Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 15:00:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 15:00:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 60
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 28     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ LAMA V3 ΑΠΟΡΙΕΣ  (Αναγνώστηκε 86674 φορές)
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Σάββατο, 9 Αυγ 2008, 15:19:52 »

Εμιαζαν αρκετα με του λαμα τα κοματια και ειπα να κανω κανω καμια πατεντα ! Ευχαριστω  mastelios. Περιμενω τον ποιο μακρυ αξονα , ανυπομονω να δω την πτητικη του συμπεριφορα
    Καταγράφηκε
    panoss79
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #91 στις: Σάββατο, 9 Αυγ 2008, 16:24:41 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΙΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΤΟ LAMA V3 ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ, ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ UPGRADE (ΟΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ)….ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ, ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

A) OTAN ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ BLADE GRIP, ΤΟ ΕΛΙΚ/ΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ).
    B) ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΕΛΙΚΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ΑΠ ‘ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ…… ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;
    C) ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΧΤΡΕΜΕ UPGRADE Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ (ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ).
    D) ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΥΠΕΡΘΕΡΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΜΕ 2 ΛΕΠΤΑ (ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΤΗΣΗΣ). ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΩ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ;

* P6130348A.JPG (76.64 KB, 1229x922 - εμφανίστηκε 618 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #92 στις: Σάββατο, 9 Αυγ 2008, 18:09:09 »

Καλησπερα φιλε panoss79. Καλοσορισες στο απιστεyτο χομπυ του αερομοντελισμου Thumbs up Thumbs up Thumbs up!
    Για τους κραδασμους τσεκαρε μηπως εχει τιποτα στραβομενω η δεν εχει μπει καλα πχ τα ρουλεμανακια που εχει στους αξονες, και το δαχτιλιδι που κραταει τον κεντρικο αξονα στην θεση του, το fly bar κτλ. Αν το κανει μονο οταν βαζεις τα μεταλικα blade grip, κρατα το στο χερι σου και δωστου λιγο γκαζι να γιρισουν οι ελικες και κοιταξε απο το πλα'ι' μηπως ειναι out of track. Πρεπει να βλεπεις  τους ελικες σαν εναν ελικα, στο ιδιο σημειο.

Β Δεν ειναι φισιολογικο να εχει πολες τριβες, τσεκαρε το δαχτιλιδι που κραταει τον κυριο αξονα, θα πρεπει το δοντακι που εχει να ακουμπαει στο ρουλεμανακι.

C Υπαρχει πιθανοτιτα να μειωθικε επειδη υπαρχουν τριβες η επιδει βαρινε. Στο δικο μου ειχα πολλες τριβες γιαυτο πεταγε για λιγο Και μου ζεστενονταν και τα μοτερ

D πιθανον ζοριζοντε γιαυτο ζεστενοντε. Η γνωμη μου ειναι να βαλεις για λιγο τα πλαστικα να δεις αν εχεις το ιδιο προβλιμα  αν το κανει και με τα πλαστικα πιθανον να ειναι τα μοτερ.

* Επειδει και εγω ειμαι νεος και μπορει να κανω λαθος παρακαλω διορθοστε με  Η εμπειρια ειναι παντα πολυ συμαντικη Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 9 Αυγ 2008, 20:59:42 από Paradise Lost » Καταγράφηκε
    lousou76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #93 στις: Κυριακή, 10 Αυγ 2008, 10:10:47 »

Πάντως παιδιά ασχέτως με τα προβλήματα, ήθελα απλά να πώ ότι το lama
    είναι απίστευτα όμορφο όπως το χεις κάνει
    Καταγράφηκε
    panoss79
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #94 στις: Κυριακή, 10 Αυγ 2008, 12:48:06 »

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΜΑ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΦΕΥΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΕΞΩ!!!

Καταγράφηκε
    wazfyin
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #95 στις: Δευτέρα, 11 Αυγ 2008, 14:51:56 »

Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ, που είναι αληθινά υπέροχο και μακάρι να το ήξερα νωρίτερα.  Είπα, λοιπόν, να παραθέσω κι εγώ τη μικρή εμπειρία μου.

Έχοντας "λιώσει" κάποια φελιζολένια με υπέρυθρες και το κουνούπι το τρικάναλο, με "παρέσυρε" ένας φίλος να πάρω ένα Lama V3, για να δω τι σημαίνει σοβαρό ελικόπτερο, και κόλλησα - καμμία σχέση, πράγματι. Μετά από εξάσκηση στον εξομοιωτή, έκανα και το πρώτο μου hover. Μετά είπα να το βγάλω έξω μιας και είχε άπνοια (αγνοούσα τότε την ύπαρξη του φόρουμ)  και κατέληξα στα παρακάτω:

Όταν δεν κουνάει φύλλο, το Lama πετάει υπέροχα.

Όταν δεν κουνάει φύλλο, οι ριπές του αέρα έρχονται ξαφνικά.
    "Ριπή αέρα" είναι αυτό που, το ελικοπτεράκι σου, το παίρνει και το σηκώνει -κυριολεκτικά- με έντονη διάθεση να το στουκάρει στον τοίχο του κοντινού διώροφου κτηρίου.

Δίνοντας κι άλλο ύψος στο ελικοπτεράκι, το περνάς την τελευταία στιγμή επάνω από την ταράτσα, και νιώθεις υπέροχα που απέκτησες χρήσιμα αντανακλαστικά παίζοντας στον εξομοιωτή.
    Όταν περάσει την ταράτσα, με ύφος έμπειρου - πλέον - πιλότου, ξεκινάς την κάθοδο.

Αν έχεις όμως αφήσει την κεραία λυτή, τότε η κεραία ανεβαίνει προς τα επάνω. Οι έλικες που γυρίζουν, αρέσκονται ιδιαίτερα να "πιάνουν" το καλωδιάκι της κεραίας και να το περιστρέφουν επάνω στον άξονα. Έτσι το ελικοπεράκι κατεβαίνει "ελαφρώς πιο γρήγορα" προς το έδαφος.

Αν είσαι τυχερός, θα σκάσει με την ουρά, η ουρά θα γίνει κομμάτια (πολλά πολλά κομμάτια) και έτσι θα έχεις ένα κολοβό Lama V3. Για κανα-δυο μπαταρίες ακόμα θα μπορείς να πετάς ένα ελικοπτεράκι χωρίς ουρά, ψαρώνοντας τον κόσμο που ψάχνει τι ρόλο βαράει η έλικα στην ουρά που έχουν τα "άλλα" ελικόπτερα.

Μετά, για να συνεχίσει να πετάει, και είσαι τυχερός, θα χρειαστείς μόνο τα παρακάτω.
    Νέα Landing skids
    Μια ουρά (Πολύ χρήσιμη, αλλά μόνο για όταν πέφτει)
    Νέους άξονες
    Νέο swashplate (το παλιό θα το βρεις, σε εντυπωσιακή κατάσταση, αφού ξετυλίξεις την κεραία)

Δεν ξέρω τι κάνουν οι αναβαθμίσεις - ιδιαίτερα με το μαμίσιο gyro του 4in1 - , αλλά πρώτα θα καταφέρω να πετάξω το Lama inverted  laugh , και τότε μόνο θα δοκιμάσω να το ξανα πετάξω έξω - αν μη τι άλλο κοστίζει αρκετά.

Αυτά από εμένα, και καλώς σας βρήκα!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #96 στις: Δευτέρα, 11 Αυγ 2008, 15:54:25 »

Καλώς όρισες φίλε wazfyin.
    Πολύ ωραία ή περιγραφή σου. Κάλυψες σχεδόν το 100% τής πραγματικότητας. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

lousou76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #97 στις: Τετάρτη, 13 Αυγ 2008, 20:32:26 »

Εγώ θέλω απλά να ρωτήσω πως λέγεται αυτό το upgrade που του χει αλλάξει τα φώτα,
    δηλ άλλο πλαίσιο, canopy ουρά κλπ κ αν το ελικοπτεράκι πουλιέται πουθενά έτοιμο έτσι.

Επίσης να σημειώσω ότι το μικρό walkera 5g6 μου ακόμα πετάει αλλά κομματιάζεται εύκολα και το κλαίω
    και σκεφτόμουν κ εγώ για ένα lama, όμως το σπίτι μου πολύ μικρό και αναρωτιέμαι αν θα πετάει σωστά,
    ή απλα θα το ανεβοκατεβάζω πάτωμα ταβάνι.

Είναι δηλ καθόλου ανθεκτικό μέσα στο σπίτι? Μπορείς να το πετάς πχ απ το γραφείο στη ντουλάπα,
    να το προσγειώνεις εκει πάνω και μετά πίσω? Πόσο δυνατό ρεύμα αέρα κάνει κ άμα βρεί σε κάνα τοίχο και πέσει από
    1 μέτρο διαλύεται όλο?

Επίσης υπάρχει κάνα upgrade  που γενικά να το μικράινει?
    Αυτά Tongue
    Καταγράφηκε
    panoss79
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #98 στις: Δευτέρα, 18 Αυγ 2008, 17:55:17 »

ΤΟ UPRGADE ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΤREME.

http://www.xtreme-production.com/xtreme/ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE
    http://www.miracle-mart.com/store/ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΜΕΣ.
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=94_75 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ E-BAY ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟ LAMA V3 XTREME KIT ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ:

http://cgi.ebay.com/Helicopter-Esky-LAMA-V3-XTREME-KIT-Upgrade-BONUS_W0QQitemZ120294097947QQihZ002QQcategoryZ1200QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Δευτέρα, 18 Αυγ 2008, 20:21:39 »

http://www.xtreme-production.com/xtreme/ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE

Φίλε μου τό lama, τό έχω ψιλοπαρατήσει, αλλά τώρα που είδα ότι έχουν βγάλει πολύχρωμες αναβαθμίσεις
    μέ ξανάβαλες στήν πρίζα.
    Ειδικά τό canopy, είναι όλα τα λεφτά. Thumbs up
    Καταγράφηκε

mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #100 στις: Δευτέρα, 18 Αυγ 2008, 21:03:03 »

Ναι και εμενα το canopy μου έκανε κάτι...και είπα να μην δώσω άλλα λεφτά το lamaki.... laugh

και με αυτά τα blade grips..είναι όλα τα λεφτά!!
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #101 στις: Κυριακή, 24 Αυγ 2008, 17:46:48 »

Όσο πιο σκληρά είναι τα blades, τόσο το καλύτερο;

Αυτά είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα της Esky;
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Κυριακή, 24 Αυγ 2008, 18:50:46 »

Όσο πιο σκληρά είναι τα blades, τόσο το καλύτερο;

Αυτά είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα της Esky;

Αυτό το βιντεάκι, με τόν κακομοίρη που χτυπιέται, θα σε κατατόπιση.................. Grin Grin Grin Grin

Ηθελα νά ΄ξερα δεν κουράστηκε..........................

Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Κυριακή, 24 Αυγ 2008, 19:52:27 »

Πάντως έχω κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο τα πολύ ανθεκτικά πτερύγια είναι προτιμότερα. Αν το στροφείο χτυπήσει κάπου με όλη του τη δύναμη και τα πτερύγια δεν σπάσουν, θα προκληθεί μια εξεραιτικά βίαιη αύξηση στην αντίσταση περιστροφής, τη στιγμή που η λεπίδα χτυπάει ξερά πάνω σε ένα εμπόδιο ,με πιθανό αποτέλεσμα να κουρευτεί κάποιο γρανάζι ή να στραβώσει άξονας. Μια τέτοια ζημιά είναι πιο δύσκολη και πιο δαπανηρή στην επισκευή της ,από την αλλαγή των λεπίδων.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #104 στις: Δευτέρα, 25 Αυγ 2008, 02:42:49 »

Φίλε bladekiller και εγώ αυτό σκέφτηκα και μάλλον θα καταλήξω στα πλαστικά.

Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 28     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ LAMA V3 ΑΠΟΡΙΕΣ
    Μεταπήδηση σε: