Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.437 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 12:48:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 12:48:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 12:44]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309437
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 6
    Επισκέπτες: 82
    Συνολικά: 88
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 20 21 22 [23] 24 25 26 ... 34     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για Raptor 50 TITAN. Ευγενώς, καταθέστε.  (Αναγνώστηκε 113677 φορές)
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #330 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2007, 23:09:14 »

Αυτό μάλιστα, το δέχομαι.
    Και εγώ θα έκανα τα πάντα για να συμπαρασταθώ σε φίλο. Τα πάντα!

Δεν ξέρω βέβαια αν θα έφτανα μέχρι εκεί που έφτασες εσύ. Με το πουλί του, δε θα ασχολούμουν.
    Θα έκανα ό,τι άλλο περνούσε "από το χέρι μου" εκτός από αυτό  Wink

Και επειδή ξέρω ότι σε πληγώνω με τις απαντήσεις μου, δίνω μια φωτό με το "δικό σου πουλί" στο φιλοθεάμων κοινό και αυτό θα μας πει αν το απολαμβάνει ή όχι. Μμ;

* t-rex_600.jpg (44.35 KB, 550x413 - εμφανίστηκε 304 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #331 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2007, 23:12:36 »

Φτου φτου..!

Καλά ε είναι πανέμορφο!

Βάλε λίγο φως και κάνε το εφφέ που σου έδειξα την άλλη φορά..!  τς ...τς....τς...
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #332 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2007, 23:21:10 »

Ψιτ; Αρκετά παρεκτράπην.

Με παρασέρνεις και ξεφεύγω από το θέμα του post. (Εκτός αν με παρέσυρε το ρέμα που με τρέχατε. Πως το λένε τελικά; Αλήθεια το λένε "σκατόρεμα"; Γιατί ότι ήταν ο κόσμος γιομάτος "τούρτες" γύρω γύρω και πέρα πέρα, ήταν!).
    Είπα να σου βάλω μια φωτογραφία με το καβουρδιστήρι σου, μα εσύ την ψώνισες.
    Ας μιλήσουμε λίγο για raptor. Ένα παιδί ψάχνεται εδώ μέσα. Μπορεί και να καταφέρουμε να τον βοηθήσουμε.

Εσύ έτσι όπως πας, θα τον παρασύρεις. Είσαι ικανός να τον στείλεις να αγοράσει T-rex ηλεκτρικό.
    Ό,τι χειρότερο δηλαδή!
    Καταγράφηκε
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #333 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2007, 23:49:22 »

Εγώ πάντως παιδιά και συγγνώμη που μπαίνω έτσι στην συζήτηση, θα το προτιμούσα ηλεκτρικό και μεγάλο, ούτε ντουμάνια ουτέ μίζες ούτε τίποτα...! Βάζεις το καλώδιο  έχεις και 2-3 έξτρα μπαταρίες και έφυγες...! Πού είναι το κακό της υπόθεσης ή που μπορεί να μένει πίσω από τα θερμικά...; Γιατί από άποψη τιμής πάνω κάτω πρέπει να βγένει το ίδιο ή οχι!
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    melograno
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #334 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 00:32:28 »

τασο λες τωρα στα παιδια για ηλεκτρικο αλλα δεν ξερουν οτι τελικα θα σε κανω να παρεις και εσει το θηριο( raptor 50 titan)οσο για την καπνα που δεν αρεσει στους ηλεκτρικους ας μου πει ποιος   εχει καποιο διχρονο μηχανακι με γκαζια και γουστραρι  και τον χαλαει η καπνα
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #335 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 00:58:32 »

Εγώ οδηγώ χρόνια και ποτέ δίχρονο. Το  R1 δεν συγκρίνεται με κανένα δίχρονο!

Στην κουβέντα μας.

Παιδια είναι θέμα αισθητικής και τι αρέσει στον καθένα. Δεν αρέσει σε όλους ναναι συνέχεια λαδωμένοι, και να ρυθμίζουν βενζινοκινητήρες!

Εγώ λοπόν αν θέλει και ψάχνεται ο φίλος με μεγάλο ηλεκρικό θα του μιλήσω αντικαιμενικά χωρίς να τον πάρω στο λαιμό μου!

Θα του πω τα υπέρ και τα κατά!

Παρεπιπτόντως αν και μόλις το πήρα σκέφτομαι να πουλήσω το ηλεκτρικό αλλά με βαριά καρδιά.
    Ίσως πάω σε 90άρι και δεν υπάρχει ηλεκτρικό τόσο μεγάλο!

Λοιπόν το ηλεκτρικό trex600 πετάει πολύ γκαζοφονιάρικα . Aν μπεις youtube trex600 θα δεις πολλά.Κκαι στο λέω εκ πείρας.
    Το θερμικό έχει και αυτό γκάζια αλλά δε ξέρω αν χτυπάει το συγκεκριμένο ηλεκτρικό.

Το θερμικό γεμίζεις ένα ντεπόζιτο και πετάς 15 λεπτά, το ηλεκτρικό με μια μπαταρία 7 λεπτά! Έχω 3 μπαταρίες απο 150 ευρώ!
    Βγαίνει πιο ακριβό στην αρχή αλλά αν προσέξεις τις μπαταρίες, θα συμφέρει σε σχέση με το καύσιμο.

Το ηλεκτρικό είναι απόλυτα καθαρό μετά από όσες πτήσεις, το θερμικό άστα..!

Αν πας από το πρωί να πετάξεις  , ο θερμικός θα κάνει στην ώρα 2 πτήσεις άντε 3, γιατί είναι το φουλάρισμα, βάλε μίζεις από μπαταρία αυτοκινήτου, και όλα αυτά και άντε να μη μπουκώσει, αλλά πάλι ο ηλεκτρικός θα κάνει τρία 7λεπτα(αν έχει 3 μπαταρίες), και θα πρέπει να φορτίσει , αν έχει ένα φορτιστή σε κανά 2ωρο θα ξαναπετάξει. Στο τέλος της μέρας ο ηλεκτρικός θαχει πετάξει εννιά 7λεπτα, ενώ ο θερμικός 10 περίπου 15λεπτα.

Με το ηλεκτρικό δε χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις απλά μπαταρίες να φορτίζεις! Στο θερμικό πρέπει να πιάνει το χεράκι σου!

Ο ηλεκτρικός καθαρός πάει καθαρός γυρνάει. Ο θερμικός με πολλά λάδια, βενζίνες , στα ρούχα στα μάτια, και αν σου έρθει καπνός στα μάτια τσούζει και δε βλέπεις , και πετάς με κλειστά μάτια..!

Θέλει πολλή σκέψη. Εμένα μόλις περάσει το 7 λεπτο νιώθω γεμάτος! Μερικές φορές δεν πέταξα 3 μπαταρίες. Πετάχτηκα από τη δουλειά, πήρα ελικόπτερο και 3 μπαταρίες μόνο, πέταξα και γύρισα!!!

Το ηλεκτρικό έχει μακράν πιο ωραίο θόρυβο! Ακούς τόσο τα Blades πραγματικά πλησιάζει πολυ σε κανονικό ελικόπτερο! Αυτός ο ήχος είναι η αιτία που το αγαπώ τόσο!

Από όλα αυτά που σου έγραψα μπορείς να πάρεις μια ιδέα!

Και να τελειώνει ο μύθος! Όσο γκάζι θες με το ηλεκτρικό θα το έχεις! Και πιο πολύ από το θερμικό.
    Στο θερμικό θα δώσεις 250 ευρώ για την καλή γκαζιάρικη μηχανή.Στο ηλεκτρικό το έχεις με το στανταρ μοτέρ! Άμα δώσεις 200 ευρώ και βάλεις το μοτέρ και του βάλεις ένα γραναζάκι στο μοτέρ με 12 αντί για 10 δόντια που έχει (αυτό κάνει 3ευρώ), άντε γεια!
    Άλλωστε στο τρεξ600 τώρα φτάνω τις 2100 στροφές! ; Με γρανάζι 11Τ αντί για 10Τ που είχε!

Και μην ξεχνάμε είναι μακράν το πιο όμορφο!

Απλά itf68 ο μόνος λόγος εγώ ο ηλεκτρικός και φανατικός έτσι; που θέλω και θερμικό γιατί ηλεκτρικά έχουμε 2, το δικό μου πιο φορτωμένο, ο μόνος λόγος είναι η διάρκεια πτήσης και το ότι θέλω 90αρι μεγάλο!!!

Αν θες πληροφορίες στείλε μήνυμα προσωπικό να σου αναλύσω οποιαδήποτε απορία!

Εσείς οι θερμικοί μην βαράτε. Και το raptor μια χαρά πετάει.Απλά όχι (για μένα και άλλους που έχουν και τα δύο) καλύτερα από το trex600!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #336 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 07:55:56 »

Ηλία;

Δε διαφωνούμε σε πολλά σημεία. Συμφωνούμε ιδιαιτέρως στο σημείο "αισθητική" και "προσωπικό γούστο".
    Εγώ θα προσέθετα και άλλες έννοιες όπως: Ιδεολογία, φιλοσοφία ...και κουλτούρα.
    Το λέω αυτό, γιατί ηλεκτρικά και θερμικά, πέρα από τις πρακτικές τεράστιες διαφορές που έχουν μεταξύ τους, έχουν και φιλοσοφικές διαφορές και ιδεολογικές αλλά και διαφορά ...κουλτούρας
    Το θερμικό ασφαλώς είναι παραδοσιακότερο του ηλεκτρικού και η σχέση με τον πιλότο του, γίνεται και αυτή παραδοσιακή. Θα μπορουσε να πει κάποιος πως λειτουργεί -ας μου επιτραπεί- αμφίδρομα. Τα λάδια λογου χάριν, οι συμπλέκτες, η συντήρηση της μηχανής, το μπούκωμα της (το οποίο και προανέφερες), εντάσονται στο όλο σκηνικό και είναι αυτά που συνθέτουν την "παράσταση".
    Τα ηλεκτρικά έχουν διαφορετική φιλοσοφία, ξεκινώντας από τη βάση. Έχω ηλεκτρικό και γνωρίζω. Σε αυτά, τα στοιχεία "κουλτούρας" και "ιδεολογίας" τα συναντάς σε άλλα μεγέθη που σχετίζονται κυρίως με την τεχνολογία -της οποίας είμαστε λάτρεις-. Για παράδοση όμως, δε γίνεται κουβέντα.

Αυτό που θέλω να σου πω, επειδή πέρα από την πλάκα μας, συζητάμε και θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος κάποιων που ψάχνονται, είναι ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρικό ελικόπτερο που έχεις, αγγίζει την κορυφή (αν δεν είναι το κορυφαίο), από πτητική και κατασκευαστική πλευρά.

Είχα τις αμφιβολίες μου για το 600άρι, επειδή το μικρό T-rex ως άπειρο πιλότο στην αρχή με ταλαιπώρησε, όμως όταν το είδα να πετάει, όταν το πήγα μια βόλτα και το έννιωσα, κατάλαβα ότι η ισάξια σταθερότητα του με τον raptor και η πραγματική του δύναμη που ίσως μάλιστα υπερτερεί του θερμικού (ειδικά στα τινάγματα, ίσως και λόγω βάρους) με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Παρόλα αυτά, προσωπικά επιμένω στο θερμικό, για παραδοσιακούς λόγους, αλλά και για να πετάξω πολύ περισσότερο. Το τίμημα αυτό "πληρώνεται" με κόστος μια δυό λαδιές στο παντελόνι και ένα τσούξιμο στα μάτια. Αυτό, όπως είπαμε και στην αρχή, ...είναι θέμα γούστου.

Τα γράφω αυτά, όχι για να σε ευχαριστήσω για τα εδέσματα που μου προσέφερες όταν ανέβηκα προχθές στα μέρη σας, ούτε γιατί χρωστάω φιλικά να σου προσφέρω ένα συναίσθημα χαράς, αλλά γιατί είναι η αλήθεια μου.

Καλημέρα είπα;

* raptor_raptor3.jpg (74.19 KB, 550x440 - εμφανίστηκε 257 φορές.)
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #337 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 08:25:42 »

την λεω εγω για σενα και για μενα,
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    τελικα τι εγινε με τα ωαρβον?καμια διαφορα???
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #338 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 08:34:06 »

Καλημέρα σου ktm25089, με πέτυχες στο φεύγιο.
    αναχωρώ για πτήση, τώρα που έχω χρόνο. Είναι όμορφα το πρωι 
    Περίμενα να ανοίξουν τα μαγαζιά, γιατί δεν έχω οκταράκι για το μπουζί.

Είδα το ερώτημα σου σχετικά με τα carbon και εχθές, αλλά μετά μας έπιασε μια λεκτική "διάρροια" με τον Ηλία και κάπου εκεί χαθήκαμε.

Με τα carbon, για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα μεγάλη διαφορά. Πρόσεξε όμως, έκανα μονάχα μια δειλή πτήση με τα ξύλινα, πρωτού τα αλλάξω, οπότε δε θα σε βοηθήσω πολύ.
    Ασφαλώς και η διαφορά είναι μεγαλύτερη από αυτή που εγώ αισθάνθηκα.

Γενικότερα πάντως, επειδή είδα το ελικόπτερο μου να το πετάει και ο hobitakos (δε μπορείς να φανταστείς πως), αυτά που είδα λοιπόν ΕΠΟΥΔΕΝΙ δε γίνονται με ξύλινα. Θα μαζεύαμε το ελικόπτερο σε σακούλες του Σκλαβενίτη ή κάποιου άλλου κοντινού super market.

Με τα carbon έχεις άλλη ψυχολογία. Ξέρεις ότι -τουλάχιστον από blades- δε θα σκοτωθείς και δε θα σκοτώσεις κάποιον άλλον.

Και τώρα πτήση! άντε γιατί τελικά μόνο λόγια είμαστε εδώ μέσα  Thumbs up

* raptor_raptor4.jpg (57.28 KB, 550x440 - εμφανίστηκε 258 φορές.)
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #339 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 08:39:43 »

ενταξει λοιπον καταλαβα.
    μαλλον θα τα βαλω και εγω και θα αφησω την αποψη μου να κρατησω τα ξυλινα μεχρι να σπασουν.
    αντε,καλες πτησεις.
    εγω δουλεια και μετα λεω να παω και εγω λιγακι.
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #340 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 11:19:16 »

Mα ktm η άποψη να αφήσεις τα ξύλινα μέχρι να σπάσουν δεν στέκει. Γιατί αν σπάσουν τα ξύλινα θα σπάσει και το ελικόπτερο. Οπότε το σωστό είναι αφήνεις τα ξύλινα μέχρι να σπάσει το ελικόπτερο!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #341 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 13:46:37 »

βρε το ξερω,
    αλλα το να σπασει το ελικοπτερο δεν μου αρεσει να το λεω.ακουγεται πολυ βαρυ.ενω τα blades τι ψυχη εχουν???
    μονο και μονο για ψυχολογικους λογους  idiot2 idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #342 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 13:51:34 »

Eντωμεταξύ είμαστε η ντροπή του φόρουμ!

Όλοι βάζουν ελικόπτερα, αεροπλάνα κλπ για φωτογραφίες στο προφίλ τους εμείς οι μηχανόβιοι εκεί.Λες και είμαστε σε Μπάικερς φόρουμ ..!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #343 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 15:37:33 »

Επιστροφή ύστερα από πολύωρη παραμονή στο Σχινιά και περίπου 8 τεποζιτάκια.
    Όλα πήγαν καλά.

Σήμερα εντόπισα Αντώνη (hobitako) τι συνέβαινε προχθές και μπούκωνε η μηχανή του raptor.
    Παιδευτήκαμε πολύ τότε και στο δρόμο το σκεπτόμουν. Δεν ήθελα με τίποτα να βγάζω μπουζιά και να καθαρίζω λάδια.
    Περίμενα ωστόσο να ανοίξουν και τα καταστήματα, για να προμηθευτώ ένα οκταράκι κλειδί για το μπουζί. Δεν είχα.
    Δεν το χρειάστηκα όμως κιόλας, καθόλου. Τελικά ξέρεις τι ήταν; Ήταν εξαντλημένη η μπαταρία της πίπας!
    Ναι, τόσο σύνθετο ήταν!

ενταξει λοιπον καταλαβα. μαλλον θα τα βαλω και εγω
    Ψιτ; Οπωσδήποτε!
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #344 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 16:18:57 »

Τελικα ισχυει ο κανονας που λεει οτι ενα δυσκολο προβλημα εχει μια απλη λυση
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 20 21 22 [23] 24 25 26 ... 34     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Απόψεις για Raptor 50 TITAN. Ευγενώς, καταθέστε.
    Μεταπήδηση σε: