|
fanis
|
 |
« Απάντηση #90 στις: Δευτέρα, 31 Ιουλ 2006, 13:30:42 » |
|
Βαγγελη μαλλον κολαει η κινηση του σερβο ,βασικα πρεπει να εχεις μικρες κινησεις στα σερβο γιατι κατι φορες βγαινει ακομα και το ρουλεμαν απο το το swashplate !!!! μου εχει συμβει και του εβαλα κολλα .εγω τις εχω στο 50% στα elevator kai aileron (εχω ccpm τωρα ποια μονο) .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #91 στις: Δευτέρα, 11 Σεπ 2006, 23:29:50 » |
|
Καλησπέρα.. Μετά απο αρκετά χρόνια στον αερομοντελισμό, αποφάσισα να ασχοληθώ και λίγο με τα heli έτσι να δώ και εγώ πώς είναι, και τί κάνουν. T-REX λοιπόν και θα δούμε πως θα πάει, γιατί είμαι αρχάριος.  Παραθέτω φωτό απο το νέο μοντέλο της αεροπορικής μου συλλογής, μιας και το συναρμολόγησα εχθές το βράδυ.
|
|
|
|
|
|
fanis
|
 |
« Απάντηση #92 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 11:18:21 » |
|
καλως ορισες και εσυ στο χωρο των ηλεκτρικων ελικοπτερων ....ειναι πολυ διασκεδαστικα εγω προσωπικα καθε απογευμα αμα δεν κανω εστο και μια πτηση με το t-rex μου (450 ccpm) δεν μπορω ...το πεταω εδω γυρω γυρω στο μαγαζι ...το πηγαινω στα μπαλκονια που εχω απεναντι μου και τρελαινονται ...πεταει ανετα και με αερακι ειναι ακρετα σταθερο (με gyro futaba 401 fysika ) .ιδικα μετα απο την αλλαγη του esc απο 25αρι σε 35αρι ολα πανε καλα και με μπαταριες 20c εχει πολυ δυναμη και διαρκεια (9-14 λεπτα συνεχης πτηση ) αντε καλοριζικο και καλες απολαυστικες πτησεις .το νου σου μονο στο παντρεμα μοτερ και esc καλυτερα να βαλεις 35ari esc ασχετα με το μοτερ δουλευει καλυτερα .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
dimitris axi
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #94 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 18:58:12 » |
|
Προς ολους τους τ-ρεξακιδες. Κυταξτε καταναλωση σερβο-γυροσκοπιο. Το κοντρολερ δεν μπορει να δωσει τοσο ρευμα. Μαχιμουμ 1.5Αμπερ. Μοτερ 2800κv μαχιμουμ 21Αμπς. Μοτερ 3200 και απανω παντα απο 35-45Αμπς κοντρολερ με μαχιμουμ καταναλωση μοτερ μεχρι 35Αμπς αναλογως το σεταρισμα. Το ηλεκτρικο δεν ειναι βαζω μπαταρια και 'πεταω'.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #95 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 21:28:28 » |
|
fanis και harrysvr..ευχαριστώ για την υποδοχή.Όντως πλάκα θα είχε minijet στο t-rex.  dimitrs axi τι εννοείς ότι το κοντρόλερ δεν μπορεί να δώσει τόσο ρεύμα μάξιμουμ 1.5 Αμπερ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dimitris axi
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #96 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 23:32:01 » |
|
Σοφος το BEC του κοντρολερ δινει ρευμα στα σερβο και γυροσκοπιο μονο 1.5 Αμπερ. Ομως τα 4 σερβο και γυροσκ, τραβανε πολυ παραπανω με αποτελεσμα το κοντρολερ να παθαινει λαλα ( διακοπες και "παρεμβολες" ). Η λυση ειναι ενα σοβαρο κοντρολερ ( jeti spin33 - jeti spin44 ) τα οποια εχουν ρευμα τροφοδοσιας στα σερβο 3-5Αμπερ και δουλευουν απο 6-8 σερβο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
gregman
|
 |
« Απάντηση #97 στις: Τετάρτη, 13 Σεπ 2006, 09:00:45 » |
|
τα περι υπερβασης του οριου τροφοδοσιας του BEC ειναι σωστα και σιγουρα αιτια προβληματων. εκτος απο τη χρηση ESC με μεγαλυτερη δυνατοτητα παροχης ρευματος συνισταται η χρηση σερβο μικρης καταναλωσης οπως το HS 55 και ακομα καλιτερα η απομονωση του BEC και χρηση μικρης ανεξαρτητης μπαταριας δεκτη που λυνει τελειως τα προβληματα που εχουν αναφερθει και συνισταται σαν οικονομικη λυση σε οσους χρησιμοποιουν φθηνα και μικρης ισχυος ESC.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γρηγόρης Μανουσακάκης
|
|
|
|
VAG
|
 |
« Απάντηση #98 στις: Τετάρτη, 13 Σεπ 2006, 10:46:05 » |
|
Κύριε Γρηγόρη θα συμφωνήσω γενικότερα με την πρακτική σας για δεύτερη ανεξάρτητη μπαταρία στον δέκτη αλλά φοβάμαι ότι χωροταξικά και το επιπλέον βάρος σε αυτό το ελικοπτεράκι την καθιστά απαγορευτική. Κύριε Δημήτρη καλώς ήρθατε στην οικογένεια των TRex.
Φιλικά, Βαγγέλης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
|
|
|
|
fanis
|
 |
« Απάντηση #99 στις: Τετάρτη, 13 Σεπ 2006, 11:14:14 » |
|
κυριοι εχετε απολυτο δικιο με τα ρευματα οπως ξερει και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ειχαμε μπερδεματα με τα esc αλλα τελικα το προβλημα λυθηκε ...προσωπικα εγω εβαλα το robbe 35αρι στο t-rex μου .....ειναι παρα πολυ καλο αξιζε τα λεφτα του , και ετσι δεν χρειαζετε δευτερη μπαταρια .....οπως πολυ καλο και χρησιμο ειναι και το lipo alarm πολυ φτηνο αλλα πιστευω απαραιτητο .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #100 στις: Τετάρτη, 13 Σεπ 2006, 23:51:38 » |
|
Μιάς και το ανέφερε ο harrysvr για minijet, ρίξτε μια ματιά σε ενδεχόμενο μελλοντικό project για Τ-REX με turboshaft:Βάρος 180grm,ώση1.5kg,idle 100.000rpm, max 240.000rpm.
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #102 στις: Τετάρτη, 13 Σεπ 2006, 23:59:53 » |
|
Καλό ε;;.. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fanis
|
 |
« Απάντηση #103 στις: Πέμπτη, 14 Σεπ 2006, 13:43:35 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #104 στις: Σάββατο, 16 Σεπ 2006, 11:59:55 » |
|
Καλημέρα.
Μετά απο μερικές ώρες στο simulator, έγινε και η πρώτη πτήση.
Πείτε μου την γνώμη σας για τα παρακάτω.
servo 9g tower pro - 400 gyro dual rate - esc align RCE-BL35G - align 420 LF brushless 3200KV - lipo flight power 3s1p 1800mah 20c.
Kαθώς και upgrade kit.
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|