Προσωπικά δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις ηλεκτρονικών ώστε να ψάξω τα συστήματα και να κρίνω πιο είναι κατάλληλο.....
Έχω την εντύπωση πως οι πολλοί που έχουν αγοράσει Spectrum ,παγκοσμίως, είχαν ως αποτρεπτικό παράγοντα το κόστος των δεκτών της Futaba,και δεν την προτίμησαν.
Ίσως ο αριθμός των Spectrum παγκοσμίως ''στην πιάτσα'' να είναι μεγαλύτερος από τη Futaba, και για τον λόγο αυτό να έχουν προκύψει και πολλά λάθη.
Και είπα λάθη και όχι σφάλματα συστήματος αναφερόμενος στις ιδιεταιρότητες που όπως πιθανών να ισχύει έχουν οι Spectrum,και αφορά ''ξεκλείδωμα'' σε πτώση τάσης κτλ.... και άρα στις πιθανές λάθος μεταχειρίσεις από εμάς τους μοντελιστές.
Όπως με τα FM κυρίως προοσέχουμε τις καλωδιώσεις μας στο μοντέλο για τυχών μπλεξιματάκια, έτσι ίσως πρέπει να δεχτούμε και την πρόληψη για πτώση τάσης (επαρκής ρευματοδότηση κτλ).
Αν κάνουμε στην άκρη το γεγονός αυτο, υπάρχουν ''κραυγαλέα'' λάθη ή παραλείψεις στο σύστημα της Spectrum που μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην αγορά αυτής;

Εγώ έχω Futaba 7C 2.4, πιο πολύ κατέληξα σε εκείνη λόγω εξοικίωσης με το menu της που είχα από την ίδια σε 35 Mhz. Για τον μόνο λόγο που έχωμετανιώσει μέχρι τώρα και έχει να κάνει με την επιλογή μου είναι ότι δεν αγοράζω εύκολα (λόγω κόστους ) άλλους δέκτες. Έχω δύο, έναν στο T-REX 600N και έναν σε ένα Edge 50cc.
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει το παραμικρό.
Απλά το κακό είναι ότι θα πρέπει να δώσω παραπάνω για κάποιο μοντέλο μου που θα αξίζει να το περάσω στα 2.4. Αν δεν αξίζει ένα μοντέλο (και δεν εννοώ μόνο οικονομικά,αλλά και από θέμα ασφάλειας ,ένα depron-ένιο 50εκατοστά μοντέλο αν πέσει από παρεμβολή θα κουρέψει λίγο προπέλα και το πολύ πολύ να αντικαταστήσεις το μοντέλο) σε ένα ελικόπτερο όμως που θα είναι μονίμως και ανά πάσα ώρα και στιγμή σε θέση να κάνει ΣΟΒΑΡΗ ζημιά, νομίζω πως τα 30 ευρώ παραπάνω είναι σχετικά αμεληταίο ποσό ,μιας και όλοι ξέρουμε ότι χαλάμε πολλά περισσότερα σείσως πιο άστοχες και ''άχρηστες'' επενδύσεις.
Αν η τιμή της Futaba πέσει λίγο ακόμα μου φαίνεται πως θα κερδίσει κ άλλους θαυμαστές. Δεν έιμαι φανατικός και γενικά δεν ''κολλάω'' εύκολα με μάρκες , και ούτε θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου κάποια εταιρία, ούτε μπορώ να θεωρήσω κλέφτρα την Futaba που είναι πιο ακριβή από την Spectrum.Δόξα το θεό οι αγορά είναι στα πόδια μας και οι επιλογές μπόλικες.
Εμένα το ένστικτο ''μου λέει'' Futaba.Δυστυχώς όπως είπα δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.
Αν πάντως μίλαγα με έναν φίλο μου και με ρώταγε ''τι να πάρω ;'' θα του πρότεινα Futaba αν πρόκειται να ασχοληθεί με λίγα μοντέλα (λίγα αν είχε πρόβλημα με τα οικονομικά του άρα και λίγους δέκτες) και ειδικά αν τα μοντέλα αυτά είναι επικίνδυνα, και Spectrum αν θέλει να περάσει εξ'ολοκλήρου στα 2.4 άρα και να αγοράσει καμιά 10αριά δέκτες και δεν θέλει να ξοδέψει πολλά.
Εντάξει παιδιά!Μην τσακώνεστε!!!!!Πήρα τελικά την Futaba 10c!

Μεγιά το απόκτημα Δημήτρη! Καλές πτήσεις είναι κούκλα η 10άρα!
Φιλικά Ορέστης Γιαννούκος