Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.835 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:33:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:33:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από CMarkop
    [Σήμερα στις 19:28]

από akiste
    [Σήμερα στις 18:08]

[Σήμερα στις 08:57]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:54]

από dominicm
    [Χθες στις 18:55]

[Χθες στις 12:40]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309835
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 156
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 92
    Συνολικά: 95
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σ Ο Κ με κινητήρα OS MAX 0.46  (Αναγνώστηκε 17970 φορές)
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 11:58:08 »

Όντως μπορεί τα ρουλεμάν να είχαν μέσα σκουριά δεν αντιλέγω. Το σίγουρο όμως είναι ότι όταν τον είχα ανοίξει, λίγο πριν ξαναπεράσει, τα ρουλεμάν, οπτικά τουλάχιστον ήταν σε πραγματικά αξιόμαχη λειτουργία. Εννοείται ότι θα αλλαχθούν και τα δύο, αλλά είναι κρίμα όλη αυτή η ταλαιπωρία!
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 12:16:24 »

Δυστηχως τα ρουλεμαν ειναι η αχίλλειος πτέρνα των κινητηρων μας. και πολυ βρωμια μαζευεται αναμεσα στις μπιλιες και την αυλακωση που εχουν με αποτελεσμα να μην φαινεται εκ πρωτης οψεος,αν ομως πας να τα καθαρισεις θα δεις τι θα βγαλουν απο μεσα..
    Για μενα η καλυτερη λυση ειναι κεραμικα,αλλα ειναι ακριβα.
    Καταγράφηκε
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 12:21:43 »

Η κορυφαία λύση είναι όχι απλά καλή. Και όπως όλοι ξέρουμε, ότι πληρώνεις, παίρνεις. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί κανένα άλλο μοτεράκι μου δεν έχει βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και σας έχουν δουλέψει ή έχουν μείνει ακινητοποιημένα περισσότερο καιρό. Επίσης, από την υφή του και την εμφάνισή του από κοντά εμένα δεν μου κάνει για σκουριά, σαν πηχτό λάδι μου κάνει...
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 12:56:05 »

Καλησπέρα.
    Αν βάλεις tornado σε κινητήρα που χρησιμοποιούσε cool power συγκεκριμένα
    χωρίς να τον καθαρίσεις πρώτα, συμβαίνει αυτό που είδαμε στις φωτό...
    πολλές περιπτώσεις τέτοιες.
    το tornado από μόνο του είναι μια χαρά, όταν το μπερδεύεις όμως ...
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 13:19:39 »

Φίλε μου έχω τον ίδιο κινητήρα, Λύσε (μην γελάσεις) την εξάτμηση κ δες άν η βίδα που κρατάει τα 2 κομμάτια είναι σκουριασμένη
    την πάτηση κ γώ αλλα ο κινητήρας δεν έγινε τόσο χάλια , κάποια απο την σκουρια της βίδας επιστρέφει στο τεπόζιτο απο το σωλινάκι της πίεσης και πάει στον κινητήρα λίγο λίγο ευτυχός το είδα νωρίς και γιαλοχαρτάρισα την βίδα κ πρίν πάω σπίτι ρίχνω αντισκοριακό σπρέι στην εξάτμηση δες το μπορεί απο κεί να στην έκανε
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 13:49:31 »

Οι βίδες τις εξάτμισης είναι σε άριστη κατάσταση, μηδενικό ίχνος σκουριάς. Κάποια εξήγηση έχουμε γιατί αντιδρούν έτσι τα δύο αυτά καύσιμα?
     Επίσης, πριν τον παροπλίσω είχα κάψει ότι καύσιμο μπορούσε να καεί και πρόσθεσα μερικές σταγόνες after run.
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 13:53:14 »

Καλησπέρα.

+100000 Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Ακριβώς το ίδιο με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισα φίλε και γώ και κόντεψα να πετάξω έναν καινούργιο OSMAX 120AX. Από tornado 15heli!!!
    Τρελαμένος να πετάξω το καινούργιο αεροπλάνο έπεσα πέρυσι το  καλοκαίρι στην γνωστή περίοδο της έλλειψης καυσίμου και αγόρασα ένα ντενεκέ Tornadoκαι π λήρωσα και 50euro!!!!!!!!
    Το βάζω στον άστρωτο κινητήρα και κείνος να μην παίζει με τίποτα. Δεν ρυθμιζόταν με κανένα τρόπο.
    Μετά από 4 τεπόζιτα κατάφερα να το στρώσω και να πετάξω αλλά πάλι με κομπιάσματα του κινητήρα και σβησίματα στον αέρα έτσι για πλάκα.
    Εχοντας απογοητευτεί τρομερά έψαξα όλη την Ελλάδα για coolpower και εντόπισα στο Ναυπλιο ένα μαγαζί που είχε και πήγα εκεί την άλλη μέρα με το αυτοκίνητο και το πήρα.
    Έβαλα λοιπόν την άλλη μέρα cool power και έβαλα μπροστά. Ξέρεις τι είδα? Αυτό ακριβώς που είδες μέσα στον κινητήρα σου αυτό το υποκαφέ - κοκκινοπράσινο υγρό με χαμηλό ιξώδες να τρέχει από την εξάτμιση όταν τελείωνα και άφηνα τον κινητήρα σβηστό.
    Ρώτησα λοιπόν στα fora του εξωτερικού να μου πουν από τι είναι και τι συμβαίνει και μου εξήγησαν ότι το λάδι που περιέχει το coolpower είναι εντελώς ασύμβατο με το λάδι του tornado και γι αυτό δημιουργήθηκε αυτή η "μύξα". Η λύση που μου πρότειναν:
    Λύσιμο του κινητήρα, καθάρισμα, μοντάρισμα, και στρώσιμο από την αρχή με cool power.
    Φυσικά ο κινητήρας ξαναβρήκε την φόρμα του και έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει κανονικά πάνω σε ένα inspire90.

Επίσης με το afterrun oil πρόσθεσες ακόμα ένα διαφορετικό υγρό με διαφορετική σύσταση στο ήδη υπάρχον κακό μίγμα που είχε δημιουργηθεί!!!!!

προς Giangos: εσύ κοίτα να κλείνεις καλά τα καπάκια από το καύσιμο γιατί σε βλέπω να γίνεις ειδικός στο ρύθμισα αλλά από πτήση τίποτα!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin
    ΥΓ: Giangos... το αεροπλανακι σου καίει μίγμα τηγανόλαδου, λαδι ραπτομηχανής singer, και ασετόν για τα νύχια???
    Καταγράφηκε

Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 14:13:40 »

Τι είπες τώρα ρε Pappy... Τουλάχιστον φαίνεται να καταλήγουμε κάπου σιγά- σιγά!
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #38 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 16:44:25 »

Καλησπέρα.

+100000 Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Ακριβώς το ίδιο με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισα φίλε και γώ και κόντεψα να πετάξω έναν καινούργιο OSMAX 120AX. Από tornado 15heli!!!
    Τρελαμένος να πετάξω το καινούργιο αεροπλάνο έπεσα πέρυσι το  καλοκαίρι στην γνωστή περίοδο της έλλειψης καυσίμου και αγόρασα ένα ντενεκέ Tornadoκαι π λήρωσα και 50euro!!!!!!!!
    Το βάζω στον άστρωτο κινητήρα και κείνος να μην παίζει με τίποτα. Δεν ρυθμιζόταν με κανένα τρόπο.
    Μετά από 4 τεπόζιτα κατάφερα να το στρώσω και να πετάξω αλλά πάλι με κομπιάσματα του κινητήρα και σβησίματα στον αέρα έτσι για πλάκα.
    Εχοντας απογοητευτεί τρομερά έψαξα όλη την Ελλάδα για coolpower και εντόπισα στο Ναυπλιο ένα μαγαζί που είχε και πήγα εκεί την άλλη μέρα με το αυτοκίνητο και το πήρα.
    Έβαλα λοιπόν την άλλη μέρα cool power και έβαλα μπροστά. Ξέρεις τι είδα? Αυτό ακριβώς που είδες μέσα στον κινητήρα σου αυτό το υποκαφέ - κοκκινοπράσινο υγρό με χαμηλό ιξώδες να τρέχει από την εξάτμιση όταν τελείωνα και άφηνα τον κινητήρα σβηστό.
    Ρώτησα λοιπόν στα fora του εξωτερικού να μου πουν από τι είναι και τι συμβαίνει και μου εξήγησαν ότι το λάδι που περιέχει το coolpower είναι εντελώς ασύμβατο με το λάδι του tornado και γι αυτό δημιουργήθηκε αυτή η "μύξα". Η λύση που μου πρότειναν:
    Λύσιμο του κινητήρα, καθάρισμα, μοντάρισμα, και στρώσιμο από την αρχή με cool power.
    Φυσικά ο κινητήρας ξαναβρήκε την φόρμα του και έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει κανονικά πάνω σε ένα inspire90.

Επίσης με το afterrun oil πρόσθεσες ακόμα ένα διαφορετικό υγρό με διαφορετική σύσταση στο ήδη υπάρχον κακό μίγμα που είχε δημιουργηθεί!!!!!

προς Giangos: εσύ κοίτα να κλείνεις καλά τα καπάκια από το καύσιμο γιατί σε βλέπω να γίνεις ειδικός στο ρύθμισα αλλά από πτήση τίποτα!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin
    ΥΓ: Giangos... το αεροπλανακι σου καίει μίγμα τηγανόλαδου, λαδι ραπτομηχανής singer, και ασετόν για τα νύχια???

ok ok  white flag την πάτησα από καύσιμο που μου πάλιωσε, αλλά δεν το πλήρωσα 50€  teasing
    Καταγράφηκε

tasosextra330s
    Aeromodeller Sr. Member

krill katana 33%

« Απάντηση #39 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 18:24:23 »

παιδια δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λετε παντως εγω συνηθως δουλευω cool power 15 και την τελευταια φορα για λογους ταχυτητας πηρα tornado 10 εχω καψει τουλαχιστον 7 τεποζητα και δουλευουν αψογα ι μηχανες.... και ι 55αχ και η 91fs δεν παθανε τιποτα..και μπορω να πω οτι κατα την ταπεινη μου παντα αποψη ειναι λιγο απιθανο να γινει τετοια ζιμια απο αλλαγη καυσιμου...
    Καταγράφηκε

krill katana 33%, krill yak 55 28% extreme flight extra 300s 78" extreme flight mxs 83",graupner heim airwolf, sebart katana s 50  ,piper cub 1/3scale, extra 330s team phoenix 0.90size, seawind 0.90size, caliber 90 ver06 .pt17 sterman 2,10m...cap 232 50cc
    Nicolas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 19:07:42 »

Καλησπερα,

κατι παρομοιο συναιβει και σε μενα.. συγκεκριμενα εχω εναν κινητητα OS MAX .46 10 ετων απο το πρωτο μου αεροπλανο..
    Τον ειχα παροπλισει για αρκετα χρονια σε αθλια κατασταση, εχοντας φαει και τις στουκες της ζωης του οταν μαθαινα να πεταω...  laugh
    Καποια στιγμη αποφασισα να τον βαλω σ ενα προχειρο αεροπλανο που ειχα, πιο πολυ απο περιεργια!
    Περιτο να πω οτι δεν γυριζε ο στροφαλος με το χερι....ποιος ξερει ποση μακα και σκουρια θα χε πιασει...λογω της προσεγμενης αποθηκευσης..
    Αποφασισα να μη τον ανοιξω γιατι θα παθαινα κ εγω ΣΟΚ!! laugh
    Αφου τον μπουκωσα καλα με καυσιμο για να τον λιπανω, χαλαρωσε ο στροφαλος και γυρνουσε πιο ευκολα η προπελα..
    μετα απο 7-8 προσπαθειες πηρε μπροστα με το χερι...αλλα δεν κραταγε ρελαντι...
    Μετα απο 2-3 λεπτα λειτουργιας εχοντας πιασει θερμοκρασια..και αφου εφτυσε απ την εξατμιση πολη πραμα..! σηκωσε 13.500 και
    μεσα σε 2 λεπτα απεκτησε και αξιοπιστο ρελαντι ! Εμεινα αναυδος!!
    Σιγουρα καλο ειναι να επιθεωρουμε τους κινητηρες αλλα μερικες φορες ειναι περιτο... Grin

Το συμπερασμα ειναι μην ανοιγετε τους κινητηρες γιατι θα στεναχωρηθητε!!! 
    Καταγράφηκε
    Piper
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 20:07:37 »

Nicolas εκεί μου φαίνεται οτι θα καταλήξουμε, καλύτερα στην άγνοια και ότι βγει  laugh laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

Fly without limits...
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #42 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 20:09:21 »

Nicolas εκεί μου φαίνεται οτι θα καταλήξουμε, καλύτερα στην άγνοια και ότι βγει  laugh laugh laugh laugh laugh

Ε τωρα μην λεμε και οτι θελουμε...!
    Καταγράφηκε
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 24 Νοε 2009, 22:48:02 »

Καλο ειναι πριν κανουμε οποιαδιποτε κινηση πανω σε ενα κινητηρα ακομα και σε κατι απλουστατο οπως τα αεροπορικα 2 χρονα μοτερακια να ειμαστε σιγουροι για οτι κανουμε .Ρωταμε λοιπον δεν ειναι ντροπη .
    Οσον αφορα το συγκεκριμενο περιστατικο ,και εγω θα ελεγα οτι δεν εχω δει τιποτα χειροτερο...μετα ομως απο αυτα που διαβασα εχω την αποψη οτι
    1 . το καυσημο ειχε μεγαλα ποσοστα υγρασιας (νερακι) ...και ως γνωστο ,νερακι+λαδακι=λασπη
    Δεν μπορω να φανταστω οτι τα διαφορετικα λαδια των 2 ειδων καυσημου κανουν τοσο ζημια ..η αφηνουν τοσα καταλοιπα

Κατι ακομα ...το after run αφηνει καταλοιπα αλα με τη χρηση ξεπλενονται οπωτε παλι δεν βγαινει συμπερασμα ..
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 25 Νοε 2009, 00:41:54 »

φιλε μου πιστευω να βρεις απο που προηλθε το προβλημα αυτο για να ξερεις τι γινεται.....πριν ομως θελω να σου πω οτι το πρωτο  μεγαλο και τραγικο λαθος σου ειναι οτι ανοιξες τον κηνητηρα σου να δεις τι γινεται στο εσωτερικο του..... αν ο κηνητηρα σου αντιμετωπιζε καποιο πρωβλημα ποιο μπροστα τωτε καλως το εκανες...ειναι το τελευταιο πραγμα που κανεις ςε εναν κηνητηρα ακομα και αν εχει σοβαρο προβλημα,ειναι μια κηνηση απελπισιας δηλαδη αυτη.......(δεν γνωριζω αν το προβλημα σου ειναι απο το ανοιγμα του κηνητηρα αλλα σιγουρα το να ανοιγουμε ενα σωστο κηνητηρα ειναι μεγαλο λαθος,τραγικοτατο)αυτο το κανουνε πολλοι μοντελιστες χωρις να γνωριζουνε οτι βαζουν τον κηνητηρα τους σε μεγαλο κυνδυνο....καταρχην βγαζοντας το εμβολοχιτονιο δεν ειπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να το βαλεις παλι να πατησει οπως ειταν και γενικως ολα τα μεταλα δεν προκειται να πατησουν παλι στην θεση τους,οι μοντεληστηκοι κηνητηρες ειναι πολυ ποιο πολυπλοκοι απο οτι φανταζωμαστε και πολυ ποιο ευεστητοι,αυτα πιστευω οσον αφορα το ανοιγμα του κηνητηρα
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Σ Ο Κ με κινητήρα OS MAX 0.46
    Μεταπήδηση σε: