Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.701 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 16:33:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 16:33:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309701
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 65
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS  (Αναγνώστηκε 73646 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #90 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 10:32:47 »

το σκέτο gearbox δεν περιέχει και το μικρό γρανάζι.

Το ζητούμενο είναι να επιλέξεις το φορτίο (την έλικα) σε συνδυασμό με την τάση της μπαταρίας, ώστε να μη ξεπεράσεις τα αμπερ που μπορεί να δεχθεί το μοτέρ.

jkon

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Hartmann
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #91 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 19:26:24 »

θα  βαλεις απλα 9070 , και εισαι ΟΚ , δεν θελει και πολυ ψαξιμο εφοσον εχεις 9,6v  μπαταρια
    μην δινεις τοση σημασια
    ΠΕΤΑ να χαρεις!!!!!!!!!!!

Δεν είναι οτι το παραπαιδεύω, απλά μου είπαν στο μαγαζί που το πήρα ότι αν παραζορίσω το μοτέρ μπορεί να μην αντέξει ούτε 5 λεπτά. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση δεν θα διαρκούσε και πολύ η χαρά μου!

"το σκέτο gearbox δεν περιέχει και το μικρό γρανάζι."

Κατάλαβα. Οπότε έμεινα με αυτό μέχρι να παραδώσει πνεύμα ή να αποφασίσω για κανένα brushless Azn

"Το ζητούμενο είναι να επιλέξεις το φορτίο (την έλικα) σε συνδυασμό με την τάση της μπαταρίας, ώστε να μη ξεπεράσεις τα αμπερ που μπορεί να δεχθεί το μοτέρ."

Ναι το καταλαβαίνω αυτό, αλλά μέχρι να πάρω ένα wattometer ή έστω ένα καλύτερο πολύμετρο δεν έχω τρόπο να πειραματιστώ. Ο πίνακας που δίνει η ίδια η GWS για το EPS-350c με το 'Β' μειωτήρα δεν είναι ακριβής;

Υ.Γ. όταν προσπαθώ να κάνω Εισαγωγή Παράθεσης βγαίνει η παράθεση κινέζικα. Φταίει μήπως ο Firefox;
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #92 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 21:09:12 »

ego auto to setup exo kai den exo kanena provlima , omos epanalamvano me 9.6v mpataria.
    omos gia sigouria ( asxeta apo pou to agorases) mporeis na tilefonisis ston k .Koutso kai na rotisis
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #93 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 22:41:57 »

Υ.Γ. όταν προσπαθώ να κάνω Εισαγωγή Παράθεσης βγαίνει η παράθεση κινέζικα. Φταίει μήπως ο Firefox;

Βγαίνει μόνο η παράθεση ή όλη η σελίδα με λάθος χαρακτήρες; Αν είναι όλη η σελίδα κάνε refresh.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Hartmann
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #94 στις: Σάββατο, 11 Μαρ 2006, 00:05:54 »

Βγαίνει μόνο η παράθεση ή όλη η σελίδα με λάθος χαρακτήρες; Αν είναι όλη η σελίδα κάνε refresh.

Κινέζικα έβγαινε μόνο η παράθεση αλλά τώρα διορθώθηκε το πρόβλημα.

filivos οκ ευχαριστώ, αφού δεν έχεις πρόβλημα με αυτό το setup δεν χρειάζεται να το παιδεύω άλλο. Αλλά μου κάνει εντύπωση η ανακρίβεια της GWS. Ισως βέβαια καλύπτονται προτείνοντας τις ελάχιστες επιβαρύνσεις για να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν παράπονα.

Τελοσπάντων το τέλειωσα το e-starter και τώρα ψάχνω ευκαιρία να πάω να το πετάξω (ελπίζω όχι στα σκουπίδια σε μικρά κομματάκια!  laugh)
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #95 στις: Σάββατο, 11 Μαρ 2006, 14:37:18 »

το πρωτο μου estarter ειναι στα σκουπιδια, αλλα οι χαρές του δευτερου , εχουν αποζημιωσει οχι μονο το πρωτο , αλλα και 2-3-4 ακομη......Βασικα ομως δεν ειχα εκπαιδευτη να μου δειξει, .......ας ειναι καλα οι simulators......  Cheesy
    Καταγράφηκε
    Hartmann
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #96 στις: Δευτέρα, 10 Απρ 2006, 23:48:07 »

Τελικά το έσπασα και εγώ και ευχαριστήθηκα! Grin
    Σε κάποια φάση, ~100 μέτρα μακριά, πήγα να το γυρίσω προς εμένα και σήκωσε(-σα;) πάλι απότομα την μούρη με αποτέλεσμα να stallαρει. Κατάφερα να το ισιώσω χαμηλά από το έδαφος (5-6 μέτρα αλλά εκεί μακριά φαινόταν πολύ χαμηλά) αλλά από εκεί και πέρα έκανε μια ευθύγραμμη πτήση (χωρίς να αντιδρά στις εντολές μου) μέχρι τον βράχο της φωτογραφίας (λίγο χαμηλότερα από την κολώνα) όπου και συγκρούστηκε, πολύ θεαματικά πρέπει να παραδεχθώ, μετωπικά!

Απολογισμός: ένα σπασμένο φτερό, ένας σπασμένος δακτύλιος μειωτήρα (ξανά στο ίδιο σημείο, ευτυχώς καθαρά χωρίς χαμένα κομμάτια) και μια έλικα, και μια σπασμένη ουρά.

Γιατί δεν αντιδρούσε δεν ξέρω. Ίσως λόγω έλλειψης ταχύτητας δεν μπορούσε να στρίψει (ή έστω να ανέβάσει λίγο την μούρη να μην χτυπήσει μετωπικά). Ίσως ο συνδιασμός του μικρού ύψους και του γεγονότος ότι πέταγε σχεδόν ακριβώς πάνω από τα συρματοπλέγματα του γηπέδου (ψηλά και πάνω σε ένα υψωματάκι για να μην φεύγουν οι μπάλες) να έκοψε το σήμα (  ). Πάντως το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι έλειπε το ένα aileron το οποίο δεν βρήκα πουθενά εκεί γύρω! Έιχα κάνει και μια άλλη χαζομάρα πριν, το είχα ανεβάσει πολύ ψηλά (ίσα που το έβλεπα) και μετά έκανα κάθετη πτώση με full throttle (κατέβαινε σαν δαιμονισμένο σφυρίζοντας σαν stuka!) οπότε μπορεί να χαλάρωσε το aileron και να έφυγε αργότερα. Αλλά υποθέτω σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα έκανε κάτι τρελό και θα έπεφτε αντί να συνεχίσει ευθεία μέχρι τον βράχο.
    Τέλος πάντων, το κόλλησα, έφτιαξα και ένα aileron από ένα κομμάτι φελιζόλ συσκευασίας και ελπίζω να ξαναπετάξει. Το μόνο παράπονο ότι δεν πήρα την σύγκρουση σε video να την έχω να γελάω. 
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 13:36:23 »

Παρεμβολές ξέχνατες....όλοι το ίδιο λέμε για να δικαιολογήσουμε τη μ....α μας!Αν πήγε από aileron που είχε ξεκουμπώσει,έτσι μου έπεσε και εμένα τη δεύτερη φορά το trainer..!Με τη διαφορά ότι εγώ το είχα βαλεί γκολ στα δίχτυα ενός δοκαριού και το ξαναπέταξα χώρις καλό preflight check!
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #98 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 09:26:40 »

καλημερα
    θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με κατι που μου συνεβη την Κυριακη που μας περασε
    εχω το estarter (με το 400αρι μοτερ και την 1060)
    πεταω το αεροπλανο και προσπαθω να το τριμαρω, το εχω πχ στην μεση το γκαζι και ρυθμιζω πρωτα το elevator μεχρι να πεταει επιπεδα, οταν ομως χαμηλωσω το γκαζι αμεσως χανει υψος και πρεπει να το διορθωσω για να μην καρφωθει στα χωραφια
    θα ηθελα να ρωτησω εαν αυτο ειναι φυσιολογικο και εαν ειναι σε πιο σημειο εχουμε το γκαζι για να τριμαρουμε το αεροπλανο για επιπεδη πτηση (να μενει στο ιδιο υψος);
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 09:48:28 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 13:31:40 »

Μηπως εισαι με το βαρος μπροστα?
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #100 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 14:29:51 »

οχι το εχω φτιαξει και ζυγισει συμφωνα με τις οδηγιες

Μηπως εισαι με το βαρος μπροστα?
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #101 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 15:26:39 »

Καλημέρα και Χρονια πολλά

Διάβασε προσεκτικά αυτό http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-052B.htm

Επίσης  στο "Το τριμάρισμα του ακροβατικού F3A Β' μέρος"  γράφει ο κ. Κωνσταντακάτος

Παράθεση
    Down Thrust

Πέτα Ε.Ο. και κατέβασε απότομα τις στροφές στο ρελαντί. Το μοντέλο πρέπει να συνεχίσει τουλάχιστον για 3 δευτερόλεπτα στην ίδια γωνία πτήσης, ή έστω με μία μικρή βύθιση (περίπτωση 1).

Αν η βύθιση είναι απότομη ή μεγάλη (περίπτωση 2), τότε το down thrust είναι λίγο και κάπου αλλού υπάρχει down που αντισταθμίζει αυτή την έλλειψη και που πρέπει να ανακαλύψεις και να διορθώσεις (είτε από down elevator, είτε από μικρή γωνία του φτερού, είτε από θετική γωνία του stab).

Αν όταν κόψεις τον κινητήρα η μύτη ανέβει απότομα (περίπτωση 3), αυτό σημαίνει ότι έχεις πολύ down thrust και κάπου αλλού υπάρχει αντιστάθμισμα όπως up elevator, μικρή ή αρνητική γωνία φτερού κ.λ.π. Με την άσκηση αυτή μπορείς να διαπιστώσεις μόνο μεγάλες αποκλίσεις του down thrust. Για την τελική μικρορύθμιση καλύτερη άσκηση είναι η άνοδος και το knife edge.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 16:38:10 »

Και εγω θα σου προτεινα να αυξησεις λιγο το down trust του μοτερ...Δηλαδη περισσοτερη κλιση προς τα κατω!!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 16:47:12 »

Παρεμβολές ξέχνατες....όλοι το ίδιο λέμε για να δικαιολογήσουμε τη μ....α μας!:whatever:
    Αν ηταν παρεμβολη θα ειχες ενα τρεμοπαιξιμο στο μοντελλο..Την εκδοχη πεσμενη μπαταρια δεκτη την εχετε υπολογισει?την τσεκαρες μετα την πτωση αν οχι πριν την πτηση που επρεπε?Αν ηταν πεσμενη προφανως δεν θα μπορουσες να ελεγξεις το μοντελλο...Πρεπει να ξερουμε οτι κοντα στο εδαφος εχουμε μικροτερη εμβελεια αρα ενω μπορει το μοντελλο να το ελεγχες κανονικα ψηλα,πολυ χαμηλα πεαρουσιαστηκε προβλημα!!Το λενε και τα manual των τηλ/σεων.
    Τελος αν δεν ειχες ενα aileron ,μαλλον θα παρουσιαζοταν προβλημα στο στριψιμο και οχι sto up-down
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Hartmann
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #104 στις: Τρίτη, 25 Απρ 2006, 18:29:07 »

Αν ηταν παρεμβολη θα ειχες ενα τρεμοπαιξιμο στο μοντελλο..Την εκδοχη πεσμενη μπαταρια δεκτη την εχετε υπολογισει?την τσεκαρες μετα την πτωση αν οχι πριν την πτηση που επρεπε?Αν ηταν πεσμενη προφανως δεν θα μπορουσες να ελεγξεις το μοντελλο...Πρεπει να ξερουμε οτι κοντα στο εδαφος εχουμε μικροτερη εμβελεια αρα ενω μπορει το μοντελλο να το ελεγχες κανονικα ψηλα,πολυ χαμηλα πεαρουσιαστηκε προβλημα!!Το λενε και τα manual των τηλ/σεων.
    Τελος αν δεν ειχες ενα aileron ,μαλλον θα παρουσιαζοταν προβλημα στο στριψιμο και οχι sto up-down

Νομίζω αναφέρεσε στην δική μου περίπτωση και όχι σ'αυτή του orck.

Για το δικό μου δυστύχημα δεν νομίζω ότι έφταιγε η μπαταρία (ο δέκτης παίρνει ρεύμα από το esc). Εχθές που το ξαναπέταξα όταν άδειασε η πρώτη μπαταρία έπεσε απότομα η δύναμη του μοτέρ και μόλις 4-5 δευτερόλεπτα αργότερα έκλεισε τελείως. Αλλά το α/φος συνέχισε να υπακούει και κατάφερα να το προσγειώσω κανονικά.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS
    Μεταπήδηση σε: