Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.421 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 12:10:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 12:10:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από DIGI
    [Σήμερα στις 10:30]

από UH-1H
    [Σήμερα στις 09:02]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309421
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 104
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 100
    Συνολικά: 101
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz  (Αναγνώστηκε 35537 φορές)
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 30 Αυγ 2008, 23:46:59 »

παιδια επειδη αυτες τις μερες θα παρω μια τ/κ στα 2.4 ποια απο τις δυο θα μου προτεινατε?ποια εχει τις πιο πολλες λειτουργιες και γενικα εχει και ποιοτητα κατασκευης απο τις δυο?επισεις μπαταριες εχει και ο πομπος και ο δεκτης στην spectrum?

να στε καλα
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 01:12:39 »

δεν ξερω τις δυνατότητες αυτων των 2 ,αλλα απο οτι έχω διαβασει το FASST της futaba θεωρείται "σκληρότερο" σε παρεμβολές κλπ .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 11:25:57 »

Στην περιοχη μου πετανε spectrum DX7 2.4 και futaba 7c 2.4 Ghz με spectrum εχουν πεσει 2 ελικοπτερα με futaba
    κανενα.Στην περιοχη υπαρχουν πολλες παρεμβολες οποτε εχουν δοκιμαστει καλα.
    Η αποφαση δικη σου. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 11:56:05 »

Στην περιοχη μου πετανε spectrum DX7 2.4 και futaba 7c 2.4 Ghz με spectrum εχουν πεσει 2 ελικοπτερα με futaba
    κανενα.Στην περιοχη υπαρχουν πολλες παρεμβολες οποτε εχουν δοκιμαστει καλα.
    Η αποφαση δικη σου. Thumbs up

δεν είναι ανάγκη να πιστεύουμε όποιον λέει οτι έπεσε απο παρεμβολές, συνήθως είναι η καλύτερη δικαιολογία για να μην παραδεχτούμε δικό μας λάθος.

όποια τ/κ απο τις δύο αποφάσισεις θα μείνεις πολύ ευχαρηστιμένος, απλά αν πάρεις την dx7 μην χρησιμοποιήσεις τα servo της πάνω στο ελικόπτερο σου 

φιλικά Μιλτιάδης
    Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 12:16:17 »

futaba  Thumbs up
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 12:54:16 »

Futaba δαγκωτή φίλε μου. Στο Ελληνικό ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον, που ο καθένας βγαίνει στον αέρα σε ότι συχνότητα θέλει και με ότι ισχύ θέλε,ι η αναπήδηση συχνότητας που χρησιμοποιεί η futaba είναι η καλύτερη εγγύηση. Το ξέρω καλά αυτό από τους στρατιωτικούς ασυρμάτους, που χρησιμοποιούν αναπήδηση συχνότητας και αντιστέκονται αποτελεσματικότατα ακόμη και σε εσκεμένη παρεμβολή με follower.
      Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε επιβαρυμένο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον, προτείνεται η χρήση radiomodem με αναπήδηση συχνότητας, παρόλο που το direct sequence, που χρησιμοποιεί και η spectrum, επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων.
      Εγώ έχω την εξάρα 6ΕΧ 2.4 και δεν είχα το παραμικρό. Τώρα θα χτυπήσω και την 7c 2.4 γιατί δεν έχω άλλες μνήμες.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 13:11:38 »

παιδια εγω την θελω για το u-can-do 3d 46 που εχω αρχικα. και βασικα επειδη στα 2.4 δινουν ψηφιακα σερβο 5 κιλα μου βγαινουν γαντι για το ucando moy  γιαυτο κοιταω για 2.4 εγω στα 40 που ειχα futaba  δεν ειχα ποτε παρεμβολη απο τιποτα.

basika μου ειπαν οτι αν ειναι να παρω την 7c futaba  καλυτερα να παρω την 9 καναλι γιατι οπως ειπε αυτος που μου την πουλουσε δεν σου προσφερει η 7καναλι τιποτα αλλο εκτος απο ενα καναλι περισσοτερο απο την 6καναλι αρα δεν υπαρχει λογος να φυγεις εκει.γιατι κ εθεσα το θεμα αυτο
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 13:24:46 από gerolikos » Καταγράφηκε

nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 14:11:24 »

Γεια σε όλους και καλό χειμώνα,

Φίλε gerolikos πρόσφατα πήρα την 7C FUTABA(σε 35MHz όμως) και από θέμα δυνατοτήτων με έχει υπερκαλύψει. Η 7άρα δεν έχει μόνο 1 επιπλέον κανάλι από την 6άρα, έχει πολλές άλλες λειτουργίες και δυνατότητες.

Δεν έχω δει DX7 από κοντά για να σου πω ποια από τις δύο να πάρεις. Πάντως πιστεύω πως η 7C FUTABA θα σε καλύψει. Η επιλογή δική σου.

Νίκος
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 14:29:23 »

basika μου ειπαν οτι αν ειναι να παρω την 7c futaba  καλυτερα να παρω την 9 καναλι γιατι οπως ειπε αυτος που μου την πουλουσε δεν σου προσφερει η 7καναλι τιποτα αλλο εκτος απο ενα καναλι περισσοτερο απο την 6καναλι αρα δεν υπαρχει λογος να φυγεις εκει.γιατι κ εθεσα το θεμα αυτο

ποιος ειναι ο κυριος για να το εχουμε υποψην μας  Huh
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 14:46:34 »

φιλε μου καλησπερα...βλεπω ενα καρω απαντησεις στο θεμα σου,αλλα χωρις να σου λυσουν το προβλημα σου.ρωτας τι να παρεις καλυτερα,και ολοι λενε τι τους αρεσει..

λοιπον το θεμα δεν ειναι τι μου αρεσει εμενα αλλα τι αξιζει να παρεις για να σε καλυψει
    εχω spectrum και ειμαι ευχαριστημενος,αλλα το θεμα δεν ειναι εκει..

1.απο θεμα παρεμβολων,δεν υπαρχει κανενα προβλημα οτι και να παρεις..(ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟS ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ 2.4 MHZ)

2.Η SPECTRUM ΕΧΕΙ ενα προβλημα,που αν το προσεξεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα..ειναι το θεμα του voltage drop.τι σημαινει αυτο?οτι εαν για καποιο λογο ο δεκτης τραβηξει ρευμα,και δεν καλυψει η μπαταρια που εχεις βαλει,κλειδωνει για καποια δευτερολεπτα,μεχρι να ξαναβρει τον πομπο και να κλειδωσουν παλι.καταλαβαινεις οτι περναει καποιος χρονος.εαν εισαι ψηλα,εχει καλως μπορει να σωθεις εαν εισαι χαμηλα,τοτε βοηθεια σου...αυτο δεν σημαινει οτι εχει προβλημα η spectrum ok?προβλημα εχει το μυαλο μας καμμια φορα που δεν προσεχουμε για να εχουμε.. idiot2

3.εαν αποφασισεις τι θα παρεις καλα θα ειναι να παρεις η spektrum dx7 η futaba 7c.ο λογος ειναι οτι περα απο το 1 εχτρα καναλι που θα εχεις,εχουν και ποιο καλο μενου,που σημαινει οτι θα σε βοηθησει να παραμετροποιησης περισοττερο το μοντελο σου με την κατευθυνση..

4.η spektrum στην συσκευασια την εχει 4 servo ds821 που κανουν εαν εχεις ελικοπτερο μεχρι 30αρι,ενω εαν εχεις 50αρι βαζεις μονο στο γκαζι,εαν παρεις futaba κανουν μονο γι αεροπλανο

5.η futaba εχουν αναφερει προβληματα,οτι εχουν βρεθει να παρεμβαλουν 2 δεκτες μεταξυ τους απο ενα πομπο,αλλα ειπαν οτι ηταν θεμα προγραμματισμου απο το εργοαστασιο

6.απο κει και μετα ειναι θεμα τιμης,τι σε συμφερει εσενα,,οτι και να παρεις να ξερεις οτι εχεις απο πισω 2 εταιρειες  δυνατες στο χωρο με μεγαλη εμπειρεια
    η επιλογη ειναι δικη σου...

Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 31 Αυγ 2008, 15:28:13 »

φιλε STRATOS77  σε ευχαριστω ησουν κατατοπιστικοτατος.δεν ξερω αρχικα πηγαινα για spectrum  αλλα τωρα λεω futaba  απο οτι βλεπω η futaba  εχει περισσοτερα προγραμματα απο την spectrum .ισως να κανω και λαθος

ευχαριστω ολους!
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 23 Φεβ 2009, 23:48:50 »

Παιδιά έχει αλλάξει κάτι στη σύγκριση αυτών των τηλ/νσεων??
    Σκέφτομαι να πάω στα 2.4 και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο!!
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 12:33:23 »

Παιδια τα ελικόπτερα πέφτουν με spektrum είναι λόγο όριακής κατανάλωσης όλων των ηλεκτρονικών που προκαλεί βήθηση τάσεως 1000 φορές τα είπα δεν φταει η Τ/Κ για τα chinese bec που φοράμε ελαφρά την καρδία σε ελικόπτερα!!!! Εγω σου προτείνω αν είσαι και αεροπλανάς ειδικά να πάρεις spektrum Dx6i για να γλιτώσεις και λεφτά απο τα servo και απο την Τ/Κ (εγώ την αγόρασα 150 εβρό με δέκτη μόνο) και σκέψου ότι θα πετάς τα πάντα θα έχεις την ίδια ασφάλεια πιο γρήγορη απόκριση μεγαλήτερη διαδρομή στα stick και 6-κάναλους δέκτες με 35 εβρό (σε αντίθεση με την futaba κάνει 90!!!! φαντάζεσε depron αεροπλάνο με 90 εβρό δέκτη?) Και απο παρεμβολές ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ εκτός αν κάποιος αποφασίσει να σε σαμποτάρει με ειδικό εξοπλισμό ε τότε μπορεί να σε σώσει η futaba (είπα μπορεί...). Οι επιλογές που θα έχεις έιναι άπειρες σε σχέση με την futaba : όλα τα ;indoor της parkzone vapor , ember ,και το 4κάναλο sukhoi , δέκτες με 2 κεραίες ,δέκτες διπλοί , δέκτες που μπαίνουν τα σερβο απο πάνω απο πίσω απο τα πλάγια , δέκτες indoor 6κάναλοι 1γραμ.!!!! Πετάω easy star με απλό δέκτη σε κατοικιμένη περιοχή με άπειρα router και link του νάτο στα 200 μέτρα και το πετάω τόσο ψιλά που δεν φαίνεται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑ το ίδιο και οι φίλοι που πετάνε μαζί μου πετάω depron ,ηλ.extra ,θερμικό patern 50αρη ,ανεμόπτερο και mini titan.Θα σου έλεγα αν θα σκάσεις λεφτά να πάρεις JR 10 κάναλη που είναι καλήτερη και απο τις 2 και είναι συμβατή με τους δέκτες της Spektrum. Ειμαι ο δημήτρης και μόλις τελείωσα!
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 14:00:53 »

... ειδικά να πάρεις spektrum Dx6i για να γλιτώσεις και λεφτά... Και απο παρεμβολές ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ εκτός αν... Ειμαι ο δημήτρης και μόλις τελείωσα!

Αυτά να τα πεις στο παληκάρι από την Κρήτη με το ελικόπτερο που η σπέκτρουμ ή JR (την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούν) που είχε έχασε "μυστηριωδώς" τη ζεύξη και πήγε για εγχείρηση στο δάκτυλο. Θα είχε φαίνεται τίποτα διαφορές με κανένα γείτονα και του κουβάλησε "ειδικό εξοπλισμό" για να τον "σαμποτάρει".

Τέλος πάντων προσωπικό θέμα του καθενός να διαλέγει ότι θέλει σύμφωνα με τις προτεραιότητές του και φυσικά τις γνώσεις του. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Οτι είχα να πω επί του θέματος το έχω χιλιοπεί και δεν θα λέω τα ίδια πράγματα. Στο κάτω κάτω γιατί να γίνομαι εγώ ο κακός και ο γκρινιάρης? Σπέκτρουμ θέλει ο λαός? Βεβαίως παιδιά! Σπέκτρουμ σπέκτρουμ είναι η καλύτερη!! Κι έχει και φτηνούς δέκτες!! Κόντρα στο λαό θα πάμε τώρα? Αλλίμονο!!
        Βέβαια εγώ εξακολουθώ να πετάω μόνο με φουτάμπα.

Χαίρετε και περαστικά

Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 14:11:21 »

... ειδικά να πάρεις spektrum Dx6i για να γλιτώσεις και λεφτά... Και απο παρεμβολές ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ εκτός αν... Ειμαι ο δημήτρης και μόλις τελείωσα!

Αυτά να τα πεις στο παληκάρι από την Κρήτη με το ελικόπτερο που η σπέκτρουμ ή JR (την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούν) που είχε έχασε "μυστηριωδώς" τη ζεύξη και πήγε για εγχείρηση στο δάκτυλο. Θα είχε φαίνεται τίποτα διαφορές με κανένα γείτονα και του κουβάλησε "ειδικό εξοπλισμό" για να τον "σαμποτάρει".

Τέλος πάντων προσωπικό θέμα του καθενός να διαλέγει ότι θέλει σύμφωνα με τις προτεραιότητές του και φυσικά τις γνώσεις του. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Οτι είχα να πω επί του θέματος το έχω χιλιοπεί και δεν θα λέω τα ίδια πράγματα. Στο κάτω κάτω γιατί να γίνομαι εγώ ο κακός και ο γκρινιάρης? Σπέκτρουμ θέλει ο λαός? Βεβαίως παιδιά! Σπέκτρουμ σπέκτρουμ είναι η καλύτερη!! Κι έχει και φτηνούς δέκτες!! Κόντρα στο λαό θα πάμε τώρα? Αλλίμονο!!
        Βέβαια εγώ εξακολουθώ να πετάω μόνο με φουτάμπα.

Χαίρετε και περαστικά

+1000000000000000

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz
    Μεταπήδηση σε: