Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.421 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 13:30:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 13:30:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από DIGI
    [Σήμερα στις 10:30]

από UH-1H
    [Σήμερα στις 09:02]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309421
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 104
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 110
    Συνολικά: 111
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz  (Αναγνώστηκε 35560 φορές)
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 15:00:00 »

... ειδικά να πάρεις spektrum Dx6i για να γλιτώσεις και λεφτά... Και απο παρεμβολές ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ εκτός αν... Ειμαι ο δημήτρης και μόλις τελείωσα!

Αυτά να τα πεις στο παληκάρι από την Κρήτη με το ελικόπτερο που η σπέκτρουμ ή JR (την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούν) που είχε έχασε "μυστηριωδώς" τη ζεύξη και πήγε για εγχείρηση στο δάκτυλο. Θα είχε φαίνεται τίποτα διαφορές με κανένα γείτονα και του κουβάλησε "ειδικό εξοπλισμό" για να τον "σαμποτάρει".

Τέλος πάντων προσωπικό θέμα του καθενός να διαλέγει ότι θέλει σύμφωνα με τις προτεραιότητές του και φυσικά τις γνώσεις του. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Οτι είχα να πω επί του θέματος το έχω χιλιοπεί και δεν θα λέω τα ίδια πράγματα. Στο κάτω κάτω γιατί να γίνομαι εγώ ο κακός και ο γκρινιάρης? Σπέκτρουμ θέλει ο λαός? Βεβαίως παιδιά! Σπέκτρουμ σπέκτρουμ είναι η καλύτερη!! Κι έχει και φτηνούς δέκτες!! Κόντρα στο λαό θα πάμε τώρα? Αλλίμονο!!
        Βέβαια εγώ εξακολουθώ να πετάω μόνο με φουτάμπα.

Χαίρετε και περαστικά

Kωστα μην εισαι τοσο απολυτος. Δεν νομιζω οτι απο ενα μεμονομενο περιστατικο μπορουμε να βγαλουμε ενα συστημα αχρηστο.
    Εχω την DX 7 ενα χρονο, και δυο φιλοι επισης (αλλα και πολυς κοσμος ακομα), πεταω τρια μοντελα με αυτη
    και δεν παρουσιαστηκε ποτε προβλημα εκτος απο το συγκεκριμενο περιστατικο.
    Σιγουρα θα εχουν υπαρξει περιστατικα και με futaba αλλα επιδη ειναι μεμονομενα δεν ακουγωνται.
    Κανενα συστημα δεν ειναι τελειο, και οτι συστημα και να εχουμε πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι. 
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 15:12:23 »

... ειδικά να πάρεις spektrum Dx6i για να γλιτώσεις και λεφτά... Και απο παρεμβολές ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ εκτός αν... Ειμαι ο δημήτρης και μόλις τελείωσα!

Αυτά να τα πεις στο παληκάρι από την Κρήτη με το ελικόπτερο που η σπέκτρουμ ή JR (την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούν) που είχε έχασε "μυστηριωδώς" τη ζεύξη και πήγε για εγχείρηση στο δάκτυλο. Θα είχε φαίνεται τίποτα διαφορές με κανένα γείτονα και του κουβάλησε "ειδικό εξοπλισμό" για να τον "σαμποτάρει".

Τέλος πάντων προσωπικό θέμα του καθενός να διαλέγει ότι θέλει σύμφωνα με τις προτεραιότητές του και φυσικά τις γνώσεις του. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Οτι είχα να πω επί του θέματος το έχω χιλιοπεί και δεν θα λέω τα ίδια πράγματα. Στο κάτω κάτω γιατί να γίνομαι εγώ ο κακός και ο γκρινιάρης? Σπέκτρουμ θέλει ο λαός? Βεβαίως παιδιά! Σπέκτρουμ σπέκτρουμ είναι η καλύτερη!! Κι έχει και φτηνούς δέκτες!! Κόντρα στο λαό θα πάμε τώρα? Αλλίμονο!!
        Βέβαια εγώ εξακολουθώ να πετάω μόνο με φουτάμπα.

Χαίρετε και περαστικά

Kωστα μην εισαι τοσο απολυτος. Δεν νομιζω οτι απο ενα μεμονομενο περιστατικο μπορουμε να βγαλουμε ενα συστημα αχρηστο.
    Εχω την DX 7 ενα χρονο, και δυο φιλοι επισης (αλλα και πολυς κοσμος ακομα), πεταω τρια μοντελα με αυτη
    και δεν παρουσιαστηκε ποτε προβλημα εκτος απο το συγκεκριμενο περιστατικο.
    Σιγουρα θα εχουν υπαρξει περιστατικα και με futaba αλλα επιδη ειναι μεμονομενα δεν ακουγωνται.
    Κανενα συστημα δεν ειναι τελειο, και οτι συστημα και να εχουμε πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι. 
    +10000 Thumbs up
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 15:17:07 »

Παιδιά έχει αλλάξει κάτι στη σύγκριση αυτών των τηλ/νσεων??
    Σκέφτομαι να πάω στα 2.4 και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο!!

Εντάξει παιδιά!Μην τσακώνεστε!!!!!Πήρα τελικά την Futaba 10c! laugh
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 15:34:30 »

δεν τσακώνεται κάνεις φιλε μου...

απλά το θέμα είναι πολύ μεγάλο... κάτι σαν windows VS Linux φαντασου.. Grin

απλά μερικοί νομίζουν ότι επειδή δεν έχουν σπάσει μοντέλο με spectrum είναι κάτι άλλο εκτος από κωλόφαρδοι...

λες και η στατιστική σαν επιστήμη εφευρέθηκε για χάρη γούστου.. idiot2

τέλος πάντων.

κατά την γνώμη μου έπραξες σωστά. Thumbs up

και σου εύχομαι καλές πτήσεις!
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 15:48:29 »

Εγώ πάλι ρέ παιδιά, δέν μπορώ να καταλάβω, γιατί πορώνεστε τόσο πολύ να υποστηρίζετε το ένα ή το άλλο σύστημα
    τήν στιγμή, που κανένας απο εμάς δεν έχει την δυνατότητα (χρηματική κυρίως), να κάνει ένα test και στα δύο συστήματα.

Ολοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα, απο αυτά που γράφονται κατά καιρούς, με διαφορετικά μοντέλα, και διαφορετικά ηλεκτρονικά και διαφορετικά χέρια και ένα κάρο άλλους παράγοντες.

Η μία κλειδώνει εκεί ενώ η άλλη έχει σήμα που φτάνει μέχρι την Αίγινα...... Cheesy Cheesy
    Εντάξει, άν αυτό σάς καλύπτει τότε ο.κ.

Αλλά για υποστηρίζουμε ένα σύστημα, δέν θα πρέπει να το δοκιμάσουμε παράλληλα με το ίδιο μοντέλο, και τον ίδιο εξοπλισμό, και με τίς ίδιες συνθήκες κ.λ.π.......λέω εγώ τώρα.

Και εγώ λοιπόν σας λέω, ότι ο χρόνος απόκρισης τής κίνησης του στίκ μέχρι να δώσει εντολή στον δέκτη να κινηθεί το σέρβο, είναι πιο γρήγορος στήν spectrum απο ότι στήν fudaba.

Εντάξει μέχρι εδώ........αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω.  Και εγώ κάπου το διάβασα.

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 15:50:30 »

δεν τσακώνεται κάνεις φιλε μου...

απλά το θέμα είναι πολύ μεγάλο... κάτι σαν windows VS Linux φαντασου.. Grin

απλά μερικοί νομίζουν ότι επειδή δεν έχουν σπάσει μοντέλο με spectrum είναι κάτι άλλο εκτος από κωλόφαρδοι...

λες και η στατιστική σαν επιστήμη εφευρέθηκε για χάρη γούστου.. idiot2

τέλος πάντων.

κατά την γνώμη μου έπραξες σωστά. Thumbs up

και σου εύχομαι καλές πτήσεις!

Mαλλον εχει πολλους κωλοφαρδους αυτος ο κοσμος...
    Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:05:32 »

Kάπου διάβαζα τότε που είχα πρόβλημα με την spektrum (reset δεκτη) για την futaba ότι ξαφνικά ζεσταινόταν και έχανε την επαφή με το μοντελο.
    Είχαν πέσει αρκετά μοντέλα και περισσότερο ελικόπτερα απο αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω ποιό ήταν ακριβώς το πρόβλημα αλλά οι τύποι που είχαν τις futaba 2.4GHz
    είχαν λαλίσει...

Εγώ έχω να πω... περι ορέξεως κολοκυθόπιτα....

Δεν υπάρχει καλό και κακό, είναι ότι μάθεις και ότι συνηθήσεις.

Εγώ έχω την Spektrum DX7, μια φορά έπεσα απο bec που δεν έφτεγε η τ/κ αλλά το ενσωματωμένο bec του ESC, και η επιθυμία μου να βάλω ψηφιακά σέρβο στο Cyclic του μίνι τιτάν. Εάν είχα αναλογικά ακόμα θα πετούσα χωρίς καμία πτώση.

Την έχω μάθει και μου αρέσει, είδα την 7άρα futaba φίλου και με ξένισε, εάν είχα futaba μάλλον θα με ξένιζε η Spektrum.

Προτιμώ την Spektrum γιατί έχει καλή ποιότητα, μεγάλη οθόνη, είναι JR κατα βάθος, και έχει φθηνούς σε σύγριση με την futaba δέκτες.

Αυτή είναι η γνώμη μου.... και δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα.

Φιλικά,
    Παναγιώτης
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:13:43 »

Παράθεση
    Η μία κλειδώνει εκεί ενώ η άλλη έχει σήμα που φτάνει μέχρι την Αίγινα......
    Εντάξει, άν αυτό σάς καλύπτει τότε ο.κ.

Τι πεταει ο τυπος ειπες 747 η κανα Αντονοφ 225... laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:18:21 »

vtr για αυτό τον λόγο ακριβώς επιλέγουμε την στατιστική να μας δώσει την απάντηση..
    αν είχαμε τρόπο να κάνουμε τα test θα ήταν καλύτερα αλλα δεν έχουμε...

yamaha έχει περισσότερα γκάζια αλλα και περισσότερα σπασίματα

η honda πάλι αξιοπιστία που δεν υπάρχει άλλη...

απλά λέω ότι όταν δεν υπάρχει τρόπος να κανεις πιο σοβαρή ερευνα ο πιο ορθός τρόπος να σκεφτείς είναι με τα γεγονότα και όχι με σκέψεις που αφορούν καθαρά προσωπικές γνώμες...

Υ.
    δεν ειμαι μαθηματικος... Grin
    Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:29:34 »

η honda πάλι αξιοπιστία που δεν υπάρχει άλλη...

Βασίλη κι όμως όλα τα παπάκια 125 της αξιόπιστης Honda χτυπάνε στρόφαλο για πλάκα.

Και τα λιγότερα Ζημιάρικα αυτοκίνητα είναι πρώτα τα Daihatsu και μετά τα Hyundai, τα Honda έρχονται πολύ μετά...

Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, δεν είναι όπως παλιά που έφτιαχναν καλά προιόντα, τώρα λίγο ο ανταγωνισμός λίγο η ποιότητα που κάνουν τρελές παραχωρήσεις....
    άστα και βράστα. Όλα είναι ζορισμένα για να προλάβουν να βγάλουν πρώτοι την τεχνολογία στην αγορά και με σκοπό την αναλωσιμότητα.

Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:39:35 »

ίσος όχι και το καλύτερο παράδειγμα 

αλλα καταλαβαίνετε τι θέλω να πω...
    Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:48:08 »

Oυτε αντιπροσωπος ειμαι της spektrum ουτε πωλητης. Απλα την εχω στην κατοχη μου και αυτο δεν σημαινει οτι πιστευω οτι ειναι η καλητερη.
    Ξαναλεω οτι δεν υπαρχει τελειο συστημα, ολα εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.
    Γι' αυτο καλα θα κανετε να μην ειστε τοσο σιγουροι οτι αυτο που εχετε στα χερια σας ειναι το καλητερο εργαλειο που υπαρχει
    και να εχετε παντα στο νου σας οτι ο ασταθμιστος παραγωντας καραδωκει για να κανει την ζιμια.
    Και αυτο αποδεδιγμενο στατιστικα...
    Καταγράφηκε

Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:49:21 »

Προσωπικά δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις ηλεκτρονικών ώστε να ψάξω τα συστήματα και να κρίνω πιο είναι κατάλληλο.....

Έχω την εντύπωση πως οι πολλοί που έχουν αγοράσει Spectrum ,παγκοσμίως, είχαν ως αποτρεπτικό παράγοντα το κόστος των δεκτών της Futaba,και δεν την προτίμησαν.

Ίσως ο αριθμός των Spectrum παγκοσμίως ''στην πιάτσα''  να είναι μεγαλύτερος από τη Futaba, και για τον λόγο αυτό να έχουν προκύψει και πολλά λάθη.
    Και είπα λάθη και όχι σφάλματα συστήματος αναφερόμενος στις ιδιεταιρότητες που όπως πιθανών να ισχύει έχουν οι Spectrum,και αφορά ''ξεκλείδωμα'' σε πτώση τάσης κτλ....   και άρα στις πιθανές λάθος μεταχειρίσεις από εμάς τους μοντελιστές.
    Όπως με τα FM κυρίως προοσέχουμε τις καλωδιώσεις μας στο μοντέλο για τυχών μπλεξιματάκια, έτσι ίσως πρέπει να δεχτούμε και την πρόληψη για πτώση τάσης (επαρκής ρευματοδότηση  κτλ).

Αν κάνουμε στην άκρη το γεγονός αυτο, υπάρχουν ''κραυγαλέα'' λάθη ή παραλείψεις στο σύστημα της Spectrum που μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην αγορά αυτής; Undecided

Εγώ έχω Futaba 7C 2.4, πιο πολύ κατέληξα σε εκείνη λόγω εξοικίωσης με το menu της που είχα από την ίδια σε 35 Mhz. Για τον μόνο λόγο που έχωμετανιώσει μέχρι τώρα και έχει να κάνει με την επιλογή μου είναι ότι δεν αγοράζω εύκολα (λόγω κόστους ) άλλους δέκτες. Έχω δύο, έναν στο T-REX 600N και έναν σε ένα Edge 50cc.
    Μέχρι στιγμής δεν έχω δει το παραμικρό.
    Απλά το κακό είναι ότι θα πρέπει να δώσω παραπάνω για κάποιο μοντέλο μου που θα αξίζει να το περάσω στα 2.4. Αν δεν αξίζει ένα μοντέλο (και δεν εννοώ μόνο οικονομικά,αλλά και από θέμα ασφάλειας ,ένα depron-ένιο 50εκατοστά μοντέλο αν πέσει από παρεμβολή θα κουρέψει λίγο προπέλα και το πολύ πολύ να αντικαταστήσεις το μοντέλο) σε ένα ελικόπτερο όμως που θα είναι μονίμως και ανά πάσα ώρα και στιγμή σε θέση να κάνει ΣΟΒΑΡΗ ζημιά, νομίζω πως τα 30 ευρώ παραπάνω είναι σχετικά αμεληταίο ποσό ,μιας και όλοι ξέρουμε ότι χαλάμε πολλά περισσότερα σείσως πιο άστοχες και ''άχρηστες'' επενδύσεις.

Αν η τιμή της Futaba πέσει λίγο ακόμα μου φαίνεται πως θα κερδίσει κ άλλους θαυμαστές. Δεν έιμαι φανατικός και γενικά δεν ''κολλάω'' εύκολα με μάρκες , και ούτε θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου κάποια εταιρία, ούτε μπορώ να θεωρήσω κλέφτρα την Futaba που είναι πιο ακριβή από την Spectrum.Δόξα το θεό οι αγορά είναι στα πόδια μας και οι επιλογές μπόλικες.

Εμένα το ένστικτο ''μου λέει'' Futaba.Δυστυχώς όπως είπα δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.
    Αν πάντως μίλαγα με έναν φίλο μου και με ρώταγε ''τι να πάρω ;'' θα του πρότεινα Futaba αν πρόκειται να ασχοληθεί με λίγα μοντέλα (λίγα αν είχε πρόβλημα με τα οικονομικά του άρα και λίγους δέκτες) και ειδικά αν τα μοντέλα αυτά είναι επικίνδυνα, και Spectrum αν θέλει να περάσει εξ'ολοκλήρου στα 2.4 άρα και να αγοράσει καμιά 10αριά δέκτες και δεν θέλει να ξοδέψει πολλά.

Μεγιά το απόκτημα Δημήτρη! Καλές πτήσεις είναι κούκλα η 10άρα!

Φιλικά Ορέστης Γιαννούκος
    Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 16:55:37 »

Εδώ γυναίκα δεν μπορούμε να διαλέξουμε! laugh laugh laugh

Θα διαλέξουμε τηλεκατεύθυνση ? Grin Grin

Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 17:00:03 »

Aυτο ακριβως λεω και 'γω Ορεστη, δεν λεω οτι η spektrum ειναι η καλητερη αλλα οχι να την βγαλουμε και αχρηστη.
    Οσο για τις γυναικες... ειμαι ποιο παλιος απο 'σενα και ακομα την ψαχνω!!! laugh
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz
    Μεταπήδηση σε: