Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.831 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 13:19:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 13:19:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Nikolas K
    [Σήμερα στις 11:53]

[Σήμερα στις 08:57]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:54]

από dominicm
    [Χθες στις 18:55]

[Χθες στις 12:40]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309831
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 156
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 78
    Συνολικά: 80
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σ Ο Κ με κινητήρα OS MAX 0.46  (Αναγνώστηκε 17960 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 08:46:02 »

Οσον αφορα το συγκεκριμενο περιστατικο ,και εγω θα ελεγα οτι δεν εχω δει τιποτα χειροτερο...μετα ομως απο αυτα που διαβασα εχω την αποψη οτι το καυσημο ειχε μεγαλα ποσοστα υγρασιας (νερακι) ...και ως γνωστο ,νερακι+λαδακι=λασπη
    Δεν μπορω να φανταστω οτι τα διαφορετικα λαδια των 2 ειδων καυσημου κανουν τοσο ζημια ..η αφηνουν τοσα καταλοιπα
    Κατι ακομα ...το after run αφηνει καταλοιπα αλα με τη χρηση ξεπλενονται οπωτε παλι δεν βγαινει συμπερασμα ..

Συμφωνώ 100%
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 11:09:35 »

.πριν ομως θελω να σου πω οτι το πρωτο  μεγαλο και τραγικο λαθος σου ειναι οτι ανοιξες τον κηνητηρα σου να δεις τι γινεται στο εσωτερικο του..... αν ο κηνητηρα σου αντιμετωπιζε καποιο πρωβλημα ποιο μπροστα τωτε καλως το εκανες...ειναι το τελευταιο πραγμα που κανεις ςε εναν κηνητηρα ακομα και αν εχει σοβαρο προβλημα,ειναι μια κηνηση απελπισιας δηλαδη αυτη...

Φίλε mitsos55, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου για το άσκοπο άνοιγμα των κινητήρων. Όσο τώρα αφορά για τον συγκεκριμένο κινητήρα, το πρώτο άνοιγμα που αναφέρω πριν ξαναπετάξει περιλαμβάνει ένα απλό λύσιμο του backplate για μια απλή οπτική επιθεώρηση. Το πραγματικό λύσιμο έγινε αφού είδα ότι έσταζε μεγάλη ποσότητα από το εμπρός ρουλεμάν και ο έλικας γυρνούσε με πολύ δυσκολία ακόμη και με το χέρι και το μπουζί εκτός. Αυτά δεν τα λέω για να προβάλω τις προσωπικές μου κινήσεις, αλλά για να επισημανθούν οποιαδήποτε λάθη και να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γίνεται. Άλλωστε, η βοήθεια, είναι και ένα κύριο χαρακτηριστικό των διάφορων forum.

Οσον αφορα το συγκεκριμενο περιστατικο ,και εγω θα ελεγα οτι δεν εχω δει τιποτα χειροτερο...μετα ομως απο αυτα που διαβασα εχω την αποψη οτι
    1 . το καυσημο ειχε μεγαλα ποσοστα υγρασιας (νερακι) ...και ως γνωστο ,νερακι+λαδακι=λασπη
    Δεν μπορω να φανταστω οτι τα διαφορετικα λαδια των 2 ειδων καυσημου κανουν τοσο ζημια ..η αφηνουν τοσα καταλοιπα
    Κατι ακομα ...το after run αφηνει καταλοιπα αλα με τη χρηση ξεπλενονται οπωτε παλι δεν βγαινει συμπερασμα ..

Αυτή ήταν και η δική μου πρώτη εντύτπωση, ποσοστό υγρασίας μέσα στο καύσιμο λόγο πολικαιρισμού ή κακής αποθήκευσης. Τα "ρίχνω" στο μαγαζί σε αυτό τον τομέα γιατί εγώ αγόρασα πρωί το καύσιμο και το μεσημεράκι πέταγα, οπότε δεν νομίζω ότι πρόλαβα να κάνω κάτι λάθος.

Τελικά λέμε ναι στο after run oil??
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    guest713
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 11:27:57 »

.πριν ομως θελω να σου πω οτι το πρωτο  μεγαλο και τραγικο λαθος σου ειναι οτι ανοιξες τον κηνητηρα σου να δεις τι γινεται στο εσωτερικο του..... αν ο κηνητηρα σου αντιμετωπιζε καποιο πρωβλημα ποιο μπροστα τωτε καλως το εκανες...ειναι το τελευταιο πραγμα που κανεις ςε εναν κηνητηρα ακομα και αν εχει σοβαρο προβλημα,ειναι μια κηνηση απελπισιας δηλαδη αυτη...

Φίλε mitsos55, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου για το άσκοπο άνοιγμα των κινητήρων. Όσο τώρα αφορά για τον συγκεκριμένο κινητήρα, το πρώτο άνοιγμα που αναφέρω πριν ξαναπετάξει περιλαμβάνει ένα απλό λύσιμο του backplate για μια απλή οπτική επιθεώρηση. Το πραγματικό λύσιμο έγινε αφού είδα ότι έσταζε μεγάλη ποσότητα από το εμπρός ρουλεμάν και ο έλικας γυρνούσε με πολύ δυσκολία ακόμη και με το χέρι και το μπουζί εκτός. Αυτά δεν τα λέω για να προβάλω τις προσωπικές μου κινήσεις, αλλά για να επισημανθούν οποιαδήποτε λάθη και να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γίνεται. Άλλωστε, η βοήθεια, είναι και ένα κύριο χαρακτηριστικό των διάφορων forum.

Οσον αφορα το συγκεκριμενο περιστατικο ,και εγω θα ελεγα οτι δεν εχω δει τιποτα χειροτερο...μετα ομως απο αυτα που διαβασα εχω την αποψη οτι
    1 . το καυσημο ειχε μεγαλα ποσοστα υγρασιας (νερακι) ...και ως γνωστο ,νερακι+λαδακι=λασπη

Αυτή ήταν και η δική μου πρώτη εντύτπωση, ποσοστό υγρασίας μέσα στο καύσιμο λόγο πολικαιρισμού ή κακής αποθήκευσης. Τα "ρίχνω" στο μαγαζί σε αυτό τον τομέα γιατί εγώ αγόρασα πρωί το καύσιμο και το μεσημεράκι πέταγα, οπότε δεν νομίζω ότι πρόλαβα να κάνω κάτι λάθος.

[/color]

Κάτσε αγαπητε Piper.

Όσο υγροσκοπικα και αν ειναι τα καυσιμα,

απο την στιγμη που ειναι ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ δεν υπαρχει περιπτωση να περιεχουν τετοιο ποσοστο υγρασιας για να σου κανουν τετοιο κακο.

Γνωμη μου ειναι οτι αυτο που βλεπεις σαν λασπη 1000% περιεχει μικρα σωματιδια αμμου/χωματος κτλ απο την περιοχη που πετας.
    Πως μπηκε στο κινητηρα σου?

Well,
    σιγα σιγα απο το καρμπυρατερ σου. buck2

Κωνσταντίνος
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #48 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 11:33:46 »

Προσωπικά, τα δικά μου συμπεράσματα τά έχω βγάλει.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #49 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 12:57:10 »

Τι να πω ρε παιδιά, όλα πιθανά μου φαίνονται και όλα απίθανα ταυτόχρονα.. Undecided Undecided idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #50 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 13:13:32 »

[/color]

Κάτσε αγαπητε Piper.

απο την στιγμη που ειναι ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ δεν υπαρχει περιπτωση να περιεχουν τετοιο ποσοστο υγρασιας για να σου κανουν τετοιο κακο.

Γνωμη μου ειναι οτι αυτο που βλεπεις σαν λασπη 1000% περιεχει μικρα σωματιδια αμμου/χωματος κτλ απο την περιοχη που πετας.

Well,

Κωνσταντίνος
    τοσο πολυ χωμα ειναι προτοφανες να μπει στο μοτερ, πρεπει να δουλευει μεσα σε αμμοθυελα για καιρο η κατι τετοιο ...δεν πιστευω με τιποτα οτι ειναι αυτο..... Undecided εχουμε πεταξει και σε χωμα και σε χωραφια ...αλοστε το μοτερ δεν εινα απο baggy Huh 
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 13:33:06 »

θα διαφωνησω ριζικα με την αποψη οτι δεν πρεπει να ανοιγουμε τους κινητητρες μας αφου δειχνουν τουλαχιστον οτι λειτουργουν.
    θα επισημανω ομως οτι το λυσιμο και δεσιμο ενος κινητηρα θα πρεπει να γινεται απο ατομο που κατεχει πολυ καλα τι κανει...
    μια σχολαστικη επιθεωρηση του μοτερ, αφου ανοιχτει, θα μπορεσει να σωσει και τον κινητηρα ή ακομη και ολοκληρο το μοντελο σε μια 'ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ"....και καταλαβαινετε ολοι πιστευω τι εννοω ....δυσκολη στιγμη...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    guest713
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #52 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 14:38:02 »

[/color]

Κάτσε αγαπητε Piper.

Well,

Κωνσταντίνος
    τοσο πολυ χωμα ειναι προτοφανες να μπει στο μοτερ, πρεπει να δουλευει μεσα σε αμμοθυελα για καιρο η κατι τετοιο ...δεν πιστευω με τιποτα οτι ειναι αυτο..... Undecided εχουμε πεταξει και σε χωμα και σε χωραφια ...αλοστε το μοτερ δεν εινα απο baggy Huh 

Αγαπητε Ανδρεα και ομως.

Δεν θα σχολιασω τον ορο "αμοθυελλα" μιας και τον βρισκω υπερβολικο.

Τα αποτελεσματα στον κινητηρα σας δεν οφειλονται σε μια αιτια αλλα σε ΠΟΛΛΕΣ.

Πρωτη στην ιεράρχησή τους θα εβαζα την σκονη/αμμο απο την περιοχη που πετατε.
    Σαν 2η την αλλαγη απο το ενα καυσιμο στο αλλο.
    Σαν 3η την κακη ποιοτητα των ρουλεμαν.

Παντως να πω για το tornado απο προσωπικη χρηση σε OS 46LA ο κινητηρας μου ηταν παντα καθαρος.
    Και ειχα καψει τουλαχιστον χ2 πεντόλιτρα.

Οποτε δεν θα ελεγα οτι ειναι κακο καυσιμο  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 15:28:09 »

Πιστεύω ότι κανείς δεν θεωρεί το Tornado κακό καύσιμο. Ότι εξετάζουμε εδώ, σε όποιο βαθμό μπορούμε, είναι για μία, μοναδική περίπτωση ή λάθη που απέφεραν την κατάσταση αυτή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με ένα περιστατικό δεν μπορείς να κρίνεις ένα καύσιμο και ειδικά το Tornado.
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 18:17:09 »

εγω πιστευω οτι μπορει να φταιει και το μερος αλλα και καποια στοχια του καυσιμου οποτε δεν μπορει να φερει ευθυνη το καταστημα
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #55 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 19:06:46 »

Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να γινει ετσι αεροπορικο μοτερ απο χωμα .
    Αν ειχε παρει τοσο χωμα μεσα το εμβολοχιτονιο θα ηταν για πεταμα και θα εμιαζε σαν να το εχει ξυσει καποιος με σμιριδοπανο.
    ο OS 46LA ΔΕΝ EXEI POYLEMAN οπωτε και δεν μπορει να σκουριασουν ...με οτι καυσημο και αν του βαλεις.
    επιμενω οτι αυτο ειναι νερο και λαδι .. Wink

Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #56 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 19:24:28 »

Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να γινει ετσι αεροπορικο μοτερ απο χωμα .
    Αν ειχε παρει τοσο χωμα μεσα το εμβολοχιτονιο θα ηταν για πεταμα και θα εμιαζε σαν να το εχει ξυσει καποιος με σμιριδοπανο.
    ο OS 46LA ΔΕΝ EXEI POYLEMAN οπωτε και δεν μπορει να σκουριασουν ...με οτι καυσημο και αν του βαλεις.
    επιμενω οτι αυτο ειναι νερο και λαδι .. Wink

Τόσο το έμβολο όσο και το χιτόνιο είναι μια χαρά χωρίς χαρακές ή άλλα σημάδια γραρσίματος. Πάντως σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο του κινητήρα είναι OS 46AX όχι LA, άρα με ρουλεμάν. Πραγματικά αν μπορούσατε να το δειτε και εσείς απο κοντά, δεν έχουμε να κανουμε με σκουρια αλλά με ένα πράγμα σαν πολυ πηχτό λάδι, σαν λάσπη.
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #57 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 19:56:37 »

φιλε μου τολη ακομα και αν γνωριζεις καλα απο ανοιγμα κλεισιμο κηνητηρα επαναλανβανω οτι δεν προκειται να βαλεις τα μεταλα να πατησουν εκει που ειταν με χειρουργικη ακριβεια που λεμε.....αυτο το εχω διαπειστωσει πολλες φορες...καταρχην οσες φορες εχω ανοιξει κηνητηρα...καθε φορα που τον ανοιγα και τον εκλεινα παρατηρουσα καποιες μικροδιαφορες στην λειτουργεια του...απιστευτο και ομως αληθινο...η κακια στιγμη οπως λες σε εναν κηνητηρα αν καταλαβα καλα πρωφανως θα ενωεις το σβυσιμο ενος κηνητηρα και ακομα χειρωτερα κατα την απογειωση...θελω λοιπων να μου πεις πως ανοιγωντας εναν κηνητηρα θα καταλαβεις οτι αν τον πεταξεις θα σου σβησει...που αυτο εξαρταται κατα πολυ απο την ρυθμιση της βελονας πρωτου την απογειωση....η ασπουμε οτι ειδες καποιες γραμουλες στο εμβολοχειτωνιο...τι θα πεις..αστον δεν τον πεταω...την δε σκουρια και μαυριλα μπορεις να την καταλαβεις και απο τα καυσαερια κατα το δουλεμα του κηνητηρα..πιστευω οτι αν ενας κηνητηρας τον παρατηρεις σωστα το πως δουλευει καταλαβαινεις αν ειπαρχει προβλημα η οχι...εαν δεν ειπαρχει καποιο προβλημα πιστευω αυτοματα ο κηνητηρας στο εσωτερικο του ειναι σωστος,ωποτε δεν ειπαρχει λογος να τον ανοιξεις
    επειμενω σε αυτο το πραγμα γιατι οταν κοποιος καινουριος στον μοντελισμο ακουσει απο εναν παλιο οτι πρεπει να ανοιγει εναν σωστο κηνητηρα και να τον επειθεωρει καταλαβενεται ποια θα ειναι η καταληξη του

Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #58 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 20:05:56 »

Το λυσιμο - δεσιμο κινητηρα ειναι μεσα στα πλαισια του hobby δεν ειναι ουτε μαυρη μαγεια ουτε πυρηνικη φυσικη ,δεν χρειαζετε να μας πιανει τρομος .
    Υπαρχουν οδηγιες για το σωστο τροπο που γινετε αυτο .απο εκει και μετα φυσικα καλο ειναι να ΡΩΤΑΜΕ!
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #59 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 22:59:27 »

ειναι μεσα στα πλαισια του χομπυ να λυνεις κηνητηρες χωρις να αντιμετωπιζουν καποιο προβλημα? σωστα...ειναι ενας τροπος να περνας την ωρα σου...ειναι μια αποψη και αυτη... φιλε μου την ωρα που θα φας να βγαλεις τον κηνητηρα απο το αεροπλανο να λυσεις να τον δεσεις και να τον ξαναβαλεις...καλυτερο θα ειταν αυτον τον χρονο να τον αφιερωνες σε πτησεις....θα μαθαινες πολυ περισσοτερα
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Σ Ο Κ με κινητήρα OS MAX 0.46
    Μεταπήδηση σε: