|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 16:49:42 » |
|
Μη το κόψεις ακόμη. Τοποθέτησε όλα τα υπόλοιπα (σερβο, μπαταρία, ESC κλπ) και έλεγξε το κέντρο βάρους. Αν ζυγίζει όπως είναι, το αφήνεις έτσι. Αν χρειάζεται βάρος πίσω για να ζυγίσει κόψε το stick ώστε να χρειαστείς λιγότερο ή και καθόλου βάρος. Και κάτι τελευταίο πώς ενώνω το μοτέρ με το ESC? Έχει κάποια χρυσαφί σαν βίδες με δυο υποδοχές άλλα δεν νομίζω να χωράνε.  Κολλάς τους θηλυκούς ακροδέκτες (κυλινδράκια) στα τρία καλώδια του ESC. Μετά τοποθετείς θερμοσυρικνούμενο σωληνάκι για να μην ακουμπήσουν μεταξύ τους.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
|
|
|
|
STRATOS77
|
 |
« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 16:57:10 » |
|
φιλε μου απ οτι βλεπω το μοτερ το εχεις βιδωσει στην μαυρη βαση,οπως ειναι στη φωτογραφια?εαν ναι ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ..οταν το βαλεις να δουλεψει θα γυρνανε τα καλωδια και οχι ο ροτορας...εαν απλα το εχει ακουμπησει για την φωτογραφηση,τοτε να το βιδωσεις απο την πλευρα που βγαινει ο αξονας... προσεξε το παρα πολυ...  και μαλλον αφου το ξαναειδα,πρεπει να το εχεις βαλει οντως λαθος...φυσικα πρεπει να εχεις κοψει(κοντεινει)και την βαση του μοτερ?προσεχε και παλι να ειναι ολα οκ...εαν νομιζεις οτι κατι δεν ειναι καλα,βγαλε το κοουλ και βγαλε μια φωτο να δουμε τι εχεις κανει... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:12:50 » |
|
φιλε μου απ οτι βλεπω το μοτερ το εχεις βιδωσει στην μαυρη βαση,οπως ειναι στη φωτογραφια?εαν ναι ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ..οταν το βαλεις να δουλεψει θα γυρνανε τα καλωδια και οχι ο ροτορας...εαν απλα το εχει ακουμπησει για την φωτογραφηση,τοτε να το βιδωσεις απο την πλευρα που βγαινει ο αξονας... προσεξε το παρα πολυ...  και μαλλον αφου το ξαναειδα,πρεπει να το εχεις βαλει οντως λαθος...φυσικα πρεπει να εχεις κοψει(κοντεινει)και την βαση του μοτερ?προσεχε και παλι να ειναι ολα οκ...εαν νομιζεις οτι κατι δεν ειναι καλα,βγαλε το κοουλ και βγαλε μια φωτο να δουμε τι εχεις κανει...  Σωστή παρατήρηση Στράτο! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
j0e
|
 |
« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:24:10 » |
|
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:34:50 από j0e »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:32:22 » |
|
Τώρα είναι σωστό  Βίδωσε το prop adaptor στον ρότορα και είσαι Ο.Κ. (Το prop adaptor είναι το εξάρτημα που φαίνεται κάτω αριστερά στην πρώτη φωτογραφία)ι
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
j0e
|
 |
« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:36:05 » |
|
Τώρα είναι σωστό  Βίδωσε το prop adaptor στον ρότορα και είσαι Ο.Κ. (Το prop adaptor είναι το εξάρτημα που φαίνεται κάτω αριστερά στην πρώτη φωτογραφία)ι Επειδή έβαλα και αλλο τρόπο μπορείς να μου πεις σε ποια foto είναι το σωστό? Δεν έχει και οδηγίες γαμώτο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #37 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:37:57 » |
|
Τώρα είναι σωστό  Βίδωσε το prop adaptor στον ρότορα και είσαι Ο.Κ. (Το prop adaptor είναι το εξάρτημα που φαίνεται κάτω αριστερά στην πρώτη φωτογραφία)ι Επειδή έβαλα και αλλο τρόπο μπορείς να μου πεις σε ποια foto είναι το σωστό? Δεν έχει και οδηγίες γαμώτο. http://img.photobucket.com/albums/v339/joe21r/DSC01567.jpg
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
j0e
|
 |
« Απάντηση #38 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 17:49:44 » |
|
Τώρα είναι σωστό  Βίδωσε το prop adaptor στον ρότορα και είσαι Ο.Κ. (Το prop adaptor είναι το εξάρτημα που φαίνεται κάτω αριστερά στην πρώτη φωτογραφία)ι Έτσι? Αν είναι αυτό σωστό μου φαίνεται πολύ χοντρή η βίδα για να χωρέσει να μπει η προπέλα. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
STRATOS77
|
 |
« Απάντηση #39 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 18:52:58 » |
|
το μοτερ με ποιο σκεπτικο το πηρες?δηλαδη πως ηξερες οτι θελεις αυτο το μοτερ...η μεγαλυτερο...η μικροτερο??εαν η τρυπα της προπελας ειναι μικρη(οτι ειναι μικρο μεγαλωνει...οτι ειναι μεγαλο ειναι για πεταμα..χαχα)τοτε θα πρεπει να ανοιξεις την τρυπα της προπελας με reamer..ειδικο εργαλειο... πες μου κατι εαν θελεις..πως ξεκινησες μονος να φτιαξεις ενα αεροπλανο χωρις οδηγιες??εαν το πηρες καινουργιο,δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει οδηγιες... δωσε μας πληροφοριες για να σε βοηθησουμε.. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
|
|
|
|
j0e
|
 |
« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 19:42:30 » |
|
το μοτερ με ποιο σκεπτικο το πηρες?δηλαδη πως ηξερες οτι θελεις αυτο το μοτερ...η μεγαλυτερο...η μικροτερο??εαν η τρυπα της προπελας ειναι μικρη(οτι ειναι μικρο μεγαλωνει...οτι ειναι μεγαλο ειναι για πεταμα..χαχα)τοτε θα πρεπει να ανοιξεις την τρυπα της προπελας με reamer..ειδικο εργαλειο... πες μου κατι εαν θελεις..πως ξεκινησες μονος να φτιαξεις ενα αεροπλανο χωρις οδηγιες??εαν το πηρες καινουργιο,δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει οδηγιες... δωσε μας πληροφοριες για να σε βοηθησουμε..  Λοιπόν το ε-σταρτερ το πήρα σε κίτ και είχε μέσα ένα brushed moter. Είδα και σε άλλα posts παλαιότερα ένα setup με brushless μοτέρ και γιαυτό επέλεξα αυτό το μοτέρ κυρίως με βάση τα Κv. Οδηγίες είχε το κιτ αλλά για το brushed μοτέρ που είναι εντελώς διαφορετικό απ ότι διαπίστωσα και όσον αφορά το πως είναι και το πως συνδέεται με το esc. Τώρα ίσως και να έκανα λάθος επιλογή.Με τα πολλά τώρα έφτασα σε αυτό το σημείο και έχω δύο απορίες. Πρώτον πως θα κολλήσω τα καλώδια του ESC με του μοτέρ και δεύτερον το ότι δε χωράει η προπέλα γιατί έχει στενή τρύπα. Το μοτέρ δεν είχε οδηγίες. Πάντως μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχουν προπέλες με μεγάλη τρύπα και κάθε φορα να ανοίγεις την τρύπα εκτός και αν κάνω κάτι λάθος.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
newbie
|
 |
« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 19:49:24 » |
|
Αυτό με τη τρύπα το ψάχνω και εγώ γιατί αγόρασα αυτό και ο άξονας του έχει μεγαλύτερη διάμετρο από τη τρύπα της προπέλας.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 19:59:50 από newbie »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
newbie
|
 |
« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 20:08:33 » |
|
Γι αυτό και εγώ με το που μου ήρθε και είδα ότι είναι μεγάλος ο άξονας (επίσης δε μπόρεσα να βρω ούτε που να το στερεώσω πάνω στο μοτέρ), το άφησα στην άκρη 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
papabill
|
 |
« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 21:01:51 » |
|
Πρώτον πως θα κολλήσω τα καλώδια του ESC με του μοτέρ και δεύτερον το ότι δε χωράει η προπέλα γιατί έχει στενή τρύπα. ΤΣεκαρε εδω πως να κανεις κολλησεις http://www.youtube.com/watch?v=mQVuMDrvMV0
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
|
|
|
|