Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.882 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 02:52:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 02:52:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:07]

από akiste
    [Χθες στις 22:58]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309882
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 20     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Χ-CELL Fury - Electric conversion  (Αναγνώστηκε 64089 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #135 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 14:34:48 »

δες εδω ποσο ωραια φιαχνεις το 12s συστημα με 2 λιπο σε σειρα...

* seriespowepoles.jpg (27.04 KB, 548x448 - εμφανίστηκε 372 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #136 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 14:48:03 »

Βρε δεν λέω...

οκ εντυπωσιακά connectorάκια είναι...

αλλά εμένα δεν μου αρκεί αυτό...

και όσο για τις πρεσσαριστές συνδέσεις και τετεια....  προτιμώ το καλάι. 

και το συμαντικότερο από όλα για μένα ... ειναι γυμνά (όσο αφορά τις οξυδώσεις ) τα επίχρυσα σε αυτό το θέμα είναι καλύτερα... 

τωρα δεν ξέρω αν το υλικό τους είναι πιό καλό και δεν οξυδώνεται με το πέρας του χρόνου και την υγρασία...

αν έχεις κάποια πληροφορία για αυτό ρίξτη.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #137 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 14:50:36 »

Βρε δεν λέω...

οκ εντυπωσιακά connectorάκια είναι...

αλλά εμένα δεν μου αρκεί αυτό...

και όσο για τις πρεσσαριστές συνδέσεις και τετεια....  προτιμώ το καλάι. 

και το συμαντικότερο από όλα για μένα ... ειναι γυμνά (όσο αφορά τις οξυδώσεις ) τα επίχρυσα σε αυτό το θέμα είναι καλύτερα... 

τωρα δεν ξέρω αν το υλικό τους είναι πιό καλό και δεν οξυδώνεται με το πέρας του χρόνου και την υγρασία...

αν έχεις κάποια πληροφορία για αυτό ρίξτη.  Thumbs up

Κοιτα αυτοι οι Connectores σε θεματα οξειδωσης κτλ κτλ δεν παθαινουν τπτ γιατι απλα εινια φιαγμενοι για αλλα πραγματα και οχι για μοντελισμο....
    Επισης να ξερεις οτι οι πρεσσαριστες συνδεσεις ειναι καλυτερες απο αυτες με καλαι...
    Και βεβαια λενε εξω οτι αν παρεις το συγκεκριμενο εργαλειο κιολας τοτε θα τα φιαχνεις τοσο καλα που δεν προκειται ποτε να σου βγουνε η κατι τετοιο..!
    Εγω σου λεω τι διαβαζω μεχρι στιγμης γιατι ακομα δεν μου εχουν ερθει..
    Στο helifreak εχει αρκετα thread για αυτα τα connectors και λενε ΜΟΝΟ θετικα πραγματα!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #138 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 15:15:24 »

το ότι δεν είναι κατασκευασμένα για μοντελισμό είναι καλο σημάδι...

εννοώ οτι είναι κατασκευασμένοι για άλλες heavy duty κατασκευές..

ok καλο αυτό...

διάβασα πολύ καλά λόγια για αυτούς και για το κράμα του μετάλλου που χρησιμοποίησαν για την κατασκευή τους που περιέχει ασημι...

ok καλο και αυτό.. στο θεμα αγωγιμότητας και οξύδωσης.

για τα πρεσαριστά πίστεψε με είμαι σε θέση να γνωρίζω που ενδείκνυται η χρήση τους και που όχι. δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα όμως αυτό... άλλοστε προτρέπουν τους χρήστες να τα κολλίσουν και με καλάι.....  Wink

ok και εδώ.

αυτό όμως που δεν μου κάθεται καλά είναι ο τρόπος που κουμπώνουν μεταξύ τους...

από την εμπειρία που έχω δουλεύοντας πάνω σε ηλεκτρονικά, πιστεύω ότι με την χρήση και την πάροδο του χρόνου , τέτοιου είδους βύσματα αποκτούν τζόγους. και βάζοντας σε αυτή την συνάρτηση και τη μεταβλητή ιπτάμενο ελικόπτερο... πιστεύω ότι δεν τους γλιτώνουμε τους σπινθηρισμούς κάποια στιγμή...

Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #139 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 15:17:02 »

τι να σου πω και εγω δεν ξερω αλλα εξω λενε τα καλυτερα αν ξερεις αγγλικα κανε ενα search powepoles στο helifreak για να διαβασεις...
    σε λιγο καιρο θα τα εχω
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #140 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 15:29:33 »

να αυτό που λέω και εγώ το έχει αναφέρει και άλλος που ασχολείται με αυτά ..γενικότερα...

I have been soldering them for 25 years and never had a failure. The ones I crimped with the expensive crimpers gave me fits. Before anyone jumps on me I am an electrical contractor and use crimpers for over 20 years. I use crimpers as large as 60 tons pressure on the jaw to small crimpers for 10 and 12 gauge wire.

That said crimping is suppose to always create a better electrical connection. However that is on larger size wire and in no vibration environment. With vibration the smaller anderson power poles will come loose.

They have at least three sizes for our use. The smallest one is the 35 amps connector. It has a round hole to push the wire in and that is the most common one. I strictly solder those. The next size up is 45 amps and it has two ears that you have to fold and crimp. I wick a bit of solder inside after I crimp it. These are the ones that came loose on me. Then the 75 amps ones are larger and I crimp and solder those. The 75 amps ones are not very commonly use on models. Most people prefer the larger diameter bullet connects when high amperage is anticipated.

και ένας εξυπνάκιας είχε να πεί....   laugh laugh
    -----------------------------------------------------------------
    Quote:
    Originally Posted by Dr.Ron View Post
    The military use crimping, not soldering, on equipment much more sensitive than electric helis.

Ron
    ----------------------------------------------------------------

True, but maybe not for the reasons you think... Solder can cause corrosion issues in certain environments and with certain wire types. And solder can fracture under very high operating vibration or high G mechanical loads. But a key factor for the Military is also that crimps are easily performed in less-than-ideal field situations. If I need to repair my BFG-1000 Mk II while I'm working in a mud floored tent, the opportunities for soldering are going to be somewhat limited. Provided I've got the tools and training to make a proper crimp (which includes the necessary strain relief as well as the crimp itself), crimping is a superior option for non-factory situations. I personally crimp everything on my car's electrical system. I can't be bothered to be under the hood with a soldering iron and I know that good Crimps are every bit as good as good Soldering.

Both techniques have their advantages and disadvantages making them better suited for some applications than otheres. But they key factor us "degree of goodness". It is easier to get a good soldered connection than a good crimped one. I routinely "pull test" my crimps to be sure they're tight and in about 10% of the cases they pull free. That never happens with a soldered connection. If you have the time and inclination to solder, it is a better choice IMO.

Thumbs up

κατα την γνώμη μου...αν και ηλεκτρικό ( λιγότεροι κραδασμοί ) δεν ενδύκνεινται για την χρήση που θέλουμε εδω στο 100%.

πρεσαριστα ειναι καλά για τους αγωγούς του ΟΤΕ ( βλέπε Pickabond )  και για τα πολύ χοντρά καλλώδια ρεύματος... όπως γνωριζα και εγώ τόσο καιρό.... 
    σε τόσο μικρές διατομές δεν μπορούμε να εκμεταλευτούμε πλήρως τις ιδιότητες των μεγάλων πιέσεων....

Παύλε.

το ότι όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί Windows δεν συμαίνει ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό....

Thumbs up

regards
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 15:49:04 από gouskone » Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #141 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 17:50:52 »

ωραια και καπου λενε οτι αν δεν εισια σιγουρος μπορεις να ριξεις και καλαι πανω να εισια σιγουρος..

τεσπα δεν ξερω το ειχα διαβασει και εγω...
    Οπως επισης δεν παει να πει οτι επειδη ενας πεταει κατι που ισως ξερει πρεπει να ειναι και σωστο..
    Γιατι απλα αυτος ισως να μην το εχει χρησιμοποιησει στα ελικοπτερα και ο ικραδασμοι να μην ειναι τοσο μεγαλοι ωστε να το κανουν να φυγει..!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #142 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 19:13:20 »

Τελικά πάω για το παρακάτω setup...

Castle Creations Phoenix Ice HV 160A & Castle Link USB Programming Kit

Scorpion Motor series 4035  500 KV  & 10T pinion

Εντός της άλλης εβδομάδας πιστεύω να τά χω...

εν τω μεταξύ....

το CC  Phoenix  ....

idiot2 idiot2 idiot2 idiot2

ελικόπτερο θα πετάω ή διαστημόπλοιο ρε παιδιά?

θα έχει και spartan Gyro....   idiot2 idiot2 idiot2

εμπρός καλό μου Laptop.....................

Καταγράφηκε

BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #143 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 19:56:48 »

Αν πάνε όλα καλά, σίγουρα το Ε/Π σου θα έχει τη δυνατότητα να μπει σε τροχιά... Thumbs up Wink
    Καταγράφηκε

T-Rex 600N converted to electric.
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #144 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 00:12:09 »

Αν πάνε όλα καλά, σίγουρα το Ε/Π σου θα έχει τη δυνατότητα να μπει σε τροχιά... Thumbs up Wink

Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #145 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 11:14:12 »

Κάτι τέτοια βλέπουνε να περιφέρονται και λένε πως μας την έπεσαν οι εξωγήινοι.       Grin Grin
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #146 στις: Τρίτη, 13 Απρ 2010, 19:58:08 »

Καλησπέρα σε όλους.

Σήμερα επέστρεψα απο το honeymoon (τι ωραία που ήταν ) και είδα ότι το θέμα το προχωρήσατε πολύ.

Πριν μπω στο ψητό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, όπως και για τα καλά σας λόγια για την δουλίτσα που βγήκε. Δεύτερον, θέλω να σας μεταφέρω το πόσο ξενέρωμα έφαγα όταν έβλεπα ατελείωτα λιβάδια πρασίνου μέσα και δίπλα στην πόλη (Πράγα), απερίφρακτα και έτοιμα προς χρήση  Azn χωρίς να ενοχλείς ή να ενοχλείσαι από κανέναν.

Στα δικά μας τώρα. Η βάση που σας παρουσίασα μου άρεσε αρκετά αλλά "πονάει" σε 1-2 σημεία που θέλουν βελτίωση. Διονύση θα ήθελα, πάνω σε αυτά που είδες και με αυτά που είχες το χρόνο να σκεφτείς, να μου πεις τι αλλαγές θέλεις να κάνουμε (πιο πολύ στην φιλοσοφία της βάσης, ρυθμιζόμενη ή μη) για να αρχίσω να τις επεξεργάζομαι και να τις εφαρμόσω.

Δυστυχώς τα αρχεία βρίσκονται στο γραφείο μου, που θα πατήσω ξανά το πόδι μου την Δευτέρα. Ως τότε ένα brain-storming δεν βλάπτει.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #147 στις: Τρίτη, 13 Απρ 2010, 20:40:14 »

Φίλε  cu19x και από εμένα τις καλύτερες ευχές για βίον ανθόσπαρτο.  beer
    Και με καλούς πιλότους εεεεεε    με καλούς απογόνους ήθελα να πω.  Thumbs up  Grin
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #148 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 00:25:17 »

Hello Γιώργο!!

καλως ήλθες back!!

ναι προχωρήσαμε λιγάκι... κυρίως στα ηλεκτρονικά στα οποία τελικά κατέλυξα και τα παρήγγειλα  Thumbs up

λοιπόν...

η πρώτη ιδέα είναι εντυποσιακή! πολύ μάλιστα... Cheesy Cheesy

αλλά πιστεύω ότι καλύτερα είναι να γίνει σε ένα κομμάτι , να ειναι ρυθμιζόμενη , αλλά από τις τρύπες των ratio blocks..

τα ratio blocks για αρχή μπορούν να γίνουν μεταλικά... με αντικριστό bearing block τι θα κάνουμε?

με αυτές τις δύο αλλαγές θα είμαστε οκ πιστεύω για την πρώτη version , και πίο οικονομικά .

μολις θα πετάξει θα παραγκελθούν τα ίδια σε carbon 3 χιλιοστών.... θα γίνει η version 2 με τα upgrades. Αυτά όταν όλα θα είναι οκ.

πώς το βλέπεις εσύ Γιώργο αυτό το σενάριο?
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #149 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 12:15:22 »

Μπράβο, βλέπω καλά κρατεί το project !!

Για απλή λύση στο θέμα ρύθμισης του μπροστά-πίσω του μοτέρ, ρίξε μια ματιά εδώ:
    http://www.mscomposit.com/rc-helicopters_57/tuning/t-rex/electro-conversion-set-t-rex-700.html
    Με τέσσερις τρύπες, βάζεις τις δύο και φτιάχνεις το mesh και μετά καργάρεις και άλλες δύο  Wink
    Για το αντικριστό ρουλεμάν, μπορείς να πας και σε έτοιμο : πχ mikado ή αυτό : http://www.infinity-hobby.com/main/product_info.php?cPath=32_205&products_id=5339
    Καλή συνέχεια !
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 20     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Χ-CELL Fury - Electric conversion
    Μεταπήδηση σε: