Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ, που είναι αληθινά υπέροχο και μακάρι να το ήξερα νωρίτερα. Είπα, λοιπόν, να παραθέσω κι εγώ τη μικρή εμπειρία μου.
Έχοντας "λιώσει" κάποια φελιζολένια με υπέρυθρες και το κουνούπι το τρικάναλο, με "παρέσυρε" ένας φίλος να πάρω ένα Lama V3, για να δω τι σημαίνει σοβαρό ελικόπτερο, και κόλλησα - καμμία σχέση, πράγματι. Μετά από εξάσκηση στον εξομοιωτή, έκανα και το πρώτο μου hover. Μετά είπα να το βγάλω έξω μιας και είχε άπνοια (αγνοούσα τότε την ύπαρξη του φόρουμ) και κατέληξα στα παρακάτω:

Όταν δεν κουνάει φύλλο, το Lama πετάει υπέροχα.

Όταν δεν κουνάει φύλλο, οι ριπές του αέρα έρχονται ξαφνικά.
"Ριπή αέρα" είναι αυτό που, το ελικοπτεράκι σου, το παίρνει και το σηκώνει -κυριολεκτικά- με έντονη διάθεση να το στουκάρει στον τοίχο του κοντινού διώροφου κτηρίου.

Δίνοντας κι άλλο ύψος στο ελικοπτεράκι, το περνάς την τελευταία στιγμή επάνω από την ταράτσα, και νιώθεις υπέροχα που απέκτησες χρήσιμα αντανακλαστικά παίζοντας στον εξομοιωτή.
Όταν περάσει την ταράτσα, με ύφος έμπειρου - πλέον - πιλότου, ξεκινάς την κάθοδο.

Αν έχεις όμως αφήσει την κεραία λυτή, τότε η κεραία ανεβαίνει προς τα επάνω. Οι έλικες που γυρίζουν, αρέσκονται ιδιαίτερα να "πιάνουν" το καλωδιάκι της κεραίας και να το περιστρέφουν επάνω στον άξονα. Έτσι το ελικοπεράκι κατεβαίνει "ελαφρώς πιο γρήγορα" προς το έδαφος.

Αν είσαι τυχερός, θα σκάσει με την ουρά, η ουρά θα γίνει κομμάτια (πολλά πολλά κομμάτια) και έτσι θα έχεις ένα κολοβό Lama V3. Για κανα-δυο μπαταρίες ακόμα θα μπορείς να πετάς ένα ελικοπτεράκι χωρίς ουρά, ψαρώνοντας τον κόσμο που ψάχνει τι ρόλο βαράει η έλικα στην ουρά που έχουν τα "άλλα" ελικόπτερα.

Μετά, για να συνεχίσει να πετάει, και είσαι τυχερός, θα χρειαστείς μόνο τα παρακάτω.
Νέα Landing skids
Μια ουρά (Πολύ χρήσιμη, αλλά μόνο για όταν πέφτει)
Νέους άξονες
Νέο swashplate (το παλιό θα το βρεις, σε εντυπωσιακή κατάσταση, αφού ξετυλίξεις την κεραία)
Δεν ξέρω τι κάνουν οι αναβαθμίσεις - ιδιαίτερα με το μαμίσιο gyro του 4in1 - , αλλά πρώτα θα καταφέρω να πετάξω το Lama inverted

, και τότε μόνο θα δοκιμάσω να το ξανα πετάξω έξω - αν μη τι άλλο κοστίζει αρκετά.
Αυτά από εμένα, και καλώς σας βρήκα!