Αγαπητε φιλε zmooth
Ξεχνας την λεγομενη αποδοση (efficiency) του φορτιστη η οποια συνηθως κυμαινεται σε επιπεδα του 60-70% για μεγαλυτερες τασεις απο 12v.Παραδειγμα για φορτιση 6 στοιχειων λιπο (22.2v) με ρευμα φορτισης 4Α η απαιτηση απο την μπαταρια του αυτοκινητου ειναι της ταξεως των 15Α.
ΚΥΡΝΙΚ δεν μου περασε απο το μυαλο!!!Οντως στις τουρμπινες δεν εχουμε κραδασμους επισης.
Φιλικα
Βασιλης Παπαδοπουλος
Όχι, φίλε μου, δεν ξέχασα τίποτα

Μίλησα για μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης (deep discharge) σε μέγεθος αυτοκινήτου, όχι τις κλασσικές μπαταρίες αυτοκινήτου (lead acid). Νόμιζα ότι ήμουν ξεκάθαρος

Είναι μπαταρίες συνήθως τεχνολογίας AGM ή ακόμα και GEL. Οι κλασσικές μπαταρίες απλά καταστρέφονται όταν τις χρησιμοποιούμε για φόρτηση, δεν είναι σχεδιασμένες γι'αυτό.
Πάντος, μία μπαταρία 80Ah (μέγεθος αυτοκινήτου) βγάζει εύκολα 6 φορτίσεις για στοιχεία 10s-4Ah περίπου. Αρκεί να είναι βαθιάς εκφόρτισης και όχι απλού τύπου-
Δεν βλέπω κάτι λάθος, συγκεκριμένα οι μπαταρίες που χρησιμοποιώ είναι αυτές
http://s35430092.shoplite.de/sess/utn;jsessionid=154b28f195cdcfb/shopdata/0090_Batteries/0020_Batteries+BTL/product_overview.shopscript οι οποίες οι 80άρες φορτίζουν τις 10s-4Ah τουλάχιστον 5-6 φορές. Και όλα αυτά χωρίς να ξεπερνάς το 75% της μπαταρίας, δλδ σύμφωνα με τα specs 450 κύκλοι. Έχω ήδη 100-150 με πολύ κακομεταχείρηση (δύο φορτιστές με 2c ταυτοχρόνως) και δεν έχω ακούσει ούτε κιχ.
Μάστορα τα έχουμε πει, φορτίζω πιο γρήγορα απ'ότι προλαβαίνω ν'αλλάξω μπαταρίες και αυτό χωρίς πολλά πολλά. Όπως λέει και ο bladekilla τα 5 και 6C φόρτισης είναι πλέον κοινός τόπος (πάντος οι δικές μου eon x30 είναι 5c όχι 4

) δεν χρειάζεται καν να πας εκεί. Δύο φορτιστές και πακς που αντέχουν 2c είναι η συνταγή της επιτυχίας ! Έτοιμο πακ κάθε 12,5 λεπτά !!! Και με 3 πακς πετάς συνεχόμενα-ασταμάτητα, κουράγιο μόνο να'χεις (ένα που πετάς και δύο στην φόρτηση!) Θες παραπάνω ;
Το μέγεθος της lipo δεν έχει να κάνει με τον χρόνο φόρτησης. Όλες φορτίζουν σε μία ώρα όταν τις φορτίζουμε με ένα C.
Αυτά !