Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 16:45:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 16:45:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 62
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βελτιώνοντας το 130Χ  (Αναγνώστηκε 28743 φορές)
    SOP
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

agios nikolaos aeromodeling club

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 12:57:11 »

εμενα παλυ το αγορασα μετχ αι τυο αλαξα τιν κασα τισ ουρασ ,εβαλα και τα καινουργια ρουλεμαν και μετα απο 5-6 πτησεις αυτα τα εχουνε φτιχει

και το αλλο τωρα κανει μονο πορεια γιατι μαλλον το esc τα εχει φτιξει 

και μετα απο 1 λεπτο κοβι και πεταει μονο σε πορεια .εκει τωρα θελει ψαξιμο  Sad

Huh?

Καταγράφηκε
    chris-audio
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 13:09:33 »

Καλό θα ήταν να βγάλει το V2 η  E-FLIGHT και να το δώσει και φθηνά μιας και το heli είχε θέματα.

Αλλο βελτιώνω και άλλο το να έχει σχεδιαστικά προβλήματα.
    Καταγράφηκε

JR 9503
    JR NEX E8 FBL
    GRAUPNER ELEKTRO TRAINER S
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 8 Ιαν 2013, 10:37:49 »

Βασικά εγώ το έχω πάρει μεταχειρισμένο πρόσφατα και σε έναν έλεγχο που έκανε ένας τεχνικός μου είπε πως η ουρά έχει κάποιες ταλαντώσεις στις ψηλές στροφές και για αυτό ευθύνεται η πεταλούδα ( μάλλον εννοεί το pitch lever ) της ουράς που έχει αρκετό τζόγο και ότι δεν λύνεται το πρόβλημα.

Εγώ απλά όταν το πέταξε είδα το κλασσικό συντονισμό που κάνει στις χαμηλές στροφές και στις ψηλές δεν είδα καμία ταλάντωση.  Θα το παρατηρήσω καλύτερα ότι το πετάξω μερικές φορές.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 8 Ιαν 2013, 13:16:39 »

Βασικά εγώ το έχω πάρει μεταχειρισμένο πρόσφατα και σε έναν έλεγχο που έκανε ένας τεχνικός μου είπε πως η ουρά έχει κάποιες ταλαντώσεις στις ψηλές στροφές και για αυτό ευθύνεται η πεταλούδα ( μάλλον εννοεί το pitch lever ) της ουράς που έχει αρκετό τζόγο και ότι δεν λύνεται το πρόβλημα.

Εγώ απλά όταν το πέταξε είδα το κλασσικό συντονισμό που κάνει στις χαμηλές στροφές και στις ψηλές δεν είδα καμία ταλάντωση.  Θα το παρατηρήσω καλύτερα ότι το πετάξω μερικές φορές.

Φίλε kdrak ο τζόγος της πεταλούδας (εννοούμε το pitch slider?) μαζεύεται περτσινώνοντας την όπως δείχνω προηγουμένως. Όλοι οι τζόγοι της ουράς μαζεύνται εκτός από αυτούς του σέρβο που παραμένουν και ύστερα από το σφίξημο των παξιμαδιών του άξονα του σερβο.
    Πάντως αν πετά καλά στις στροφές που πετάς στον αέρα, άστο μέχρι να μεγαλώσει το πρόβλημα και τότε το ψάχνεις παραπέρα. Θα ήθελα να ξαναποστάρεις ύστερα απο κάποιο καιρό. Με ενδιαφέρει η εξέλιξη που θα έχει το heli σου.

Ευχαριστώ,
    Αντρέας
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 8 Ιαν 2013, 14:42:39 »

Ευχαριστώ Αντρέα ,

Βασικά το 130Χ ήδη έχει κάνει πάνω από 10 πτήσεις σε άλλον ιδιοκτήτη αλλά θα συνεχίσω να ποστάρω ότι αλλαγές βλέπω στην συμπεριφορά με τον καιρό.
    Αυτό πάντως που καταλαβαίνω είναι πως όταν ένα ελικόπτερο πετάει με τον Α τρόπο και αλλάξει η συμπεριφορά του με τον καιρό ,τότε κάποια ανταλλακτικά θέλουν αλλαγή.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 11:56:50 »

Λοιπόν ,  ένα update από το 130Χ

Όπως σας είπα το είχα πάρει μεταχειρισμένο με πάνω από 10 πτήσεις και όταν το πήρα στα χέρια μου υπήρχε ένα συνεχές τρέμουλο από την ουρά.

1-   Το πηγαίνω σε model μαγαζί και ο τεχνικός μου λέει ότι κάνει ένα τρέμουλο στην ουρά στις υψηλές στροφές λόγω του τσόγου που έχει η πεταλούδα και ότι δεν φτιάχνει και το κάνουν όλα.
    2-   Μετά στο σπίτι . Βλέπω πρώτα πως το torque rode το έχουν βάλει ανάποδα χα χα χα. Το φτιάχνω σε χρόνο 0. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεται σωστά και το mesh των γραναζιών . Μετά Φτιάχνω το τρέμουλο από τον συντονισμό που συμβαίνει σε χαμηλές στροφές με ένα μικρό κομμάτι μονωτική ταινία που κολλάω στο ένα blade της ουράς.
    3-   Μετά κόβοντας ένα mcpx grommet στα 2 , βάζω ένα κομμάτι στο tail slider στο σημείο που κουμπώνει η μικρή μπίλια….και ως δια μαγείας το 130Χ πετάει με 0 δονήσεις και κραδασμούς στην ουρά ή γενικά στο ελικόπτερο.

Το δοκίμασα στις Αλυκές εχθές την Κυριακή και πραγματικά έμεινα !!!!!!!!  Απίστευτο ελικόπτερο που πετάει σαν να είναι 450αρι !!!!!!  Μιλάμε από τα καλύτερα που μπορεί να πάρει κάποιος και κρίμα που έχει φάει τόσο δυσφήμιση για τους τσόγους στην ουρά που εγώ τους έφτιαξα για πλάκα.
    Ούτε Μαγκάιβερ ούτε τίποτα,,,μισό MCPX γκρόμετ στο pitch slider και πετάει τέλεια.
    Γενικά υπάρχουν ν τρόποι να φτιάξεις χωρίς κόστος οτιδήποτε από τσούγους κτλ και όποιος δεν την παλεύει αγοράζει ένα set για την ουρά από microheli και πετάει άνετα χωρίς πρόβλημα.

Η bladehelis πάλι έκανε το θαύμα της με αυτό τον απίστευτο ελικόπτερο που χάρη στο flybarless πετάει λες και είναι σε ράγες.

Γενικά τα blade δεν τα είχα σε υπόληψη και θα θεωρούσα πολύ χάλια ποιότητα και πως από τα μόνο super Ποιοτικά είναι τα align και Τ-Rex που έχει όλος ο κόσμος. Δεν ισχύει όμως αυτό γιατί με την τιμή που έχουν τα blades παίρνεις κάτι πολύ καλό.

Καταγράφηκε
    SOP
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 13:05:13 »

βαλε καμια φοτο φιλε ν δουμε γιατι και εγω το εχω ν δω  Thumbs up Thumbs up

θελει λογικα μοτερ το δικο μ κ ν φτιαξω του τζογους
    Καταγράφηκε
    mihalis78
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 13:44:25 »

Λοιπόν ,  ένα update από το 130Χ

Όπως σας είπα το είχα πάρει μεταχειρισμένο με πάνω από 10 πτήσεις και όταν το πήρα στα χέρια μου υπήρχε ένα συνεχές τρέμουλο από την ουρά.

1-   Το πηγαίνω σε model μαγαζί και ο τεχνικός μου λέει ότι κάνει ένα τρέμουλο στην ουρά στις υψηλές στροφές λόγω του τσόγου που έχει η πεταλούδα και ότι δεν φτιάχνει και το κάνουν όλα.
    2-   Μετά στο σπίτι . Βλέπω πρώτα πως το torque rode το έχουν βάλει ανάποδα χα χα χα. Το φτιάχνω σε χρόνο 0. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεται σωστά και το mesh των γραναζιών . Μετά Φτιάχνω το τρέμουλο από τον συντονισμό που συμβαίνει σε χαμηλές στροφές με ένα μικρό κομμάτι μονωτική ταινία που κολλάω στο ένα blade της ουράς.
    3-   Μετά κόβοντας ένα mcpx grommet στα 2 , βάζω ένα κομμάτι στο tail slider στο σημείο που κουμπώνει η μικρή μπίλια….και ως δια μαγείας το 130Χ πετάει με 0 δονήσεις και κραδασμούς στην ουρά ή γενικά στο ελικόπτερο.

Το δοκίμασα στις Αλυκές εχθές την Κυριακή και πραγματικά έμεινα !!!!!!!!  Απίστευτο ελικόπτερο που πετάει σαν να είναι 450αρι !!!!!!  Μιλάμε από τα καλύτερα που μπορεί να πάρει κάποιος και κρίμα που έχει φάει τόσο δυσφήμιση για τους τσόγους στην ουρά που εγώ τους έφτιαξα για πλάκα.
    Ούτε Μαγκάιβερ ούτε τίποτα,,,μισό MCPX γκρόμετ στο pitch slider και πετάει τέλεια.
    Γενικά υπάρχουν ν τρόποι να φτιάξεις χωρίς κόστος οτιδήποτε από τσούγους κτλ και όποιος δεν την παλεύει αγοράζει ένα set για την ουρά από microheli και πετάει άνετα χωρίς πρόβλημα.

Η bladehelis πάλι έκανε το θαύμα της με αυτό τον απίστευτο ελικόπτερο που χάρη στο flybarless πετάει λες και είναι σε ράγες.

Γενικά τα blade δεν τα είχα σε υπόληψη και θα θεωρούσα πολύ χάλια ποιότητα και πως από τα μόνο super Ποιοτικά είναι τα align και Τ-Rex που έχει όλος ο κόσμος. Δεν ισχύει όμως αυτό γιατί με την τιμή που έχουν τα blades παίρνεις κάτι πολύ καλό.

βαλε φιλε μου φωτο αν μπορεις να δουμε το γκρομετ στο pitch slider που λες
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 09:29:25 »

εδώ πως θα το κάνετε:

Καταγράφηκε
    SOP
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 11:01:34 »

χμμ ναι θα μειωση τουσ τζογουσ αλλα και το ρουλεμαν εχει και αυτο διαλυση κ εχει τζογουσ δυστυχως

θα το δοκιμασω να δω  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 31 Μαρ 2013, 23:49:29 »

Skynet δεν ξερω αλλα νομιζω οτι εισαι αυτος που ειχε ερθει προσφατα στην αλανα στο γαλατσι. Το 130X που ειδα τοτε να πεταει αν ειναι το δικο σου με καταενθουσιασε και απο τοτε εχω ψηθει
    πολυ να το παρω. Διαβαζω συνεχεια τι θεματα εχει και αν φτιαχνονται ευκολα. Παρολο που διαβαζω οτι δεν πεταει καλα απο το κουτι του βλεπω οτι με μικροδιορθωσεις χαμηλου κοστους γινεται
    απιστευτο ελικοπτερο.

Εκεινη τη μερα που το ειδα στην αλανα μου επεσε το σαγονι.
    Το ποστ που εκανες εδω ειναι πολυ κατατοπιστικο και μαλλον συντομα θα μπει παραγγελια. Ευχαριστω ολους για την βοηθεια που δινεται.

Kdrak εχεις δικιο, βλεπω κατι video και το 130x δειχνει να πεταει σαν μεγαλο ε/π. Την ημερα που το ειδα να πεταει απο κοντα εμοιαζε να πετα πολυ σταθερα και γραμμικα.

Θα γινω σιγουρα ιδιοκτητης ενος blade 130x κι εγω.

Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και την βοηθεια που δινεται.

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 02:02:02 από markosgt » Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 02:12:18 »

Μολις εβαλα παραγγελια. Μαζι με οτι χρειαζεται για τις βελτιωσεις.
    Δεν κρατηθηκα βεβαια και πηρα και το καινουργιο HP10S μοτερακι μαζι με nanotech 450mAh 65-130c

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26734

http://www.youtube.com/watch?v=h9WgJpZTjRM
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 10:10:19 »

Εμένα προχθές μετά από 50+ πτήσεις μου κάηκε το elevator servo. Κλασσικά κάηκε επειδή το μεταλλικό κεντρικό γρανάζι (Α gear) ακουμπάει μερικές φορές το FET του servo. Όπως έχουν αναφέρει εδώ στα νέα revisions τα servo έχουν αλλαγμένη θέση του FET για να μην ακουμπάει το γρανάζι.  Για όσους έχουν τα παλιά servo και χρησιμοποιούν μεταλλικό κεντρικό γρανάζι μπορούν με ένα γυαλόχαρτο να ‘φάνε΄ λίγο το γρανάζι και έτσι να μικρύνει η διάμετρος του με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει στο servo.

To κουφό είναι πως το servo δεν κάηκε αλλά είχε περίεργη συμπεριφορά. Δηλαδή με throttle hold δεν δούλευε και νόμιζες πως είχα καεί αλλά όταν αρχίζει και περιστρέφεται το μοτέρ το servo υπολειτουργεί δηλαδή την μία ακολουθεί τις εντολές της κατεύθυνσης και την άλλη δεν ακολουθεί.  Φυσικά δεν μπορείς να πετάξεις με τέτοιο servo.

markosgt από που Παράγγειλες το 130X ?
    Καταγράφηκε
    thomasprevere
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 10:55:14 »

Μολις εβαλα παραγγελια. Μαζι με οτι χρειαζεται για τις βελτιωσεις.
    Δεν κρατηθηκα βεβαια και πηρα και το καινουργιο HP10S μοτερακι μαζι με nanotech 450mAh 65-130c

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26734

http://www.youtube.com/watch?v=h9WgJpZTjRM
    Καλοριζικο φιλε Μαρκο ,αντε να το δουμε το τουμπανο!  Cheesy
    Εγω δυστυχως δεν ειχα διαβασει καλα στα ξενα φορουμ ,δεν ξερω κ πολυ καλα αγγλικα κ παρηγγειλα το Walkera 120D02S V2(φθηνο εκπαιδευτικο), βεβαια ακομα κατι φλιπακια κ λιγο invert κανω ,δεν ειμαι σε καλο επιπεδο ακομα.... οταν ομως φτασω σε καλο επιπεδο 3d θα το παρω αφου ειναι τοσο καλο 3d ελικοπτερακι  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    markosgt
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 15:08:34 »

Εμένα προχθές μετά από 50+ πτήσεις μου κάηκε το elevator servo. Κλασσικά κάηκε επειδή το μεταλλικό κεντρικό γρανάζι (Α gear) ακουμπάει μερικές φορές το FET του servo. Όπως έχουν αναφέρει εδώ στα νέα revisions τα servo έχουν αλλαγμένη θέση του FET για να μην ακουμπάει το γρανάζι.  Για όσους έχουν τα παλιά servo και χρησιμοποιούν μεταλλικό κεντρικό γρανάζι μπορούν με ένα γυαλόχαρτο να ‘φάνε΄ λίγο το γρανάζι και έτσι να μικρύνει η διάμετρος του με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει στο servo.

To κουφό είναι πως το servo δεν κάηκε αλλά είχε περίεργη συμπεριφορά. Δηλαδή με throttle hold δεν δούλευε και νόμιζες πως είχα καεί αλλά όταν αρχίζει και περιστρέφεται το μοτέρ το servo υπολειτουργεί δηλαδή την μία ακολουθεί τις εντολές της κατεύθυνσης και την άλλη δεν ακολουθεί.  Φυσικά δεν μπορείς να πετάξεις με τέτοιο servo.

markosgt από που Παράγγειλες το 130X ?

απο εδω, πολυ καλυ τιμη και 9 ευρω μεταφορικα.

http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1643_1644&products_id=96576
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Βελτιώνοντας το 130Χ
    Μεταπήδηση σε: