Σε τετοιες περιπτωσεις , χωρις προηγουμενη πτητικη εμπειρια , θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα ενα e-starter που με πολυ μικρο κοστος θα λυσει το προβλημα του προσανατολισμου και θα "λυσει" κατα πολυ χερια.....σε κυκλους , 8αρια, και πολλα αλλα....

Αυτό που είπε ο Γιώργος, αν και αρχικά μπορεί να ακούγεται παράλογο -τι σχέση μπορεί να έχει ένα αεροπλάνο με ένα ελικόπτερο- , είναι σωστό.Ακόμα και ένα αυτοκινητάκι τηλεκατευθυνόμενο μπορεί να κάνει θαύματα στην βελτίωση του προσανατολισμού.
Robie από την στιγμή που δεν έχεις άμεση πρόσβαση σε έναν εξομοιωτή, και από όσο έχω καταλάβει έχεις το Lama V4, στο Lama έχεις εξασκηθεί στις κινήσεις;
Αν όχι θα σου πρότεινα αν έχεις ελεύθερες ώρες στο σπίτι σου πέτα σαν μουρλός! Κάνε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς! Και αν σπάσεις το Lama , σίγουρα θα γλιτώσεις πολύ περισσότερα από το να σπάσεις το άλλο.Οι κινήσεις σίγουρα θα έχεις καταλάβει ότι δεν αλλάζουν , όπως και το ''sequense'' αυτών για την εκτέλεση διαφόρων ασκήσεων.
Προσωπικά δεν νομίζω πως όλοι μπορούμε να μάθουμε με τις ίδιες διαδικασίες και φυσικά ούτε κατά διάνυα με την ίδια ευκολία-δυσκολία.Ίσως στο συγκεκριμένο σου πρόβλημα να μην τα χάνεις μόνο λόγο elevator αλλά rudder.Δεν μπορεί εύκολα να αναλυθεί από ''τρίτους''.
Επίσης δεν είναι βέβαιο πως θα διευκολυνθείς περισσότερο με το να μάθεις πρώτα τέλειο nose in ας πούμε και μετά να προχωρήσεις παρακάτω.Πολλά στο ελικόπτερο κατακτούνται παράλληλα με άλλες γνώσεις.
Όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω όλα είναι στο μυαλό.Κανείς δεν βγήκε χαμένος από την προσπάθεια και την επιμονή.Αν νομίζεις πως κάτι έκανες λάθος όσες φορές έσπασες με τον ίδιο τρόπο ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ,αλλά βήμα βήμα φτάσε λίγο ''πριν'' και θα δεις ότι ξαφνικά θα βγάλεις τον κύκλο χωρίς να το σκεφτείς.
Όπως και ο Δημήτρης, και φαντάζομαι και πάρα πολλοί , αν με ρωτήσεις τώρα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να βγάλεις μια μανούβρα θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να σου πω, θα ρωτήσω τα δάχτυλα μου να μου πούνε και αυτά θα ρωτήσουν το μυαλό μου, αυτό τα μάτια μου για να του πουν πως ήταν το ελικόπτερο εκείνη την στιγμή και θα περάσει ώρα μέχρι να σου πω με 100% ακρίβεια πως το κάνεις.
Γενικά δε θέλω να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι γραφικός αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς από τα λάθη και τις επιτυχίες των άλλων η γνώση δεν αποκτάται εύκολα,μιας και το έχω και εγώ πρόσφατο γύρνα λίγο στο σχολείο και θα δεις ότι αν δεν κολλήσεις σε μία άσκηση και την παλέψεις μόνος δεν πρόκειται ποτέ την ώρα της εξέτασης να την λύσεις.

Καλές πτήσεις και καλή επιτυχία στα ''ελικοπτερικά'' βήματα!