Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.890 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 15:09:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 15:09:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 11:39]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309890
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 107
    Συνολικά: 108
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Heli flying tips  (Αναγνώστηκε 7408 φορές)
    Οrestis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 18:28:34 »

Σε τετοιες περιπτωσεις , χωρις προηγουμενη πτητικη εμπειρια , θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα ενα e-starter που με πολυ μικρο κοστος θα λυσει το προβλημα του προσανατολισμου και θα "λυσει" κατα πολυ χερια.....σε κυκλους , 8αρια, και πολλα αλλα.... Wink

Αυτό που είπε ο Γιώργος, αν και αρχικά μπορεί να ακούγεται παράλογο   -τι σχέση μπορεί να έχει ένα αεροπλάνο με ένα ελικόπτερο- , είναι σωστό.Ακόμα και ένα αυτοκινητάκι τηλεκατευθυνόμενο μπορεί να κάνει θαύματα στην βελτίωση του προσανατολισμού.

Robie από την στιγμή που δεν έχεις άμεση πρόσβαση σε έναν εξομοιωτή, και από όσο έχω καταλάβει έχεις το Lama V4, στο Lama έχεις εξασκηθεί στις κινήσεις;
    Αν όχι θα σου πρότεινα αν έχεις ελεύθερες ώρες στο σπίτι σου πέτα σαν μουρλός! Κάνε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς! Και αν σπάσεις το Lama , σίγουρα θα γλιτώσεις πολύ περισσότερα από το να σπάσεις το άλλο.Οι κινήσεις σίγουρα θα έχεις καταλάβει ότι δεν αλλάζουν , όπως και το ''sequense'' αυτών για την εκτέλεση διαφόρων ασκήσεων.

Προσωπικά δεν νομίζω πως όλοι μπορούμε να μάθουμε με τις ίδιες διαδικασίες και φυσικά ούτε κατά διάνυα με την ίδια ευκολία-δυσκολία.Ίσως στο συγκεκριμένο σου πρόβλημα να μην τα χάνεις μόνο λόγο elevator αλλά rudder.Δεν μπορεί εύκολα να αναλυθεί από ''τρίτους''.
    Επίσης δεν είναι βέβαιο πως θα διευκολυνθείς περισσότερο με το να μάθεις πρώτα τέλειο nose in ας πούμε και μετά να προχωρήσεις παρακάτω.Πολλά στο ελικόπτερο κατακτούνται παράλληλα με άλλες γνώσεις.

Όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω όλα είναι στο μυαλό.Κανείς δεν βγήκε χαμένος από την προσπάθεια και την επιμονή.Αν νομίζεις πως κάτι έκανες λάθος όσες φορές έσπασες με τον ίδιο τρόπο ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ,αλλά βήμα βήμα φτάσε λίγο ''πριν'' και θα δεις ότι ξαφνικά θα βγάλεις τον κύκλο χωρίς να το σκεφτείς.

Όπως και ο Δημήτρης, και φαντάζομαι και πάρα πολλοί , αν με ρωτήσεις τώρα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να βγάλεις μια μανούβρα θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να σου πω, θα ρωτήσω τα δάχτυλα μου να μου πούνε και αυτά θα ρωτήσουν το μυαλό μου, αυτό τα μάτια μου  για να του πουν πως ήταν το ελικόπτερο εκείνη την στιγμή και θα περάσει ώρα μέχρι να σου πω με 100% ακρίβεια πως το κάνεις.

Γενικά δε θέλω να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι γραφικός αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς από τα λάθη και τις επιτυχίες των άλλων η γνώση δεν αποκτάται εύκολα,μιας και το έχω και εγώ πρόσφατο γύρνα λίγο στο σχολείο και θα δεις ότι αν δεν κολλήσεις σε μία άσκηση και την παλέψεις μόνος δεν πρόκειται ποτέ την ώρα της εξέτασης να την λύσεις. Undecided

Καλές πτήσεις και καλή επιτυχία στα ''ελικοπτερικά'' βήματα!  Thumbs up Thumbs up

Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 18:41:22 »

Σε τετοιες περιπτωσεις , χωρις προηγουμενη πτητικη εμπειρια , θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα ενα e-starter που με πολυ μικρο κοστος θα λυσει το προβλημα του προσανατολισμου και θα "λυσει" κατα πολυ χερια.....σε κυκλους , 8αρια, και πολλα αλλα.... Wink

οχι προς θεου καμια σχεση δεν εχει το αεροπλανο με το ελικοπτερο μην μπερδευτεις... σιγα σιγα με εξομιεωτη ολα γινονται....

και ενα λαμα ασπουμε αλλα δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται....
    Καταγράφηκε
    Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 18:55:28 »

Σε καμία περίπτωση δεν ξέρεις να πετάς ελικόπτερο αν ξέρεις να πετάς αεροπλάνο.

Σε βοηθάει όμως στον προσανατολισμό πάρα πολύ.
    Το να μπορείς να αντιδράσεις και να εφαρμόσεις το σωστό rudder όταν το φέρεις σε nose in .
    Επίσης σε βοηθάει ψυχολογικά το να πετάς ''ελεύθερα'' σε όλες τις κατευθύνσεις. Wink

Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 19:01:10 »

Σε καμία περίπτωση δεν ξέρεις να πετάς ελικόπτερο αν ξέρεις να πετάς αεροπλάνο.

Σε βοηθάει όμως στον προσανατολισμό πάρα πολύ.
    Το να μπορείς να αντιδράσεις και να εφαρμόσεις το σωστό rudder όταν το φέρεις σε nose in .
    Επίσης σε βοηθάει ψυχολογικά το να πετάς ''ελεύθερα'' σε όλες τις κατευθύνσεις. Wink

επιμενω στο ΟΧΙ.... διοτι απλα στο αεροπλανο μαθαινεις να παιζεις rudder εχοντας σταθερο το γκαζι... ενω στο ελικοπτερο δεν ειναι ετσι... προσωπικη μου αποψη ετσι..!
    Καταγράφηκε
    BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 19:08:50 »

Καλησπέρα Robie.
    Σχετικά με το nose in που είναι πολύ σημαντικό και θέλει πολύ εξάσκηση, υπάρχει ένας μνημονικός κανόνας, που εμένα τουλάχιστον με βοήθησε πολύ, αφού όμως εξασκήθηκα στο simulator:
     Έχοντας το Ε/Π σε noise in
     α. Aileron: Κίνηση του stick προς την πλευρά που πάει να πέσει το E/Π.
     β. Rudder: Κοιτάς την ουρά, και όπου κινείται το stick κινείται και η ουρά.
    Καταγράφηκε

T-Rex 600N converted to electric.
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 22:33:05 »

Καλησπέρα Robie.
    Σχετικά με το nose in που είναι πολύ σημαντικό και θέλει πολύ εξάσκηση, υπάρχει ένας μνημονικός κανόνας, που εμένα τουλάχιστον με βοήθησε πολύ, αφού όμως εξασκήθηκα στο simulator:
    βασίλη τι κανεις ρε φιλε όλα καλά?καιρό έχουμε να τα πούμε !!!στο θέμα μας "συμφωνο" απόλυτα μαζί σου αν δεν κανεις εξομοιωτή  δεν πας ούτε μέχρι τι πόρτα του σπιτιού σου ρε φιλε δίνεις 180 παίρνεις το real flight που έχει k τηλεκατεύθυνση κάθεσαι k "καιγεσαι" k θα dis μετά πως βγαίνουν όλα τα κόλπα. Wink Wink Wink Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 23:04:44 »

Γεια σου και σένα Βασίλη. Να'σαι καλά. Βάλε και κανένα video από το 700.
    Όσον αφορά το simulator πολύ καλή περίπτωση και οικονομική είναι αυτή:
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=76&products_id=701
    Καταγράφηκε

misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 23:08:40 »

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=76&products_id=701
    ρε φιλε βασίλη να κατεβάσω κανένα video αλλα υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν ξέρεις ρε φιλε εδώ στη πάτρα βρέχει 2 εβδομάδες σχεδόν κάθε μέρα ρε φιλε έχουμε mouliasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!! uglystupid2 Sad Cheesy
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 23:36:02 »

οχι και οικονομικη τοσα χρηματα αγοραζεις phoenix Που ειναι τοπ στα ελικοπτερα!
    Καταγράφηκε
    BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 13 Φεβ 2009, 00:08:26 »

οχι και οικονομικη τοσα χρηματα αγοραζεις phoenix Που ειναι τοπ στα ελικοπτερα!

Σωστά, αλλά χωρίς Τ/Κ. Το πακέτο του Heliland περιλαμβάνει όλα τα simulators.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 13 Φεβ 2009, 00:18:49 »

τηλ. ειναι καλο να εχεις την δικια σοθ που πετας... επισης εκει μετα δεν εχεις αναβαθμισεις οι οποιες ιεναι πολυ χρησιμες..!
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 13 Φεβ 2009, 10:52:31 »

Μπα το αεροπλάνο το αποριπτω γιατι ειχα κανει μια προσπαθεια καποτε με ενα foam και δεν μου αρεσει καθολου.
    Απο κει και περα θα ξαναδοκιμασω τη λυση με τον εξομειωτη γιατι καταλαβαινω οτι για να μαθω θα πρεπει να πειραματιζομαι στον αερα με το ελικοπτερο , που σημαινει κατα πασα πιθανοτητα οτι θα εχω πτωσεις τις πιο πολλες φορες.... Πραγμα ασυμφορο....

Καλησπέρα Robie.

Ευχαριστω για τα tips Βασίλη. Θα κοιταξω να δω αν μπορω να τα εφαρμοσω.
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 13 Φεβ 2009, 11:09:14 »

ΑΑΑΑ

Κι οσο για το Lama που ειπε καποιος φιλος, δεν  θα συμφωνησω μαζι σου μιας και το συγκεκριμενο το ειχα λιωσει. Και εγω ετσι πιστευα οταν πηγα πρωτα στο belt και μετα στο mini αλλα δεν παει ετσι δυστυχως... Το Lamaki οπως κι αν το αφηνες πετουσε.... Τα αλλα θελουν συνεχως ρυθμιση.
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #43 στις: Παρασκευή, 13 Φεβ 2009, 11:22:11 »

ΑΑΑΑ

Κι οσο για το Lama που ειπε καποιος φιλος, δεν  θα συμφωνησω μαζι σου μιας και το συγκεκριμενο το ειχα λιωσει. Και εγω ετσι πιστευα οταν πηγα πρωτα στο belt και μετα στο mini αλλα δεν παει ετσι δυστυχως... Το Lamaki οπως κι αν το αφηνες πετουσε.... Τα αλλα θελουν συνεχως ρυθμιση.

Το Lamaki οπως κι αν το αφηνες πετουσε.... Τα αλλα θελουν συνεχως διορθωση....
     Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Heli flying tips
    Μεταπήδηση σε: