Καλημέρα,
Η Futaba Τ14SG είναι από τα καλύτερα συστήματα που έχω πετάξει (και έχω πετάξει αρκετά πιστέψτε με...
). Σταθμός για τη Futaba αφού ήταν η πρώτη με τηλεμετρία και πρωτόκολλο FASSTest πριν βγάλει το κορυφαίο της σύστημα την T18MZ πίσω στο 2012-13.
Μερικά από τα αεροπλάνα που έχω πετάξει με αυτή και σε δύσκολες σχετικά συνθήκες:
- ProLine F3A (με συμμετοχές και νίκες σε πανελλήνιους αγώνες F3A-FAI)
- Krill Extra 330SC 41% 3,1m με κινητήρα 170cc
- GB Models (Bruckmann) Extra 330SC 91''
- Extreme Flight Extra 300 91''
- Extreme Flight MXS 91''
- Extreme Flight Laser 91''
- Extreme Flight Extra 300 EXP 78''
- Extreme Flight Slick 105'' VII
- Pilot RC Extra NG 103''
- Hangar 9 Extra 300 103'' 120cc
- Extreme Flight Laser 60''
- Extreme Flight Extra 300 EXP 60''
- Διάφορα ηλεκτρικά Indoor και Parkflyers (Πολλά δεν μπαίνω στο κόπο να τα καταγράψω της RC Factory κυρίως)
O λόγος παράθεσης της λίστας είναι για να δώσει ένα παράδειγμα των μοντέλων που μπορεί κάποιος να πετάξει, αν δεν ήταν καλή / αξιόπιστη ΤΚ δεν θα υπήρχε λόγος να ρισκάρει κάποιος νομίζω σε σχέση με την αξία των μοντέλων και τις επιδόσεις που αναμένει από αυτά.
Εξαιρετικό σύστημα για τα χρήματα του και υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα της Futaba. Κάνει τα πάντα για ακροβατικά, το μόνο που λείπει είναι τα Logic Conditions που τα χρησιμοποιώ στο F3A κυρίως σε Snap Rolls, Spins και Stall Turns. Επίσης χρησιμοποιούνται και σε Αcro Jets/EDFs πάλι για Snaps.
Τ14SG Το σύστημα που κάθεται τέλεια στα χέρια μου αν και έχω Τ18ΜΖ και Τ16ΙΖ SUPER. Είναι ελαφρύ πάνω απ'ολα και όχι σιδερικό από CNC.
To EF Slick 105''που είναι το κορυφαίο Giant Scale που είχα ποτέ πετάει με τη συγκεκριμένη και υπάρχει λόγος...;-)
Bottom Line που λένε και στο χωριό: Δεν χρειάζεται ΤΚ των 2,5k euro για να κάνεις τη δουλειά σου μπορείς και με ένα 400αρακι αξιοπρεπέστατα...;-)...τώρα αν κάποιοι βλέπουν τις ΤΚ σαν την κυρά Κούλα που αγοράζει τσάντες συλλογής Λουί Βιττόν με ειδικό canvas, αυτό είναι άλλο θέμα και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε...
Φιλικά,
Ν