Για εμάς τους "κολλημένους" η δεύτερη μεγαλύτερη χαρά (μετά την ιδιοκατασκευή μοντέλου) είναι να λύνεις - ξαναδένεις ένα 4-χρονο θερμικό κινητήρα και μετά να τον στρώνεις ώστε να κρατάει ρελαντί στις 2.000 στροφές για 1/2 ώρα χωρίς να σβήνει
Γούστα είναι αυτά

να πω και εγω την αποψη μου λοιπον.
κατ αρχην θα συμφωνησω με τον φιλο windsurfer οτι η χαρα ρυθμισης ή και επισκευης ενος 4χρονου glow ειναι μεσα στον ορισμο του αερομοντελιστη.....δεν ξερω ρε παιδια αλλα τα ηλεκτρικα μου μοιαζουν σαν παιχνιδια απο το jumbo(προσωπικη αποψη)..
θελω να ακουω το μοτερ, ο ηχος ειναι πιο scale και η αποδοση του κινητηρα ειναι η ιδια εως την τελευταια σταγονα καυσιμου..
τωρα οσον αφορα ρυθμισεις , βελονες, σβησιματα κλπ, δεστε ποσα θεματα υπαρχουν σχετικα με τα ηλεκτρικα...
π.χ. ¨"προβλημα με μοτερ"....."προβλημα με speedcontroler"...."προβλημα με μπαταρια"" και πολλα αλλα...
προσωπικα δεν με χαλαει το καθαρισμα απο τα λαδια, και μου αρεσει η μυρωδια του καυσιμου....
θερμικο και πασης ελλαδος.....

Συμφωνώ κι εγώ παιδιά, αυτά είναι γούστα....

Να ακούς τον 4χρονο να παρπαρίζει

Να διαγράφεται η κάπνα του στον ουρανό

Να παίζεις με τις βελόνες και να κατεβάζεις το ρελαντί τόσο χαμηλά
που να ακούς τον κάθε χρόνο του κινητηρα, κλακ κλακ κλακ κλακ

Άσε πια το άρωμα του καυσίμου...
Βλέπετε πόσο αισθησιακό μπορεί να είναι το χόμπυ μας;

Ενώ με τα ηλεκτρικά, το πολύ πολύ να μυρίσεις κανα καμμένο μοτέρ ή καμια σκασμένη λίπο.
Στον ουρανό, αν δεις καπνό θα έχει πάρει φωτιά το μοντέλο.
Και για να ακούσεις το κλακ κλακ κλακ πρέπει να αγοράσεις ηχοσύστημα από το hobbycity
Αυτή είναι η άποψή μου βέβαια.
Γενικώς όμως θα συμφωνήσω με τον φίλο bladekiller "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"