Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 20:13:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 20:13:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 21     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ALL about T-REX  (Αναγνώστηκε 74600 φορές)
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 21:45:31 »

τελικα Βεγγελη αυτο ηταν που ειπα με τη ρυθμιση του esc εφτιαξε το θεμα με τις διακοπες το εβαλα στο 60% και ειναι οκ τωρα ...δοκιμασε το και εσυ να μου πεις .πεταω τωρα περιπου 8-9 λεπτα με την 2200 .
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 19 Ιουν 2006, 10:59:51 »

εκανα μια αλλαγη στο t-rex μου το εκανα ccpm και μοτερ 3200 apo 2800 εφτιαξα και την ουρα ολα καλα .πεταει πολυ ομορφα και ποιο δυνατα απο πριν .τωρα το θεμα ειναι να αρχισω να κανω και κανενα ακροβατικο ,αλλα δεν ξερω πως να χειριστο το ccpm πρεπει να εχεις περιεργους χειρισμους για να κανεις ακροβατικα .
    Καταγράφηκε
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 29 Ιουν 2006, 10:59:10 »

Ασχολήθηκα χτες με το TRex με σκοπό να δοκιμάσω αυτήν την ρύθμιση που μου είπες. Μετά από πλήρη φόρτιση δίνω γκάζι και το μοτέρ ψοφάει αμέσως. Έριξα μια ματιά στην μπαταρία και διαπίστωσα ότι έχει φουσκώσει σαν λουκουμάς. Αυτό ένα πράγμα μου θυμίζει, ότι πρέπει να αγοράσω καινούργια μπαταρία. Με κάποιο μαγικό τρόπο πρέπει να κατέστρεψα. Γνωρίζεις ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαστάσεις για μπαταρία?

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 29 Ιουν 2006, 15:03:00 »

ΒΑΓΓΕΛΗ κοιτα να δεις εγω εχω βαλει μια  robbe 2200 ma που ειναι και η μεγαλυτερη απο αυτες που εχω (aling 1900 ) και ειναι 10,5 χ 3,5 χ 2,8 χωραει μπροστα ισα ισα για μεγαλυτερη δεν το βλεπω να μπαινει .παντος κατι παιζετε με τις μπαταριες li-poly τωρα εχω το ιδιο προβλημα που ειχαμε παλια .παιζω ακριβως 3,5 λεπτα και κανει διακοπες σταματαω για 30 sec και μετα παλι πεταω για 3 λεπτα μετα παλι το ιδιο ,ετσι παιζω για 9-11 λεπτα ,δεν μπορω να καταλαβω τι συμβολιζουν τα 13c η 15c η 20c που λενε οι μπαταριες μηπως ξερεις ,και μαλλον αυτο πρεπει να προσεχουμε .
    Καταγράφηκε
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 29 Ιουν 2006, 15:30:51 »

Φίλε Φάνη,

Οι διακοπές για την δικιά μου περίπτωση είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οφείλονται στο ESC που είναι λίγο για το φορτίο που ζητάει το μοτέρ ζεσταίνεται και κόβει. Οι αριθμοί που αναφέρεις αφορούν την «δυνατότητα» εκφόρτισης της μπαταρίας. Πχ εάν η robbe σου είναι 2200amps και 10C τότε εάν της ζητηθεί μπορεί να δώσει 10 φορές την χωρητικότητα της δηλαδή 22Α. Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. 
    Μόλις πάρω μπαταρία θα ασχοληθώ και με το ESC.

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 29 Ιουν 2006, 21:56:30 »

Βαγγελη θα περιμενω να δω τι θα κανεις με το esc αν ειναι να βαλουμε μεγαλυτερο η αλλη μαρκα .εμενα και τα δυο t-rex που εχω κανουν το ιδιο και μαλιστα το ccpm  που πηρα προσφατα εχει 3200 μοτερ και κανει ποιο γρηγορα διακοπες ενω το αλλο που εχει 2800 μοτερ αργει καπως να κανει διακοπες ,σκεφτομουν να κανω αλλαγη του esc μπας και σωθουμε  καλες πτησεις (καλα που εχω και τον ραπτορα χεχε ο titan  ειναι πολυ σταθερος και τον πεταω ανετα ) .
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 30 Ιουν 2006, 08:37:19 »

Φίλοι ελικοπτεράδες, πριν αλλάξετε το ESC που "κάνει διακοπές" βεβαιωθείτε πρώτα ότι:
    1)  Το ρεύμα που τραβάει το μοτέρ είναι εντός των προδιαγραφών του.
    2) Οι Lipo διατηρούν σε αυτή την ένταση και την τάση τους πάνω από το σημείο cutoff του ESC.- Γνωρίζετε το σημείο cut off ?

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #37 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 13:04:13 »

Γεια σας φιλαρακια. Παρακολουθω τις συζητήσεις σας περισσότερο από τρεις μήνες, όπου μετά από 60 ώρες simulator αποφάσισα να πάρω ένα Trex. Τελικά μετά το Πάσχα πήρα και έφτιαξα ένα Trex 450 XL SE. Φυσικά το πρώτο hover ήταν στο σαλόνι του γραφείου... Πετούσα καθημερινά κάνοντας τον γύρο της pilotis 20x10 περίπου και σε ύψος σχεδόν 1μ. Έχοντας κάνει δύο καλούτσικες πτήσεις (και αφού πήρα και δεύτερη μπαταρία 2100) πήγα να κάνω επίδειξη στον πατέρα μου, όπου ύστερα από ένα hover 1' με αέρα και σε πολύ περιορισμένο χώρο... έσπασα για 1η φορά τα blades μου... Το χειρότερο όμως ήταν ότι προ 20 ημερών περίπου και εκεί που πέταγα με καλή μπαταρία στα 3-4 μ. ύψος... (ευτυχώς με τα Χ) έπεσε κάτω σαν πέτρα... Γρανάζι μεγάλο... 2 servo και όλα τα blades... Ακόμα περιμένω ανταλακτικά...
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 13:25:19 »

προσπαθησε να πετας χαμηλα παντα μεχρι να μαθεις το t-rex σου πολυ καλα ,ειναι απο τα καλυτερα στο μεγεθος του δεν ειναι τοσο πολυ για hovering αλλα παλευετε  ειναι ιδανικο για 3D .
    Καταγράφηκε
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #39 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 13:34:43 »

Εκεί που πετούσες έπεσε κάτω σαν πέτρα??? Κάτι μου θυμίζει αυτό fanh... Φίλε Chris θέλεις να μας πεις χαρακτηριστικά μοτέρ,ESC και πόσα C είναι η μπαταρίας σου (επίσης τι μάρκα)? Κύριε jkon έψαξα στα specs του ESC την πληροφορία cutoff αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορείτε να βοηθήσετε? Το link είναι http://www.helikraft.com/ALIGN+RC/Brushless+Motors+%252526+ESC/ALIGN+RC/K10257A/25A+Brushless+ESC(Govener+Mode)+RCE-BL25G+K10257.html

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 13:40:21 »

...Πήρα άσπρο διπλό γρανάζι κεντρικό και μετά από μια δύσκολη πτήση κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά... Τα άσπρα γρανάζια θέλουν άσπρο μικρό γρανάζι για τον ιμάντα... Το άσπρο είναι 2 δόντια μικρότερο του μπλέ. Προσοχή λοιπόν. Άσπρα με άσπρο για τον ιμάντα και μπλε με μπλε. Εκει ανακάλυψα ότι το γραναζάκι λοιπόν αυτό για τον ιμάντα ...δεν βγαίνει από το μεταλάκι που στηρίζεται, αν δεν καταστραφεί. Το Manual δεν το δείχνει αυτό!
     Γενικά έχω έναν φόβο να αγοράσω από internet με visa κλπ. Ωστόσο θα θελα να ξέρω το εμπιστεύεστε το e-shoping? Πόσο χρόνο κάνει η εκτέλεση της παραγγελίας από Ευρώπη? Από Αμερική?
    Καταγράφηκε
    Chris
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 14:00:44 »

Βαγγέλη
    Έχεις δίκιο. Παράληψη. Λοιπόν το μοντέλο είναι το standard με μοτέρ 430L kai ESC 35A. H μπαταρία Align 11.1V 2100mAh 16c και gyro GY401. Έχω δύο ίδιες, αλλά κάθε φορά η μία και συγκεκριμένη κάνει προβλήματα. Όχι πάντα. Μήπως η πτώση ήταν από παρεμβολές? Στο διπλανό οικόπεδο (καμιά 30αριά μέτρα) υψηλή τάση!
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 14:32:27 »

δεν νομιζω οτι ειναι απο παρεμβολη απλως θα εμεινες στηγμιαια απο ρευμα οπως εχουμε μεινει και εγω με τον vag  .θελει ψαξιμο και το θεμα με το esc που το εχεις ρυθμιση να σε ενημερωνει για την πτωση της τασης  μπαταριας στο 60% ,65%,70% .παρατηρησες αν ποτε σου εκανε διακοπες ?αν ναι σε ποσο χρονο απο την ωρα που το πετουσες .
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 14:48:45 »

κυριε Γιαννη το manual του esc λεει οτ
    ι
    3. Battery protection option: 3 settings that include 70% / 65% / 60%
        The default setting is 65%. This option provides the battery from over-discharge. Please pay extra attention before you change this setting. You are at your own risk of damage the electronics device by over-discharge the battery and the controller.

The following is the setting guideline as reference.

For a 3-Cell Li-poly system 4.2V (Single cell fully charged voltage) x 3 = 12.6V
    12.6V x 65% (Factory default) = 8.19V

When the voltage of 3-cell battery drops to 8.19V, the ESC will be enable its battery protection. Then the power will be decreased by the
     ESC. The flyer should prepare for landing in time.

πως 8α μετρησουμε τι ζηταει το μοτερ ?

ευχαριστουμε εκ των προτερων για την βοηθεια σας 
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 18:15:38 »

Για να μετρήσεις το ρεύμα και την τάση την ώρα λειτουργίας χρειάζεσαι ένα αμπερόμετρο DC που να καλύπτει την περιοχή μέτρησης, και ένα βολτόμετρο.

Υπάρχει ένα όργανο της astroflight που συνδυάζει αυτά τα δύο 

http://www.astroflight.com/e/env/0001XMCXvOLKPnEqiI6o3L8/store/store-Chargers.html?link=/store/store-type-tem.html&item=products:af-101n

Βάλε πριζάκια όπως αυτά που χρησιμοποιείς στη μπαταρία και το ESC και παρέμβαλέ το ανάμεσα από τα δύο.
    Ενας φίλος θα κρατάει το ελικόπτερο (ή το αεροπλάνο) γερά και φουλάρισε την ισχύ.

Θα εκπλαγείς το πόσο σύντομα πέφτει η τάση όταν λειτουργεί στο φουλ.

Αν διαπιστώσεις διακοπές την στιγμή που το όργανο δείχνει χαμηλή τάση, κοντά στο όριο του cut off, τότε έχεις βρει το πρόβλημα.

Δεν διαφωνώ με τα όρια που δίνει το περιγραφέν ESC (cut off στο 65% της τάσης), αλλά αυτό είναι το όριο για να σώσεις τη μπαταρία. Για να μην κάνει διακοπές, θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο. Αρα ή θα φροντίσουμε την ζωή της μπαταρίας, ή θα φροντίσουμε το ελικόπτερο.

Για να λύσεις το πρόβλημα θα χρειαστείς μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας με τα ίδια C ή ίδιας χωρητικότητας με περισσότερα C εκφόρτισης.

jkon
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 3 Ιουλ 2006, 18:17:17 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 21     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ALL about T-REX
    Μεταπήδηση σε: