|
Stargazer
|
 |
« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 13:41:03 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Live To Fly, Fly To Live
|
|
|
|
papabill
|
 |
« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 14:18:18 » |
|
καλημερα και απο μενα εχω τη spektrum περιπου 1,5 χρονο δεν εχω μεχρι τωρα καποιο προβλημα τη διαλεξα για δυο λογους ο ενας ηταν η τιμη και ο αλλος η εμφανιση (υποκειμενικο αυτο) το μονο μειονεκτημα που βρηκα ηταν οταν ηθελα να βαλω Throttle curve σε ενα μοντελο με βενζινοκινητηρα εχει μονο στο προγραμμα για ε/π εχω ακουσει οτι η futaba εχει Throttle curve και στο α/π προγραμμα αν το ηξερα ισως επαιρνα futaba μονο για αυτο ολα τα συστηματα εχουν τα υπερ και τα κατα μην αγχωνεσε κοιτα τι σου αρεσει στο ματι και στη τσεπη και καλες πτησεις
+1
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 15:35:35 » |
|
Tώρα βέβαια.....είναι ανώφελο να ρωτήσω (γιατί) πρίν ανοίχτει η παρούσα ενότητα δεν ψάξατε λίγο στο forum, μήπως έχει ανοιχτεί κάτι παρόμοιο. Τουλάχιστον άς συγχωνευτούν οι δύο ενότητες. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
vhal
|
 |
« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 15:40:27 » |
|
Εχω ψιλοδιαφωνήσει με τον φίλτατο Κώστα (bladekiller) και αλλού για το θέμα λέγοντας ότι επι της ουσίας JR/Spektrum και Futaba είναι το ίδιο αξιόπιστες (στην πράξη και όχι στη θεωρία). Για τις άλλες μάρκες είμαι πολύ επιφυλακτικός και δεν θα το ρίσκαρα. Δες π.χ. εδώ: http://www.rcmodelreviews.com/spreadspectrumtests.shtmlSPEKTRUM http://www.youtube.com/watch?v=9ElKP6tu8z4FASST http://www.youtube.com/watch?v=VWH8KkXhHY0ASSAN http://www.youtube.com/watch?v=Cx3HsJLT6ww Προσωπικά, προτίμησα Spektrum γιατί όταν την πήρα δεν υπήρχε η Futaba στην αγορά. Επίσης με βόλευε πάρα πολύ το Model Match (ο δέκτης δεν ακούει αν δεν ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη μνήμη στον πομπό). Κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα με DSM2 receivers που χρησιμποποιώ. Βαγγέλης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας
Ζηλεύω του σταυραετού απου πετά στα νέφη και παίζει με τσι αστραπές και με τ' αστροπελέκια.
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 16:45:48 » |
|
... ότι επι της ουσίας JR/Spektrum και Futaba είναι το ίδιο αξιόπιστες...
Εγώ δεν δέχομαι με τίποτα τέτοιου είδους ισοπεδωτικές λογικές. Αν το πάμε έτσι τότε και τα κλασικά συστήματα των 35ΜΗΖ μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους αν είναι καλής ποιότητας και φυσικά αν δεν υπάρχουν παρεμβολές στην μπάντα. Γιατί λοιπόν τότε να πληρώσει κανείς το κάτι παραπάνω για να πάρει ένα σύστημα στα 2.4? Για να μην έχει πρόβλημα από παρεμβολές τηλεκατευθύνσεων από άλλους αερομοντελιστές? Μόνο γιαυτό? Θα μπορούσα να το δεχτώ για μικρά ηλεκτρικά που πετάνε σε αλάνα όπου πολλές φορές γίνεται χάος με τις συχνότητες. Οταν όμως κάποιος για παράδειγμα πετάει σε μοντελοδρόμιο που υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις συχνότητες τότε θέμα παρεμβολής από άλλον αερομοντελιστή δεν τίθεται. Στα Δερβενοχώρια που πετάω εγώ για παράδειγμα εδώ και ένα χρόνο και που οι περισσότεροι πετάνε σε σταθερή συχνότητα (λογικό αφού έχουν μεγάλη προίκα σε δέκτες) δεν θυμάμαι περισσότερα από δυο τρία κρούσματα παρεμβολών από το πουθενά στα 35ΜΗΖ και αυτά τα περιστατικά δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ήταν παρεμβολές και δεν ήταν κουκουνιάου δέκτες και κρύσταλλοι. Με αυτή τη λογική λοιπόν καταλήγουμε ότι "στην πράξη" τόσο τα συστήματα των 35ΜΗΖ όσο και αυτά των 2.4 γίγα είναι το ίδιο αξιόπιστα. Γιατί λοιπόν όλο και περισσότεροι πάνε στα 2.4 γίγα? Αφήνοντας απέξω αυτούς που το κάνουν από μόδα οι υπόλοιποι το κάνουν πολύ απλά γιατί υπάρχει πάντα το ΑΝ της παρεμβολής από κάποια ξέμπαρκη εκπομπή. Και στην περίπτωση αυτή που θα συμβεί το ΑΝ τα συστήματα που λειτουργούν με εκπομπή στενής ζώνης σε σταθερή συχνότητα στα 35 ή τα 40ΜΗΖ είναι τα πιο ευάλλωτα. Από τα συστήματα τώρα που λειτουργούν στην μπάντα των 2.4 γίγα εκείνα που λειτουργούν με αναπήδηση συχνότητας σε όλη την μπάντα είναι ασύγκριτα πιο ανθεκτικά από εκείνα που χρησιμοποιούν direct sequence έστω και με διπλή συχνότητα. Πως θα γίνει δηλαδή? Θα αλλάξουμε τους νόμους της φύσης? Οσο για τους φτηνούς δεκτες δεν θα λογαριάσω τα 40 ευρώ διαφορά μπροστά στα 500-600 που μου πάει ένα θερμικό αεροπλάνο για παράδειγμα. Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Markosz
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 16:57:09 » |
|
Εγώ από τη μεριά μου και ως κάτοχος της Spectrum ένα μειωνεκτηματάκι που βρίκα είναι ότι δεν έχει throtle cut. Τώρα θα μου πει κανείς: -Γιατί δεν το κάνεις από το trim; -Γιατί να το κάνω από το trim; Επιπλέων αυτή την Κυριακή είχα ένα προβληματάκι με το servo του Ruder αλλά δεν θα πω τίποτα αν δεν είμαι σιγουρος πρώτα ότι το φταίξιμο είναι της τηλ/σης.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας
|
|
|
|
Spak73
|
 |
« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 16:57:21 » |
|
+1 (FUTABA)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
guest3257
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 18:16:41 » |
|
... ότι επι της ουσίας JR/Spektrum και Futaba είναι το ίδιο αξιόπιστες...
Εγώ δεν δέχομαι με τίποτα τέτοιου είδους ισοπεδωτικές λογικές. Αν το πάμε έτσι τότε και τα κλασικά συστήματα των 35ΜΗΖ μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους αν είναι καλής ποιότητας και φυσικά αν δεν υπάρχουν παρεμβολές στην μπάντα. Γιατί λοιπόν τότε να πληρώσει κανείς το κάτι παραπάνω για να πάρει ένα σύστημα στα 2.4? Για να μην έχει πρόβλημα από παρεμβολές τηλεκατευθύνσεων από άλλους αερομοντελιστές? Μόνο γιαυτό? Θα μπορούσα να το δεχτώ για μικρά ηλεκτρικά που πετάνε σε αλάνα όπου πολλές φορές γίνεται χάος με τις συχνότητες. Οταν όμως κάποιος για παράδειγμα πετάει σε μοντελοδρόμιο που υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις συχνότητες τότε θέμα παρεμβολής από άλλον αερομοντελιστή δεν τίθεται. Στα Δερβενοχώρια που πετάω εγώ για παράδειγμα εδώ και ένα χρόνο και που οι περισσότεροι πετάνε σε σταθερή συχνότητα (λογικό αφού έχουν μεγάλη προίκα σε δέκτες) δεν θυμάμαι περισσότερα από δυο τρία κρούσματα παρεμβολών από το πουθενά στα 35ΜΗΖ και αυτά τα περιστατικά δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ήταν παρεμβολές και δεν ήταν κουκουνιάου δέκτες και κρύσταλλοι. Με αυτή τη λογική λοιπόν καταλήγουμε ότι "στην πράξη" τόσο τα συστήματα των 35ΜΗΖ όσο και αυτά των 2.4 γίγα είναι το ίδιο αξιόπιστα. Γιατί λοιπόν όλο και περισσότεροι πάνε στα 2.4 γίγα? Αφήνοντας απέξω αυτούς που το κάνουν από μόδα οι υπόλοιποι το κάνουν πολύ απλά γιατί υπάρχει πάντα το ΑΝ της παρεμβολής από κάποια ξέμπαρκη εκπομπή. Και στην περίπτωση αυτή που θα συμβεί το ΑΝ τα συστήματα που λειτουργούν με εκπομπή στενής ζώνης σε σταθερή συχνότητα στα 35 ή τα 40ΜΗΖ είναι τα πιο ευάλλωτα. Από τα συστήματα τώρα που λειτουργούν στην μπάντα των 2.4 γίγα εκείνα που λειτουργούν με αναπήδηση συχνότητας σε όλη την μπάντα είναι ασύγκριτα πιο ανθεκτικά από εκείνα που χρησιμοποιούν direct sequence έστω και με διπλή συχνότητα. Πως θα γίνει δηλαδή? Θα αλλάξουμε τους νόμους της φύσης? Οσο για τους φτηνούς δεκτες δεν θα λογαριάσω τα 40 ευρώ διαφορά μπροστά στα 500-600 που μου πάει ένα θερμικό αεροπλάνο για παράδειγμα. Φιλικά Κώστας. Η "μάχη" καλά κρατεί!!  Τότε γιατί πουλάνε και οι δυο το ίδιο; Τότε γιατί κοστίζουν και οι δυο το ίδιο; Αν ήταν τόσο καλύτερο το πρόγραμμα της Futaba τι σε κάνει να πιστεύεις πως η Spektrum δεν θα ακολουθούσε την ίδια οδό απλά βάζοντας κάποιο άλλο βαρύγδουπο όνομα; Και μην μου πεις για R&D και ανωτερότητα της Futaba, η βιομηχανική κατασκοπία όσο και το μοίρασμα μυστικών/πατεντών είναι εδώ και δεκαετίες πληρωμένο άθλημα (και μάλιστα καλά). Και τέλος, τότε γιατί τα μόνα αποδεδειγμένα προβλήματα με Spektrum είναι αυτά με τα low voltage discos χωρίς ubec κτλ; Το είπα και στην αρχή......μιλάμε απλά για να μιλάμε....ίσως το πιο hot thread των τελευταίων εβδομάδων;;; 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Stargazer
|
 |
« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 18:29:21 » |
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Live To Fly, Fly To Live
|
|
|
|
guest3257
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 18:43:53 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 18:45:32 » |
|
Το έχω ξαναπεί ότι το τι πουλάει περισσότερο και το τι είναι τεχνικά αρτιότερο δεν πάνε απαρραίτητα μαζί. Για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει το αγοραστικό κοινό να έχει και την ανάλογη τεχνογνωσία πάνω σε τέτοια πράγματα και αν κρίνω από τα εικονογραφημένα "επιχειρήματα" κάποιων εδώ υπάρχει πλήρης άγνοια ή ακόμη χειρότερα και ημιμάθεια. Με τις προυποθέσεις αυτές και με το κατάλληλο μάρκετινγκ εύκολα μπορεί κάποιος να πουλήσει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αν μάλιστα τα προσφέρει και σε συμφέρουσα τιμή η συνταγή της εμπορικής επιτυχίας είναι έτοιμη.
Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
guest3257
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 18:53:05 » |
|
Το έχω ξαναπεί ότι το τι πουλάει περισσότερο και το τι είναι τεχνικά αρτιότερο δεν πάνε απαρραίτητα μαζί. Για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει το αγοραστικό κοινό να έχει και την ανάλογη τεχνογνωσία πάνω σε τέτοια πράγματα και αν κρίνω από τα εικονογραφημένα "επιχειρήματα" κάποιων εδώ υπάρχει πλήρης άγνοια ή ακόμη χειρότερα και ημιμάθεια. Με τις προυποθέσεις αυτές και με το κατάλληλο μάρκετινγκ εύκολα μπορεί κάποιος να πουλήσει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αν μάλιστα τα προσφέρει και σε συμφέρουσα τιμή η συνταγή της εμπορικής επιτυχίας είναι έτοιμη.
Φιλικά Κώστας.
Χαλάρωσε, πλάκα κάναμε για να ελαφρύνει το πολεμικό κλίμα! Δεν μου απάντησες στην ερώτηση όμως......αν ήταν καλύτερη η επιλογή της Futaba τι σε κάνει να πιστεύεις πως η JR/Spektrum δεν θα "αντέγραφε" ασύστολα; Και τι σε κάνει να πιστεύεις τόσο ισχυρά όσα αραδιάζουν οι εταιρίες; Έχεις δει μετρήσεις τους; Στατιστικές; Αν ναι με τι δείγμα γίνανε αυτές; Κάτω από ποίες συνθήκες;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Stargazer
|
 |
« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 18:58:58 » |
|
Συμφωνώ ότι το εμπορικό δεν έιναι και πάντα καλό , αλλά Υπάρχει πιο εμπορική εταιρία απο την futaba? τι γίνετε αν δεν έχει κάποιος ένα σκασμό λεφτά για Τ/Κ? να κάτσει στα 35? Πιστεύεις ότι παρέχει καλήτερη υποστήριξη η futaba απο την horizon που αντικαθηστά χωρίς απόδιξη σε μια βδομάδα? Αν έχω φράγκα γιατί να μην πάρω Τ/Κ της Xtreme Power Models που λειτουργεί με εξωγήινη τεχνολογία και είναι τεχνικά αρτιότερη και απο τις 2? Φυσικά ο καθένας πέρνει ότι καλήτερο για αυτό που θέλει να κάνει, μια futaba για μένα πρωσωπικά θα σήμαινε 2 αεροπλάνα λιγότερο και μικρότερο target group και πάρα πολλες μπαταριές...Για άλλους σημαίνει άλλα...
Πάντα φιλικά
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Live To Fly, Fly To Live
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:10:31 » |
|
Φιλικά Κώστας.
Χαλάρωσε, πλάκα κάναμε για να ελαφρύνει το πολεμικό κλίμα! Δεν μου απάντησες στην ερώτηση όμως......αν ήταν καλύτερη η επιλογή της Futaba τι σε κάνει να πιστεύεις πως η JR/Spektrum δεν θα "αντέγραφε" ασύστολα; Και τι σε κάνει να πιστεύεις τόσο ισχυρά όσα αραδιάζουν οι εταιρίες; Έχεις δει μετρήσεις τους; Στατιστικές; Αν ναι με τι δείγμα γίνανε αυτές; Κάτω από ποίες συνθήκες; Εγώ δεν εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι εταιρείες αλλά αυτά που λέει το spectrum analyzer και η εμπειρία μου σε παρεμβολές συστημάτων τόσο direct sequence όσο και frequency hopping. Οσο για τα περί αντιγραφής για ψάξε λίγο μην τυχόν και το προσπάθησαν... Φιλικά Κώστας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
guest3257
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 19:13:33 » |
|
Εγώ δεν εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι εταιρείες αλλά αυτά που λέει το spectrum analyzer και η εμπειρία μου σε παρεμβολές συστημάτων τόσο direct sequence όσο και frequency hopping. Οσο για τα περί αντιγραφής για ψάξε λίγο μην τυχόν και το προσπάθησαν...
Φιλικά Κώστας
Κάποια σχέση με τον ελληνικό στρατό ή την πολεμική βιομηχανία να υποθέσω;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|