Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.862 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 07:54:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 07:54:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από topg
    [Χθες στις 23:44]

[Χθες στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309862
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 198
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 155
    Συνολικά: 158
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Spektrum DX7 vs. Futaba 7C  (Αναγνώστηκε 15442 φορές)
    Serafim
    Administrator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:16:09 »

Δεν μου απάντησες στην ερώτηση όμως......αν ήταν καλύτερη η επιλογή της Futaba τι σε κάνει να πιστεύεις πως η JR/Spektrum δεν θα "αντέγραφε" ασύστολα;
    Και τι σε κάνει να πιστεύεις τόσο ισχυρά όσα αραδιάζουν οι εταιρίες; Έχεις δει μετρήσεις τους; Στατιστικές; Αν ναι με τι δείγμα γίνανε αυτές; Κάτω από ποίες συνθήκες;

Η Spectrum κυκλοφόρησε αρκετά πριν την Futaba, οπότε το πιο εύκολο για την Futaba θα ήταν να αντιγράψει την Spectrum, πράγμα που δεν έκανε.  Από κει και πέρα λοιπόν, η Spectrum δεν έχει ανάγκη, τουλάχιστον προς το παρόν να αντιγράψει την Futaba γιατί δεν είπε κανείς ότι το σύστημα της Spectrum δεν δουλεύει.  Το ότι λέμε ότι η Futaba έχει καλύτερο σύστημα εκπομπής-λήψης δεν σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα είναι πατάτες.  Οποιοδήποτε σύστημα έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι δουλεύει καλά είναι καλό.  Αλλά δεν είναι όλα το ίδιο καλά.  Η Spectrum άλλωστε έχει ένα βασικό πλεονέκτημα που πουλάει, φθηνούς δέκτες.

Αν έχω φράγκα γιατί να μην πάρω  Τ/Κ της Xtreme Power Models που λειτουργεί με εξωγήινη τεχνολογία και είναι τεχνικά αρτιότερη και απο τις 2?

Έχω πετάξει $180 πριν 2 χρόνια.  Δεν ξέρω αν τα συστήματα που βγάζει τώρα είναι αξιόπιστα, αλλά το δικό μου δεν δούλεψε ποτέ, και δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα, έχω να σου δείξω αν θες άπειρα post στο RCU και στο Rcgroups από προβλήματα άλυτα.

Το ότι υποστηρίζουμε την Futaba δεν βασίζεται μόνο στην θεωρία της τεχνολογίας της.  Έχει αποδειχτεί πλέον ότι και πρακτικά είναι αξιόπιστη.  Ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία π.χ. που χρησιμοποιεί η NASA και να φτιάξει τ/κ, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει και για τις δικές μας ανάγκες.  Αυτό μάλλον έχει πάθει η Xtreme.  Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για παλιότερα συστήματα, δεν έχω ασχοληθεί με την εξέλιξή της.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:28:02 »

Εγώ δεν εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι εταιρείες αλλά αυτά που λέει το spectrum analyzer και η εμπειρία μου σε παρεμβολές συστημάτων τόσο direct sequence  όσο και frequency hopping.
       Οσο για τα περί αντιγραφής για ψάξε λίγο μην τυχόν και το προσπάθησαν...

Φιλικά Κώστας

Κάποια σχέση με τον ελληνικό στρατό ή την πολεμική βιομηχανία να υποθέσω;

Με το δεύτερο. Εχω δουλέψει σε προγράμματα ηλεκτρονικού πολέμου και έχω δει στην πράξη τις αντοχές διαφόρων συστημάτων.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #32 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:29:54 »

το θεμα μου θυμιζει ολυμπιακο-παναθηναικο.....τι λετε??? idiot2 idiot2 idiot2

παιδια ηρεμηστε...ο καθενας το βλεπει απο την πλευρα του..και οι δυο εταιρειες εχουν τους λογους τους..φυσικα η futaba προεκειψε sτο θεμα της αναπηδησης συχνοτητων,λογω οτι η spektrum εβγαλε πρωτη το δικο της συστημα..το οποιο και πατενταρησε..

το θεμα δεν ειναι αυτο...ο φιλος μου ο κωστας..αν και δεν τον ξερω...αλλα θα ηθελα με την ευκαιρια να τον γνωρισω και απο κοντα...απ οτι καταλαβα γνωριζει λογω στρατιωτικου...αν δεν κανω λαθος... idiot2 idiot2

και λεει την εμπειρια του σε οσα εχει δει και εχει δοκιμασει..ετσι θελω να πιστευω..
    ομως περα απο τα στανταρ που ενταξει μπορει να υπαρχουν..ολα τα δειχνει η πραξη...ολα τα αλλα ειναι απλα για να κανουμε κουβεντα και να γεμιζουμε με ποστ το θεμα...εγω απο την πλευρα μου εχω ενα αρθρο(εμπορικο???"δεν νομιζω)που αναλυει 40 spektrum ταυτοχρονα...χωρις το παραμικρο προβλημα...δεν ειναι τυχαιο πιστευω...ημαρτον..

ολοκληρωνω λοιπον και λεω...τιποτα δεν θα ειναι για μια ζωη..δεν περνουμε μια κατευθυνση και την κραταμε για μια ζωη...σε 2 3 χρονια κατι αλλο θα βγει οπου θα τρεχουμε παλι να αγοραζουμε και να σφαζομαστε για το ποιο ειναι το καλυτερο....

για μενα μια ειναι η ουσια...οτι λεει η τσεπη του καθενος..αυτο και να κανει..τωρα το τι ειναι καλυτερο το δειχνει η πραξη και ο καιρος.... Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:39:19 »

Ωρέ παίδες, τα video που παρέθεσα πιο πριν τα είδε κανείς?
    Καταλάβατε τι κάνει ο τύπος?
    Προσπαθεί να παρεμβάλει με commercial jammer (όχι military) τα συστήματα FASST, SPEKTRUM, ASSAN & XPS.

Βλέπετε ότι τα μεν FASST & SPEKTRUM ΔΕΝ μπορεί να τα παρεμβάλει ενω στα ASSAN τα καταφέρνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εύκολα.

Αυτό, επί του πρακτέου, σας λέει κάτι ή όχι?

@bladekiller: Κώστα άλλος κόσμος τα 35-40-72 MHz και άλλος τα 2,4 GHz. Υπάρχουν τρόποι να κάνεις ένα εξίσου καλό σύστημα χωρίς FH, εκτός και αν μιλάμε για στρατιωτικές εφαρμογές, εκεί δηλαδή που ο "εχθρός" προσπαθεί ηθελημένα να σε παρεμβάλει, και όχι κατά τύχη.

Επίσης, όπως έχουν δείξει τα διάφορα περιστατικά που αναφέρονται κατά καιρούς στα διάφορα fora διεθνώς, αεροπλάνα έχουν πέσει και με Spektrum και με FASST. Δεν έχω δει περιστατικό που αυτό να αποδίδεται σε παρεμβολή ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.

Τα μόνα θέματα που εξιχνιάστηκαν ήταν το θέμα της τάσης στις Spektrum και το θέμα του GUID στις Futaba.

Το ερώτημα δεν είναι DS ή FH αλλά Futaba ή Spektrum δηλ. σύγκριση ολοκληρωμένων συστημάτων όπου παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο. Ετσι το bullet-proof frequency hopping πήγε στράφι από ένα λάθος που φόρτωνε το ίδιο GUID σε όλους τους πομπούς και ξαφνικά όλοι οι δεκτες ακούνε ένα και μόνο πομπό (διορθώθηκε με ανάκληση προϊόντων από τη Futaba - αντίστοιχη σαχλαμάρα έκανε και η Spektrum με το αργό reset (το διόρθωσε με νέο firmware στους δέκτες)

@Serafeim: Φτηνές είναι και οι ASSAN, EXTREME, XPS κλπ - δεν βλέπω να πουλάνε τόσο πολύ? Γιατί? Γιατί ο κόσμος εμπιστεύεται το brand-name! κι εκεί JR/Spektrum και Futaba προς το παρόν παίζουν μόνες τους.

(Over and out από μένα για το θέμα - Είπαμε Nikon/Canon το καταντήσαμε...)

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:50:52 »

Προσωπικα υποστηριζω την futaba,οχι επειδη ειμαι ειδημον,αλλα επειδη δεν εχω ακουσει ποτε για καποιο προβλημα ειτε σε σερβο ειτε σε τ/κ,γυροσκοπιο κ.α.
    εχω δει και βλεπω futaba 7καναλη 25 χρονων να λειτουργει κανονικοτατα ακομα και σημερα χωρις κανενα απολυτως προβλημα..
    Δεν ξερω ποιο απο τα 2 συστηματα ειναι καλυτερο και κανενας μας δεν ξερει,απλα ολοι κανουμε υποθεσεις.
    Το συστημα αναπηδησεις συχνοτητας τις futaba μπορει να ακουγεται θεωριτηκα ιδιο με τα στρατιωτικα συστηματα εποικινωνιας,αλλα δεν ειναι το ιδιο καθεαυτου.
    Και τα 2 συστηματα εχουν τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα τους,ας επιλεξει λοιπον ο καθενας μας τι ειναι καλυτερο γι αυτον.  
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #35 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:56:03 »

@Serafeim: Φτηνές είναι και οι ASSAN, EXTREME, XPS κλπ - δεν βλέπω να πουλάνε τόσο πολύ? Γιατί? Γιατί ο κόσμος εμπιστεύεται το brand-name! κι εκεί JR/Spektrum και Futaba προς το παρόν παίζουν μόνες τους.

Βαγγέλη δεν έχει μπει στον κόπο κανείς να συγκρίνει τα ASSAN, CORONA κ.λ.π. με Futaba-Spectrum.  Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία δυνατότητα αντιμετώπισης παρεμβολών.  Τώρα βέβαια για το πόσο πουλάνε, μπορείς αν θες να παρατηρήσεις τα νούμερα στα στοκ του Hobbycity στα Corona με τι ρυθμό κατεβαίνουν.  Αλλά εκεί μιλάμε για άλλη κατηγορία, κατώτερη, που η πώληση γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά.  Δεν λέω ότι η Spectrum δεν είναι καλή, μην με παρεξηγείτε.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #36 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:59:23 »

Βαγγέλη δεν έχει μπει στον κόπο κανείς να συγκρίνει τα ASSAN, CORONA κ.λ.π. με Futaba-Spectrum.  Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία δυνατότητα αντιμετώπισης παρεμβολών.  Τώρα βέβαια για το πόσο πουλάνε, μπορείς αν θες να παρατηρήσεις τα νούμερα στα στοκ του Hobbycity στα Corona με τι ρυθμό κατεβαίνουν.  Αλλά εκεί μιλάμε για άλλη κατηγορία, κατώτερη, που η πώληση γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά.  Δεν λέω ότι η Spectrum δεν είναι καλή, μην με παρεξηγείτε.

Σεραφείμ

Εγώ τουλάχιστον δεν παρεξηγώ κανέναν, μεγάλα "παιδιά" είμαστε και κάνουμε συζήτηση για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα  Thumbs up

υγ: να μην αρχίσουμε τώρα και τα McLaren vs Ferrari, Nikon vs Canon κτλ ;;;  laugh
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 20:16:15 »

Ούτε εγώ παρεξηγώ κανέναν. Αν καποιος δεν θέλει να καταλάβει ότι το FH υπερέχει σαφώς από το  σκέτο DS στην αντιμετώπιση των παρεμβολών σε μένα θα κάνει ζημιά?

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 21:24:56 »

3.προσοχη στον στατικο ηλεκτρισμο......

Ουπς....δηλαδή ?
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 21:48:43 »

αν και δεν εχω Τ/Κ στα 2.4 θα σας πω ενα συμβαν ενος φιλου (του Θεοδωρου) με τo Giles του - αν το διαβαζει ας μας τα πει καλυτερα.

Ο φιλος εχει Spektrum και μου ανεφερε οτι κατα την πτηση ψηλα εκανε ενα roll και καθως ηταν αναποδα χανει τον ελεγχο του μοντελου του
    Παρολο που δεν ειχε ελεγχο συνεχισε να το παλευει μεχρι που λιγο πριν την πτωση ηρθε το σημα και προλαβε να το ισωσει και να το σωσει

Θα μου πει καποιος μπορει να εγινε κατι με τις μπαταριες του (Lipo με regulator).

Αυτος ανεφερε οτι πιθανον να εκανε Reset ο δεκτης και για καποια δευτερολεπτα να μην ειχε ελεγχο

Δεν ξερω ποσο ισχυουν αυτα αλλα αν εχει καποιος εμπειρια θα ηθελα το σχολιο του
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Markosz
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 22:56:58 »

Λοιπόν "παιδιά" μόλις γυρίζω από το τοπικό κατάστημα μοντελισμού που είχα πάει για να αγοράσω ένα ubec (για τον δέκτη της Spectrum) και ο καταστηματάρχης μου έδιξε αυτό:

http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM1600

Κόστος: 7,90 euro.

Έτσι είσαι reset free!

Καταγράφηκε

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 23:14:32 »

Παράθεση
    Έτσι είσαι reset free!

Νομίζεις φίλε μου.....

Και με αυτό πεφτει το μοντέλο, στο λέω εγγυημένα !!!!  Μην ακούς πάντοτε τους μαγαζάτορες

Το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι εξωτερικό Ubec.....και τελείωσες με την Spektrum... ή στέλνεις τους δέκτες σου στην Spektrum και σου αναβαθμίζει το λογισμικό, έτσι οι δέκτες μετά απο reseτ κλειδώνουν πολύ γρήγορα και προλαβαίνεις να πάρεις πάλι τον έλεγχο.

Εγώ πάντως συνιστώ παντού Ubec !!!

Δέχωμαι ότι λέτε για την futaba, Αλλά θα σας πω κάτι να γελάστε....

Λοιπόν ένας μοντελιστής με Futaba 2,4 πετάει ένα αεροπλάνο, προσγειώνεται μια χαρά, το βάζει στην άκρη,
    και ετοιμάζει το επόλενο.

Τροχοδρομεί..... και ξαφνικά το αεροπλάνο που είχε πριν λίγα λεπτά προσγειώσει παίρνει φόρα και ευτυχώς πριν προλάβει τα σηκωθεί
    μαγκώνει σε κάτι χόρτα !!!!!

Γιαυτό λέω ότι είναι πολύ καλό το Model mach της Spektrum....

Δεν είπα ότι είναι καλύτερη απο futaba αλλά αυτό το προνόμιο μου αρέσει, γιατί άνθρωποι είμαστε και το λάθος είναι πολύ εύκολο να γίνει.

Επίσης, η αλλαγή δέκτη spektrum απο μοντέλο σε μοντέλο είναι πανεύκολη, απλά κάνεις bind τον δέκτη στην νέα θέση μνήμης μοντέλου, ούτε 3" δουλειά....
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 23:19:51 »

Το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι εξωτερικό Ubec
    ξεφευγω απο το θεμα αλλα ο δεκτης δεν παιρνει εξωτερικη πηγη π.χ ενα πακ 4 στοιχειων Nimh??
    αρα δεν παει ρευμ,α συνεχεια?? το UBEC τι θα κανει??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 23:21:50 »

Αν μηλάς για θερμικό μοντέλο τότε το ubec το χρησιμοποιείς σαν σταθεροποιητή τάσης περισσότερο για τροφοδότηση απο lipo μπαταρία
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 23:23:33 »

Για ηλεκτρικό, απενεργοποιείς το ενσωματωμένο στο ESC Bec και βάζεις Switching εξωτερικό.

Έχεις καλύτερη διαχείρηση ενέργειας με ελάχιστες απώλειες και το ESC λειτουργεί πιο δροσερό...
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Spektrum DX7 vs. Futaba 7C
    Μεταπήδηση σε: