Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.375 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 15:08:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 15:08:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:21]

[Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309375
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 33
    Συνολικά: 35
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 22 23 24 [25] 26 27 28 ... 46     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 370495 φορές)
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #360 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 21:58:02 »

Υπαρχουν πολλοι τροποι για να κατεργαστεις ενα υλικο αρκει να το κανεις με το σωστο τροπο Thumbs up
    Π.χ. οταν κοβεις ενα υλικο πρεπει να το κανεις με την καταλληλη ταχυτητα ωστε και να κοβεται σωστα και να μην χαλανε τα εργαλεια(πανω απο το φυσιολογικο) Wink
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    BeetleJuice
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #361 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 23:39:08 »

και το κεντραρισμα πως θα γινει να κοπει ευθεια και ως προς τον Ζ και ως προς τον Υ (κοινως να κοπει σε 2 ιδια ομοιομορφα κομματια)
    θα κοπει σωστα ?
    και μετα απο ποσες ωρες αραγε...μασιφ χαλκος ειναι...

και η λειανση μετα , το ξεχοντρισμα?

μια ακομα ερωτηση ειναι οταν σκαβουμε με την φρεζα και κινουμαστε στον Χ αξονα
    και την προωθηση την κανουμε με το χερι
    κατα καποιο τροπο "σπρωχνουμε" το κοντυλι ή απλα οσο "τρωει" το αυλακι τοσο το προχωραμε σιγα σιγα χωρις ζορι?
    ειναι που δεν εχω δουλεψει ποτε ελπιζω να με καταλαβαινετε

εγω φανταζομαι οτι δεν ασκουμε την ιδια δυναμη οπως με το δραπανο οταν τρυπαμε , ετσι το αντιλαμβανομαι
    και πανω σαυτο φανταζομαι οτι η cnc θα "μαντευει" την αντισταση που θα βρισκει και θα κανει την αναλογη προωση

καλα τα λεω?

καπου βρε παιδια ενας οδηγος κατι τετοιο για φρεζες δεν υπαρχει ?πως το μαθαινεις θεωρητικα αυτο το θεμα ?οκ το πρακτικο το πιανω αλλα παντα θες ενα υποβαθρο θεωρητικο , καπου να διαβασεις , να δεις εικονες , σχεδιαγραμματα κτλ

παιδια σας ευχαριστω πολυ
    φανταζομαι οι αποριες ειναι κοινες και οκ ολο και καποιος αλλος θα βοηθηθείι αποτι συζηταμε
    Καταγράφηκε
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #362 στις: Τετάρτη, 24 Οκτ 2007, 19:23:06 »

Beetlejuice,

Εγώ θα χρησιμοποιούσα σέγα με σιδηροπρίονο, χειροκίνητη.

Δεν νομίζω ότι μια σέγα μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους κοπές και πόσο μάλλον μια χειροκίνητη χωρίς σταθερό κράτημα (μέγγενη+ευθύγραμμο οδήγο). Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ομοιόμορφα κομάτια. Εν πάσει περιπτώσει και με ένα δισκοπρίονο θα κάνεις την δουλεία σου εφόσον το μόνο που ζητάς είναι να κάνεις κοπές σε συγκεκριμένες αποστάσεις.

Τώρα εάν θέλεις να κάνεις πόλυ περισσότερα με τα συγκεκριμένα κομάτια, τότε ανάλογα την φύση της δουλειάς θα χρειαστείς το ανάλογο εργαλείο. Τόρνο, φρέζα, δράπανο, λειαντήρα, ρεκτιφιέ κτλ., με λίγα λόγια τι θες να κάνεις.

Η θεωρία είναι καλή, όμως η φύση της δουλειάς καθορίζει τον τρόπο κατεργασίας του εκάστοτε τεμαχίου. Η εμπειρία όπως ήδη έχεις καταλάβει παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Βέβαια χωρίς την θεωρία δεν κάνεις τίποτα (μην ξεχνιόμαστε η προπάτορες μας γράψανε την θεωρία που τώρα έχουμε και σύμφωνα με αυτές τις αρχές που μας διδάξανε πρέπει να βαδίζουμε). Η τεχνολογία προχωράει όμως τόσο γρήγορα που πολλά θέλουν αναθεώρηση, οι βασικές αρχές όμως ακόμη ισχύουν.

κατα καποιο τροπο "σπρωχνουμε" το κοντυλι ή απλα οσο "τρωει" το αυλακι τοσο το προχωραμε σιγα σιγα χωρις ζορι?
    ειναι που δεν εχω δουλεψει ποτε ελπιζω να με καταλαβαινετε

εγω φανταζομαι οτι δεν ασκουμε την ιδια δυναμη οπως με το δραπανο οταν τρυπαμε , ετσι το αντιλαμβανομαι
    και πανω σαυτο φανταζομαι οτι η cnc θα "μαντευει" την αντισταση που θα βρισκει και θα κανει την αναλογη προωση

καλα τα λεω?

Η CNC εργαλειομηχανή δεν φαντάζετε τίποτα, ούτε γνωρίζει τι υλικό έχεις εσύ τοποθετήσει προς επεξεργασία. Ότι τιμή της δώσεις αυτό θα σου αποδώσει πάνω στο εργοτεμάχιο (γι' αυτό μεγάλη προσοχή τι βάζουμε στον κώδικα όταν τον γράφουμε). Ανάλογα το υλικό δίνεις και την ανάλογη πρόωση, εάν έχεις ομαλή πρόωση και "γρήγορα" να το πάς το εργαλείο προς το τεμάχιο αυτό θα πάει χωρίς πρόβλημα. Κοίταξε αυτό είναι μια ολόκληρη θεωρία η οποία δεν μπορεί να αποδωθεί, έτσι ελεύθερα, σε δυο γραμμές. Δηλαδή για να στο εξηγήσω, όλα αυτά παίζουν ανάλογα:

1) την μηχανή που κατεργάζεσε το τεμάχιο
    2) την ποιότητα τον εργαλείων
    3) την γνώση που έχεις
    4) του πόσο λεπτολόγος είσαι
    5) κτλ κτλ κτλ....

φανταζομαι οι αποριες ειναι κοινες και οκ ολο και καποιος αλλος θα βοηθηθείι αποτι συζηταμε

Πιστεύω να σου έδωσα κάποια μικρή βοήθεια. Και φυσικά όταν μπήκα και εγώ σ' αυτό το φόρουμ οδηγήθηκα από την αγάπη μου για τα CNC και γενικότερα τις εργαλειομηχανές (βέβαια αυτό επαγγέλομαι) και επειδή λίγο πολύ -όλοι μας- μέσα μας έχουμε τον hobby-στα.

Α, και μια μικρή διεύθυνση, έτσι για βοήθημα.

http://www.metadosi-ischios.gr/article.php?ID=107
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    HarrisPat
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #363 στις: Τετάρτη, 24 Οκτ 2007, 22:29:59 »

Δές και αυτό εδώ.

http://olympos.teilar.gr/mechcourses/mechlab/intro.htm

Και στο τέλος του μήνα έχεις εξεταστική Thumbs up
    Καταγράφηκε

von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #364 στις: Τετάρτη, 24 Οκτ 2007, 23:01:34 »

Πολύ καλή σελίδα που μπορεί να ενημερώσει αρκετούς που ενδιαφέρονται.
    Ελπίζω να περάσω την εξεταστική.
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    BeetleJuice
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #365 στις: Πέμπτη, 25 Οκτ 2007, 00:12:19 »

εννοειται το διαβασα
    νομιζω ο διαιρετης δεν με αφορα σαυτα που (μεχρι τωρα εστω) θελω να κανω
    μια ιδεα πηρα
    καπως ετσι τοχα φανταστει παντως το ολο θεμα

συνεχιζω να μην καταλαβαινω πως φτιαχνονται μερικα πραγματα ΠΑΝΤΑ μιλώντας για την χειροκινητη φρεζα
    ακομα πιστευω οτι στην ΜΗ cnc φρέζα μερικα πραγματα ΔΕΝ γινονται

αντιθετα, αποτι βλεπω στην cnc γινονται τα παντα...

ενα παραδειγμα
    εστω ενα τεμαχιο χαλκινο σαν πακετο τσιγαρα και θες να του φτιαξεις γυρω γυρω ενα αυλακι για να μπει μεσα ενα o-ring
    ε πως βρε παιδια θα γινει αυτο με το χερι?
    οταν φτασω στην ακρη στην γωνια και πρεπει να κανω καμπυλη πως θα την κανω?
    θα κινω με το ενα χερι τον χ και με το αλλο χερι τον ψ? (αστιευομαι)

βασικα επειδη ειμαι αρχαριος εχω πιασει 1-2 κατασκευες και τις γυροφερνω στο μυαλο μου για να βρω αποριες
    τυπου "αν ειχα εδω τη φρεζα , πως θα εκανα αυτο κ αυτο κτλ κτλ"

ευχαριστω πολυ και για τις απαντησεις
    Καταγράφηκε
    iontours
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #366 στις: Πέμπτη, 25 Οκτ 2007, 11:48:33 »

Γειά σε όλους, παλιούς και νέους.
    Με χαρα βλέπω ότι το θέμα αυξάνεται και πληθύνεται javascript:void(0);
    Grin
    Φίλε BeetleJuice υδρόψυξη για cpu? Πολύ ενδιαφέρον.Μπράβο
    Πράγματι είναι πολύ δύσκολο νά κόψεις περίεργα σχήματα με το χέρι στη φρέζα, έχω φρέζα χειροκίνητη και σου λέω ότι πρακτικά είναι αδύνατο να κάνεις πχ. την καμπύλη που λές. Μπορείς όμως να τροποποιήσεις τα σχέδια σου ώστε να βολέυεσαι  και με μια χειροκίνητη. Και μην φοβάσαι για την χρήση της, είμαι σίγουρος ότι με λίγο πειραματισμό (που άλλωστε δεν φαίνεται και να σε χαλάει αυτό με τα πράγματα που φτιάχνεις...) γρήγορα θα καταφέρεις να φτιάχνεις αυτό που θέλεις. ... Και μετά όταν μαθεις να χρησημοποιέις την φρέζα... την κάνεις και cnc....  devil Grin

Καταγράφηκε

Σπύρος Βασιλάκης
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #367 στις: Παρασκευή, 26 Οκτ 2007, 03:14:01 »

να ρωτησω κατι αλλο
    ενα κομματι αλουμινιο ή χαλκο  , ας πουμε μεγεθος σαν ενα πακετο τσιγαρα  , αν θελω να το κοψω στη μεση και να το κανω 2 κομματια , στο σπιτι ή σε ενα μικρο εργαστηριο τι θα χρησιμοποιουσατε

σκεφτομουν οτι με ενα απλο σιδεροπριονο δεν θα γινει σωστα η δουλεια
    σε τοσο μεγαλα κομματια τι χρισιμοποιουμε?
    πρεπει ναχουμε κατι σαν δισκοπριονο ή καθετη σεγα?

Μην μπλεκεστε με πολυπλοκα πραγματα(σεγες, κλπ) μπορεις ανετα να κοψεις το κομματι που θες με Plasma
     laugh laugh
    Περα απο την πλακα,οταν προκειται για αλλουμινο τα πραγματα ειναι δυσκολα.Οποιος καταφερει και κοψει αλουμινο παχους 15mm με σεγα η δισκοπριονο θα του δινω να μου κοβει και τα δικα μου!!!Ασε που το δισκοπριονο μπορει να στομωσει αποτομα και να κλωτσησει επικινδυνα παρασερνοντας οτι βρισκεται γυρω του...Πολυ τρομακτικο το δισκοπριονο σαν εργαλειο!Τοσες χιλιαδες στροφες περιστρεφομενου μεταλλου ειναι λιγο spooky.Με "γκρινιαρη" ή δισκοπριονο κοβονται ευκολα τα σιδηρουχα μεταλλα.Το αλουμινιο ομως...
    Βασικος κανονας στα μηχανουργικα(για ευνοειτους λογους) ειναι το κατεργαζομενο κομματι να ειναι κοντα στις διαστασεις του τελικου εξαρτηματος.Φανταζεστε να ξεχοντριζετε μια πλακα 50mm για να πατε στα 15?  laugh Θα εχετε γρεζι για να βαζετε και στην σαλατα!!!Δυστυχως η μονη λυση για αλουμινιο ειναι ή κοψιμο επανω στην φρεζα ή με πριονοκορδελα παγκου(λεω παγκου γιατι προοριζεται για μικρο εργαστηριο)(ξερετε,αργες στροφες,σαπουνελαια κλπ)Το καλο βεβαια με τις πριονοκορδελες μεταλλων ειναι οτι κοβουν οτι μεταλλο θες ατσαλι,μπρουντζο,σιδερο, μαντεμι κλπ.με λιγες στροφες και μεγαλη προωση.
    Μιλωντας παντα για ραβδους, λαμες, κυλινδρους κλπ συναφων διαστασεων με το μηχανημα που εχεις.Με 400 ευρωπουλα μπορεις να παρεις καλο μηχανημα!Εγω να δω ποτε θα "χτυπησω" ενα τετοιο που ζαχαρωνω να μου λυσει τα χερια.Βαρεθηκα να χρησιμοποιω την φρεζα για χοντροκομμενες κοπες.
    Βεβαια οταν τα πραγματα ερχονται σε διαστασεις μεγαλων φυλλων/πλακων τοτε ενας γνωστος με ψαλιδι ή κοπη πλασμα ειναι σωτηριος laugh
    Ομηρε χαθηκα γιατι εχω προβλημα και με την συνδεση(σημερα καταφερα να μπω)
    Φιλε σκαθαρι ευχαριστως να σε βοηθησουμε αλλα για να σε βοηθησουμε πρεπει πρωτα να ξερεις τι θες(απο τι θες να φτιαχνεις εξαρταται και αυτο που θα παρεις)Αλλα απο οτι βλεπω εαν θες για χαλκο κλπ,μεγαλες τρυπες και οπως ειπε και ο φιλος Χαρης για κεφαλες boring τοτε το εργαλειο που θες πρεπει να ζυγιζει τουλαχιστον 60 κιλα  laugh
    Το proxxon ειναι καλο για ξυλα,καραβακια κλπ αλλα για τα υπολοιπα θα τριζει τοσο πολυ στην κοπη που θα τρομαξεις μην πεταχτει τιποτα laugh
    Οσο για το CNC οντως ειναι υπερβολικα βολικο αλλα και χειροκινητα αν δουλευεις με τα απαραιτητα εξαρτηματα (διαιρετες,DRO's,Indicators,boring heads,μικρομετρα) μπορεις να κανεις ισαξια δουλεια με ενα μηχανημα CNC(μην περιμενεις να σκαλιζεις γραμματα κλπ ομως).Και να σου πω την αληθεια?Το CNC δεν ειναι μονο οτι κανει πραγματα που δεν μπορεις να τα κανεις χειροκινητα(οπως το να κοψεις εναν κυκλο)ειναι οτι παρεχει μεγαλη ευκολια.Παραδειγμα?εχεις ενα κονδυλι 2mm και θες να κανεις 20 αυλακια 40mm μηκος με βημα αλλα 2mm ας πουμε!θα σε φαει το "κοκορετσι".Κοιτα το Readout ξεκινα να κοβεις.μολις τελειωσεις ξανα πισω στο 0 να ξεκινησεις την επομενη κοπη(και εννοειται το κοπτικο δεν πρεπει να περναει μεσα απο το ιδιο μονοπατι)πρεπει να ανεβασεις τον Ζ αξονα να μετακινηθεις πισω,να τον ξανακατεβασεις στο επομενο σημειο κ.ο.κ.
    Ενω στο CNC τρως λιγη ωρα στο σχεδιασμο και μετα καθεσαι και κοιτας(καλο ειναι να εισαι παρον οσο κοβει το μηχανημα)γιατι δεν εχει τις δικλειδες ασφαλειας που εχει ενα βιομηχανικο που μπορει να δουλευει 24 ωρες χωρις επιβλεψη.
    Οντως εχουν δικλειδες ασφαλειας...Εβλεπα τις προαλλες ενα Matsuura που εβλεπε εαν ειχε σπασει το κοπτικο κιολας και σταματαγε το προγραμμα(αυτο πως το καναν γ... το κερατο τους??)  Grin
    Βασικα εαν το μηχανημα σου ειναι "δεμενο" με μικρες ανοχες τζογους κλπ μπορεις να κανεις ιδια δουλεια με αν ειχες μοτερ επανω!!Απλα τα μοτερ και ο υπολογιστης ειναι ευκολια.Και ενας τελευταιος παραγοντας που δινει προβαδισμα στα CNC ειναι η ανθρωπινη βαρεμαρα.Τι εννοω? εαν ξερεις οτι για να κοψεις ατσαλι σε βαθος 10mm χρειαζεσαι περασματα βαθους 0.20 πχ. πρεπει να κανεις χειροκινητα 50 περασματα(θυμασαι,μπρος πισω,πανω κατω κλπ) με αποτελεσμα επειδη δεν γινεται να τρως ατελειωτες ωρες επανω στο μηχανημα,"το πλακωνεις" και αρχιζουν τριξιματα ουρλιαχτα,θριλερ κλπ laugh
    Ενω με το CNC το βαζεις κοβει και εισαι τριγυρω και κανεις αλλες δουλειες.Εγω τις προαλλες(με βαρια καρδια βεβαια,γιατι ερχοντουσαν στο μυαλο μου,φωτιες,καταστροφες,εκρηξεις κλπ) εβαλα το μηχανημα να "παρει προσωπο" σε ενα κομματι
    ατσαλι κατεργασιας το οποιο ηθελε κοντα στα 20 λεπτα να τελειωσει [το γνωστο ΕΜΤ (Estimated machining Time)Υπολογιζομενος χρονος κατεργασιας] και πηγα εξω να παρω καφε και κατι ψιλολογια.Οταν γυρισα ηταν στο 90%.Αυτο δεν ειναι βολικο???

Αυτα...
    Στελνε ερωτησεις και οτι προλαβαινουμε θα απανταμε  Thumbs up
    Τα λεμε.

YΓ Φιλε "σκαθαρι" αλλο ενα σημειο που παραλειψα να πω,οταν δεν ξερεις κατι και θελεις ν'ασχοληθεις αφου ξερεις την εννοια custom θα ξερεις και την εννοια "trial and error".Σημαντικο πραγμα οταν δεν ξερεις!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Οκτ 2007, 03:56:57 από The machinist » Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #368 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2007, 22:59:38 »

Καλησπερα!

Μπηκα και κοιταζα το Link με τα μαθηματα που εδωσε ο Χαρης!!!
    Χαρη εισαι αρχηγος! Thumbs up

Σκαθαρη,διαβαζε ν'ανοιξει ο ματης!!!
    Πολυ καλο που ειναι και στα Ελληνικα...

τα λεμε
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #369 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 22:08:39 »

Οσο στην Ελλαδα ζητουν οτι θελουν απο λεφτα,τοσο θα φερνουμε απ'εξω.(ασε που δεν βρισκεις τετοια πραγματα εδω)

Καλα μιλαμε για ποιοτητα.Ειδα οτι ειναι της KYOCERA(οχι KYOSHO laugh )Η εταιρεια αυτη βγαζει φωτοτυπικα μηχανηματα κλπ.
    Και απ'ότι ειδα ενεργοποιειται και σε αλλους τομεις.
    Ηθελα να βρω λεπτα τρυπανακια για τρυπημα πλακετων!

Με αυτα υπερκαλυφθηκα!!!  Thumbs up (και τιμη 20 € για 50 τρυπανακια τετοιας ποιοτητας)

* 09.jpg (84.3 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 2814 φορές.)
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    efrag
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #370 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 22:21:21 »

Κανα link για τα τρυπανάκια?Huh
    Καταγράφηκε
    iontours
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #371 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 23:16:44 »

Καλησπέρα,
    Πού βρήκες ρε θηρίο αυτά τα τρυπάνια? Είναι carbide ή HSS?
    Please link...
    Καταγράφηκε

Σπύρος Βασιλάκης
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #372 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 23:55:33 »

Ωραία τα τρυπάνακια Πάνο.

Φίλε iontours ...... ε, δεν νομίζω με 20 ευρώ να πάρεις πενήντα τεμάχια και μάλιστα carbide ούτε κάν κοβαλτίου.
    Μάλλον HSS είναι.

Και από λεφτά οι σημερινοί εμπόροι το έχουν ξεφτιλήσει το πράγμα.
    Πάνο εσύ σε ψώνια από το ΝΕΤ είσαι πρώτος. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #373 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 01:00:53 »

Βρε Ομηρε γιατι κακολογεις το εμπορευμα μου?
    (Φυσικα και ειναι καρβιδιου!!!Carbide flute οχι solid carbide γι'αυτο ειναι φθηνα)

Λοιπον μαγκες επειδη ειμαι Ελληνας εμπορας ναουμ,

Τα δινω 20 € το ενα!
    5€ κοστος
    2€ ΦΠΑ
    3€ κερδος
    και 10€ νταβαντζιλικι!
    Α συν 10€ και στα μεταφορικα(να μη βγαλω και απο κει?)

Ειμαι ανταγωνιστικοτατος εεε?δεν μπορειτε να πειτε...

Λοιπον ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ!!
    http://stores.ebay.com/Johns-Silver-Teflon-Wire-Shop_Micro-Drill-Bits_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ3QQftidZ2QQtZkm
    O Φιλος ειναι στην Iowa,USA και τα στελνει και ελλαδα!Εκαναν μια βδομαδα να ρθουν.Τωρα που γυριζει!ΠΑΡΕ,ΠΑΡΕ...
    Δοκιμασα ηδη ενα απο αυτα και τον βακελιτη της πλακετας τον παει βουτυρο!
    Α! Και τα 5 τελευταια δεξια στην φωτο ειναι ΚΟΝΔΥΛΙΑ  laugh
    Ο αξονας τους ειναι 1/8 (3.175mm)της ιντσας,δηλαδη μπαινουν "φλουπ" στο τσοκ του Dremel!!
    Φυσικα εγω που τα θελω να τα βαλω στην φρεζα πηρα αντιστοιχο collet 1/8!

Βλεπε φωτο!!

Καλες τρυπες...

* S4200001.JPG (63.12 KB, 544x408 - εμφανίστηκε 2435 φορές.)

* S4200002.JPG (61.13 KB, 544x408 - εμφανίστηκε 2074 φορές.)
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #374 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 01:53:19 »

Ποιος ελεγε για τραπεζοειδεις βιδες κλπ?  knuppel2

Βεβαια ειναι class 7 (Pitch error 0.052mm/300mm) precision rolled οχι precision ground.
    ΑΛΛΑ 6.5€ τα 100mm για 16Χ4mm ballscrew ? ? ? idiot2
    Οτι και να ειναι ειναι μια ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ για κατασκευη ρουτερ κλπ.
    πες δηλαδη οτι θες τρεις βιδες Χ Υ Ζ για ενα ρουτερ με συνολικο μηκος Χ=600mm Y=800mm Z=250mm =1650mm
    Δηλαδη 108€ για τρεις ballscrews για τους τρεις αξονες?  idiot2 laugh
    βαλε αλλα 200€ για τα τρια "παξιμαδια" τους
    Εισαι αμεσως αμεσως στα 308 € για τις ballscrews ΚΟΜΠΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ!!
    Αν αυτο δεν ειναι ΚΑΛΗ σχεση τιμης/αποδοσης τοτε τι ειναι?

Περι ου ο λογος:
    MarchantDice(απο κει πηρα και την δικια μου βιδα του Χ αξονα.Την εχω 6 μηνες και ο τζογος της ειναι 0)

http://cgi.ebay.co.uk/16x4-spindle-Ball-Screw-Ballscrew_W0QQitemZ280115363399QQihZ018QQcategoryZ64819QQcmdZViewItem

Σημειωση: Δεν παιρνω μιζα απο τον Kevin Marchant  laugh laugh

Ψηνομαι για την κατασκευη ρουτερ μετα απο αυτα που βλεπω!!! 5αξονικου με αυτοματη αλλαγη εργαλειων? ισως  Wink

Ξεψαρωσαμε πλεον,παμε γι'αλλα ΩΕΩ!!
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Σελίδες: 1 ... 22 23 24 [25] 26 27 28 ... 46     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: