κύριοι.
μετά από τον συμπλέκτη που είχε χαλαρώσει και τελικά ,κοπεί.... και αφού αντικαταστάθηκε με άλλον που δεν είχε καν πάρει χρώμα στις άκρες του... είχαμε ένα νέο κόψιμο στον καινούριο συμπλέκτη!!!

του τέστειν
2! κομμένοι συμπλέκτες σε 2 και κάτι γαλόνια ..... 
το αξιοπρόσεκτο της υπόθεσης είναι ότι και οι δυο
έχουν ακριβώς μα ακριβώς το ίδιο κόψιμο....σαν να τους πείρες και να τους έκοψες με κιτς laser!!!!

το κόψιμο και στους δυο είναι αυτό.

και έρχομαι να ρωτήσω τη γνώμη σας για το τι μπορεί να προκαλεί τους κραδασμούς που συντονίζουν στο σημείο εκείνο (γιατί περί αυτού πρόκειται...) με αυτό το αποτέλεσμα....
εγώ μετά από μια μελέτη των εξαρτημάτων και αφού απέκλεισα τα ρουλεμάν της περιοχής (αφού
στο δεύτερο κόψιμο τα είχα ήδη αλλάξει με καινούρια) , παρατήρησα το εξής.
και για να πάρω τα πράγματα με την σωστή χρονική σειρά να πω ότι τότε που είχα κατεβάσει το μοτέρ για να το γυαλίσω...(θυμάστε?) είχαμε βάλει το βολάν στη μέγκενη για να ξεβιδώσει γιατί ήταν λες και το είχες κολλήσει με "ηλεκροκολιση"........

το αποτέλεσμα αυτής της πίεσης παρατήρησα χθες λοιπόν....στο σημείο που ακουμπάνε οι συμπλέκτες ,
(στην ίδια πλευρά και οι δυο) ακριβώς από κάτω από την τομή... έχει παραμορφωθεί ελαφρώς το βολάν από την συμπίεση στην μέγκενη....
το σκεπτικό μου μετά από όλα αυτά είναι ότι με την περιστροφή του βολάν υπήρχε κάποιο φορτίο(εκτώς περιμέτρου και των περιστροφικών δυνάμεων) που μετέδιδε κραδασμούς που αφενός δεν τους καταλάβαινα αλλα την άκουσαν στερεοφωνικά 2 συμπλέκτες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
για να το πω απλά γυριζε έκεντρα σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό βαιβαια...πιστεύω ότι με το ίδιο βολάν θα την άκουγαν αργά η γρήγορα και τα ρουλεμάν του μοτέρ αλλα δεν προλαβαν....

να τονίσω ότι
η αλλοίωση στο σχήμα του βολάν είναι ανεπαίσθητη....στην ακρούλα...αλλα αρκετά ικανή για τέτοιου είδους ζημιες από ότι έδειξε...
θέλω την γνώμη σας στο θέμα ... για επέκταση των γνώσεων γενικά , αλλα και για το αν πιστεύει κάποιος από εσάς μετά απο όλα αυτά , ότι φταίει κάτι άλλο.
ΥΓ
ανάποιρα τα γερόντια μου....
κανα συμπλέκτη κανείς ρε hirobάδες