Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.889 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 01:16:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 01:16:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 23:17]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309889
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 67
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: electric ducted fun  (Αναγνώστηκε 10092 φορές)
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 05:11:51 »

Γεια σας, εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με το στήσιμο ηλεκτρικών jet αεροπλάνων. Με λύπη όμως διαπιστώνω ότι στα ηλεκτρικά αεροπλάνα δεν υπάρχει ξεχωριστό θέμα για τα edf αεροπλάνα στο forum. Μην υποτιμάτε μια κατηγορία με μεγάλη ανοδική πορεία τα τελευταια χρόνια. Εύχομαι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον να δημιουργηθεί ξεχωριστό θέμα για να μπορούμε να κάνουμε σχόλια για τα edf συγκεντρωμένα σε μία σελίδα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:07:08 από NIKOS5113 » Καταγράφηκε

Fly low and full throttle!
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 17:39:26 »

foam, balsa, με τι ακριβώς α/π ασχολείσαι?
    Καταγράφηκε
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 17:55:10 »

τα edf που έχω είναι από foam
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 18:10:56 »

και το δικό μου...δυστυχώς (F/A 18)
    Καταγράφηκε
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 18:41:38 »

Γιατί δυστυχώς? Εμένα μου αρέσει και με εξυπηρετεί το υλικό αυτό. Δέχεται εύκολα μετατροτές, το φέρνεις στα μέτρα σου, όταν σπάσει το επισκευάζεις και είναι ελαφρύ.
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 18:46:44 »

Συμφωνώ, αλλά απο την άλλη δεν παύει να θυμίζει παιχνίδι, ότι και να πούμε...Και φυσικά δεν μπορείς να πείς scale ενα foamενιο α/π. Ούτε και να βάλεις εξωτικά πράγματα πάνω του (π.χ. Dyn-emax φάνες).
    Καταγράφηκε
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 18:56:40 »

Εδώ νομιζω ότι κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Τί πάει να πει παιχνίδι? Σου φαίνεται ποιο ''σοβαρό''  το βενζινοκίνητο? Δοκίμασε να στήσεις ηλεκτρικό foam με αλουμινένια φάνα, φάνα από κάρμπον, μπαταρίες με 20 και 30 βολτ, air retacts, flaps, δοκίμασε φτερωτές, μοτόρια και 120 αμπερ esp. Σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι είναι πολύ ποιο πολύπλοκο να στήσεις σωστά ένα τέτοιο αεροπλάνο από τα περισσότερα θερμικά. εχω και θερμικό και τo στήσιμό του μου φαίνεται παιχνίδι μπροστά στα edf...
    Ποια χαρακτηριστικά καθορίζουν το αν είναι scale  ένα αεροπλάνο? Η πτητική του συμπεριφορά και το σχήμα του σε σχέση με το πραγματικό ή το υλικό κατασκευής?
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:16:08 »

Εδώ νομιζω ότι κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Τί πάει να πει παιχνίδι? Σου φαίνεται ποιο ''σοβαρό''  το βενζινοκίνητο? Δοκίμασε να στήσεις ηλεκτρικό foam με αλουμινένια φάνα, φάνα από κάρμπον, μπαταρίες με 20 και 30 βολτ, air retacts, flaps, δοκίμασε φτερωτές, μοτόρια και 120 αμπερ esp. Σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι είναι πολύ ποιο πολύπλοκο να στήσεις σωστά ένα τέτοιο αεροπλάνο από τα περισσότερα θερμικά. εχω και θερμικό και τo στήσιμό του μου φαίνεται παιχνίδι μπροστά στα edf...
    Ποια χαρακτηριστικά καθορίζουν το αν είναι scale  ένα αεροπλάνο? Η πτητική του συμπεριφορά και το σχήμα του σε σχέση με το πραγματικό ή το υλικό κατασκευής?
    Συγνώμη αλλά για edf δεν ειναι το post σου? Ποιός σου μίλησε για θερμικό? Την φάνα Dyn-emax την γνωρίζεις? Το μοτέρ της? Έτσι λοιπόν για την ιστορία θα σου πώ ότι το ρεύμα που χρειάζεται ειναι της τάξης των 8,5 Κw, και αποδίδει σε ώση περίπου στα 8,5 N (κιλά κατά το ελληνικότερο), όσο μια μεσαία/μεγάλη jetcat τουρμπίνα. Αυτό το τέρας λοιπόν μπορείς να μου το βάλεις σε ενα foam? Και αν μιλάμε λοιπόν για scale δυο τέτοια σε ενα foam Su-27? μαζί με air-brake (cobra manoeuring). Πιστεύεις ότι θα αντέξει τις ταχύτητες των 400+ χιλιομέτρων (χαλαρά) με ταυτόχρονο cobra? Αν ναι, εγώ σου παρέχω τα μοτέρ και τις φάνες, φτιάξε εσύ το foam. Αυτά ειναι μερικά λοιπόν που χαρακτηρίζουν ενα scale jet edf. Το λέει και η λέξη α/π κλίμακας (scale).Το foam τι κλίμακας μπορεί να είναι και πόσα απο αυτά που κάνει το πραγματικό μπορεί να κάνει. Να μην μιλήσω για tomcat f-14 με swap wings.
    Αυτά
    Καταγράφηκε
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:23:04 »

Για αυτού του είδους τα αεροπλάνα υπάρχει ξεχωριστό topic. Εγώ απλώς ήθελα να δημιουργηθεί και ένα αντίστοιχο στα ηλεκτρικά. Γνωρίζω ότι τα μοντέλα με πραγματικούς τζετ κινιτήρες είναι ανώτερα σε όλους τους τομείς από τα ηλεκτρικά, αλλά δεν είναι παιχνίδια. Προσομοιώνουν την πτήση των τζετ σε ποιο χαμηλές ταχύτητες. Προηγουμένως που αναφέρθηκα στα θερμικά εννοούσα αυτά με μικρού κυβισμού μονοκύλινδρους εμβολοφόρους κινητήρες.
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:44:36 »

Για αυτού του είδους τα αεροπλάνα υπάρχει ξεχωριστό topic. Εγώ απλώς ήθελα να δημιουργηθεί και ένα αντίστοιχο στα ηλεκτρικά. Γνωρίζω ότι τα μοντέλα με πραγματικούς τζετ κινιτήρες είναι ανώτερα σε όλους τους τομείς από τα ηλεκτρικά, αλλά δεν είναι παιχνίδια. Προσομοιώνουν την πτήση των τζετ σε ποιο χαμηλές ταχύτητες. Προηγουμένως που αναφέρθηκα στα θερμικά εννοούσα αυτά με μικρού κυβισμού μονοκύλινδρους εμβολοφόρους κινητήρες.
    Φίλε μου μα....για ηλεκτρικά μιλάω και 'γω. Λές ότι ασχολείσαι και "στήνεις" ηλεκτρικά α/π. Τι α/π ακριβώς (και μάλιστα jet)? Πως ειναι δυνατόν να ασχολείσαι με τα ηλεκτρικά και να μην γνωρίζεις ας πούμε τον "φονιά" των τουρμπινών? Έχεις δει ποτέ ηλεκτρικό να κάνει πέρασμα με 400+ χιλιόμετρα? Και γιατί τα jet κηροζίνης ειναι κατά πολύ ανώτερα? 5-6 λεπτά πετάνε αυτά, 6-7 λεπτά τα ηλεκτρικά και με καλύτερες επιδόσεις...γιατί δεν έχουν lag, έχουν καλύτερη ροπή και ειναι και πιο ελαφρά σίγουρα. Μια 12κιλη τουρμπίνα κοστίζει πάνω-κατω 2500 Ευρώ, δύο φάνες κομπλέ στα ίδια κιλά 2600 Ευρώ περίπου. Γιατί ειναι καλύτερα, μπορείς να μου εξηγήσεις? Προσωπικά πιστεύω, και χωρίς να θέλω να σε θίξω, ότι όταν θές να ανοίξεις ενα καινούριο topic πληροφοριακού χαρακτήρα θα πρέπει εσύ να γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο, για να φωτίσεις τους άλλους που θα το διαβάσουν...
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:46:46 »

Aν καταλαβα καλα εδω θελουμε να κανουμε μια συζητηση για μικρα EDF JETS και οτι εχει να κανει με φανες -μοτερ speed controls και μπαταριες
    Φυσικα και ειναι ανοητο να βαλεις 8.5kw μοτερ+φανα σε φελιζολενιο μοντελο για να "παει"400 km ...για αυτες τις ταχυτητες υπαρχουν αλλα setup. Grin και φυσικα δεν μιλαμε  τοσο για  το scale του θεματος .αλλα το FUN.
    στο θεμα μας λοιπον...
    Αυτο ειναι το 3ο στη σειρα μικρο edf ..τα αλλα 2 δεν ζουν πια .
    mirage 2000 με 70αρα απο 64αρα φανα περιπου 400w με 3στοιχεια και 900+ με 4 αν και δεν το εχω πεταξει με 4ακομη.
    Πτητικα ειναι απλα υπεροχο ΠΟΛΥ σταθερο ...αν και οχι πυραυλος..ακομα .Πιστευω οτι τα δελταπτερυγα γενικα μοντελα ειναι αρκετα ευκολα στην πτηση και μπορεις να κανεις πολλες δοκιμες setup  πανω σε αυτα .
    Επισης ειναι πανευκολο στην προσγειωση ..

* edf_jets_001.jpg (73.43 KB, 692x519 - εμφανίστηκε 229 φορές.)
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:48:29 »

μια ακομη ...

* edf_jets_002.jpg (60.05 KB, 692x519 - εμφανίστηκε 249 φορές.)
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 19:56:41 »

Μόνο ο ήχος της πραγματικής τουρμπινας για μένα αρκεί. Τη συγκεκριμένη dyn emax την είχα δει και παλαιότερα αλλά για το μεγεθος των αεροπλάνων που ασχολούμαι είναι άχρηστη. Δεν είπα ότι μόνο εγώ θα κάνω post, αλλά όλοι εμείς που ασχολούμαστε με foamies edf. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο guru των ηλεκτρικών αλλά δεν είμαι και άσχετος. Γνωρίζω 2-3 πράγματα και θα ήθελα όποιος ασχολέιται με αυτά να ανεβάζει στο θέμα αυτό την εμπειρία  και τις απορίες του.
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:02:01 »

Α! ωραία, απλά η "κόντρα" ας πούμε έγινε γιατί έγραψα "δυστυχώς" για το δικό μου foam. Δυστυχώς γιατί θα ήθελα κάτι καλύτερο, δυστυχώς γιατί για να το βάλω στο αυτοκίνητο πρέπει να κάνω διάφορες τροποποιήσεις για να μην καταστραφεί το υλικό, δυστυχώς γιατί μια φορά μου έπεσε απο το ύψος του στομαχιού μου (οχι εν πτήση) και το ενα σκέλος "μπήκε" στον αεραγωγό. Κατα τα άλλα, ρεύμα και πάλι ρεύμα. Φάνα και πάλι φάνα, όχι προπέλα. Την προπέλα την χρησιμοποιούμε για να μας κάνει αέρα το καλοκαίρι  laugh  laugh  laugh Ασε ο ήχος, ακόμα και στα "μικρά" δεν παιζεται σε σχέση με το τζιτζίκισμα κάποιων δίχρονων "μοτεριών".
    Το δελταπτέρυγο ειναι σταθερό α/π, με εξαιρετικά slow speed προσγειώσεις, υστερεί όμως λίγο στα "ακροβατικά" ας πούμε.
    Καταγράφηκε
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:04:15 »

και μιας και είμαστε στο θέμα του καφέ, ποια πτώση είναι scale, του ηλεκτρικού ή του θερμικού τζετ?

Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: electric ducted fun
    Μεταπήδηση σε: