Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.695 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:17:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:17:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 13:59]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309695
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 153
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 125
    Συνολικά: 127
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: απο τι το χτισα????  (Αναγνώστηκε 26082 φορές)
    papabill
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 17:04:51 »

κοιτα να δεις τι διαιτα θα του κανεις για να πεταξει! ειναι κριμα να καθεται!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 18:46:10 »

ΟΥΑΟΥ!!!  Cheesy Cheesy Cheesy
    ειναι ΚΟΥΚΛΙ!!!
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    christos78
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 22:31:00 »

Yankos μελετισα την κατασκεβη του Pappy.Οταν τελιοσε την κατασκεβη δεν αναφερει ποσα κιλα βγικε τελικα αλλα σε καπιο σιμυο μεσα λεει οτι υπολογιζει 9 κιλα με δεξαμενες γεματες.Αυτο μου δινει μια μικρη ελπιδα
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 22:44:44 »

Δεν ξέρω θα μας πει ο pappy καλύτερα.
    Καταγράφηκε

christos78
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #34 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 22:52:12 »

Πιστεβω ειναι ο καταλιλοτερος
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 08:08:52 »

Αφού επιμένεις να το πετάξεις τότε να μετρήσεις την ώση που δίνουν οι κινητήρες-προπέλλες, και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 κιλά σύνολο ώση για να σηκώσουν 10-11 κιλά, και μετά πρέπει να είσαι πολύ ΠΟΛΥ προσεκτικός στα στικ

Νομίζω πρέπει να αναβαθμίσεις τους κινητήρες σε 70-αρηδες ή 90-άρηδες με 13χ6.5 ή 14χ7 προπέλες (2-φυλες) για να το πετύχεις

Καλή επιτυχία!
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 11:35:21 »

Χρήστο καλημέρα!!!
    Το αεροπλάνο σου είναι βαρύ!!!
    Δυστυχώς πάρα πολύ βαρύ και για να πετάξει χρειάζεσαι τουλάχιστον 60+ δίχρονους κινητήρες.....
    Ας πάρουμε όμως τα πραγματα από την αρχή
    Το δικό μου βγήκε 9,5 κιλά. Ηδη ήταν βαρύ. Οι κινητήρες που είχα επιλέξει ήταν οι FA82 της SAITO
    οι οποίοι με δίφυλλη 13χ8 έβγαζαν μαζί σχεδόν 2,8hp.(1,4Hp έκαστος μέγιστη απόδοση σύμφωνα με το manual του κινητήρα-αμφιβάλω λίγο αν είναι και 1,4 ή λίγο λιγότερο αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια)
    Κάθε ίππος ισούται με περίπου 746watt (ηλεκτρικά μεν αλλά δεν νομίζω ότι και των θερμικών κινητήρων έχουν μεγαλύτερη απόκλιση). Δηλαδή 746χ2,8μας δίνει 2088 watt.
    Αν αυτό το διαιρέσεις δια των κιλών σου θα σου βγάλει τα watt που αντιστοιχούν ανά κιλό σου. Φαντάσου τώρα ότι οι FA82 είναι λίγο καλύτεροι από τους 55 2Τ της OS οπότε καταλαβάινεις και τι θέλω να πω με τους υπολογισμούς .......
    Μετα λύπης μου σε πληροφορώ ότι αεροπλάνο με βάρος σαν το δικό σου με 180watt στο κιλό χρειάζεται flaps για απογείωση οποσδήποτε
    επίσης σύστημα στους τροχούς που να έχει σχεδόν μηδενικές τριβές (ας πούμε ρουλεμάν) Ασφάλτινο διάδρομο και πάνω από 100
    μέτρα τροχοδρόμησης για να σηκωθεί. Από κει και πέρα θα πετάει πολύ γρήγορα λόγω υψηλής ταχύτητας stall και αν τα καταφέρεις τελικά να το απογειώσεις χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερο διαδρομο για προσγείωση για να μην κάνεις stall πριν να πατήσεις στο διάδρομο.
    Αν τα σχέδια σου είναι του DUMAS τότε έπρεπε να μας ρωτήσεις νωρίτερα γιατί στην κατασκευή του ο DUMAS δίνει 6,5 κιλά και 55άρηδες κινητήρες αλλά αυτό είναι χωρίς
    το σύστημα σκελων που βλέπω ότι έχεις κατασκευάσει.

Οι νομείς με 5άρι κόντρα πλακέ είναι υπερβολικοί και ακόμα και στις πέτρες να το προσγείωνες δεν χρειαζόταν τόσο χοντρό κόντρα πλακέ. Το 3 άρι θα ήταν υπεραρκετό. Σε όλα τα σχέδια που κυκλοφορούν οι εκάστοτε σχεδιαστές υπερβάλλουν στον σκελετό σαν να πρόκειτο για αληθινό υδροπλάνο που θα υπόκειται σε καταπονήσεις από τους κυματισμούς της θάλασσας.
     Πολύς κόσμος την πάτησε όταν ξεκίνησε γιατί τα σχεδια που κυκλοφορούν στην 1/18 για φρεζαρισμένα αλουμίνια και τόρνο για τα σκέλη δεν τα κατασκεύασε ποτέ κανείς. Ο μόνος που τα κατασκεύασε είναι ο Γιώργος ο Teresos που είναι και μέλος του forum και μπορεί να σε κατατοπίσει.
    Επιπλέον τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι μονοκοταρισμένα και όχι fiberglass και βαφή. ΤΟ γυάλωμα και το βάψιμο ακόμα και με την καλύτερη μαστοριά δίνουν το λιγότερο 1,5 κιλό οπότε σκέλη επικάλυψη είσαι 3 κιλά μέσα. Οι μόνοι που το επιχειρήσαμε είμαστε εμείς. Ακόμα και στο Καναδά κάποιοι που τα έκαναν βαφτά στοκάρισαν μόνο και μετά κατευθείαν έβαψαν.
    Επιπλέον και επειδή έκανα δοκιμές και με ηλεκτρικά μοτέρ αλλά και με κινητήρες οι 4φυλλες Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ο Ν Τ Α Ι !!!!
    Έχουν λιγότερο efficiency και δεν ενδείκνυνται. Σε στατικό τέστ με ηλεκτρονικό καντάρι και foul στοιχεία δεν έδιναν πάνω από 6kgr ροπή. Αντίθετα οι 13χ8 με φουλ στοιχεία έδωσαν 8,5 με 9kgr στατική ροπή. Για το φίλο που είπε για 14 άρες έλικες να πω ότι αν είναι απόλυτο scale στις διαστάσεις δεν χωράει παραπάνω από 13,4 οπότε έχει και κει πρόβλημα. Εγω πάντως αν θα το ξανακατασκεύαζα θα έκλεβα μερικούς πόντους στις βάσεις των κινητήρων για να χωράει μεγαλύτερη έλικα. 3,5 πόντοι δεν είναι αντιληπτοί

Κάνε μας όμως μία περιγραφή με τα Ηλεκτρονικά του αεροπλάνου για να καταλάβω που είσαι υπέρβαρος.
    Αν δεν φτάσεις στα 100-110γρ ανά τετραγωνική παλάμη μην το επιχειρήσεις!!!
    Για το TWINSYNC ότι χρειαστείς εδώ είμαι!!!! Το παίζω στα δάχτυλα!!!!! Wink Wink Wink Wink Wink

Συγνώμη αν σε στεναχωρώ αλλά είναι άσχημο να κάνεις δουλειά 5 χρόνια και να πάει στράφι!!!

ΜΦΧ
    Pappy
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 12:31:52 από pappy » Καταγράφηκε

dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 12:15:57 »

Mπράβο!!! και απο εμένα το αεροπλάνο είναι πανέμορφο!!! Εγώ δεν θα σου πώ πράγματα που θα σε απογοητεύσουν......μάλλον το αντίθετο....υπο κάποιες προυποθέσεις βέβαια! Τον τελευταίο χρόνο έχω φτιάξει το Hawker Typhoon του ESM. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει άνοιγμα φτερών 1.8m (λιγότερο απο το δικό σου!! ) και ζυγίζει ΑΚΡΙΒΩΣ 11 κιλά!!!! Όταν ήταν να κάνω την παρθενική του ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι <<θα είχαμε κλάματα>>. Σε πληροφορώ οτι το αεροπλάνο πετάει θαυμάσια και είναι απο τα αγαπημένα μου!!!.......;Oμως η αεροτομή που έχει είναι παχιά( πιο πολύ απο ένα μέσο warbird) και αυτό γιατί επι της ουσίας το πραγματικό αεροπλάνο δεν ήταν καταδιωκτικό αλλά προοριζόταν να πλήττει επίγειους στόχους και για αυτό μετέφερε βαρύ οπλισμό (βλέπε νερό στα canadair) και επιπλέον έχω βάλει ένα σχετικά δυνατό μοτέρ dle 30 cc το οποίο δίνει ώση περίπου 9,5 kgr με APC 18X8. Δεν γνωρίζω απο δικινητήρια γενικά αλλά και συγκεκριμένα ούτε και για το canadair και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να συγκριθούν το δικό μου αεροπλάνο με το δικό σου. Πέρα όμως απο τον πτερυγικό φόρτο ο οποίος σαφώς και είναι σημαντικός δεν είναι όμως και ο απόλυτος και πιο καθοριστικός παράγοντας για την πτητική συμπεριφορά ενός αεροπλάνου (βλέπε αεροτομή, κέντρο βάρους κ.α.). Εγώ εάν ήμουν στη θέση σου θα άλλαζα ωποσδήποτε τις τετράφτερες έλικες σε αντίστοιχες δίφτερες  APC γιατί πιστεύω οτι μπορείς να πάρεις μεγλύτερη ώση με αυτό τον τρόπο ( εξάλλου όταν γυρνάει η έλικα δεν <<φαίνεται>> εάν είναι scale!! Wink) και δεν θα το πέταγα εάν δεν έβλεπα περισσότερο απο 9,5 kgr ώση,μέτρηση που θα έκανα οπωσδήποτε!!!! πρίν το πετάξω. Επιπλέον θα χρησιμοπούσα λίγο flap στην απογείωση και θα το άφηνα αρκετά να πάρει ταχύτητα πριν απογειωθεί. Το Hawker Typhoon δεν είναι το μοναδικό warbird που έχω το οποίο είναι <<βαρύ>> για το συγκεκριμένο άνοιγμα φτερών. Παραθέτω και άλλα αεροπλάνα (πάντα όμως μονοκινητήρια warbird και όχι τύπου canadair) 1. esm bearcat, 1.8 m  10.5 kgr   2. cmpro zero 1.8 m  9 kgr   2. esm hurricane 2.02 m 10 kgr  3. cmpro bf 109 1.8m 8 kgr.  4. esm fw-190 1.8 m 8.5 kgr.Όλα αυτά τα αεροπλάνα πετάνε θαυμάσια.
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 12:24:36 »

Mπράβο!!! και απο εμένα το αεροπλάνο είναι πανέμορφο!!! Εγώ δεν θα σου πώ πράγματα που θα σε απογοητεύσουν......μάλλον το αντίθετο....υπο κάποιες προυποθέσεις βέβαια! Τον τελευταίο χρόνο έχω φτιάξει το Hawker Typhoon του ESM. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει άνοιγμα φτερών 1.8m (λιγότερο απο το δικό σου!! ) και ζυγίζει ΑΚΡΙΒΩΣ 11 κιλά!!!! Όταν ήταν να κάνω την παρθενική του ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι <<θα είχαμε κλάματα>>. Σε πληροφορώ οτι το αεροπλάνο πετάει θαυμάσια και είναι απο τα αγαπημένα μου!!!.......;Oμως η αεροτομή που έχει είναι παχιά( πιο πολύ απο ένα μέσο warbird) και αυτό γιατί επι της ουσίας το πραγματικό αεροπλάνο δεν ήταν καταδιωκτικό αλλά προοριζόταν να πλήττει επίγειους στόχους και για αυτό μετέφερε βαρύ οπλισμό (βλέπε νερό στα canadair) και επιπλέον έχω βάλει ένα σχετικά δυνατό μοτέρ dle 30 cc το οποίο δίνει ώση περίπου 9,5 kgr με APC 18X8. Δεν γνωρίζω απο δικινητήρια γενικά αλλά και συγκεκριμένα ούτε και για το canadair και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να συγκριθούν το δικό μου αεροπλάνο με το δικό σου. Πέρα όμως απο τον πτερυγικό φόρτο ο οποίος σαφώς και είναι σημαντικός δεν είναι όμως και ο απόλυτος και πιο καθοριστικός παράγοντας για την πτητική συμπεριφορά ενός αεροπλάνου (βλέπε αεροτομή, κέντρο βάρους κ.α.). Εγώ εάν ήμουν στη θέση σου θα άλλαζα ωποσδήποτε τις τετράφτερες έλικες σε αντίστοιχες δίφτερες  APC γιατί πιστεύω οτι μπορείς να πάρεις μεγλύτερη ώση με αυτό τον τρόπο ( εξάλλου όταν γυρνάει η έλικα δεν <<φαίνεται>> εάν είναι scale!! Wink) και δεν θα το πέταγα εάν δεν έβλεπα περισσότερο απο 9,5 kgr ώση,μέτρηση που θα έκανα οπωσδήποτε!!!! πρίν το πετάξω. Επιπλέον θα χρησιμοπούσα λίγο flap στην απογείωση και θα το άφηνα αρκετά να πάρει ταχύτητα πριν απογειωθεί. Το Hawker Typhoon δεν είναι το μοναδικό warbird που έχω το οποίο είναι <<βαρύ>> για το συγκεκριμένο άνοιγμα φτερών. Παραθέτω και άλλα αεροπλάνα (πάντα όμως μονοκινητήρια warbird και όχι τύπου canadair) 1. esm bearcat, 1.8 m  10.5 kgr   2. cmpro zero 1.8 m  9 kgr   2. esm hurricane 2.02 m 10 kgr  3. cmpro bf 109 1.8m 8 kgr.  4. esm fw-190 1.8 m 8.5 kgr.Όλα αυτά τα αεροπλάνα πετάνε θαυμάσια.

Του απάντησες μόνος σου.
    Το μοτέρ 30CC και η 18χ8 δεν έχουν καμία σχέση με τα 50 2Τ της OS και 13χ8 στην καλυτερη.
    Ακόμα και 55 2Τ με 824Τ που σύμφωνα με τα ξένα φόρα είναι ισοδύναμοι έχουν τεράτειες διαφορές.
    Επίσης από αεροδυναμικής άποψης το canadair δεν είναι και ότι καλύτερο.
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 16:20:14 »

Ρε 'συ Θάνο, τι του λες του ανθρώπου (christos78) για κινητήρες, έλικες κλπ κλπ
    Τα αεροπλάνα δεν πετάνε με τους κινητήρες, αλλά με τα φτερά.
    Με τους κινητήρες πετάνε οι ρουκέτες και αυτές πάλι έχουνε κάτι μικρά φτερά.
    Ένα φτερό έχει κάποια όρια για το βάρος που μπορεί να σηκώσει, αλλιώς γίνεται επικίνδυνο.
    Λόγω μεγάλης ταχύτητας, αντοχής, στολαρίσματος κλπ Θα χτυπήσει και κανένας δλδ και θα έχουμε άλλα.

Γιατί δεν του λες του ανθρώπου ότι και το δικό σου canadair δεν πετούσε;
    Το ξέρεις ότι από τη δική σου κατασκευή-παρουσίαση εμπνεύστηκε και την είχε για πρότυπο;
    Γιατί δεν αναφέρεις όλα τα στοιχεία να μην την πατήσει και κανένας άλλος σαν κι εσένα;
    Και μονίμως αφήνεις να εννοηθεί ότι το μοντέλο πετούσε.
    Ε δεν είναι τόσο ντροπή πια, δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψει κανείς και αν σε κοροϊδέψει θα είναι μ***κας.
    Όλοι κάνουμε λάθη και από τα λάθη μας μαθαίνουμε κι εμείς και οι άλλοι.

Ο άνθρωπος αυτός, σαν κι εσένα, διέθεσε 5 χρόνια δουλειάς και κάτι χιλιάδες € και πόσα όνειρα.
    Και πόσοι άλλοι σαν τον christos78 ανά τον κόσμο παίρνουν ελλιπείς πληροφορίες από την παρουσίασή σου,
    γιατί την έχεις βάλει και σε ξένο φόρουμ.
    Γιατί δε λες όλη την αλήθεια; Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό, νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε.
    Θα την πατήσουν και άλλοι στο μέλλον και είναι κρίμα...
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 17:42:35 »

Γιάννη για να ξεκαθαρίσουμε ....
    1) Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βγω και να κάνω δημόσια εξομολόγηση για το ότι λόγω δική μου βλακέιας έσπασα το αγαπημένο μου αεροπλάνο.
    2) επειδή έτυχε να είσαι μόνο στις δύο τελευταίες πτήσεις και όχι στις προηγούμενες που το μοντέλο πέταξε κανονικά (μόλις 2 τον αριθμό)
    δεν σημαίνει ότι το μοντέλο δεν πέταγε. Πέταξε επιτυχώς και τις δύο φορές.
    3) Το ότι στο χωράφι που πετάμε (που μόλις πρόσφατα ίσιωσε και έγινε υποτυπώδες μοντελοδρόμιο) δεν το έφερνα σκόπιμα γιατί τα σκέλη του δεν άντεχαν τις καταπονήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι το αεροπλάνο δεν πέταγε. Στα υπόλοιπα αεροπλάνα που πετάμε στη Σκύδρα ξέρεις πολύ καλά ότι οι ρόδες που βάζουμε είναι σαν τρακτέρ με εξάιρεση ίσως τις δικές σου για πρώτη φορά στο yankovlev που λόγω του ότι ο χώρος ίσιωσε δεν καταπονούνται τόσο.
    Ωστόσο το ότι από λάθος ζύγισμα δικό μου και κακό υπολογισμό του κέντρου βάρους και υπερβολικό Nose weight την μία φορά έσπασα το rudder από απώλεια στήριξης λόγω του ότι βιάστηκα να τραβήξω για απαγκίστρωση και την δεύτερη λόγω χαλασμένου servo στο elevator εν γνώση μου - εκανε άσχετες κινήσεις σε ηρεμία κάθε λίγο και λιγάκι ( ) και μεγάλη ποσότητα εποξικής στην ουρά που αυξησε το πίσω βάρος το αεροπλάνο πήγε χωρίς γυρισμό.
    Ωστόσο νομίζω ότι το ξεσπασμα σου είναι απόλυτα άδικο και αυτό γιατί το μοντέλο δεν ήταν scratch όπως του φίλου αλλά κιτ και γω από το κιτ ξέφυγα μόνο κατά ένα κιλό.
    Δεν καταλαβαίνω προς τι η έκρηξη σου?
    Γιάννη θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λιγάκι με τα scale και ίσως τότε να μπορέσουμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Τα scale αεροπλάνα Γιάννη δεν πετάνε με πόρτες φτερά και μία πανάλαφρη άτρακτο και 3 φορές δυνατότερο κινητήρα για να κάνουν hover γιατί τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα. Στο δικό σου το αεροπλανάκι για πλάκα όταν έσπασε άλλαξες την θέση της ουράς και προσθέτοντας υλικό την πήγες πιό πίσω για να έχει καλύτερη συμπεριφορά!!!!!!!!
    Δυστυχώς φίλε Γιάννη στα scale τα πράγματα δεν είναι έτσι και σου εύχομαι να μπορέσεις να φτιάξεις κάποτε ένα για να καταλάβεις.
    Το δικό μου Canadair αν θέλεις λοιπόν το έσπασα από δική μου μ@λ@κί@ η οποία δεν είχε να κάνει με κάποια λάθη.
    Κατασκευαστικά ίσως την επόμενη φορά (τον ερχόμενο χειμώνα) να βελτιώσω κάποια πράγματα αλλά να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο αεροπλάνο με τα ίδια κιλά (9,5) θα πετάει.
    Οσο αφορά τώρα το κατασκευάστικο ....Πλανάσαι πλάνην οικτρά αν νομίζεις ότι ο κινητήρας δεν παίζει ρόλο σε scale μοντέλα.
    ετυχε να ασχοληθώ τόσο εκτενώς με το θέμα του canadair που σε πληροφορώ ότι όσοι το έχουν κατασκευάσει εκεί ακριβώς κολλάνε....στον κινητήρα. Οι διαστάσεις λόγω scale είναι δεδομένες. Πως διάολο θα το σηκώσεις το ρημάδι αν δεν έχεις το σωστό κινητήρα?
    Ο κινητήρας φίλε σε ένα μοντέλο υπολογίζεται από το τελικό του βάρος. Κανένα canadair ARF ή kit δεν έχει βγει λιγότερο από 6,5 κιλά.Ούτε της Nitro Planes
    και αυτό είναι με τα απολύτως απαραίτητα χωρίς ηλεκτρονικά χωρίς σερβο για flaps χωρίς σκέλη χωρίς δεξαμενή χωρίς τίποτα.
    Εγώ εδώ φίλε Γιάννη τελείωσα..... αφήνω εσένα που είσαι ίσως ειδικός στα φτερά να εξηγήσεις πως πετάει το canadair και τι πρέπει να κάνει ο φίλος.
    Ισως εσύ που το είδες κανα δύο φορές να ξέρεις περισσότερα από μένα που το έφτιαξα και εδώ και 6 χρόνια το δουλεύω και στην πραγματικότητα.

Pappy

ΥΓ: Ειλικρινά μερικές φόρες ήξερα ότι είσαι ισχυρογνώμων αλλά δεν περίμενα με το δικό σου το μυαλό να βγάλεις τόσο διαστρεβλωμένα και ανάποδα συμπεράσματα.
    Λυπάμαι! Προς δική σου ενημέρωση στα ξένα φόρουμ μίλησα με μοντελιστές που έχουν χρόνια στο χόμπυ και ξημεροβραδιάστηκα αρκετές φορές συζητώντας με αυτούς και με διαβεβαίωσαν ότι είμουν εντάξει και στα βάρη αλλά και στην κατασκευή. Οι λεπτομερείς φωτογραφίες δεν είχαν σκοπό απλά να υπάρχουν αλλά να τις δουν οι πιό έμπειροι και να δώσουν τα φωτα τους όπως και το έκαναν. Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι και λάθος συμπεράσματα βγάζεις και τα λες και δημόσια. Πρόσεξε όμως γιατί η ημιμάθεια είναι κακός σύμβουλος.

Γιατί δε λες όλη την αλήθεια; Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό, νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε.
    Θα την πατήσουν και άλλοι στο μέλλον και είναι κρίμα...

Κανένας δεν με έχει αποκαλέσει ψεύτη και φυσικά δεν θα το δεχτώ από έναν ημιμαθή!!!
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 17:50:09 »

Νόμιζα πως έλεγες ότι το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο Θάνο... δουλεύει μόνο ανοιχτό.
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 18:05:14 »

Για πράγματα στα οποία έχω αφιερώσει χρόνο χρήμα και διάβασμα έχω και μυαλό ανοιχτό αλλά και τσέπες τρύπιες.
    Οτι λέω όμως δεν ειναι ότι έτυχε να δω ή να ακούσω ......το έζησα το πειραματίστηκα το πλήρωσα και και και....
    καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το μυαλό είναι ανοιχτό αλλά όταν σε λέει ψεύτη και άσχετο σε θέμα που το έχεις ψάξει ενδελεχώς
    κάποιος που ούτε το έχει ακουμπήσει το θέμα εεεε τότε όσο και ανοιχτό να είναι το μυαλό δεν δέχεται τέτοιου είδους προσβολές!!!

http://www.aeromodelismos.gr/index.php/topic,1925.msg21590.html#msg21590

Αυτά από μένα και .....ΤΕΛΟΣ!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 19:41:13 από pappy » Καταγράφηκε

andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 20:41:49 »

Bρε σεις ηρεμηστε λιγακι ..ολοι οσοι εχουνε ασχοληθει με την κατασκευη μοντελων απο κιτ η απο το 0 (δεν ειμαστε πολλοι πια) εχουμε καλες και κακες στιγμες ,επιτυχημενες κατασκευες και μερικες φορες οχι και τοσο Grin...δεν ειναι ευτο το θεμα μας ..Ο φιλος εφτιαξε ενα δυσκολο μοντελο παρα πολυ καλο στατικα απο οσο ειδα αλλα με προβλημα τελικου βαρους ...Εχω  δει  2 και εχω πεταξει 1 απο αυτα εδω στο Βολο ενος φιλου με 2χ70asp 4χρονες .δεν ξερω ποσο ζυγιζε ..ηταν κοντα στα 2 μετρα και ηταν πραγματικα δυσκολο στην πτηση...
    Ας βοηθησουμε λοιπον με καμια ιδεα μπας και σηκωθει καμια φορα ...
    Νομιζω λοιπον οτι οταν πια δεν υπαρχει αλλη επιλογη ελαφρωματος πας σε μεγαλυτερα μοτερ.... Undecided
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 21:31:19 »

Andreas, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι υπο κλίμακα και το clearance για την Ελικα δεν είναι για παραπάνω απο 13,5.
    Παίρνουμε σαν δεδομένο ότι τα canadair σε αυτή την κλίμακα δεν μπορούν να είναι ελαφρά. Όπως ειπα το μοντέλο ακόμα και της
    Nitro Planes εντελώς άδειο μόνο με τα απαραίτητα και 9 servo είναι 6,5 κιλά. Αν βάλεις κατασκευή δεξαμενής για νερό twinsync με εξτρα μπαταρία
    πνευματικά με τα σκέλη και απαραίτητες βίβες άξονες σέρβο για πόρτες κλπ κλπ κλπ να τα εξτρα τα 3 κιλά.
    9,5 κιλά πετάνε απλά το αεροπλάνο θέλει πολύ διάδρομο για να ξεκολλήσει. Ποιός θα ήταν τόσο ανόητος στην πρώτη του πτήση με ένα αεροπλάνο που δεν το ξέρει πως
    συμπεριφέρεται στον αέρα να κατεβάσει Flaps? Εγώ πάντως στην πρώτη πτήση δεν το έκανα γιατί δεν ήξερα πως θα είναι στον αέρα.
    Ούτε και στην δεύτερη πτήση τα κατέβασα γι' αυτό και η τροχοδρόμηση ήταν 60-70 μέτρα πριν ξεκολλήσει το αεροπλάνο.
    Δυστυχώς όπως είπα δεν είχα την δυνατότητα να το δοκιμάσω περεταίρω αλλά του χρόνου που θα το ξαναφτιάξω θα έχω και μία εμπειρία επιπλέον.
    Το συγκεκριμένο αεροπλάνο στον αέρα χρειάζεται rudder αλλιώς δεν στρίβει. Ηταν μεγάλη η έκπληξη μου όταν έδωσα στροφή με aileron και το αεροπλάνο δεν άκουγε.
    Μερικοί στο εξωτερικό το πετάνε με τις λεγόμενες κουοκυναρες (RCV-90SP) Καθότι χωράνε τέλεια στο cowl και δεν τρυπάς πολύ πράγμα.
    Μία λεπτομέρεια στην πτήση του αεροπλάνου είναι ότι απαξ και απογειωθεί και φτάσει σε ασφαλές ύψος και οριζοντιωθεί τότε περιέργως χρειάζεται μείωση του γκαζιού στο μισό περίπου (3/5).
    Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξει ο φίλος είναι ο ρυναίος τροχός... Κοίτα το αεροπλάνο σου να μην κοιτάει πολύ χαμηλά γιατί τότε αν έχει αρνητική γωνία κατά την επυτάχυνση αντί να φουσκώνει θα κρατιέται κάτω σαν τις αεροτομές στα αυτοκίνητα.
    Επειδή όμως τα retracts και συγκεκριμένα ο ρυναίος έχει συγκεκριμένο μέγεθος για να χωράει όταν μαζεύει η ρυθμιση γίνεται με μεγαλύτερες ή μικρότερες ρόδες στους κύριους τροχούς. Καλό είναι οι τροχοί που θα του φοράς p;isv να είναι φουσκωτοί γιατί επειδή είναι μεγάλο το βάρος οι απλοί (μη φουσκωτοί) με ζάντα απλά θα σου ξεζανταριστούν κατά την ταχεία τροχοδρόμηση πριν το take-off. Φρόντισε όταν θα κάνεις τις δοκιμαστικές σου τροχοδρομήσεις (mock up) να σιγουρευτείς ότι οι τροχοί σου δεν έχουν το παραμικρό deviation. Επειδή θα χρειαστείς όλη την δυνατή σου ταχύτητα φρόντισε να είναι εντελώς παράλληλοι. Το μοντέλο κατά την εκκίνηση της τροχοδρόμησης και μέχρι να πιάσει ταχύτητα που δουλεύει το rudder έιναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται να έχεις το νου σου στο rudder. Οι διορθώσεις σου θα είναι σίγουρες και μεγάλες ακόμα και στο πρώτο μισό της απογείωσης  οπότε εκεί λόγω ταχύτητας και διόρθωσης ο κίνδυνος να ξεζαντάρει η ρόδα είναι μεγάλος.
    Οι στροφές στον αέρα όπως είπα χρειάζονται rudder και στην συνέχεια διόρθωση με ailerons και elevator.
    Στην προσγείωση λόγω του ότι θα έχεις αρκετή ταχύτητα φρόντισε να έχεις χώρο. Αν το έχεις ζυγίσει σωστά (περίπου 7 πόντους πίσω από την καμπούρα της πτέρυγας το αεροπλάνο μπορεί να ξεκινήσει να κάνει flair από ψηλά (μην το παρακάνεις όμως γιατί θα στολάρει). Εμένα στην πρώτη πτήση που έκανα μερικά δοκιμαστικά approach σε ένα από αυτά ξεκίνησε να στολάρει αλλά ευτυχώς (και περιέργως) το αεροπλάνο δεν βάζει εύκολα φτερό αλλά στολάρει πρώτα στον άξονα του Pitch. Μην το προσπαθήσεις θα πάει η καρδιά σου στην Κούλουρη (εγγυημένα!!!)

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: απο τι το χτισα????
    Μεταπήδηση σε: