Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και το Διαδίκτυο (Internet)
Το διαδίκτυο (Internet) είναι ένας παγκόσμιος ιστός που φέρνει σε επαφή ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η μετάδοση της πληροφορίας της εικόνας και του ήχου γίνεται όλο και πιό γρήγορα και σε καλύτερη ποιότητα. Η επικοινωνία μεταξύ ατόμων, η αλληλογραφία και η συνάθροιση απόψεων και ανταλλαγή ιδεών γίνεται όλο και πιό εύκολα. Για ειδικά ενδιαφέροντα, όπως ο αερομοντελλισμός, αποτελεί ιδανική λύση.
Ενημέρωση

Μέσω διαδικτύου μπορούμε εύκολα γρήγορα και με μικρό κόστος να ενημερωθούμε για συναντήσεις, αγώνες, προϊόντα, προγράμματα για αερομοντελλισμό και άλλα πολλά. Οι γνώστες ξένων γλωσσών έχουν πλεονέκτημα. Πολλές σελίδες έχουν και έκδοση και στα αγγλικά.
Στα links θα βρείτε αρκετές επιλογές για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας σε ιστοσελίδες με αερομοντελιστικό περιεχόμενο.

Τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται συνέχεια οι μηχανικοί μεταφραστές κειμένου, που ανοίγουν τους ορίζοντες για όλους. Μετά από αρκετές δοκιμές και ψάξιμο βγήκαν οι σελίδες:
Μετάφραση ιστοσελίδων (και στα Ελληνικά από πολλές γλώσσες)
Μετάφραση ιστοσελίδων στα Ελληνικά για τους ξένους φίλους μας (κείμενο στα αγγλικά)
Ετσι αυξάνονται οι δυνατότητες ενημέρωσης του αερομοντελλιστή και όχι μόνο αυτού που δεν γνωρίζει αγγλικά. Βέβαια όσο καλύτερα γνωρίζουμε ξένες γλώσσες τόσο οι δυνατότητες αυξάνονται.

Αγορά

Ολο και περισσότερα καταστήματα και εταιρείες αερομοντελλιστικών ειδών δημιουργούν ιστοσελίδες. Με τον τρόπο αυτό πέρα από την κλασσική ενημέρωση με το έντυπο υλικό έχουμε πληροφόρηση για προϊόντα και προσφορές πολλές φορές πολύ πιο άμεσα και γρήγορα. Μπορούμε πολύ γρήγορα να έχουμε πρόσβαση σε καταλόγους, τιμοκαταλόγους, εγχειρίδια κ.α. από πάρα πολλές χώρες του κόσμου.

Πέρα από την ενημέρωση της αγοράς μπορούμε πολλές φορές να αγοράσουμε άμεσα υλικά και να γραφτούμε συνδρομητές σε περιοδικά. Ετσι αυξάνει το εύρος των δυνατών επιλογών, βρίσκουμε καλύτερες τιμές, έχουμε πρόσβαση σε δυσεύρετα υλικά και έντυπα και κερδίζουμε χρόνο. Για πολλούς, που η δουλειά δεν αφήνει ελεύθερο χρόνο, είναι η ιδανική λύση. Βέβαια θα πρέπει να πει κανείς ότι άλλο πράγμα είναι η "ζωντανή" αγορά. Εάν το ενδιαφέρον είναι εξειδικευμένο πολλές φορές η λύση αυτή είναι μονόδρομος τουλάχιστον για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα.

ΕπικοινωνίαΤύπος
Περιοδικό

2 Φεβρ. 2004

Τί είναι Αερομοντελλισμός | Οργάνωση του Αερομοντελλισμού στην Ελλάδα | Ασφάλεια - Ασφάλιση αερομοντελλιστών
Υλικά και εργαλεία | Βιβλία και περιοδικά | Αγώνες και κανονισμοί | Ο αερομοντελλισμός σαν hobby
Ελληνική ορολογία αερομοντελλισμού | Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και το Internet | Ιστορία του αερομοντελλισμού στην Ελλάδα
Κεντρική σελίδα