Γιάννη για να ξεκαθαρίσουμε ....
1) Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βγω και να κάνω δημόσια εξομολόγηση για το ότι λόγω δική μου βλακέιας έσπασα το αγαπημένο μου αεροπλάνο.
2) επειδή έτυχε να είσαι μόνο στις δύο τελευταίες πτήσεις και όχι στις προηγούμενες που το μοντέλο πέταξε κανονικά (μόλις 2 τον αριθμό)
δεν σημαίνει ότι το μοντέλο δεν πέταγε. Πέταξε επιτυχώς και τις δύο φορές.
3) Το ότι στο χωράφι που πετάμε (που μόλις πρόσφατα ίσιωσε και έγινε υποτυπώδες μοντελοδρόμιο) δεν το έφερνα σκόπιμα γιατί τα σκέλη του δεν άντεχαν τις καταπονήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι το αεροπλάνο δεν πέταγε. Στα υπόλοιπα αεροπλάνα που πετάμε στη Σκύδρα ξέρεις πολύ καλά ότι οι ρόδες που βάζουμε είναι σαν τρακτέρ με εξάιρεση ίσως τις δικές σου για πρώτη φορά στο yankovlev που λόγω του ότι ο χώρος ίσιωσε δεν καταπονούνται τόσο.
Ωστόσο το ότι από λάθος ζύγισμα δικό μου και κακό υπολογισμό του κέντρου βάρους και υπερβολικό Nose weight την μία φορά έσπασα το rudder από απώλεια στήριξης λόγω του ότι βιάστηκα να τραβήξω για απαγκίστρωση και την δεύτερη λόγω χαλασμένου servo στο elevator εν γνώση μου - εκανε άσχετες κινήσεις σε ηρεμία κάθε λίγο και λιγάκι (

) και μεγάλη ποσότητα εποξικής στην ουρά που αυξησε το πίσω βάρος το αεροπλάνο πήγε χωρίς γυρισμό.
Ωστόσο νομίζω ότι το ξεσπασμα σου είναι απόλυτα άδικο και αυτό γιατί το μοντέλο δεν ήταν scratch όπως του φίλου αλλά κιτ και γω από το κιτ ξέφυγα μόνο κατά ένα κιλό.
Δεν καταλαβαίνω προς τι η έκρηξη σου?
Γιάννη θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λιγάκι με τα scale και ίσως τότε να μπορέσουμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Τα scale αεροπλάνα Γιάννη δεν πετάνε με πόρτες φτερά και μία πανάλαφρη άτρακτο και 3 φορές δυνατότερο κινητήρα για να κάνουν hover γιατί τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα. Στο δικό σου το αεροπλανάκι για πλάκα όταν έσπασε άλλαξες την θέση της ουράς και προσθέτοντας υλικό την πήγες πιό πίσω για να έχει καλύτερη συμπεριφορά!!!!!!!!
Δυστυχώς φίλε Γιάννη στα scale τα πράγματα δεν είναι έτσι και σου εύχομαι να μπορέσεις να φτιάξεις κάποτε ένα για να καταλάβεις.
Το δικό μου Canadair αν θέλεις λοιπόν το έσπασα από δική μου μ@λ@κί@ η οποία δεν είχε να κάνει με κάποια λάθη.
Κατασκευαστικά ίσως την επόμενη φορά (τον ερχόμενο χειμώνα) να βελτιώσω κάποια πράγματα αλλά να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο αεροπλάνο με τα ίδια κιλά (9,5) θα πετάει.
Οσο αφορά τώρα το κατασκευάστικο ....Πλανάσαι πλάνην οικτρά αν νομίζεις ότι ο κινητήρας δεν παίζει ρόλο σε scale μοντέλα.
ετυχε να ασχοληθώ τόσο εκτενώς με το θέμα του canadair που σε πληροφορώ ότι όσοι το έχουν κατασκευάσει εκεί ακριβώς κολλάνε....στον κινητήρα. Οι διαστάσεις λόγω scale είναι δεδομένες. Πως διάολο θα το σηκώσεις το ρημάδι αν δεν έχεις το σωστό κινητήρα?
Ο κινητήρας φίλε σε ένα μοντέλο υπολογίζεται από το τελικό του βάρος. Κανένα canadair ARF ή kit δεν έχει βγει λιγότερο από 6,5 κιλά.Ούτε της Nitro Planes
και αυτό είναι με τα απολύτως απαραίτητα χωρίς ηλεκτρονικά χωρίς σερβο για flaps χωρίς σκέλη χωρίς δεξαμενή χωρίς τίποτα.
Εγώ εδώ φίλε Γιάννη τελείωσα..... αφήνω εσένα που είσαι ίσως ειδικός στα φτερά να εξηγήσεις πως πετάει το canadair και τι πρέπει να κάνει ο φίλος.
Ισως εσύ που το είδες κανα δύο φορές να ξέρεις περισσότερα από μένα που το έφτιαξα και εδώ και 6 χρόνια το δουλεύω και στην πραγματικότητα.
Pappy
ΥΓ: Ειλικρινά μερικές φόρες ήξερα ότι είσαι ισχυρογνώμων αλλά δεν περίμενα με το δικό σου το μυαλό να βγάλεις τόσο διαστρεβλωμένα και ανάποδα συμπεράσματα.
Λυπάμαι! Προς δική σου ενημέρωση στα ξένα φόρουμ μίλησα με μοντελιστές που έχουν χρόνια στο χόμπυ και ξημεροβραδιάστηκα αρκετές φορές συζητώντας με αυτούς και με διαβεβαίωσαν ότι είμουν εντάξει και στα βάρη αλλά και στην κατασκευή. Οι λεπτομερείς φωτογραφίες δεν είχαν σκοπό απλά να υπάρχουν αλλά να τις δουν οι πιό έμπειροι και να δώσουν τα φωτα τους όπως και το έκαναν. Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι και λάθος συμπεράσματα βγάζεις και τα λες και δημόσια. Πρόσεξε όμως γιατί η ημιμάθεια είναι κακός σύμβουλος.
Γιατί δε λες όλη την αλήθεια; Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό, νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε.
Θα την πατήσουν και άλλοι στο μέλλον και είναι κρίμα...
Κανένας δεν με έχει αποκαλέσει ψεύτη και φυσικά δεν θα το δεχτώ από έναν ημιμαθή!!!