Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.888 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 21:35:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 21:35:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 19:09]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 14:58]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:27]

[Σήμερα στις 13:35]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309888
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 119
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 58
    Συνολικά: 60
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Heli flying tips  (Αναγνώστηκε 7397 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 13:31:05 »

αρχικα κατεβασε μοιρες και βαλε αρκετο expo apo 25 kai panw....

Επισης τραβα ενα videaki να δουμε τι ακριβως κανει...!
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 13:37:07 »

Robie, θα σου δοσω μια συμβουλη. Μελετησε την κινηση που κανει το ελικοπτερο μεσα στη στροφη, αλλα μην προσπαθεις ποτε να αποθηκευσεις
    στο μυαλο σου "αν κανω το στικ προς τα 'κει το Ε/Π παει προς τα 'κει. Αν σκεφτεις στον αερα παει το ελικοπτερο.
    Οι κινησεις πρεπει να γινωνται αυτοματα. Αυτο επιτυγχανεται μονο με την συνεχη προπονηση.
    Οταν ξεκινησα να κανω οχταρια δεν εκανα hover με τη μουρη. Εκλεινα συνεχως το οχταρι μεχρι που εφερα το ελικοπτερο μπροστα μου.
    Κανε συνεχεια οχταρια ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ. Αυτο θα σε βοηθησε να ελεγχεις το Ε\Π απο ολες τις πλευρες. Αφου μαθεις καλα το οχταρι
    επιχειρησε τον κυκλο. Το ελικοπτερο θελει μεγαλη υπομονη και εξασκηση με σιγκεκριμενα βηματα. Πρεπει να δουλευεις αρκετα το καθε σταδιο
    οστε να το εκτελεις "μηχανικα" πριν πας στο επομενο. Εμενα αν με ρωτησεις οταν το ελικπτερο ειναι σε μια συγκεκριμενη θεση αν κουνησω ενα
    στικ προς τα που θα κινηθει δεν ξερω να σου απαντησω! Στον αερα ομως το πισω μερος του μυαλου μου ξερει!
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 13:45:09 »

Εμενα αν με ρωτησεις οταν το ελικπτερο ειναι σε μια συγκεκριμενη θεση αν κουνησω ενα
    στικ προς τα που θα κινηθει δεν ξερω να σου απαντησω! Στον αερα ομως το πισω μερος του μυαλου μου ξερει!

+100000
    Καταγράφηκε

Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 13:46:58 »

Για να καταλάβεις λοιπόν....

Τη στιγμή που είναι ή να γυρίσεις και να κάνεις 8άρι ή να προχωρήσεις το κύκλο , το ελικόπτερο επειδή έχω το elevator πάνω εκείνη τη στιγμη θέλιε να βγει από το κύκλο και εγώ εκείνη τη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω και πέρνοντας τη στροφή με rudder και πατώντας κι άλλο πάνω το elevator για να πάρει καινούρια κατεύθυνση. Κάπου εκει παίρνει το δρόμο του προς τα κάτω προς όλες τις κατευθυνσεις....

Expo δεν έχω αλλάξει. Μόνο την Pitch curve.

Δημήτρη από Κρήτη --> Σε όσα μου είπες αναγνωρίζω κάποια από αυτά που έκανες παλιότερα και σε εμένα. Όντως μπορεί να κάνω 8άρια προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς πρόβλημα αλλά hover με τη μούρη δεν το έχω. Κι αυτό ειναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσω με το καιρο.
    Τώρα που το λες μπορεί κάποιες μεριες του 8αριου να με δυσκολεύουν, και συνήθως το σώνω ( αν τα καταφέρω) ανεβάζοντας απότομα το throtlle.

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 14:12:38 »

Για να καταλάβεις λοιπόν....

Τη στιγμή που είναι ή να γυρίσεις και να κάνεις 8άρι ή να προχωρήσεις το κύκλο , το ελικόπτερο επειδή έχω το elevator πάνω εκείνη τη στιγμη θέλιε να βγει από το κύκλο και εγώ εκείνη τη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω και πέρνοντας τη στροφή με rudder και πατώντας κι άλλο πάνω το elevator για να πάρει καινούρια κατεύθυνση. Κάπου εκει παίρνει το δρόμο του προς τα κάτω προς όλες τις κατευθυνσεις....

Expo δεν έχω αλλάξει. Μόνο την Pitch curve.

Δημήτρη από Κρήτη --> Σε όσα μου είπες αναγνωρίζω κάποια από αυτά που έκανες παλιότερα και σε εμένα. Όντως μπορεί να κάνω 8άρια προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς πρόβλημα αλλά hover με τη μούρη δεν το έχω. Κι αυτό ειναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσω με το καιρο.
    Τώρα που το λες μπορεί κάποιες μεριες του 8αριου να με δυσκολεύουν, και συνήθως το σώνω ( αν τα καταφέρω) ανεβάζοντας απότομα το throtlle.

Φιλε χωρις πλακα παρε ενα 600αρι να δεις πως θα κανει Hover nose in!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 14:32:26 »

robie...

το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κανεις πριν από κύκλους και οχτάρια και ότι άλλο θέλεις...
    είναι να κανεις hover σε όλες τις πιθανές οπτικές γωνιές , τόσο άνετα όσο κανεις με την ουρα προς τα εσένα..........
    και μετα ...αφου τα εχεις αυτα για πλακα......θα τα κανεις με αερα........ Wink

αν δεν μάθει ο εγκέφαλος σου να αντιδρά υποσυνείδητα σε οποιους εξωγενείς παράγοντες "δρουν" πάνω στο ελικόπτερο κουνώντας κατάλληλα τα stick για να διορθώνει δεν θα κανεις ποτε σωστή πορεία , οχτάρια , κύκλους και ότια llo σου κατεβει στο μυαλό......

το ότι δεν μπορείς να κανεις noise in αυτό σημαίνει ότι τι στιγμή που το ελικόπτερο θα έρχεται(κινούμενο σε κύκλο ) με τη μούρη σε εσένα εσύ δεν θα κανεις τα σωστά (και λογικό είναι γιατί αφού δεν μπορείς να κανεις hover σε nose in πως θα κανεις πορεία σε nose in έστω και όσα δευτερα είναι στη θέση αυτή μέχρι να έρθει πλαγια και μετά παλαιοί "κωλοα" και μετά πάλι πλαγια....)

από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα φιλε μου και όλα τα αλλα περί κινήσεων του stick σε οποιες περιπτώσεις είναι απλά γράμματα.

φιλικά
    διονύσης
    Καταγράφηκε

misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 14:41:29 »

robie...

το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κανεις πριν από κύκλους και οχτάρια και ότι άλλο θέλεις...
    είναι να κανεις hover σε όλες τις πιθανές οπτικές γωνιές , τόσο άνετα όσο κανεις με την ουρα προς τα εσένα..........
    και μετα ...αφου τα εχεις αυτα για πλακα......θα τα κανεις με αερα........ Wink

αν δεν μάθει ο εγκέφαλος σου να αντιδρά υποσυνείδητα σε οποιους εξωγενείς παράγοντες "δρουν" πάνω στο ελικόπτερο κουνώντας κατάλληλα τα stick για να διορθώνει δεν θα κανεις ποτε σωστή πορεία , οχτάρια , κύκλους και ότια llo σου κατεβει στο μυαλό......

το ότι δεν μπορείς να κανεις noise in αυτό σημαίνει ότι τι στιγμή που το ελικόπτερο θα έρχεται(κινούμενο σε κύκλο ) με τη μούρη σε εσένα εσύ δεν θα κανεις τα σωστά (και λογικό είναι γιατί αφού δεν μπορείς να κανεις hover σε nose in πως θα κανεις πορεία σε nose in έστω και όσα δευτερα είναι στη θέση αυτή μέχρι να έρθει πλαγια και μετά παλαιοί "κωλοα" και μετά πάλι πλαγια....)

από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα φιλε μου και όλα τα αλλα περί κινήσεων του stick σε οποιες περιπτώσεις είναι απλά γράμματα.

φιλικά
    διονύσης
    +10000000000
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 14:47:02 »

φιλικά
    διονύσης

Λες ε? Ποιο πολλες ώρες εξάσκηση δηλαδή.
    Τελος πάντων. Θα επανέλθω σε αυτο το θέμα μετα απο κάνα 2μήνο λοιπον. Αν χρειαστεί δηλαδη...
    Καταγράφηκε
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 14:53:07 »

φιλικά
    διονύσης

Τελος πάντων. Θα επανέλθω σε αυτο το θέμα μετα απο κάνα 2μήνο λοιπον. Αν χρειαστεί δηλαδη...
    προπόνηση φιλε μου k πάλι προπόνηση..........καλές πτήσης Wink Wink Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 14:58:46 »

φιλικά
    διονύσης

λεω λεω! Thumbs up

Wink
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 15:22:42 »

Εκεί που χρειάζονται πολλές ώρες, είναι στο να (μάθουμε) το ελικόπτερο σε όλες τις μεριές.
    Τά υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 15:28:59 »

αυτό που κάνω εγώ και δεν ξέρω αν το κάνει κάποιος άλλος η θα βολέψει κάποιο άλλο , είναι να σκέφτομαι σαν να είμαι πιλότος επάνω στο ελικόπτερο...

ξέρεις ότι αν κανεις "ελερον" δεξιά το ελικόπτερο θα κάνει δεξιά. το πως θα το βλέπεις εσύ δεν αλλάζει την κίνηση που κάνει....δεξιά κάνει! εσύ όμως επειδή το βλέπεις noise in για "παραγειγμα" το βλέπεις να κάνει αριστερά....

με βοηθάει πολύ να σκέφτομαι σαν να είμαι επάνω στο ελικόπτερο...δεν ξέρω αν βολεύει άλλους...
    αλλα μετά από ένα σημείο δεν σκέφτεσαι.....η σκέψη είναι πολυτέλεια..

Fly Like a Pilot. Not like a viewer!!!

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 16:17:05 »

Robie, για μια ακομη φορα επιμενω να παρεις ενα καλο εξομοιωτη. Θα γλιτωσεις  πολλα σπασιματα.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 17:37:46 »

Διονύση καταλαβαίνω τι εννοείς. Το κανω και εγω ισως αλλα οταν λιγο μου φυγει απο την πορεια που εχω στο μυαλο μου και ειναι με μυτη προς τα εμενα πολυ λιγες φορες το εχω σώσει.

Δημητρη δυστυχως δεν αναγνωριζει το laptop μου την JR μου καθολου.
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 17:45:29 »

Σε τετοιες περιπτωσεις , χωρις προηγουμενη πτητικη εμπειρια , θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα ενα e-starter που με πολυ μικρο κοστος θα λυσει το προβλημα του προσανατολισμου και θα "λυσει" κατα πολυ χερια.....σε κυκλους , 8αρια, και πολλα αλλα.... Wink
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Heli flying tips
    Μεταπήδηση σε: