Φιλε Νικο!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ Ιδιαιτερα για την κινηση σου...Ολοι σκεφτομασταν ν'ασχοληθουμε καποια στιγμη με τη δημιουργια καποιου forum ή ιστοσελιδας,αλλα υπηρχαν εμποδια οπως χρονος,χρημα(για το domain) και αγνοια για το πως γινονται αυτα τα πραγματα...
Εγω τελευταια επικοινωνουσα με την ξαδερφη μου στην Θεσσαλονικη για το πως γινεται η δημιουργια μιας ιστοσελιδας κλπ,ξερω καποια πραγματα,αλλα ειναι σε εμβρυακο σταδιο.Νικο εισαι ο πλεον καταλληλος γι'αυτη τη δουλεια!Οσο για τον ρολο του Administrator θα το δουμε εν καιρω!Παντως εγγραφηκα κιολας χωρις δευτερη σκεψη.Μακαρι να "προκοψει" η σελιδα και να δουμε νεο customoκοσμο!!Οσο για το Aeromodelling εννοειται οτι δεν θα το αφησουμε γιατι εκτος του οτι εγω σαν βασικο Hobby εχω τα ιπταμενα αντικειμενα γενικης φυσεως,μας προσφερει ενα βημα και πολλες χρησιμες πληροφοριες σε καποια θεματα τα οποια εγω τουλαχιστον διαβαζω.Αυτο που ειναι το "κλειδι" στο Aeromodelling οτι επρεπε να κινουμαστε σε συγκεκριμενα πλαισια(ευλογο εαν σκεφτει κανεις και μονο τον τιτλο του forum

) και οι συζητησεις να περιστρεφονται γυρω απο τον Αερομοντελισμο.Οπως αποδειχθεικε στην πορεια, η ενασχοληση με τις εργαλειομηχανες CNC και μη εγγειρει νεες πτυχες και απο μονο του σε οδηγει να ξεφυγεις σε νεα μονοπατια τα οποια εμπλεκονται εμμεσα ή αμμεσα με τον συγκεκριμενο τομεα.Ασε που αυτες οι μηχανες θα με βοηθησουν κατ'εξοχη σε "μεγαλεπιβολα σχεδια" οπως το μη επανδρωμενο(εδω δικαιολογω τη σχεση εργαλειομηχανων/αερομοντελισμου,τουλαχιστον απο την δικη μου μερια)
Η βασικη ιδεα απο τον Κο Κωστοπουλο ηταν το απο 20/05/06 θεμα/αιτηση (Αριθμος πρωτοκολλου κλπ

) γυρω απο πληροφοριες, τεχνιτες κλπ και για τους "προχωρημενους ερασιτεχνες" και οτι αυτα τα μηχανηματα δεν ειναι απροσιτα..
Με ερέθισμα από το
ελληνικό outrunner μοτέρ έγραψα το παρακάτω αλλά μετά σκέφτηκα οτι καλύτερα είνα ν' ανοίξουμε ένα νέο θέμα.
Απευθύνονται περισσότερο στον επαγγελματία ή τον πολύ προχωρημένο ερασιτέχνη. Είναι χρήσιμο όμως για όλους να ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε τέτοιες υπηρεσίες ή τι εργασίες μπορεί να γίνουν σχετικά απλά. Πολλοί από μας θα έχουν κάποιο φίλο με τόρνο. Πολλές φορές χρειάζεται μόνο ένα μικρό "κούρδισμα" και να καταλάβει τι θέλουμε να φτιάξουμε.
Οποιος γνωρίζει κάτι είτε για τεχνικές είτε για τεχνίτες, χρήσιμα links κ.τ.λ. ας προσθέσει την απάντηση του.
Ιδου, μετα απο σχεδον δυο χρονια "προσθεσαμε τις απαντησεις μας" και πηραμε το θεμα και το "φεραμε" σπιτι μας.Βεβαια οχι "σχετικα απλα" οπως αναφερει ο Κος Κωστοπουλος

Τι να τις κανεις τις πληροφοριες για τους τεχνιτες αφου ΕΣΥ(σε τριτο προσωπο) θα εισαι ο επομενος τεχνιτης??Βεβαια Κε Κωστοπουλε δεν ξερατε οτι σκαλιζατε εκρηκτικους μηχανισμους?(οχι παλι για ασκους του Αιολου κλπ)

Αυτος εγινε πλεον ο σκοπος,ο καθενας να μπορει να γινει "προχωρημενος ερασιτεχνης" και Αυταρκης χωρις να χρειαζεται να τρεχει πισω απο τον καθε μηχανουργο παρακαλωντας(η ωρα τους καποιες στιγμες ειναι πολυτιμη,χωρις πλακα.)
Μη μας κατηγορησει καποιος οτι μιλαμε συγκεχυμενα και χωρις "Βημα 1, Βημα 2 κλπ" γιατι και μεις θα τον κατηγορησουμε για αδρανεια...(Ασε που δεν μπαινουν σε βηματα,αυτος ο χωρος τρεχει με εξελιξεις που ουτε οι επαγγελματιες δεν τις προλαβαινουν!)Ειδατε?οσοι θελουν πραγματικα να ασχοληθουν με τον τομεα εργαλειομηχανων/εξελιγμενης κατασκευης εχουν αγορασει τουλαχιστον το κατι τις τους...Περιμενοντας το τελειο μηχανημα σε φθηνη τιμη και ετοιμο να δουλεψει,αυτο δεν θα ερθει ποτε...Μονοι μας τα ψαχνουμε,μονοι μας τα αγοραζουμε,μονοι μας τα φτιαχνουμε και το σημαντικοτερο ολων? μονοι μας τα δουλευουμε!Αφηστε το μηχανουργο στην ησυχια του επιτελους!Να τον κυνηγας για ενα αξονακι και καν'το μου ετσι,καν'το μου αλλιως και αναμονη ολο σασπενς

Πλεον αφου δημιουργηκε και το
www.cnchobby.gr διευρυνεται κι αλλο ο χωρος...
Νικο τωρα οσο για τα THK ειναι απο eBay και εννοειται οτι ειναι τιμη με μεταφορικα μεσα κλπ...Τελωνειο δεν παιζει,ουτε και τους ζηταω υποτιμολογηση οταν οι τιμες ειναι λογικες,αλλα ειμαι προσεκτικος.Ποτε δεν ζηταω να γραφουν gift και αλλες τετοιες "αηδιες" που κανουν καποιους αφελεις να νομιζουν οτι θα περασει ετσι ενα δεμα.Να ξερεις οτι και gift να ειναι πρεπει να αναγραφεται και καποια αξια.Οποτε καλυτερα να αναγραφεται μια μικροτερη παρα ενα δεμα "Gift" κλπ που πιστευω οτι κανει "μπαμ" απο χιλιομετρα!
Απο την αλλη για την μετατροπη του τορνου αλλο που δεν θελω!Να θυμαμαι να βγαζω φωτο μονο και θα χωνω πραμα...Raw material!!!
Τα λεμε!