Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.892 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 19:09:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 19:09:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:59]

από dominicm
    [Σήμερα στις 17:14]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 11:39]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309892
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 93
    Συνολικά: 94
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πως βλέπουν μερικοί τους αερομοντελιστές  (Αναγνώστηκε 13690 φορές)
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 13:14:18 »

Μην ξεχνάτε ότι το hobby μας παρηγωρεί πολλούς απεγνωσμένους και ψυχικά άρρωστους εμένα μου έχει αλλάξει την ζωή ένα φοαμένιο αεροπλανάκι κάτι που πολλοι δεν καταλαβαίνουν γιατι δεν θέλουν νοερά να μπουν στη θέση μου ουτε στην δική σας , αλλα δεν ζητώ συγνώμη απο κανένα ανεργο γιατι προσφέρω στην κοινωνία με ότι μπορώ βοήθάω ακόμα και άπορους γείτονες και φροντίζω τα αδέσποτα ζώα μέχρι και η υπογραφή μου στο aeromodelling προσφέρει στην κοινωνία  αυτή είναι η υποχρέωση όλων μας , δεν μας είπε ο άνεργος τι θα έκανε αν του περίσσευαν λεφτά ? θα είχε μια ενασχόληση που θα τον έκανε καλήτερο άνθρωπο και καλήτερο μάστορα? η μήπως θα πήγενε να πάρει κινητό 700 euro home cinema me tft και playstation 3 όπως όλοι οι νεοέλληνες? γιατι για αυτα τα άρχιστα ηλεκτρικά δεν κράζει κανενας και κράζει τους αερομοντελιστές?
       Αντε να ασχολιθούμε με τα αερομοντέλα μας και να πάψουμε να ασχολούμαστε με ηλίθους όπως ο άνεργος γιατι έιναι απο τα λίγα hobby που σε κάνουν καλήτερο άνθρωπο για 1.000.000 λόγους
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    kostaslbc
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 13:36:17 »

Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ!!

ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 13:37:24 »

Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ!!

ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !

Eτσι!!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 14:23:39 »

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργήθηκε θέμα ,έπρεπε από την αρχή να διαγραφή αυτή η σαχλαμάρα που έγραψε ο άγνωστος και τέλος μέχρι εκεί
    Γιατί κάθεστε και το συζητάτε δεν μπορώ να καταλάβω
    Σβήστε όλα τα ποστ και τέλος
    Καταγράφηκε

wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 14:38:22 »

Υπ' όψιν οτι επισκέπτες δεν μπορούν να συμμετάσχουν εδώ.

κατά την γνώμη μου είναι λάθος αυτό. Εάν διατηρηθεί το θέμα θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε και της απόψεις της άλλης πλευράς
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 14:56:22 »

Λες και δεν τις ξέρουμε... Οχι μόνο εμείς οι αερομοντελιστές δηλαδή αλλά οποιοσδήποτε ασχολείται με κάποιο χόμπυ πλην των "εθνικών χόμπυ" (ζάπινγκ, κουτσομπολιό, επίδειξη κλπ). Η μίζερη λογική του "να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα" καλά κρατεί και γιαυτό τίποτε δεν πάει μπροστά.

Φιλικά κώστας.
    Καταγράφηκε
    ROTORHEAD
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 15:57:50 »

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργήθηκε θέμα ,έπρεπε από την αρχή να διαγραφή αυτή η σαχλαμάρα που έγραψε ο άγνωστος και τέλος μέχρι εκεί
    Γιατί κάθεστε και το συζητάτε δεν μπορώ να καταλάβω
    Σβήστε όλα τα ποστ και τέλος

Περισσότερο ΔΕΝ θα μπορούσα να συμφωνήσω!
    Καταγράφηκε

ROTORHEAD RC HELI STORE  www.e-rotorhead.com
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 16:03:49 »

Υπ' όψιν οτι επισκέπτες δεν μπορούν να συμμετάσχουν εδώ.

κατά την γνώμη μου είναι λάθος αυτό. Εάν διατηρηθεί το θέμα θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε και της απόψεις της άλλης πλευράς

Το Aeromodelling GR έχει δημιουργηθεί για ενημέρωση και επικοινωνία για αερομοντελισμό. Aνάγνωση, αναζήτηση, φωτογραφίες, shoutbox είναι ελεύθερα, δεν χρειάζεται εγγραφή. Στο Aeromodelling GR Παζάρι και το Aeromodelling GR Café International μπορεί να γράψουν ελεύθερα οι επισκέπτες. Δεν απαιτείται εγγραφή για κάποιον που απλά θέλει να βάλει μια αγγελία ή κάποιο ξένο που απλά θέλει να πει ένα γεια ή να ρωτήσει κάτι.

Αν κάποιος θέλει να συμετάσχει σ' αυτή την συζήτηση μπορεί να εγγραφεί και να το κάνει.

Η συζήτηση δεν διατηρήθηκε για το σχόλιο ενός ανώνυμου, που, όπως ανέφερα παραπάνω μπορεί να είναι και εμβόλιμο, ούτε για να τον χαρακτηρίσουμε ή να τον βρίσουμε. Διατηρήθηκε για να εξετάσουμε την δική μας συμπεριφορά, των αερομοντελιστών και πως μπορεί να δώσουμε μια λανθασμένη εντύπωση προς τα έξω.

Η εικόνα της μη σοβαρής απασχόλησης δυστυχώς υπάρχει, όχι μόνο στον κόσμο που δεν ξέρει αλλά και σε ασχολούμενους με άλλα αεροπορικά σπορ. Τα έξοδα μας, ειδικά όταν αναφέρονται με λάθος τρόπο, μπορεί είναι εξοργιστικά για αρκετούς αλλά ενδεχομένως και απωθητικά για άτομα που θα ήθελαν ν' ασχοληθούν με αερομοντελισμό.

Σήμερα ο αερομοντελισμός στην Ελάδα είναι πολύ πιο προσιτός για τον καθένα. Στο Aeromodelling GR στόχος είναι η δημιουργική και παραγωγική εργασία και συνεργασία και όχι η επίδειξη του πόσα ξοδέψαμε. Οχι το σνομπάρισμα αλλά η βοήθεια.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 16:33:00 »

κ. Κωστόπουλε έχουμε φαντάζομαι την ίδια οπτική επί του θέματος.

Νομίζω πως το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι αερομοντελιστές προβαίνουν σε παρουσιάσεις εντυπωσιασμού. Για παράδειγμα σχεδόν όλος ο κόσμος έχει δει και ίσως έχει ακούσει πόσο κοστίζουν τα νίτρο 90αρια ελικόπτερα και τα γιγάντιας κλίμακας αεροπλάνα. Πολλοί λιγότεροι δε έχουν στην αντίληψή τους τα lama και τα αεροπλάνα από foam. Πολλοί λίγοι είναι επίσης κι εκείνοι που γνωρίζουν πως με απλές βασικές αρχές και την βοήθεια ενός βιβλίου/εγχειριδίου ή απλά του διαδικτύου μπορεί ένας κοινός, μέσος άνθρωπος να κατασκευάσει με φτηνά υλικά ένα χειροποίητο αεροπλάνο, που είναι και η βάση, η ουσία του αερομοντελισμού.

Μπορεί να είναι εντυπωσιακές λοιπόν κατά την γνώμη μου οι φιγούρες με τα 90αρια ελικόπτερα και τα γιγαντιαία αεροπλάνα αλλά ο κόσμος εξιτάρεται επίσης και από την αιώρηση του lama αλλά και την αργή scale πτήση ενός e-starter. Ακόμα όμως περισσότερο από τις ιδιοκατασκευές που προσωπικά εμένα μου προκαλούν πάντα θαυμασμό και δέος ως προς τους κατασκευαστές τους.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 16:38:56 »

Eρ: Πως βλέπουν μερικοί τους αερομοντελιστές?
    Απ.: Σαν τους ψαράδες και τους κυνηγούς.

αυτό μου λένε πολλοί φίλοι μου που δεν έχουν σχέση με τον αερομοντελισμό.

Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 16:53:37 »

Εγώ 90αρι ελικόπτερο δεν έχω και μάλλον δεν θα έχω ποτέ γιατί είμαι μια χαρά με το τριανταράκι μου και τα ακροβατικά δεν με ενδιαφέρουν. ΟΜΩΣ, δεν καταλαβαίνω από που κι ως που είναι κακό κάποιος να παρουσιάζει το 90αρι του και οποιοδήποτε άλλο ακριβό μοντέλο και ενδεχομένως να μας πει και πόσο του κόστισε για να ξέρουμε. Αλλωστε υπάρχουν στο φόρουμ και παρουσιάσεις φελιζολένιων καθώς και μικρών ηλεκτρικών ελικοπτέρων αρκετά προσιτών σε σύγκριση με το μέσο κόστος ζωής. Δεν υποχρεώνει κανεις κανέναν να ασχοληθεί με τα ακριβά μοντέλα.
       Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί η παρουσίαση ακριβών μοντέλων πρέπει να θεωρείται επίδειξη και που βρίσκει κάποιος το δικαίωμα να βρίζει όλον τον κόσμο με τη δικαιολογία της δήθεν πρόκλησης. Για σκεφτείτε λίγο τις προεκτάσεις αυτής της λογικής.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 17:27:34 »

Κώστα με παρεξήγησες, δεν μιλάω για παρουσιάσεις που γίνονται εδώ.

Μιλάω για οποιαδήποτε εκδήλωση που γίνεται εκεί έξω και παρουσιάζονται αερομοντέλα. Συνήθως αυτές που καλύπτονται και από την τηλεόραση και έτσι η μάνα μου και ο πατέρας μου έχουν την τύχη να δουν, γιατί από forum δεν πρόκειται. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί, το forum δεν θα το βρει εύκολα κάποιος και πιθανότατα ποτέ τυχαία. Εγώ για παράδειγμα πριν ξεκινήσω δεν έβρισκα πληροφορίες και όπου κι αν έψαχνα ως "τηλεκατευθυνόμενα" έβρισκα μοναχά παιχνίδα. Όταν ανακάλυψα τον όρο "RC" άνοιξαν οι ορίζοντες.

Δεν λέω σε καμιά περίπτωση πως είναι άσχημα τα 90αρια ή τα γιγάντιας κλίμακας αεροπλάνα. Λέω πως είναι καλό να παρουσιάζεται και η "προσιτή" πλευρά του αερομοντελισμού. Να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην προσωπική έκφραση - δημιουργία και να μην μπουν στο μουσείο οι "παραδοσιακοί αερομοντελιστές".
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 20:08:21 »

Δεν είναι το κόστος αυτό καθ' εαυτό αλλά η συμπεριφορά που προκαλεί. Κάποιοι είναι συμπαθέστατοι με πανάκριβα μοντέλα, "τους τόχεις να τάχουν"  και τους θέλουμε και τους χαιρόμαστε και όλα τα μοντέλα θέλουμε Wink

Κάποιοι άλλοι είναι αχώνευτοι και προκλητικοί, "δεν τους τόχεις"  , σνομπάρουν τους υπόλοιπους και χαλάνε την εικόνα μας και την πιάτσα.

Δυστυχώς όμως όλοι μας μπορεί να θίξουμε κάποιον χωρίς να υπάρχει κακή διάθεση ή διάθεση επίδειξης.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 20:48:52 »

Δεν αξιζει τοσης μεγαλης ασχολιας ενα κειμενο που γραφτικε απο καποιον πιθανοτατα αγανακτισμενο, ισως και κακοβουλο αλλα οπωσδηποτε ασχετο με το αντικειμενο .Αν κατι που γραφτικε εδω το θεωρησε προκλητικο τωτε τι να πει κανεις για τα προκλητικοτατα των δελτιων ειδησεων που ακουμε καθε μερα ..Τα δικα μας ειναι τριχες ....το θεμα για μενα δεν υπαρχει ...
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 5 Δεκ 2008, 20:57:18 »

Οσο για το αλλο θεμα τις επιδειξης ..μοντελων ,εξοπλισμου ,γνωσεων κτλ θεωρω οτι καποιος εχει καθε δικαιωμα να ξοδευει τα χρηματα του οπως θελει ακομη και αν δινει 10 , 20 ,30 χιλιαρικα δεν πεφτει λογος σε κανενα .Εκει που το θεμα αλλαζει ειναι οταν ολα αυτα γινονται με σκοπο την επιδειξη στους υπολοιπους και οχι την πτηση ...μετα ο ιδιος γινετε αντικειμενο χλευασμου
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πως βλέπουν μερικοί τους αερομοντελιστές
    Μεταπήδηση σε: