Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.677 μηνύματα σε 12.381 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 02:31:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 02:31:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:42]

από spirost
    [Χθες στις 12:57]

[Χθες στις 12:35]

από AKISSSS
    [Χθες στις 09:25]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]

από TheLurker
    [Σάββατο, 30 Μαΐ 2026, 23:30:04]

[Τετάρτη, 27 Μαΐ 2026, 22:19:47]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309677
    Σύνολο θεμάτων: 12381
    Online σήμερα: 126
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 100
    Συνολικά: 100
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 39 40 41 [42] 43 44 45 46     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 372857 φορές)
    nvirus
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #615 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2008, 16:24:19 »

Συμφωνώ σε όλα iontours.

Δέν πρέπει βέβαια να σταματήσουμε αυτό εδώ το θέμα στο aeromodelling.gr

Εννοείται . Είμαστε μοντελιστές Cheesy.

Καταγράφηκε
    HarrisPat
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #616 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2008, 19:13:06 »

Μπραβο Νικο, Thumbs up
    ειναι κατι που ελειπε στην Ελλάδα.
    Έκανα register και περιμενω το μαιλ επιβεβαιωσης.

Καταγράφηκε

nvirus
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #617 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2008, 19:37:10 »

Στο forum Υπήρχε ένα πρόβλημα με το email επιβεβαίωσης αλλα τώρα είναι ok (το κατήργησα και δεν στέλνει πλεον  idiot2  )
    Καταγράφηκε
    Asxetius
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #618 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2008, 20:16:25 »

Ευγε για την δημιουργία του forum.
    Εκανα register και εγώ. 
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #619 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2008, 21:36:21 »

Μπράβο για την κίνηση αυτή του Νίκου. Πρέπει να την στηρίξουμε και εμείς με την σειρά μας την πρωτοβουλία του Νίκου να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για όσους ασχολούνται καθεαυτού (και μη) με την μετατροπή μηχανών σε CNC.

Μπράβο σου Νίκο και από εμένα θα έχεις την υποστήριξη μου. Thumbs up

Και επειδή οι περισσότεροι, όπως προανέφερε ο iontours, ασχολούνται κυρίως με το μοντελισμό και ασχέτως εάν κάνουν ή όχι μετατροπές μηχανημάτων τους ενδιαφέρει το θέμα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε απέξω. (Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κόψειςι το ένα hobby και να πας στο άλλο με ελαφρά την καρδίαν. laugh). Σίγουρα αυτό το post το διαβάζουν πολλοί περισσότεροι, απ' όσους γράφουν εδώ και όπως είπαμε κάνουμε και τα δύο hobby εξίσου.

Επειδή όμως εδώ δεν μπορούμε να πλατιάσουμε το θέμα και πολλές φορές να ξεφεύγουμε τελείως, πιστεύω ότι αυτή η κίνηση του Νίκου είναι μια καλή "δικαιολογία" για να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να πούμε και δυο κουβέντες παραπάνω. Cheesy 
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #620 στις: Τετάρτη, 16 Απρ 2008, 00:36:11 »

Φιλε Νικο!

ΧΑΙΡΟΜΑΙ Ιδιαιτερα για την κινηση σου...Ολοι σκεφτομασταν ν'ασχοληθουμε καποια στιγμη με τη δημιουργια καποιου forum ή ιστοσελιδας,αλλα υπηρχαν εμποδια οπως χρονος,χρημα(για το domain) και αγνοια για το πως γινονται αυτα τα πραγματα...
    Εγω τελευταια επικοινωνουσα με την ξαδερφη μου στην Θεσσαλονικη για το πως γινεται η δημιουργια μιας ιστοσελιδας κλπ,ξερω καποια πραγματα,αλλα ειναι σε εμβρυακο σταδιο.Νικο εισαι ο πλεον καταλληλος γι'αυτη τη δουλεια!Οσο για τον ρολο του Administrator θα το δουμε εν καιρω!Παντως εγγραφηκα κιολας χωρις δευτερη σκεψη.Μακαρι να "προκοψει" η σελιδα και να δουμε νεο customoκοσμο!!Οσο για το Aeromodelling εννοειται οτι δεν θα το αφησουμε γιατι εκτος του οτι εγω σαν βασικο Hobby εχω τα ιπταμενα αντικειμενα γενικης φυσεως,μας προσφερει ενα βημα και πολλες χρησιμες πληροφοριες σε καποια θεματα τα οποια εγω τουλαχιστον διαβαζω.Αυτο που ειναι το "κλειδι" στο Aeromodelling οτι επρεπε να κινουμαστε σε συγκεκριμενα πλαισια(ευλογο εαν σκεφτει κανεις και μονο τον τιτλο του forum Wink ) και οι συζητησεις να περιστρεφονται γυρω απο τον Αερομοντελισμο.Οπως αποδειχθεικε στην πορεια, η ενασχοληση με τις εργαλειομηχανες CNC και μη εγγειρει νεες πτυχες και απο μονο του σε οδηγει να ξεφυγεις σε νεα μονοπατια τα οποια εμπλεκονται εμμεσα ή αμμεσα με τον συγκεκριμενο τομεα.Ασε που αυτες οι μηχανες θα με βοηθησουν κατ'εξοχη σε "μεγαλεπιβολα σχεδια" οπως το μη επανδρωμενο(εδω δικαιολογω τη σχεση εργαλειομηχανων/αερομοντελισμου,τουλαχιστον απο την δικη μου μερια)

Η βασικη ιδεα απο τον Κο Κωστοπουλο ηταν το απο 20/05/06 θεμα/αιτηση (Αριθμος πρωτοκολλου κλπ  laugh) γυρω απο πληροφοριες, τεχνιτες κλπ και για τους "προχωρημενους ερασιτεχνες" και οτι αυτα τα μηχανηματα δεν ειναι απροσιτα..
    Με ερέθισμα από το ελληνικό outrunner μοτέρ έγραψα το παρακάτω αλλά μετά σκέφτηκα οτι καλύτερα είνα ν' ανοίξουμε ένα νέο θέμα.
    Απευθύνονται περισσότερο στον επαγγελματία ή τον πολύ προχωρημένο ερασιτέχνη. Είναι χρήσιμο όμως για όλους να ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε τέτοιες υπηρεσίες ή τι εργασίες μπορεί να γίνουν σχετικά απλά. Πολλοί από μας θα έχουν κάποιο φίλο με τόρνο. Πολλές φορές χρειάζεται μόνο ένα μικρό "κούρδισμα" και να καταλάβει τι θέλουμε να φτιάξουμε.

Οποιος γνωρίζει κάτι είτε για τεχνικές είτε για τεχνίτες, χρήσιμα links κ.τ.λ. ας προσθέσει την απάντηση του.
    Ιδου, μετα απο σχεδον δυο χρονια "προσθεσαμε τις απαντησεις μας" και πηραμε το θεμα και το "φεραμε" σπιτι μας.Βεβαια οχι "σχετικα απλα" οπως αναφερει ο Κος Κωστοπουλος laughΤι να τις κανεις τις πληροφοριες για τους τεχνιτες αφου ΕΣΥ(σε τριτο προσωπο) θα εισαι ο επομενος τεχνιτης??Βεβαια Κε Κωστοπουλε δεν ξερατε οτι σκαλιζατε εκρηκτικους μηχανισμους?(οχι παλι για ασκους του Αιολου κλπ) laugh
    Αυτος εγινε πλεον ο σκοπος,ο καθενας να μπορει να γινει "προχωρημενος ερασιτεχνης" και Αυταρκης χωρις να χρειαζεται να τρεχει πισω απο τον καθε μηχανουργο παρακαλωντας(η ωρα τους καποιες στιγμες ειναι πολυτιμη,χωρις πλακα.)
    Μη μας κατηγορησει καποιος οτι μιλαμε συγκεχυμενα και χωρις "Βημα 1, Βημα 2 κλπ" γιατι και μεις θα τον κατηγορησουμε για αδρανεια...(Ασε που δεν μπαινουν σε βηματα,αυτος ο χωρος τρεχει με εξελιξεις που ουτε οι επαγγελματιες δεν τις προλαβαινουν!)Ειδατε?οσοι θελουν πραγματικα να ασχοληθουν με τον τομεα εργαλειομηχανων/εξελιγμενης κατασκευης εχουν αγορασει τουλαχιστον το κατι τις τους...Περιμενοντας το τελειο μηχανημα σε φθηνη τιμη και ετοιμο να δουλεψει,αυτο δεν θα ερθει ποτε...Μονοι μας τα ψαχνουμε,μονοι μας τα αγοραζουμε,μονοι μας τα φτιαχνουμε και το σημαντικοτερο ολων? μονοι μας τα δουλευουμε!Αφηστε το μηχανουργο στην ησυχια του επιτελους!Να τον κυνηγας για ενα αξονακι και καν'το μου ετσι,καν'το μου αλλιως και αναμονη ολο σασπενς  laugh
    Πλεον αφου δημιουργηκε και το www.cnchobby.gr διευρυνεται κι αλλο ο χωρος...
    Νικο τωρα οσο για τα THK ειναι απο eBay και εννοειται οτι ειναι τιμη με μεταφορικα μεσα κλπ...Τελωνειο δεν παιζει,ουτε και τους ζηταω υποτιμολογηση οταν οι τιμες ειναι λογικες,αλλα ειμαι προσεκτικος.Ποτε δεν ζηταω να γραφουν gift και αλλες τετοιες "αηδιες" που κανουν καποιους αφελεις να νομιζουν οτι θα περασει ετσι ενα δεμα.Να ξερεις οτι και gift να ειναι πρεπει να αναγραφεται και καποια αξια.Οποτε καλυτερα να αναγραφεται μια μικροτερη παρα ενα δεμα "Gift" κλπ που πιστευω οτι κανει "μπαμ" απο χιλιομετρα!
    Απο την αλλη για την μετατροπη του τορνου αλλο που δεν θελω!Να θυμαμαι να βγαζω φωτο μονο και θα χωνω πραμα...Raw material!!!

Τα λεμε!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 16 Απρ 2008, 00:52:58 από The machinist » Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    nvirus
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #621 στις: Τετάρτη, 16 Απρ 2008, 02:34:55 »

Thanks guys για την υποστήριξη!!!   Cheesy Cheesy Cheesy Τι να πω.!!!  buck2 Χαίρομαι κ μόνο που θα υπάρχει αυτός ο χώρος. Γουστάρω και την παρέα εδώ. Καλή φάση !!!

Πάνο κόστος κλπ δεν μας απασχολούν. Ξέχασε τα αυτά. Έχω δικιά μου εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού κ αι η φιλοξενία γίνετε εκεί.  Στο μέλλον όταν το εμπλουτίσουμε θα το προωθήσω κιόλας και θα σίγουρα δούμε και άλλο νέο κόσμο. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι.  Αν το κάνω τώρα θα κάνω ζημιά γιατί είναι άδειο και δεν θα κρατήσει τους επισκέπτες.  Και αν χρειαστεί θα το βάλω και σε πιο γρήγορο Server κλπ. Κλπ. Κλπ.
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #622 στις: Πέμπτη, 17 Απρ 2008, 23:13:57 »

Ως συνήθως ο κ. Πάνος τα είπε όλα και δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία στο ευρύτερο κοινό για περαιτέρω σχόλια του τύπου: γιατί, πως, που κτλ. laugh laugh laugh

Χωρίς πλάκα ο Πάνος μιλάει πολύ σωστά. Ίσως πρέπει να αφήσουμε τα παρακάλια και τους μηχανουργούς στην ησυχία τους, αφού έτσι και αλλιώς για τους περισσότερους εξ' αυτών αυτό που κάνουμε είναι παιχνίδια ή στην καλύτερη περίπτωση χόμπι, χωρίς ιδιαίτερη σημασία. buck2
    Εξάλλου η αλήθεια είναι όταν έχει μια δουλειά με ποιόν θα ασχοληθεί: με αυτόν που του παρέχει χρήμα για να ζήσει ή με αυτόν που θα τον δει μια φορά στην ζωή του θα τον "βασανίσει με τις απαιτήσεις του" και αυτό είναι όλο. 
    Ακόμη και εγώ που παρόλο έχω την πρόσβαση σε cnc δεν "κόβω" το μηχάνημα από την παραγωγική του διαδικασία για να φτιάξω τα δικά μου "παιχνίδια". Ή θα τα φτιάξω στον τόρνο-φρέζα στο χέρι και αυτά όποτε βρω το χρόνο (λόγω πολλών υποχρεώσεων, αυτό είναι κάτι που οι παντρεμένοι γνωρίζουν πολύ καλά) ή κάνω αυτό που πάντα ήθελα, να φτιάξω μια δική μου μηχανή cnc και να τα φτιάξω εκεί όποτε θελήσω και ότι θελήσω. Σωστά; Thumbs up

Τώρα θα μου πείς: καλά εσείς οι υπόλοιποι καλώς οι κακώς ασχοληθήκατε με τις κατασκευές μηχανημάτων και το παίζετε και πονηροί, εμείς που δεν έχουμε πρόσβαση ή το κέφι βρε αδερφέ να φτιάξουμε μια τέτοιου είδους μηχανή, πρέπει να εγκαταλείψουμε το χόμπι μας ή να κόψουμε τις μετατροπές-κατασκευές μοντέλων; Όχι δεν λέω κάτι τέτοιο, και ζητάω συγνώμη εάν περάσα ή περνάω τέτοιου είδους μηνύματα. 
    Σε αυτήν την περίπτωση δεν λέω να κάνετε τίποτα από όλα αυτά που προαναφέραμε. Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε-βρείτε κατά τόπους ανθρώπους που να έχουν την όρεξη και πάνω από όλα το μεράκι να ασχοληθούν και να σας φτιάξουν τις κατασκευές σας. Για όνομα του θεού, και φυσικά υπάρχουν μηχανουργοί που ασχολούνται και με τέτοιου είδους κατασκευές και αρκετοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν (βέβαια με το ανάλογο αντίτιμο) στις κατασκευές σας.

Για τους υπόλοιπους που θέλουν να ασχοληθούν και να εντρυφήσουν σε τέτοιου είδους κατασκευές (και να αναλύουμε το θέμα σε βάθος Wink Wink), έ, τότε πάμε γερά στην σελιδούλα του Νίκου www.cnchobby.gr την οποία έφτιαξε για και με αυτό τον σκοπό. Και πάλι μπράβο σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Thumbs up

Περιμένουμε ερωτήσεις και απαντήσεις στις απορίες και τις ανησυχίες μας. laugh laugh
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    nvirus
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #623 στις: Παρασκευή, 18 Απρ 2008, 03:45:15 »

Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε-βρείτε κατά τόπους ανθρώπους που να έχουν την όρεξη και πάνω από όλα το μεράκι να ασχοληθούν και να σας φτιάξουν τις κατασκευές σας.     idiot2 idiot2

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 18 Απρ 2008, 04:42:19 από nvirus » Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #624 στις: Παρασκευή, 18 Απρ 2008, 21:53:52 »

Ναι, ναι ξέρω μην βαράτε knuppel2 knuppel2 δύσκολα βρίσκει στην σημερινή εποχή ανθρώπους που να έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με τέτοιου είδους κατασκευές. Οι περισσότεροι μάλιστα όταν ακούνε την φασαρία στην οποία θα πρέπει να υποβληθούν και με τις σχετικές ακρίβειες (εκατοστά του μέτρου πάντα lalala  laugh laugh) τις απομακρύνουν ευγενικά με το πρόσχημα του υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Δυστυχώς (και εννοείται πως δεν είναι όλοι για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις) δεν κάνουν καν τον κόπο σε ενημερώσουν ότι θα αναλάβουν μια δουλειά ή όχι. Και πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί ακόμη και στην δική μας δουλειά. Χώρια να μην αναφέρω πόσοι παίρνουν και κάποιες δουλείες και τις αναθέτουν σε συναδέλφους, λόγω του ότι, είτε δεν μπορούν να τις βγάλουν, είτε θέλουν να το ξεφορτωθούν από πάνω τους. Θα μου πεις, γιατί τις αναλαβάνουν τότε; Ο λόγος είναι απλός το χρήμα ουδείς το μίσησε, την ταλαιπωριά όλοι (άσε που μετά καυχιόνται ότι τα έφτιαξαν αυτοί στους πελάτες τους. Έχω πικρά πείρα επ' αυτού). Τέλος πάντων τελικά πρέπει να κάνουμε τις ψαχτικές μας στα κοντινά μας μέρη μην τυχόν βρούμε κανένα παιδί να μας βοηθήσει στις κατασκευές μας.
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    gmav
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #625 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2008, 10:59:18 »

Γεια σας και πάλι, έχει κανείς εμπειρία από τον controller 3d-step www.nc-step.de? Έκανα τις αρχικές ρυθμίσεις VREF κλπ κατάφερα να δω κίνηση από τα μοτέρ αλλά η ψύκτρα που έχει πάνω η κάρτα ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία σχετικά γρήγορα Huh Είναι φυσιολογικό αυτό; Τα μοτέρ μου είναι 2Α 1ΝΜ και τους δίνω 12V στην κάρτα, software έχω Mach3

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    iontours
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #626 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2008, 15:58:26 »

Καλησπέρα,
    Gmav, χρησιμοποιώ αυτό το driver πάνω από δυο χρόνια. Πράγματι η ψύκτρα ζεσταίνεται και για αυτό το λόγο έχω βάλει έναν ανεμιστήρα και δεν έχω πρόβλημα ακόμα και μετά από ώρες λειτουργίας. 12 V δεν είναι λίγα? Εγώ χρησιμοποιώ έναν μετασχηματιστή 24v που ανορθωμένα βγάινουν  περίπου 34V. ;Έτσι τα μοτερ και δύναμη έχουν αλλά και ταχύτητα. 1Νm-2A μοτερ χρησιμοποιώ σε ένα foam cutter που έχω φτιάξει . Στο 3dstep driver πρέπει να προσέχεις μην βραχυκυκλώσεις τις εξόδους (τα καλώδια που πάνε στα μοτερ ) με τη γείωση γιατι θα ψήσεις τα L298 και πολύ πιθανόν και τα l297 μαζί εν ριπή οφθαλμού. Σου συνιστώ να δουλεύεις με half step και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις προβλήματα.

Υ.Γ. ΟΧΙ  Δέν δουλεύω για την NC-STEP Grin Grin Grin

Υ.Γ. μία παλιότερη φωτογραφία. Τώρα έχουν καλύτερο κουτί δεν έχω φωτογραφία

* Picture_030.jpg (95.87 KB, 1024x768 - εμφανίστηκε 1239 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σπύρος Βασιλάκης
    gmav
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #627 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2008, 21:46:25 »

Ευχαριστώ για την απάντηση ion έβαλα και εγώ ανεμιστήρα  Wink Ta 12V μάλλον είναι λίγα αλλά το μόνο που είχα πρόχειρο ήταν ένα τροποποιημένο τροφοδοτικό από PC με το οποίο θα κάνω τις δοκιμές μέχρι να βρω κάτι καλύτερο...
    Πάντως με το Mach3 έπαθα πλάκα κάθε οθόνη μοιάζει σαν να γράφτηκε από άλλον προγραμματιστή, πολύ μπέρδεμα... Και αυτά τα χρώματα τόσο μωβ και φούξ βγάζει μάτια  Cheesy
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #628 στις: Παρασκευή, 25 Απρ 2008, 00:52:43 »

Το έχω πει και εγώ σε κάποιους φίλους, αυτό το Mach3 όσο και καλό και αν είναι, κανταντάει πολύ μπέρδεμα για τον τελικό χρήστη. Θα μπορούσε να είχε λιγότερο user interface και περισσότερη ουσία. Γενικότερα δεν παίζει η όλη κατάσταση, γιατί καλώς ή κακώς δεν πρόκειται, πέρα των βασικών ρυθμίσεων να χρησιμοποιήσουμε την πληθώρα των επιλογών που το Mach3 προσφέρει.  Undecided

Πάντως πέρα αυτού του μειονεκτήματος, είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο προγραμματάκι για να μπορείς να δουλέψεις το CNC σου.  Thumbs up   
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #629 στις: Τετάρτη, 17 Σεπ 2008, 21:50:24 »

Καλησπερα και απο μενα,εχω ενα κηνητηρα marine picco p90 και μου εχουν χαλασει τα πασα απο την κεφαλη που παιρνει το μπουζι,δεν μπωρο να σφυξω το μπουζι δηλαδη,υπαρχει περιπτωση να επεισκεβαστει η ιδια κεφαλη,αν ναι με ποιο τροπο?  μπορουμε να φτιαξουμε καινουρια σε τορνο? θα γινει οπως ειναι η εργοστασιακη?
    το εργοστασιο την κατασκευαζει σε τορνο? ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Σελίδες: 1 ... 39 40 41 [42] 43 44 45 46     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: