θα ειναι  ιδιας μαρκας.Εισαι ο μονος  που με εχει βοηθησει.Προσωπικα εγω ασχολουμαι επαγγελματικα με κατασκευες carbon και θελω να επεκταθω και στον χωρο της κατεργασιας μεταλλου γι'αυτο ζηταω ακριβεια και χωρις αποκλησεις.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 40 41 42 [43] 44 45 46     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: