Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 20:15:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 20:15:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 21     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ALL about T-REX  (Αναγνώστηκε 74609 φορές)
    Chris
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 4 Ιουλ 2006, 19:41:27 »

...Πράγματι Φανη και Vag
    Είχα μία μικρή πτώση τάσης και ένα πηδηματάκι από τα 2 μ. στο 1 και αυτόματα πολι στα 2 μ. Μετά από 30" όμως (και με χρήση 3'!!!) έπεσα από τα 3 μ.+ Όσο το ψάχνω καταλήγω να μου κάνει προβλήματα η μία μπαταρία... Τελικά χθές ο μάγος Σπύρος μου το έφτιαξε με "άσπρα" γρανάζια και πετάει καλά (στο σαλόνι πάντα γιατί αυτές τις μέρες έχουμε 15 μποφόρ στην κλίμακα Trex).
    Καταγράφηκε
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #46 στις: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 11:24:27 »

Συνάδελφοι,

Παρέλαβα το πακετάκι χτες με την καινούργια μπαταρία. Αυτή την φορά προτίμησα έναν πιο κατάλληλο φορτιστή με εξισορρόπηση των στοιχείων κατά την φόρτιση. Σύντομα λοιπόν θα έχω πληροφορία κατά πόσο έφταιγε η μπαταρία η θα πρέπει ψάχνουμε διαφορετικά πράγματα. Φίλε chris διάβασα ότι έλυσες το πρόβλημα σου με αλλαγή γραναζιών μετάδοσης της ουράς. Στο δικό μου kit πάντα είχα άσπρα γρανάζια (ότι και εάν σημαίνει αυτό) τα μπλέ που αναφέρεις τα έχω δει σε αναβαθμίσεις.

Φιλικά,
    Βαγγέλης

* MyChargerSmall.JPG (62.92 KB, 653x490 - εμφανίστηκε 482 φορές.)
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 12:20:04 »

Vag
    Κατ'αρχην ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και σένα και όλους τους άλλους. Καμιά φορά με πιάνει η περιέργεια, πόσοι αλήθεια στην Ελλάδα πετάνε ελικόπτερο... Πόσοι ηλεκτρικά κλπ. Όχι ότι κάνω στατιστικές, αλλά να νιώθω ότι είμαι μόνος. Λόγω συνθηκών (οικογένεια και δουλειά) δεν έχω πάει ποτέ σε μοντελοδρόμιιο. Απλώς πριν από καμιά 30αριά χρόνια πήγαινα στον Σχοινιά με το ποδήλατο και χάζευα τα αεροπλάνα των μοντελιστών. Από τότε ήθελα ελικόπτερο (γιατί δεν θέλει διάδρομο και πετάει και στην ταράτσα). Τέλος πάντων.
    Στο θέμα μας. Εγώ έχω το Trex 450 XL se το οποίο ήρθε με μπλε γρανάζια. Πέρα από το αισθητικό που δεν μας ενδιαφέρει τόσο θα ήθελα όλοι να γνωρίζετε (για να μην πάθετε ό,τι και 'γω) ότι δεν αλλάζει μόνο το χρώμα αλλά και η σχέση. Το κάτω γρανάζι με εκείνο του ιμάντα για την ουρά. Έχουμε δύο σταθερά κέντρα (τους άξονές τους), άρα σταθερή απόσταση μεταξύ τους. Όταν έχουμε μικρότερο για την ουρά, έχουμε μεγαλύτερο το άλλο (κάτω στον άξονα των blades).
    Καλές πτήσεις με αεράκι το Σ-Κ.
    Καταγράφηκε
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 12:45:37 »

...Ξεχασα να αναφέρω ότι έχω ακριβώς τον ίδιο φορτιστή και επιπλέον με την μπαταρία που θεωρώ "προβληματική" τελευταία κάνω hover μέχρι εξαντλήσεως μήπως το ελάχιστο φαινόμενο μνήμης έχει σχέση. Και φυσικά φορτίζω την μπαταρία πάντα κρύα. Τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος....
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 13:56:49 »

ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΙΔΙΟ .....ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ACE 2100 15C -20C ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΕΑ .

CHRIS  ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ T-REX 450 XL ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΤΥΧΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΕΣΥ .

ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ  Wink Wink Wink Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #50 στις: Δευτέρα, 10 Ιουλ 2006, 18:31:22 »

...Μετά τις πτήσεις Σ-Κ διαπίστωσα τα εξής: 1) Κάποια στιγμή στο άσχετο (και σε ψιλοhover) έκανε ένα "ίου" μόνο του και για 1" γκάζωσε και επανήλθε πάλι χωρίς να συμβεί τίποτα περαιτέρω. 2) Κάποια άλλη στιγμή και μετά από 3 ώρες μου έκανε ένα απότομο γύρισμα με τη μύτη μπροστά και γκάζωσε και μη μπορώντας να το επαναφέρω έκλεισα γκάζι... οπότε έπεσε από το 1,50 μ. ευτυχώς (την Κυριακή φύσαγε και έβαλα και βοηθ. σταυρό) με ...σπασιμο του μπροστινού π μου κρατάει τα skids... Κατά τ' άλλα (και αν ο αέρας δεν είναι δυνατός <2Β) πετάμε καλά!
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #51 στις: Δευτέρα, 10 Ιουλ 2006, 18:35:06 »

τελικα δεν ειναι απο μπαταριες το θεμα διακοπες  Sad Sad Sad .δοκιμασα με μια μπαταρια 20c 2100ma ace και τιποτα παλι στο 3 λεπτο ακριβως κανει διακοπες εβαλα και ενα ιδικο κυκλωματακι με led  για να δειχνει ποτε τελειωνει η lipo, βασικα αναβει οταν πεσει η ταση κατω απο τα 9 volt .τιποτα απολυτως τα ιδια πραγματα διακοπες .μετρησα και το esc η θερμοκρασια φτανει τους 70 -72 βαθμους C ,εχει κοφτη για ασφαλεια στους 80 .περιμενω νεα απο εσενα Βαγγελη να δουμε αν εσυ βρηκες κατι .
    Καταγράφηκε
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 13 Ιουλ 2006, 09:36:16 »

Απ' ότι βλέπω "άνοιξε" και άλλο θέμα με το T-rex (σχετικά με τον ιμάντα). Προβληματίζομαι αν είναι καιρός το All about ...να σπάσει σε κεφάλαια. Ίσως αρχίσει και είναι πρακτικότερο. Επι της ουσίας... λέω να βάλω και μια φωτό με Trex σε αυτή την κουβέντα... για να πώ άλλες 1000 λέξεις.
    ...Πάντως στις πτήσεις πετάει καλά για την ώρα (περίπου 20 μπαταρίες) και χωρίς θόρυβο από ιμάνατα(? φίλε koseliak) αλλά με αυτό το περίεργο "γκάζωμα" στο άσχετο, που τελικά έιναι τόσο ξαφνικό (ίσως συνοδεύεται και από διακοπή ρεύματος) που ούτε το γυροσκόπιο το επαναφέρει στην αρχική θέση, αλλά καταλήγει 90 μοίρες αριστερότερα. Αν στη φάση δεν κάνεις ασκήσεις ακριβείας... δεν έχεις πρόβλημα...

* DSC_518-.JPG (33.24 KB, 400x265 - εμφανίστηκε 465 φορές.)
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 13 Ιουλ 2006, 12:17:11 »

τελικα ποση ωρα μπορειται να πετατε συνεχεια ομως χωρις σταματηματα ?
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 13 Ιουλ 2006, 20:54:05 »

Εγω πεταω με ALIGIN 2100 16 C  12 ΜΕ 13 ΛΕΠΤΑ
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #55 στις: Παρασκευή, 14 Ιουλ 2006, 12:36:54 »

καλα εγω δεν μπορω να πεταξω πανω απο 3 λεπτα συνεχεια πρεπει να σταματησω 30 δευτερα και μετα παλι 3 λεπτα κ.λ.π .τι μοτερ και esc εχεις ?οχι τιποτα αλλο εχω και μπαταρια 2100 20 c. μαλλον κατι δεν εχω κανει καλα η το esc ειναι χαλασμενο ,δοκιμασα και αυτο που ειπε ο κυριος Γιαννης και ειναι ολα σωστα τι να πω .με εχει τρελανει το θεμα .
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #56 στις: Παρασκευή, 14 Ιουλ 2006, 12:45:38 »

Νομίζω ότι κάποιος ανέφερε ότι η θερμοκρασία λειτουργίας του ESC είναι πολύ κοντά στο όριό του. Η θερμοκρασία που μετρήσατε στο εξωτερικό του ESC, είναι σαφώς μικρότερη από αυτή που έχει ήδη αναπτυχθεί στο εσωτερικό του. Ενας λοιπόν λόγος για να κόβει.
     Επίσης αυτό μπορεί να σημαίνει ότι και το ρεύμα λειτουργίας μπορεί να περνάει το όριό του, και να κόβει.

Αφού λοιπόν δεν φταίνε οι μπαταρίες, εξετάστε αν ξεπερνάτε τα όρια του ESC.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 14 Ιουλ 2006, 13:22:06 »

Χτες κατάφερα να συνδέσω την ολοκαίνουργια μπαταρία μου στο TRex. Στα 30 δευτερόλεπτα που κατάφερα να πετάξω διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από την 1900 align όπως είχε αναφέρει ο Φάνης. Η δοκιμή τερμάτισε όταν ξαφνικά πετάχτηκε από το πουθενά μία γλάστρα και κάτι σιδερένια κάγκελα . Τώρα ψάχνω για ανταλλακτικά καθώς έσπασα Main Rotor Holder και SF Mixing Lever Set. Η διαπίστωση είναι μην πετάτε βράδυ, κουρασμένοι από την δουλειά σε μπαλκόνι 2Χ2 idiot2.

Φιλικά,
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 14 Ιουλ 2006, 14:33:47 »

αχ βρε Βαγγελη πως την πατησες ετσι  Sad  Sad κριμα ,αντε περιμενω να δω αν τελικα θα κανει τιποτα η μπαταρια σου αν και απο οτι βλεπω με τις δικες μου δοκιμες  χλωμο το κοβω ,ποτε δεν ξερεις ομως ,εγω καλου κακου αυριο θα παραλλαβω ενα esc 35 της robbe να δω οπως λεει και ο κυριος Γιαννης μπας και φταιει αυτο ,ε δεν εχουμε τιποτα αλλο μετα να αλλαξουμε  ,βλεπεις ο koseliok πεταει 13 λεπτα!!!!!!! πως τα καταφερνει αυτος ε Huh??

περαστικα στο t-rex σου Βαγγελη
    Καταγράφηκε
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #59 στις: Παρασκευή, 14 Ιουλ 2006, 17:45:24 »

...δεν είμαι με το χρονόμετρο στο χέρι, αλλά περίπου στα 3' έχω μια πρώτη ειδοποίηση και μετά στα 9-10' (χωρίς σταματημό) τη 2η. Στάση 20" και hover στα 50 εκ. περίπου 3-5'. Πάντα όμως και στα 3 και στα 10 η ψύκτρα του ESC 35A (με το 3200 μοτερ) καίει. Καλό Σ-Κ. Ελπίζω χωρίς αέρα...
    ...Περαστικά Vag και ευχαριστούμε για το μάθημα  από το πάθημα!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 21     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ALL about T-REX
    Μεταπήδηση σε: