Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:03:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:03:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 39
    Συνολικά: 41
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 11 12 13 [14] 15 16 17 ... 28     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ LAMA V3 ΑΠΟΡΙΕΣ  (Αναγνώστηκε 86351 φορές)
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #195 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 01:14:29 »

Λοιπον εχω παραγγειλει ηδη κατι σερβος για το λαμα και ηθελα να ξερω ακριβως πως βγαινουν αυτα που εχει πανω.

Εχω βγαλει τα πλαινα αυτοκολλητα και τα βλεπω,,σε ποιο μερος ειναι η ταινια διπλης οψης;; στο κατω μερος  νομιζω ή κανω λαθος;;;

το ξεκολλαω με ενα κατσαβιδακι στο κατω μερος σιγα σιγα ή το τραβαω απο την τρυπα στο πανω μερος;;

Σ εμενα στο λαμα 4 (λογικα το ιδιο θα ναι και σε σενα ειναι απο τη μεσα πλευρα.Οπως δλδ  βλεπεις tail in το ε/π η πλευρα του σερβο που ειναι προς τον αξονα
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #196 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 01:32:52 »

Λοιπον εχω παραγγειλει ηδη κατι σερβος για το λαμα και ηθελα να ξερω ακριβως πως βγαινουν αυτα που εχει πανω.

Εχω βγαλει τα πλαινα αυτοκολλητα και τα βλεπω,,σε ποιο μερος ειναι η ταινια διπλης οψης;; στο κατω μερος  νομιζω ή κανω λαθος;;;

το ξεκολλαω με ενα κατσαβιδακι στο κατω μερος σιγα σιγα ή το τραβαω απο την τρυπα στο πανω μερος;;

Σ εμενα στο λαμα 4 (λογικα το ιδιο θα ναι και σε σενα ειναι απο τη μεσα πλευρα.Οπως δλδ  βλεπεις tail in το ε/π η πλευρα του σερβο που ειναι προς τον αξονα

βασικα και γω ετσι νομιζα αλλα εδω στην φωτο εχω την εντυπωση πως δεν εχει πλαστικο προς τη μερια του αξονα για να κολλησει

http://www.nemhobby.com/main-frame-lama-v3-p30027.html
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #197 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 03:49:05 »

βασικα και γω ετσι νομιζα αλλα εδω στην φωτο εχω την εντυπωση πως δεν εχει πλαστικο προς τη μερια του αξονα για να κολλησει

Τραβα το Θαναση οπου λι αν εχει τη διπλη θα βγει.Να χεις αποσυνδεσει τo linkγια το swashplate.Παντως απ τη φωτο νομιζω οτι εχει χωρο να ναι η ταινια διπλης  απο τη μεσα μερια του σερβο
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #198 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 21:59:32 »

Τραβα το Θαναση οπου λι αν εχει τη διπλη θα βγει.Να χεις αποσυνδεσει τo linkγια το swashplate.Παντως απ τη φωτο νομιζω οτι εχει χωρο να ναι η ταινια διπλης  απο τη μεσα μερια του σερβο

ΤΕΛΙΚΑ βγηκε πολυ πιο ευκολα απ οτι περιμενα...αλλαξα μονο το μπρατσακι και ειναι ετοιμο Thumbs up
    Ευχαριστω Στρατο....

Μια γενικη ερωτηση...

Σε ποια τρυπα εχετε τα λινκς που μπαινουν στα μπρατσα των σερβος;;;;

εγω τα εβαλα τωρα στην τριτη τρυπα μετρωντας απο κει που βιδωνει το μπρατσακι του σερβο....
    Αν το βαλω στην τελευταια (πιο εξω) θα πιεζεται το swashplate;;
    Καταγράφηκε

stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #199 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 22:15:47 »

Γεια σου Θαναση εμενα στο λαμακι 4 δεν εχει θεσεις.Παντως στο φιλο μου με το 3 τα εχει βαλει στην 2η οπως μετρας εσυ τα χε βαλει στην τελευταια αλλα ηταν παρα πολυ αποτομο και το ρημαξε Grin Grin Grin δεν μπορουσε να φρεναρει κι αυτος  Wink Wink.Δοκιμασε το ομως γιατι εσυ εχεις και το inner shaft extended σωστα?Αυτος δεν ειχε.
    Δες κι μια εξοικειωση με nose in cycilc left+ right  laugh laugh laugh laughhttp://www.youtube.com/watch?v=5IfJ_2rWWLY
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #200 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 22:30:44 »

Δες κι μια εξοικειωση με nose in cycilc left+ right 

Ωραία σταθερή πτήση............όμως, εγώ θα σε παραδεχτώ,
    άν το βάλεις στο τζάκι, και το βγάλεις απο τήν καμινάδα... Grin Grin
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #201 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 22:34:31 »

Δες κι μια εξοικειωση με nose in cycilc left+ right 

Ωραία σταθερή πτήση............όμως, εγώ θα σε παραδεχτώ,
    άν το βάλεις στο τζάκι, και το βγάλεις απο τήν καμινάδα... Grin Grin
    Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
    Kατι παρομοιο σκεφτομουν το επομενο να κανω χοβερ μες στο τζακι.Σε καμια ωρα θα παω για night flight με το μπελτακι να το μαθαινω κι αυτο πρεει σιγα σιγα!!!!Καμια σχεση με το λαμα 
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #202 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 23:47:58 »

Γεια σου Θαναση εμενα στο λαμακι 4 δεν εχει θεσεις.Παντως στο φιλο μου με το 3 τα εχει βαλει στην 2η οπως μετρας εσυ τα χε βαλει στην τελευταια αλλα ηταν παρα πολυ αποτομο και το ρημαξε Grin Grin Grin δεν μπορουσε να φρεναρει κι αυτος  Wink Wink.Δοκιμασε το ομως γιατι εσυ εχεις και το inner shaft extended σωστα?Αυτος δεν ειχε.
    Δες κι μια εξοικειωση με nose in cycilc left+ right  laugh laugh laugh laughhttp://www.youtube.com/watch?v=5IfJ_2rWWLY

Χμμμ...εμενα απο μαμα ηταν στην 2η και τωρα το εβαλα στην 3η και μου ξεκουμπωνει το swashplate..μαλλον θα θελουν σφιξιμο τα λινκς;; βασικα κοιτω να αλφαδιασω το swashplate αλλα και παλι βγαινει αν παιζω με αποτομες κινησεις,,,

Σημερα τελικα παρελαβα το τουρμπο σαφτ και κοιτουσα να δω βιντεο στο νετ πως μπαινει....αν καταλαβα καλα ξεβιδωνω απο κατω στα γραναζια τις 2 βιδες για να βγαλω την ασφαλεια(ενα στογγυλο ασημι πραγματακι) και μετα βγαζω το κατω γραναζι το οποιο ειναι σφηνομενο;; δηλαδη μονο σφηνωτα μπαινει το γραναζι;;; ρωταω μην κανω καμια βλακεια και περιμενω μερες για ανταλακτικα παλι...

Υ.Γ. ο τυπος στο βιντεο ειναι αρχαριος μπροστα μου Grin
    Καταγράφηκε

stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #203 στις: Τετάρτη, 11 Φεβ 2009, 01:40:21 »

Χμμμ...εμενα απο μαμα ηταν στην 2η και τωρα το εβαλα στην 3η και μου ξεκουμπωνει το swashplate..μαλλον θα θελουν σφιξιμο τα λινκς;; βασικα κοιτω να αλφαδιασω το swashplate αλλα και παλι βγαινει αν παιζω με αποτομες κινησεις,,,

Σημερα τελικα παρελαβα το τουρμπο σαφτ και κοιτουσα να δω βιντεο στο νετ πως μπαινει....αν καταλαβα καλα ξεβιδωνω απο κατω στα γραναζια τις 2 βιδες για να βγαλω την ασφαλεια(ενα στογγυλο ασημι πραγματακι) και μετα βγαζω το κατω γραναζι το οποιο ειναι σφηνομενο;; δηλαδη μονο σφηνωτα μπαινει το γραναζι;;; ρωταω μην κανω καμια βλακεια και περιμενω μερες για ανταλακτικα παλι...

Υ.Γ. ο τυπος στο βιντεο ειναι αρχαριος μπροστα μου Grin
    Ναι Θαναση σφηνωμενο ειναι αλλα καλθτερα να μην το τραβηξεις μονο αλλα να το περιστρεφεις τραβωντας σαν να το ξεβιδωνεις για να βγει μαλακα.
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #204 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 22:30:55 »

Ναι Θαναση σφηνωμενο ειναι αλλα καλθτερα να μην το τραβηξεις μονο αλλα να το περιστρεφεις τραβωντας σαν να το ξεβιδωνεις για να βγει μαλακα.

Λοιπον, το turbo shaft μπηκε και αφου ελυσα το προβλημα με το φαινομενο toilet bowl ρυθμιζοντας το μπρατσο του σταμπιλάιζερ πηρα θαρρος και εκανα πολυ αποτομες κινησεις και εφαγε μια σαβουρα στην κουζινα με αποτελεσμα να στραβωσει και να χασω το καπακι απο πανω που κρατουσε το σταμπιλάιζερ.....
    ευτυχως ειχε μεσα ανταλακτικο ινερ σαφτ και το αλλαξα και στο πανω μερος εσμιξα τα ακρα για να μην βγαινει το σταμπιλάιζερ..

Υπάρχει καποιος τροπος να  ισιωσω το ινερ σαφτ;; γιατι δεν υοαρχει σκετο ως ανταλακτικο και αν στραβωσει και το αλλο που του εχω πανω στο ελικοπτερο θα πρεπει να αγορασω ολοκληρο το σετ...με τη μεγγενη λετε να κανω δουλεια..προσπαθησα να το ισιωσω αλλα εστω και λιγο να χανει καπου τρεμει ολοκληρο το ελικοπτερο..\

Παντως αξιζει ως αναβαθμισει,,,το παω τερμα(αν και φοβαμαι μη μου πεσει παλι και σταβωσει το ινερ σαφτ,,στραβωνει παρα πολυ ευκολα)

Οριστε και φωτος Wink

Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #205 στις: Πέμπτη, 12 Φεβ 2009, 22:43:33 »

Νά το ισιώσεις......... ξεχασέτο. Cheesy

Αν έχεις κάποιο μαγαζί κοντά σου, που να πουλάει ατσαλίνες, είναι μιά πολύ καλή λύση.

Αλλιώς πήγαινε σε ένα μοντελομάγαζο, και πάρε τίς ντίζες του flybar, απο το mini titan. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Johnny
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #206 στις: Σάββατο, 28 Φεβ 2009, 07:33:13 »

γεια σε ολους!!Μολις πηρα το νεο μου λαμα και ιδου οι αποριες
    1)το ελικοπτερο ειναι ρυθμισμενο απο το εργοστασιο να ειναι σταθερο ή εγω πρεπει να το ρυθμισω;
    2)ενας διακοπτης στο πανω μερος μερος του τηλεχειριστηριου με το ονομα (trn) κανει κατι ή τον εχουν μονο για μοστρα;
    σας ευχαριστω!!!
    Καταγράφηκε

Someone said that flying is only for gods
    But if he was here  he would  say that flying with a little
    technique is for human too
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #207 στις: Σάββατο, 28 Φεβ 2009, 10:16:20 »

1)λογικά θα είναι ναι,μόνο λίγο τριμ να θέλει,μην γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.στην χειρότερη να θέλει λίγο ρύθμισμα το "βιδάκι" κάνω στον 4in1.το manual σε καλύπτει απόλυτα σε αυτό.
    2)είναι trainer-εκπαίδευση αν έχεις άλλη μια τ/κ τις συνδέεις και κάποιος πιο έμπειρος σε βοηθά.κατά τα άλλα δεν το χρησιμοποιείς σε τπτ.
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Johnny
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #208 στις: Σάββατο, 28 Φεβ 2009, 12:56:24 »

ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση γιατι θα το ειχα μαστορεψει το καημενο........
    ειμαι νεος και πρωτη φορα εχω στα χερια μου ελικοπτερο και ετσι με τις ωρολογιες δε τα παω και τοσο καλα(πιο πολυ μου κανει η πρακτικη) Thumbs up
    τωρα που το ρυθμισα απο το τηλεχειριστηριο να μην γυρναει γυρω απο τον εαυτο του ειδα οτι πηγαινει ολο αριστερα δηλαδη η λειτουργεια του δεξιου joy ετσι το ρυθμισα στο τερμα δεξια αλλα παλι πηγαινει λιγο αριστερα.
    Φανταζομαι οτι θα πρεπει να ρυθμισω απο το κεντρικο αλλα εχει δυο βιδες και δεν ξερω ποια να γυρισω και προς τα που
    αμα μπορεις πες μου ποια αλλα με την ονομασια που γραφει πανω γιατι δεν εχω ιδεα απο αυτα
     idiot2(Ομως που θα παει θα τα μαθω) Azn
    Καταγράφηκε

Someone said that flying is only for gods
    But if he was here  he would  say that flying with a little
    technique is for human too
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #209 στις: Σάββατο, 28 Φεβ 2009, 16:58:27 »

Βάλε το τριμ απο την τ/κ στο κέντρο για να έχεις περιθώρια,μετά πειράζεις το βιδάκι που λέει proportional,ως εξής..
    Αν η ουρά πηγαίνει δεξιά θέλει ξεβίδωμα.
    Αν η ουρά πηγαίνει αριστερά θέλει σφύξιμο.
    αυτό όταν το κοιτάς από πίσω.
    Θα ξεσυνδέεις την μπαταριά, θα πειράζεις λίγο το βιδάκι,θα ξανασυνδέεις και θα πετάς.το βλέπεις τι κάνει και ξανά πάλι.
    θέλει λίγη υπομονή.
    Α!όλα αυτά υπό την προυπόθεση οτί δεν έχει κανένα γραναζι χαλασμένο έτσι?γιατί αν φαγωθεί κάποιο,ο αντίστοιχος άξονας χάνει στροφές.
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Σελίδες: 1 ... 11 12 13 [14] 15 16 17 ... 28     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ LAMA V3 ΑΠΟΡΙΕΣ
    Μεταπήδηση σε: