Σε σχεση με το Optifuel 30% το KY 30% ειναι καλυτερο..δλδ τι παραπανω προσφερει, δυναμη, καλυτερη ψυξη... και αξιζει να αλλαξεις καυσιμο για μια διαφορα 4-5 ευρω...

Φίλε Draminos, αυτό που ρωτάς, δεν νομίζω ότι μπορεί να το απαντήσει κανείς. Τουλάχιστον έτσι απλά.
Τό ίδιο βέβαια ισχύει είτε μιλάμε για καύσιμα είτε για τ/κ είτε για δέκτες είτε για μοντέλα..
Ολα τα παραπάνω, προϋποθέτουν ώρες δοκιμών, απο τους ίδιους ανθρώπους, και φυσικά κάποια σπατάλη χρήματος. Και όπως έχω ξαναπεί, μάλλον δεν μας ενδιαφέρει εμάς τους μοντελιστές. Αυτό...... ας το κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να πουλήσουν το όποιο "προιόν" επιθυμούν.
Και επειδή κανείς δεν θα πάρει κάποια ωραία πρωία, 5 διαφορετικά καύσιμα, και να πάει ένα Σ/Κ να τα δοκιμάσει, ώστε να αποδείξει ό ίδιος, ότι το καύσιμο του είναι πιο "σπίρτο" απο τα άλλα. Και όταν λέω να αποδείξει, εννοώ να αποδείξει με χαρτί και μολύβι, όπως.... χρόνους - θερμοκρασίες - καταναλώσεις - άρπαγμα κ.λ.π. για να μήν αναφέρω και άλλα..
Για αυτό τον λόγο, τις παραπάνω περιπτώσεις τις κατατάσσω στα "εξωγήινα" σπόρ.. (συμπεριλαμβάνω βέβαια και ότι ανέφερα πιο πάνω).
Ας πάμε τώρα στα "γήινα" σπόρ. Χωρίς να τα έχω δοκιμάσει, μένοντας σε αυτά που διαβάζω κατά καιρούς, έχω βγάλει το ταπεινό συμπέρασμα, ότι όλα τα καύσιμα είναι εξίσου καλά. Το καθένα για τους δικούς του λόγους, και για την χρήση που προορίζεται..
Ευτυχώς, πλέον για καλή μας τύχη, έχουμε φθηνά καύσιμα. Πλέον οι επιλογές είναι περισσότερες, οπότε ο καθένας "παίζει" με ότι του κάνει κέφι.
Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανασυναντήσουμε ξανά το φαινόμενο.. "έλλειψη καυσίμου". Φυσικά και δεν έχεις λόγο να φύγεις απο το optifuel, όταν έχει μια καλή σχέση "τιμής - ποιότητας". Και αυτό ισχύει για τον καθένα.
"Προσωπικά εγώ", επέλεξα το KY fuel, αφενός για την τιμή του (αναφέρομαι σε κούτα), και αφετέρου έχει το περισσότερο λάδι απο όλα τα καύσιμα. Και για να μήν "αναιρέσω" τα παραπάνω που έγραψα για τις δοκιμές, μιλάω πάντα με γνώμονα το ταμπελάκι που διαβάζω στις συσκευασίες των καυσίμων. Δέν θα μπω και στην διαδικασία να το πάω σε χημείο στην τελική.
Σέ καμία περίπτωση δεν μπορώ να ξέρω και να αναφέρω άν είναι καλύτερο η χειρότερο απο άλλα καύσιμα.
Ούτε το δικαίωμα αυτό έχω, αλλά ούτε και να το αποδείξω δεν μπορώ. Ομως μέχρι τώρα με έχει καλύψει απόλυτα, και θα αρκεστώ να μείνω εδώ, μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο.
Και επιτέλους, μετά απο τρία χρόνια, δοκιμάζω και εγώ 30άρι καύσιμο, γιατί πλέον είναι προσιτό..
Ω.... τι ευτυχία..