Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 00:55:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 00:55:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 62
    Συνολικά: 63
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 28     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ LAMA V3 ΑΠΟΡΙΕΣ  (Αναγνώστηκε 86470 φορές)
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #180 στις: Δευτέρα, 2 Φεβ 2009, 01:57:30 »

διαγραφή παρακαλώ
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 2 Φεβ 2009, 02:12:05 από THEO_LEGEND » Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #181 στις: Δευτέρα, 2 Φεβ 2009, 02:09:42 »

Αυτο το πλαστικο που λες αλλαζει χωρις να χρειαζεται να αλλξεις και το servo μαζι.Τωρα το ποσο εχει και αν αξιζει
    τελικα να το παρεις μονο του αντι ενος καινουριου servo κομπλε ειναι αλλο θεμα!

Den βρήκα μόνα τους τα πλαστικά των σέρβο..μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω;
    Ο μόνος λόγος που den αλλάζω ολοκληρω το σέρβο είναι γιατί θέλει διαδικασία να το ξεκολλησω κτλ..ενώ το πλαστικό μια βίδα είναι.

Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #182 στις: Δευτέρα, 2 Φεβ 2009, 03:14:27 »

Δεν νομίζω να βρεις πουθενά σκέτα. Δώσε 9 ευρώ ή πόσο κάνει τελοσπάντων το σερβό και αντικατέστησε απλά το μπρατσάκι. Το σερβό κράτα το, πιθανότατα θα σου χρειαστεί στο μέλλον.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #183 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 00:57:17 »

εχω την εντυπωση πωε οι κατω ελικες εχουν λασκαρει και γυρνουν πιο ευκολα με το χερι απ οτι πρωτα...
    πια βιδα σφιχνω;;;;

και μιας το καρναβαλι πλησιαζει παρτε μερικες φωτο απο το καρναβαλι μου Grin

Καταγράφηκε

stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #184 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 01:34:54 »

Ερώτηση πρώτη:
    Όπως έχουμε το ελικόπτερο με την ουρά προς εμάς, το δεξί πλαστικό με τις τρύπες όπου είναι βιδωμενο στο σέρβο  έσπασε και έμεινε μόνο η πιο κοντινή τρύπα προς το σέρβο..αλλάζεται μόνο το πλαστικό ή πάει μαζί με το σέρβο;; ρωτάω γιατί έχει βίζα στο πλαστικό.

Ερώτηση δεύτερη:
    (έτσι το έσπασα το πλαστικό)
    Όταν πατάμε τέρμα μπροστά το ελικόπτερο πάει γρήγορα αλλά μετά den μπορούμε να το επαναφέρουμε και συνεχίζει να πηγαίνει ευθεία από τη φόρα...πήρε πολλή κλίση εκείνη τη στιγμή ή έτσι γίνεται αν πατάμε συνεχόμενα το μποστα;;
    Επίσης με τι αναβάθμιση θα μπορούσα να το ελέγχω σε παρόμοια κατάσταση;; ο μακρύτερος άξονας βοηθάει; 

Γεια σου Θαναση,
    Να σε βοηθησω κι εγω
    Απαντηση 1
    Οπως λενε κι οι παραπανω αλλαξε το σερβο ειναι κολημενο με ταινια διπλης οψης.Κρατα το frame (σασι) και τραβα το σερβο
    Απαντηση 2
    Κι εγω με το λαμα 4 ειχα την ιδια κατασταση (δεν αντιδρουσε αμεσα σε αλλαγη κατευθυνσης)
    Παντως για να φρεναρεις οπως λες κανεις το δεξι στικ κατω τοσο οσο χρειαζεται.
    Θελει εξοικειωση.
    Εγω παντως αλλαζοντας το ολο σε εξτρεμ δεν ειχα πλεον τετοιο προβλημα.Απεκτησα αλλο ομως.κανει ενα μικρο κυκλακι (4-5 εκ διαμετρο)δεν ειναι τελειως σταθερο οπως μαμα που το σηκωνα εκανα χοβερ και το βλεπα κι ελεγα αυτο δεν πεταει τωρα το χω κρεμασει με σπαγγο κιαι κρεμεται. Grin Grin Grin Grin Grin Grin
    κι εχω τσεκαρει ολα flybar αξονες γραναζια blades ρουλεμαν κι οτι αλλο το επηρεαζει και κανει αυτη την κινηση.Μεχρι και σασι αλλαξα μηπως και ειχε στραβωσει η υποδοχη που φωλια ζει το ρουλεμαν.Μου χε συμβει στο παρελθον αυτο φιλε και δεν εβρισκα τη λυση αι λεω μπας και ειναιτο frame ?Το αλλαξα μετα κι ολα οκ Grin Grin Grin
    Φιλικα ,
    Στρατος

Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #185 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 10:13:49 »

αυτή την κίνηση 4-5 εκατοστών όπως λες ότι κάνει την έκανε και το δικό μου...κυκλάκια και όχι 100% hover...

ποιον το μυστικό είναι στα ball links που πιάνουν στις "μπαλοβιδες"....οι "πλαστικες" "μπαλοβιδες" είναι πιο μικρές από τις μεταλλικές με αποτέλεσμα να ζορίσει το μαμισιο ball link στο μέταλλο...
    πρέπει με ένα ειδικό ρίμερ να ανοίξεις τα ball links η με ένα ψιλό γυαλόχαρτο να μικρύνεις τις "μπαλοβιδες".. οστε να γλιστραει ομαλα χωρις ζορια....

διονύσης
    Καταγράφηκε

cvoli
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #186 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 14:34:49 »

Το έχω το LAMA κανα τρήμηνο και το έχω καταευχαριστηθεί.

Φυσικά έχει φάει και αρκετές πτώσεις μέχρι τώρα. Ειδικά στην αρχή
    που φοβόμουν να το σηκώσω πάνω απο 2-3 εκ με την επίδραση του
    εδάφους και την συνεπαγομενή αστάθεια σταματούσε πάντα σε τύχους 

Το ερώτημά μου τώρα έχει να κανει με το flybar. Παρότι το έχω ισίωσει
    το ελικόπτερο δεν είναι πολύ σταθερό στο hover. Χρειάζεται συνέχεια
    μικρο διορθώσεις.

Οπότε η ερώτηση είναι : "Το μήκος του ball-link του flybar έχει σημασία ??"
    Καταγράφηκε
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #187 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 14:51:09 »

Το έχω το LAMA κανα τρήμηνο και το έχω καταευχαριστηθεί.

Φυσικά έχει φάει και αρκετές πτώσεις μέχρι τώρα. Ειδικά στην αρχή
    που φοβόμουν να το σηκώσω πάνω απο 2-3 εκ με την επίδραση του
    εδάφους και την συνεπαγομενή αστάθεια σταματούσε πάντα σε τύχους 

Το ερώτημά μου τώρα έχει να κανει με το flybar. Παρότι το έχω ισίωσει
    το ελικόπτερο δεν είναι πολύ σταθερό στο hover. Χρειάζεται συνέχεια
    μικρο διορθώσεις.

Οπότε η ερώτηση είναι : "Το μήκος του ball-link του flybar έχει σημασία ??"
    Εχει πολυ μεγαλη σημασια μαλιστα.
    Στην ουσια, ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος,αλλα το flybar κανει τη δουλεια του swashplate για το πανω στροφειο (βασικα κατι σαν autoswashplate leitoyrgei me th fygokentro κι οχι με την τ/κ  Wink)
    Αν παρατηρησεις θα δεις οτι το μηκος του flybar ball link μπορεις να το αυξομειωσεις βιδωνοντας η ξεβιδωνοντας.Εσυ πρεπει να προσεξεις το flybar πρεπει να ναι παραλληλο με τα bladegrips του ανω στροφειου.Επισης κουνωντας το flybar με το χερι (τοποθετημενο στο ε/π και στα ball links να ειναι μαλακο να μη συναντας καποιο ζορι.Αν δεν ειναι ετσι με λιγο λιπανντικο στα ball links θα στρωσε.

Ελπιζω να βοηθησα  Thumbs up Thumbs upι
    Καταγράφηκε
    cvoli
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #188 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 14:57:34 »

Στράτο βοήθησες και πολύ μάλιστα.

Κάτι τέτοιο είχα φανταστεί και εγώ απλά ήθελα κάποιον να
    μου το επιβεβαιώσει.

Ευχαριστώ.

Όταν πάντος λές να είναι παράλληλο με τα grips, υποθέτω ότι
    εννοείς να είναι το επίπεδο περιστροφής flybar παράλληλο με
    το είπεδο που ορίζουν τα grips.

Απο μόνας τους παράλληλα δεν γινονται αφού στην πράξη πρόκειται περί
    ασύμβατων ευθειών αν θυμάμαι καλλά την γεωμετρία του σχολείου.
    Καταγράφηκε
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #189 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:01:55 »

αυτή την κίνηση 4-5 εκατοστών όπως λες ότι κάνει την έκανε και το δικό μου...κυκλάκια και όχι 100% hover...

ποιον το μυστικό είναι στα ball links που πιάνουν στις "μπαλοβιδες"....οι "πλαστικες" "μπαλοβιδες" είναι πιο μικρές από τις μεταλλικές με αποτέλεσμα να ζορίσει το μαμισιο ball link στο μέταλλο...
    πρέπει με ένα ειδικό ρίμερ να ανοίξεις τα ball links η με ένα ψιλό γυαλόχαρτο να μικρύνεις τις "μπαλοβιδες".. οστε να γλιστραει ομαλα χωρις ζορια....

διονύσης
    Το εχω κανει αυτο Διονυση στo Led flybar tis extreme giati ekei ειχε ζορι αλλα τπτ.Ηταν μαλακο λες κι ηταν ελευθερο αλλα παλι τα ιδια.Τωρα στο μαμα  flybar με τα metal bladegrips ηταν μαλακο χωρις να κανω κατι σαν να εχω τα πλαστικα bladegrips αλλα παλι το ιδιο.Δε με πειραζει παντως και τοσο αφου εχω κερδισει σε  αλλα με τα εξτρεμ!Παντως για το γαμωτο και να μου φυγει η απορια εβαλα μονο πανω τα πλαστικα bladegrips kai παλι το ιδιο!
    Καταγράφηκε
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #190 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:02:38 »

Στράτο βοήθησες και πολύ μάλιστα.

Κάτι τέτοιο είχα φανταστεί και εγώ απλά ήθελα κάποιον να
    μου το επιβεβαιώσει.

Ευχαριστώ.

Όταν πάντος λές να είναι παράλληλο με τα grips, υποθέτω ότι
    εννοείς να είναι το επίπεδο περιστροφής flybar παράλληλο με
    το είπεδο που ορίζουν τα grips.

Απο μόνας τους παράλληλα δεν γινονται αφού στην πράξη πρόκειται περί
    ασύμβατων ευθειών αν θυμάμαι καλλά την γεωμετρία του σχολείου.
    10+  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #191 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:25:45 »

διονύσης
    Το εχω κανει αυτο Διονυση στo Led flybar tis extreme giati ekei ειχε ζορι αλλα τπτ.Ηταν μαλακο λες κι ηταν ελευθερο αλλα παλι τα ιδια.Τωρα στο μαμα  flybar με τα metal bladegrips ηταν μαλακο χωρις να κανω κατι σαν να εχω τα πλαστικα bladegrips αλλα παλι το ιδιο.Δε με πειραζει παντως και τοσο αφου εχω κερδισει σε  αλλα με τα εξτρεμ!Παντως για το γαμωτο και να μου φυγει η απορια εβαλα μονο πανω τα πλαστικα bladegrips kai παλι το ιδιο!

δεν ενωουσα του flybar....στο swashplate θα το κανεις... ευθυνεται και αυτο για τη σταθεροτητα στο hover Thumbs up
    Καταγράφηκε

stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #192 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:28:31 »

διονύσης

δεν ενωουσα του flybar....στο swashplate θα το κανεις... ευθυνεται και αυτο για τη σταθεροτητα στο hover Thumbs up
    Ουυυυυπς αυτο δεν το ειχα σκεφτει!! idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2
    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣ
    Σ ευχαριστω Διονυση  Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #193 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:36:57 »

διονύσης

Ουυυυυπς αυτο δεν το ειχα σκεφτει!! idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2
    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣ
    Σ ευχαριστω Διονυση  Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Wink
    Καταγράφηκε

THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #194 στις: Σάββατο, 7 Φεβ 2009, 23:29:50 »

Λοιπον εχω παραγγειλει ηδη κατι σερβος για το λαμα και ηθελα να ξερω ακριβως πως βγαινουν αυτα που εχει πανω.

Εχω βγαλει τα πλαινα αυτοκολλητα και τα βλεπω,,σε ποιο μερος ειναι η ταινια διπλης οψης;; στο κατω μερος  νομιζω ή κανω λαθος;;;

το ξεκολλαω με ενα κατσαβιδακι στο κατω μερος σιγα σιγα ή το τραβαω απο την τρυπα στο πανω μερος;;
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 28     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ LAMA V3 ΑΠΟΡΙΕΣ
    Μεταπήδηση σε: