Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.889 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 02:11:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 02:11:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 23:17]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309889
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: electric ducted fun  (Αναγνώστηκε 10095 φορές)
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:06:55 »

Μόνο ο ήχος της πραγματικής τουρμπινας για μένα αρκεί. Τη συγκεκριμένη dyn emax την είχα δει και παλαιότερα αλλά για το μεγεθος των αεροπλάνων που ασχολούμαι είναι άχρηστη. Δεν είπα ότι μόνο εγώ θα κάνω post, αλλά όλοι εμείς που ασχολούμαστε με foamies edf. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο guru των ηλεκτρικών αλλά δεν είμαι και άσχετος. Γνωρίζω 2-3 πράγματα και θα ήθελα όποιος ασχολέιται με αυτά να ανεβάζει στο θέμα αυτό την εμπειρία  και τις απορίες του.
    και μιας και μιλάς για ήχο, μπές λίγο εδώ : http://dyn-e-max.com/gallery.html. και θα καταλάβεις τι σημαίνει ήχος. Εγω όταν το πρωτάκουσα έβαλα στοίχημα ότι επρόκειτο για τουρμπίνα....και έχασα.
    Καταγράφηκε
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:09:24 »

Η κόντρα έγινε γιατί προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα foamies edf είναι παιχνίδια. Μπορεί να είναι ποιο απλά από θηρία που ανέφερες αλλά ως εκεί.
    Καταγράφηκε

Fly low and full throttle!
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:17:43 »

Κοίταξε...και το Jumbo έχει και α/π και ε/π...τηλεκατευθυνόμενα....παιχνίδια πουλάει όμως. Και τα μεγάλα παιχνίδια ειναι, δεν δουλεύουμε με αυτά, δεν μπορούν να μας πάνε απο εδώ - μέχρις εκεί (όπως ενα πραγματικό α/π ή ε/π που μπορεί να μην το χρησιμοποιούμε για δουλειά αλλά μετακινούμαστε), και τελικά την πλάκα μας κάνουμε (άλλοι μασουλάνε το καλαμάκι, άλλοι παίζουν τάβλι - μπιρίμπα - monopoly). Με την λέξη παιχνίδια εννούσα την απλότητα που χαρακτηρίζει αυτού του είδους τις κατασκευές.
    Όσο για τις scale πτώσεις, αυτό ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Αν θές το εξηγείς.
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:22:17 »

Κοίταξε...και το Jumbo έχει και α/π και ε/π...τηλεκατευθυνόμενα....παιχνίδια πουλάει όμως. Και τα μεγάλα παιχνίδια ειναι, δεν δουλεύουμε με αυτά, δεν μπορούν να μας πάνε απο εδώ - μέχρις εκεί (όπως ενα πραγματικό α/π ή ε/π που μπορεί να μην το χρησιμοποιούμε για δουλειά αλλά μετακινούμαστε), και τελικά την πλάκα μας κάνουμε (άλλοι μασουλάνε το καλαμάκι, άλλοι παίζουν τάβλι - μπιρίμπα - monopoly). Με την λέξη παιχνίδια εννούσα την απλότητα που χαρακτηρίζει αυτού του είδους τις κατασκευές.
    Όσο για τις scale πτώσεις, αυτό ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Αν θές το εξηγείς.
    δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γινετε παντα ετσι η κουβεντα..... Undecided
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    NIKOS5113
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:32:35 »

Ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω
    Καταγράφηκε

Fly low and full throttle!
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:36:50 »

Κουβέντα είναι παιδιά, απόψεις εκφράζονται. Ειναι κακό να έχει κάποιος διαφορετική άποψη απο του άλλου? Και εν πάσει περιπτώσει, που ειναι η διαφωνία σας μαζί μου? Εκφράστε την.
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:47:43 »

To προβλημα ειναι ο τροπος που εκφραζονται οι αποψεις ...
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 20:56:23 »

Κοίταξε, όταν προσάπτεις σε κάποιον κάτι καλό ειναι και να το αναφέρεις, αν πιστεύεις ότι έτσι γίνονται οι συζητήσεις τότε θα πρέπει να βρίσκεις συνέχεια ανθρώπους που θα συμφωνούν αποκλειστικά μαζί σου ή ξεκινώντας να προσαρμόζεις το ύφος και τον τρόπο που ο συνομιλητής σου θα προβάλει τις απόψεις του...Αυτά
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 21:08:54 »

Αφου θελεις λοιπον να ακουσεις ...
    Ο ΝΙΚΟS αρχισε ενα θεμα που δεν υπαρχει με σκοπο να συζητησουμε διαφορα για edf jets και εσυ αντι αυτου μας λες οτι πρεπει να αφησουμε τα παιχνιδια απο τα jumbo και να ασχοληθουμε με "σοβαρα" scale jet ,η να παμε για ψαρεμα ..
    Δεν ειναι σωστος τροπος αυτος να κανεις συζητηση ...ειναι?
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 21:58:14 »

Αφου θελεις λοιπον να ακουσεις ...
    Ο ΝΙΚΟS αρχισε ενα θεμα που δεν υπαρχει με σκοπο να συζητησουμε διαφορα για edf jets και εσυ αντι αυτου μας λες οτι πρεπει να αφησουμε τα παιχνιδια απο τα jumbo και να ασχοληθουμε με "σοβαρα" scale jet ,η να παμε για ψαρεμα ..
    Δεν ειναι σωστος τροπος αυτος να κανεις συζητηση ...ειναι?
    Φυσικά και θέλω να ακούσω. Λοιπόν, ο NIKOS άνοιξε το θέμα και επειδή με ενδιαφέρει τον ρώτησα με τι είδους α/π ασχολείτε "foam, balsa, κλπ". Μου απάντησε ότι ασχολείτε με foam και του ανταπάντησα "και 'γω...δυστυχώς". Απο εκεί νομίζω ξεκίνησε το θέμα. Το "Δυστυχώς" αναφερόταν σε μένα και σε κανέναν άλλον. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει ή αντέχει οικονομικά, Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ....ΤΟ ΠΕΤΑΩ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. Ειναι κακό? Παιχνίδια ειναι όλα και θα το λέω μέχρι να μου αποδείξει κάποιος το αντίθετο. Χρήσιμο ειναι και το ψάρεμα, και σε μαθαίνει πράγματα και σε ταίζει κάποιες φορές. Εσύ γιατί αναφέρεσαι υποτημητικά για το ψάρεμα. Πιστεύεις ότι αυτό ειναι παιχνίδι ή οτιδήποτε κάνουν ή έχουν κάποιοι άλλοι σαν χόμπυ? Και για να το κλείσω, να μην μακρυγορώ. Όταν ανοίγεις ενα topic πρέπει να είσαι και ψυχικά προετοιμασμένος αλλά και τεχνικά καταρτησμένος να ανταπεξέλθεις στις διαφορετικές γνώμες που θα αντιμετωπίσεις. Εγώ λοιπόν επειδή με ενδιαφέρει το αντικείμενο, το ψάχνω, ενημερώνομαι, ρωτάω, και κυριότερα αν νοιώσω ότι κάποιος εκφράζεται υποτιμητικά για το ατομό μου (όπως πιθανών υποννοείς ότι έκανα με τον NIKOS), του ζητάω ευθέως εξηγήσεις, όχι για να τσακωθώ μαζί του, αλλά για να λύσω την παρεξήγηση. O NIKOS επι της ουσίας ήθελε συζήτηση μόνο για foam edf, όπως έγραψε νωρίτερα. Ο τίτλος όμως λέει "electric ducted fun" και όχι "foam edf". Έτσι περιλαμβάνονται τα πάντα, μέσα. Εγώ ήμουν σαφής νομίζω, και στις προτιμήσεις μου, αλλά και στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Πετάω και θα το κάνω ΜΟΝΟ για όσο καιρό με ευχαριστεί. Αν ανακαλύψω κάποιο άλλο χόμπυ ή καταλάβω ότι αυτό που κάνω τώρα δεν με ικανοποιεί πιά θα το σταματήσω...και μπορεί να αρχίσω  να ψαρεύω...
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 22:00:46 »

Γεια σας, εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με το στήσιμο ηλεκτρικών jet αεροπλάνων. Με λύπη όμως διαπιστώνω ότι στα ηλεκτρικά αεροπλάνα δεν υπάρχει ξεχωριστό θέμα για τα edf αεροπλάνα στο forum. Μην υποτιμάτε μια κατηγορία με μεγάλη ανοδική πορεία τα τελευταια χρόνια. Εύχομαι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον να δημιουργηθεί ξεχωριστό θέμα για να μπορούμε να κάνουμε σχόλια για τα edf συγκεντρωμένα σε μία σελίδα.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=7304.0

πλα ψαχνοθμε λιγο παραπανο
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 22:08:43 »

Εδώ νομιζω ότι κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Τί πάει να πει παιχνίδι? Σου φαίνεται ποιο ''σοβαρό''  το βενζινοκίνητο? Δοκίμασε να στήσεις ηλεκτρικό foam με αλουμινένια φάνα, φάνα από κάρμπον, μπαταρίες με 20 και 30 βολτ, air retacts, flaps, δοκίμασε φτερωτές, μοτόρια και 120 αμπερ esp. Σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι είναι πολύ ποιο πολύπλοκο να στήσεις σωστά ένα τέτοιο αεροπλάνο από τα περισσότερα θερμικά. εχω και θερμικό και τo στήσιμό του μου φαίνεται παιχνίδι μπροστά στα edf...
    Ποια χαρακτηριστικά καθορίζουν το αν είναι scale  ένα αεροπλάνο? Η πτητική του συμπεριφορά και το σχήμα του σε σχέση με το πραγματικό ή το υλικό κατασκευής?
    Συγνώμη αλλά για edf δεν ειναι το post σου? Ποιός σου μίλησε για θερμικό? Την φάνα Dyn-emax την γνωρίζεις? Το μοτέρ της? Έτσι λοιπόν για την ιστορία θα σου πώ ότι το ρεύμα που χρειάζεται ειναι της τάξης των 8,5 Κw, και αποδίδει σε ώση περίπου στα 8,5 N (κιλά κατά το ελληνικότερο), όσο μια μεσαία/μεγάλη jetcat τουρμπίνα. Αυτό το τέρας λοιπόν μπορείς να μου το βάλεις σε ενα foam? Και αν μιλάμε λοιπόν για scale δυο τέτοια σε ενα foam Su-27? μαζί με air-brake (cobra manoeuring). Πιστεύεις ότι θα αντέξει τις ταχύτητες των 400+ χιλιομέτρων (χαλαρά) με ταυτόχρονο cobra? Αν ναι, εγώ σου παρέχω τα μοτέρ και τις φάνες, φτιάξε εσύ το foam. Αυτά ειναι μερικά λοιπόν που χαρακτηρίζουν ενα scale jet edf. Το λέει και η λέξη α/π κλίμακας (scale).Το foam τι κλίμακας μπορεί να είναι και πόσα απο αυτά που κάνει το πραγματικό μπορεί να κάνει. Να μην μιλήσω για tomcat f-14 με swap wings.
    Αυτά

ρε sis για τι προτρέχετε έτσι και οι δυό
    Δγή-emax την ξεκίνησε πέρσι η ΣΑΡΑΤΣ αλλα την τελειωσε τέλος του περασμένου χρόνου.

για να μην χρονοτριβούμε είναι μια φανά σχεδόν καλή και σε καμια περίπτωση η καλύτερη. διάβασε μάθε δούλεψε και καμια μεγάλη φανά και μετά ίσος το συζητήσουμε.

η turbines είναι turbines και η φανές φανές.

όσο για τα χιλιόμετρα τον 400 χιλιομετρων, δεν υπάρχει μοντέλο κλίμακας 120 mm fan και πάνω από 1/8 μοντέλο κλίμακας αφού μιλάμε και για scale που να έχει αυτές τις ταχύτητες.

πάντα grafdoume ότι ξέρουμε και όχι ότι ακούμε.
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 22:18:28 »

Η ταπεινή μου άποψη ειναι ότι μάλλον εσύ δεν εισαι σωστά ενημερωμένος. Mig-29 στη Ν.Αφρική "έπιασε" το νούμερο των 437 χιλιομέτρων με 2πλη DynE-max, υπογράφοντος παρόντος, σε scale 1:10. Απο ότι έγραψε η τηλεμετρία. Άλλωστε πολλοί ίσως θυμούνται edf jetακι που αντιμετώπισε στα ίσια πανάκριβο jet στο Ελληνικό (δεν γνωρίζω περαιτέρω στοιχεία), στην τελική. Όσο βέβαια για άλλες παραμέτρους, όπως ρυθμός ανόδου...άνευ συζήτησης. Τώρα αν δεν υπάρχει η DynE-max, έχω παραπάνω βάλει την διεύθυνση. Φυσικά και μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα προιόντα, σαν παράδειγμα έθεσα τη συγκεκριμένη.
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 22:30:18 »

γιώργο"απο τοτε που ξεκίνησα με τα αεροπλάνα ασχολούμαι με τα μοντέλα edf scale.
    είμαι πολύ καλά ενημερωμένος από αρκετές φανές και από πολλά setup ηλεκτρικών.

έχω στην κατοχι μου την φανά Δγή-emax, tam jet,schubeler
    όλη την σειρά, και παρα πόlες άλλες, έχω πετάξει μοντέλο με δυο φανές που είναι για 2 120ares turbines και γενικός έχω πετάξει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα με φανές,
    θέλεις να μου πεις εσύ με την σειρά σου αν έχεις petkaksi 120mm fan έχεις ιδέα γιατί ακριβώς μιλάμε;;

τα ρεκόρ περί αφρικής και τέτοιου είδους ιστορίες μου φαίνονται πολύ καλά και πολύ πολύ γνωστά αλλα όπως είπες και εσύ με δυο φανές.στην αρχή μίλησες για μια,όπως και να έχει η φανά που αναφέρεις παραμένει απλά μια καλή φανά και τίποτα περισσότερο.

επόμενος ξέρω και τι γράφω αλλα και τι λέω,

διάβασε λίγο παραπάνω αν αγαπάς τόσο όσο δείχνεις το EDF. καλός ήρθες στην παρέα μας
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2010, 22:34:50 »

υπό σημείωση για το παραπάνω μήνυμα σου το μοντέλο στο οποιο αναφέρεσαι για το ελληνικό ήταν ένα hotspot από κατασκευή του παναγιώτη σοφού με μια edf 120mm "τετραφτερι" ( δυο μοντέλα πίσω από την τωρινή)
    και οι ταχύτητες ήταν που έχεις ακούσει είναι απλά μύθος. "τομοντελο" είχε προοπτικές να πάει αρκετά γρήγορα αλλα το setup που είχε μέσα πχ μοτέρ και ρεύματα ήταν χαλια. το έχω δει να πετάει το έχου ακούσει να δουλεύει και απλά σου λέω πως είναι ένας μύθος περί ταχύτητας
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: electric ducted fun
    Μεταπήδηση σε: