Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
308.503 μηνύματα σε 12.540 θέματα από 6.252 Μέλη / Τελευταίο μέλος: mikepan
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Οκτ 2025, 22:14:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Οκτ 2025, 22:14:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 20:30]

από CMarkop
    [Σήμερα στις 18:39]

από chris 1975
    [Χθες στις 12:15]

[Πέμπτη, 23 Οκτ 2025, 18:27:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 23 Οκτ 2025, 14:57:19]

[Τετάρτη, 22 Οκτ 2025, 15:13:02]

από spirost
    [Τετάρτη, 22 Οκτ 2025, 09:17:22]

από ΗΑWK 100
    [Δευτέρα, 20 Οκτ 2025, 21:59:26]

[Δευτέρα, 20 Οκτ 2025, 10:09:50]

[Κυριακή, 19 Οκτ 2025, 17:16:45]

[Σάββατο, 18 Οκτ 2025, 23:11:02]

από spirost
    [Τετάρτη, 15 Οκτ 2025, 11:11:23]

από Aris M.
    [Κυριακή, 12 Οκτ 2025, 23:00:45]

[Κυριακή, 12 Οκτ 2025, 19:05:27]

από 3DJunk
    [Κυριακή, 12 Οκτ 2025, 18:14:06]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6252
    Τελευταίο: mikepan
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 308503
    Σύνολο θεμάτων: 12540
    Online σήμερα: 207
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 37
    Συνολικά: 39
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιος Αγώνας Scale 2025  (Αναγνώστηκε 3783 φορές)
    spirost
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Κυριακή, 19 Οκτ 2025, 12:11:47 »

Σχετικά με τα τηλέφωνα δεν γνωρίζω όλους τους αποδέκτες. Πάντως κάποιοι σίγουρα θα στο επιβεβαιώσουν.

Όσον αφορά την αιγίδα, δεν γνωρίζω για ποια εκδήλωση εννοείς.

Και πλέον δεν ανήκω στις δυνάμεις της ΕΠΑΕ, οπότε οποιαδήποτε άποψη μου, εκπροσωπεί μόνον εμένα......
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος. Πρόεδρος του εαυτού μου.
    Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι. Βιβλίο του Δρ. Άγγελου Ραδαφήνου
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #61 στις: Κυριακή, 19 Οκτ 2025, 12:18:22 »

Το καταλαβαίνω Σπύρο μου. Δεν σου απήντησα ως ΕΠΑΕ αλλά ως Σπύρο.

Ούτε εσύ λοιπόν έμαθες ποτέ για τις εκδηλώσεις που προσπαθήσαμε να οργανώσουμε στην Λάρισα υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας...

Είχαν ζητηθεί γραπτώς με Α.Π. και δεν απαντήθηκαν ποτέ.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #62 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2025, 08:58:54 »

Αξιότιμε κύριε Τερζημπαση,
    η ιδέα σας είναι καλή

Θα είναι ένα Πανελλήνιο γεγονός χωρίς όμως τα γραφειοκρατικά αυτού.

Δηλαδή εννοείτε ότι δεν θα χρειάζεται άδεια από την περιφέρεια ούτε και notam; Πως προτείνετε εσείς κάτι τέτοιο όταν στο πρόσφατο παρελθόν είσασταν υπέρμαχος της ασφάλειας των πτήσεων;
    Και ποιος πρέπει να  είναι ο αριθμός των αθλητών που θα αναποκριθούν για να αξιολογηθεί θετικά, από τους θεσμούς, αύτή η μάζωξη;
    Προτείνω τους 8 όσος είναι και ο ελάχιστος αριθμός των πάσης φύσεως αγώνων της Ομοσπονδίας για να είναι έγκυροι. Γιατί να είναι κάτι διαφορετικό;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #63 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2025, 09:08:16 »

Notam βεβαίως και χρειάζεται εφόσον είναι εντός ATZ το σημείο που θα γίνει το Fly in, αλλά όχι άδεια απο την Περιφέρεια, καθώς δεν είναι αθλητικό γεγονός!

Άδεια απο την περιφέρεια χρειάζεται για αγώνες.

Σχετικά με την ασφάλεια, βεβαίως και πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια αρχή εφόσον υπάρξει μια τέτοια δραστηριότητα.

Περιττό να πω ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι.

Όσον αφορά τον αριθμό, επαναλαμβάνω ότι πρόκειται να είναι ένα Fly in. Τώρα αν είναι ενας ή δυο ή εκατό, νομίζω ότι όσο πιο πολλοί, τόσο πιο διασκεδαστικό.

Και για να μην δημιουργώ κάποια τρικυμία εν κρανίω, η πρόταση μου αφορά καθαρά την διενέργεια ενός Fly in, ώστε να δείτε τελικά την ανταπόκριση των μοντελιστών. Αυτό μόνο
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2025, 14:35:12 »

Ο κόσμος των αεραθλητων έφυγε από τους αγώνες, όταν κατάλαβε πως τα σωματεία έχουν γίνει ατομικά σπιτάκια προέδρων.Εγγραφούν μόνο αθλητές(καθώς δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι) καθώς έχουν για μέλη συγγενείς/ανίψια/γηραιούς/προσκόπους, για να τους ψηφίζουν.
    Αυτό γίνεται καθαρά για προσωπικά οφέλη και όχι για την ανάπτυξη του αερομοντελισμου.Μην σας ξαφνιάζει η αποχή των πραγματικών αερομοντελιστων από τα αθλητικά δρώμενα.

Αξιότιμε κύριε Δημήτρη Σοφέ,

Δεν αντιλαμβάνομαι πως έχετε την σφαιρική γνώση ότι όλα αυτά που λέτε στην ανάρτησή σας της 16 Οκτωβρίου συμβαίνουν σε όλα τα σωματεία αερομοντελισμού.
    Σίγουρα δεν συμβαίνουν, αλλά εγώ μπορώ να απαντήσω μόνον για την ΕΑΑ και για το άτομό μου.

Στην ΕΑΑ ο μόνος συγγενής μου είναι η σύζυγός μου, η οποία μου εχει συμπαρασταθεί σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες.

Ναι σίγουρα με ψηφίζει αλλά αν ξέρετε τι σημαίνει «αιτιώδης συνάφεια» θα αντιληφθείτε ότι μία ψήφος δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης εκλογής μου με συντριπτική πλειοψηφία. Αν οι ψήφοι είναι κατά ένας λιγότερος των παρόντων, είναι γιατί εγώ δεν ψηφίζω τον εαυτόν μου.

Αναρωτηθήκατε γιατί όλα τα μέλη ψηφίζουν εμένα για πρόεδρο; Η απάντηση είναι διττή. Γιατί πρώτον θέλουν να με τιμήσουν με την επανεκλογή μου, και δεύτερον γιατί μέχρι σήμερα δεν έβαλε κανείς παράλληλη υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου. Η μήπως αυτό οφείλεται στους συγγενείς τα ανήψια, τους γηραιούς και τους προσκόπους;

Δεν υπάρχουν ούτε ανήψια, ούτε πρόσκοποι. Υπάρχουν βέβαια πολλοί γηραιοί, αλλά αυτοί έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου και φυσικά ούτε πληρώνουν συνδρομές, ούτε ψηφίζουν βάσει καταστατικού και αθλητικού νόμου. Τον τίτλο του επίτιμου κατέχει και ο Πατέρας σας.

Το ότι ένας αερομοντελιστής δεν εγγράφεται ως μέλος αλλά εντάσσεται στο σωματείο ως αθλητής, οφείλεται κατ’ αρχάς στο αθλητικό νόμο, που ορίζει ότι όσοι έχουν ηλικία κάτω των 35 ετών, μπορούν να είναι είτε αθλητές, είτε μέλη. Μόνον αυτοί που είναι μεγαλύτεροι των 35 ετών, μπορούν να έχουν και τις δύο  ιδιότητες, φυσικά αν το επιθυμούν. Και είναι γνωστόν στους περισσότερους του χώρου, ότι δεν έρχονται να γίνουν μέλη άτομα μεγάλης ηλικίας. Όπως και το ότι δεν έρχονται να γίνουν αθλητές νέοι, είναι το δημογραφικό πρόβλημα όλων των σωματείων.

Για να εγγραφεί κάποιος ενδιαφερόμενος ως μέλος πρέπει, με βάση το καταστατικό και τον αθλητικό νόμο, η αίτησή του να φέρει τις υπογραφές δύο μελών που τον προτείνουν.

Δεν είναι φυσικά αλήθεια ότι εγγράφουμε μόνον αθλητές. Δεν έχουμε απορρίψει καμμία αίτηση για εισδοχή μέλους, που ήταν σύννομη και συνοδευόταν από το χρηματικό δικαίωμα εγγραφής. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχτεί όλους όσους έκαναν αίτηση για να γίνουν μέλη. Δεν ήταν πολλοί, αλλα το ότι έγιναν δεκτοί αποδεικνύει του λόγου το αληθες. Βέβαια πως να το γνωρίζετε εσείς αυτό;.

Την στιγμή που δεν έχουμε να προσφέρουμε μοντελοδρόμιο, όσοι αερομοντελιστές έρχονται να γίνουν αθλητές, το κάνουν, αφ’ ενός για να μην πληρώνουν τις συνδρομές των μελών, αλλά κυρίως, για να ενταχθούν στο κοινό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, και να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες. Αλλά και αυτοί τελευταία αδιαφορούν. Στο σύνολο των Ελληνικών σωματείων Ετσι καταλήξαμε, στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, τα σωματεία αερομοντελισμού που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να ψηφίζουν, βασισμένο στον ελάχιστο αριθμό των 8 συμμετοχών τα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια είναι περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου.

Όπως αναλύουμε εδώ και σε άλλο θέμα, υπάρχει μείωση του ενδιαφέροντος των αθλητών για συμμετοχή σε αγώνες.

Οσο για την αναφορά σε προσωπικά οφέλη, θα σας ρωτήσω κάτι απλο: Μήπως υπονοείτε κακοδιαχείριση χωρίς να έχετε ούτε μία απόδειξη;

Η οικονομική διαχείριση περνάει έλεγχο από τριμελή εξελεγκτική επιτροπή, η οποία κάνει αντιπαραβολή με τα παραστατικά (αποδείξεις τιμολόγια) ελέγχει ότι όλες οι δαπάνες έχουν την έγκριση το Δ.Σ., και αυτά κατατίθενται στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών, που έχει απαλλάξει από κάθε ευθύνη όλες τις χρήσεις στα χρόνια που μετέχω, πλέον ότι κατατίθενται και σε κρατικούς φορείς μεταξύ των οποίων η ΕΛΑΟ και η Περιφέρεια.
    Ουδέποτε στο παρελθόν ηγέρθη θέμα αμφισβήτησης και επανελέγχου της οικονομικής διαχείρισης της ΕΑΑ.

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να ενημερώσω τους αναγνώστες με την αλήθεια.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #65 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2025, 20:13:40 »

Αξιότιμε Κύριε Κωνσταντακατε.

Αν και μακροσκελή η αραδα που μας περιγράψατε
    πως λειτουργεί το σωματείο σας, παραμένει η πραγματικότητα απουσίας όλων των αθλητών σας καθώς και αλλων σωματείων ανά την Ελλάδα.

Δυστυχώς αυτά τα βλέπουν οι περισσότεροι και όχι μόνο εγώ, εσείς συνεχίστε το υπέροχο έργο σας καθώς
    σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε η ΕΑΑ με πραγματικούς αερομοντελιστες, για καμιά σαιτα τύπου F1N ισως..
    Στα χρόνια προεδρίας του αείμνηστου Γιώργου Σεβαστού
    ηταν η μεγαλύτερη και αποδικοτερη άνθηση του Αθηναϊκού αερομοντελισμου, πίστεψε με διότι ήμουν μέλος της ΕΑΑ τότε, καθώς εκτιμάται με περισσότερα από 2000 μέλη!!

Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2025, 02:43:27 »

Αξιότιμε κύριε Δημήτρη Σοφέ,

Επικεντρώνεστε στο γεγονός, ότι δεν παρουσιάζονται αθλητές στους αγώνες αερομοντελισμού, στον ίδιο βαθμό με το παρελθόν.

Αυτό το έχουμε αντιληφθεί όλοι, και οι διοικήσεις των σωματείων και οι θεσμοί, και προσπαθούμε μέσα από τον ειλικρινή διάλογο, και την ανταλλαγή ιδεών, να πορευτούμε στο μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.  
    Εχω αναλύσει σε άλλες αναρτήσεις μου το γιατί διαπιστώνουμε μείωση των συμμετοχών. Αλλά για την ολοκληρωμένη απάντησή μου, θα επαναλάβω εν τάχει μερικά ισχυρά στοιχεία.

Και θα προσθέσω ότι εγώ βλέπω το μέλλον με «συγκρατημένη» αισιοδοξία.

Αγώνες αερομοντελισμού άρχισαν να τελούνται στην Ελλάδα από το 1954 από την Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών. Τα ιστορικά στοιχεία δεν ψεύδονται.
    Και πράγματι υπήρχε μία μεγάλη αθλητική δραστηριότητα επί προεδρίας του αείμνηστου Γιώργου Σεβαστού, αλλά θα προσθέσω σε αυτό συνετέλεσε και η ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αερομοντελισμού (Ε.Ο.ΑΜ), στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε ο Γιώργος.
    Μίας Ομοσπονδίας που αμέσως απέδειξε την χρησιμότητά της, αλλά που τόσο πολέμησε η τότε ΕΑΛΕ κάτω από το σύνδρομο του Ηρώδη.

Την εποχή του 1999-2000,  οι αερομοντελιστές, όπως και όλοι οι άλλοι αεραθλητές, πείστηκαν να αποκτήσουν την αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ. Ειλικρινά πιστέψαμε ότι έτσι θα ενισχυθούν οι δραστηριότητες με οικονομικές παροχές άλλα … «άνθρακες ο θησαυρός»..
    Ο κρατικός φορέας κατάταξε τον αεραθλητισμό στα αθλήματα των πλουσίων, και με το σκεπτικό ότι δεν είναι σωστό να ενισχύσει τους πλούσιος που απλά έκαναν το κέφι τους, πετώντας αεροπλάνα (δυστυχώς οι αρμόδιοι μόνον τα αεροπλάνα έβλεπαν στον χώρο μας), κατέταξαν την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία στην τελευταία ομάδα ενδιαφέροντος και δεν έδωσαν ενίσχυση στον βαθμό που έδωσαν σε άλλες ομοσπονδίες. Δικαίωμά τους μεν, αλλά αυτό μας επηρέασε.

Όλα λοιπόν τα έξοδα της αθλητικής δραστηριότητας των αερομοντελιστών καταβάλλονται από τους ίδιους όχι επειδή είναι πλούσιοι, αλλά επειδή θυσιάζουν άλλες απολαύσεις, δικές τους ή της οικογένειας, μπροστά στην χαρά που τους δίνει η κατασκευή και η πτήση ενός αερομοντέλου.
    Αλλά το ταμείο στέρεψε. «Δεν υπάρχει σάλιο» όπως είπε και ένας πολιτικός. Και σαν αποτέλεσμα οι θυσίες σιγά-σιγά σταμάτησαν.
    Ο αερομοντελισμός είναι ένα χόμπυ. Ο αθλητικός αερομοντελισμός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ένα κερασάκι που κοστίζει περισσότερο από την ίδια την τούρτα, σε χρήμα, χρόνο, κόπους και ψυχική φθορά.
    Και η ψυχική φθορά αγγίζει περισσότερο τις διοικήσεις των σωματείων μας που προσπαθούν να εφαρμόσουν τους νόμους και τους κανονισμούς που έχουν ψηφιστεί «νύχτα», όπως συνηθίζεται να λέγεται .

Ο αθλητής αερομοντελιστής έκανε μία ανασκόπηση, του «τι δίνω και τι παίρνω», και διαπίστωσε ότι η συμμετοχή σε αγώνες, με συνεχώς φθίνουσα συμμετοχή των υπολοίπων, δεν τον ικανοποιεί αφ’ ενός, και δεν έχει, ή δεν συμφέρει, να επενδύσει και στις υπόλοιπες προϋποθέσεις για να την ασκήσει.
    Γιατί να είμαί εγώ μόνος στις επάλξεις, όταν οι άλλοι έχουν αποσυρθεί; Γιατί να διατηρώ εξοπλισμό και να προπονούμαι όταν δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί ένας προγραμματισμένος αγώνας από έλλειψη συμμετοχών.

Ευτυχώς υπάρχουν οι «φθηνές» κατηγορίες όπως αυτή της F1N. Ναι όσον αφορά την απόκτηση του εξοπλισμού. Τα έξοδα μετάβασης με τις κούτες που περιέχουν τα μοντέλα, και ενδιαίτησης σε διήμερο αγώνα την άλλη άκρη της Ελλάδας όμως;

Και σταδιακά απέχουν όλο και περισσότεροι. Οι αναλυτές των δραστηριοτήτων μας αναρωτιούνται αν φταίνε οι διοικήσεις των σωματείων.
    Αν έφταιγε μία ή δύο διοικήσεις θα είχαμε αμέσως δείγμα γραφής. Αλλά όλες μαζί ταυτόχρονα; Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.
    Το πρόβλημα της απομάκρυνσης των αθλητών από τις αγωνιστικές δραστηριότητες έχει γίνει αντιληπτό και στην ΕΑΑ. Δεν μπορεί όμως να ψέξει κανείς το σωματείο μας για αυτό. Ολοι οι αθλητές μας είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν πως θα δραστηριοποιηθούν στο χόμπυ ή/και στο άθλημα.

Μια καλή (και ελεύθερη προκαταλήψεων), συγκέντρωση των γεγονότων ίσως προσφέρει νέα τροφή για σκέψη.

Όταν υπάρχει μία κρίση, ο καλός μάνατζερ δεν ασχολείται να βρει και να τιμωρήσει τον πιθανό φταίχτη. Πρώτο μέλημά του είναι η επίλυση της κρίσης.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2025, 10:58:50 »

Όλα τα παραπάνω ως προς το αεραθλητικό κομμάτι σωστά ακούγονται, αλλά προϋποθέτουν την ύπαρξη πολλών που να ασχολούνται με τον αερομοντελισμό ως χόμπυ καταρχήν. Και μάλιστα προϋποθέτουν την ύπαρξη νέων που ασχολούνται. Κι αυτή η συνθήκη δυστυχώς δεν πληρούται σήμερα.
    Γι' αυτό και είναι αναγκαίο να γίνουν προσπάθειες ώστε να οργανωθούν αερομοντελιστικές εκδηλώσεις σε προσιτά και κοντινά σε αστικά κέντρα πεδία, ώστε να (ξανα)συστηθεί το χόμπυ στο ευρύ κοινό.
    Να, ας πούμε ότι μία ωραία scale εκδήλωση θα μπορούσε να διοργανωθεί τώρα, στην Γιορτή της Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο της Δεκέλειας.
    Και πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι και σοβαρές ενέργειες γιά την επανασύσταση του αερομοντελισμού να γίνουν, αυτές μπορεί μα αποτύχουν. Ο συνάδελφος κ. Καράσουλας λέει στο blog του ότι η κάμψη του αερομοντελισμού είναι παγκοσμιο φαινόμενο και οφείλεται στους εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας των νέων σήμερα. Και ότι σιγά σιγά ο αερομοντελισμός μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερο χόμπυ μίας μερίδας "ιδιόρρυθμων" - με την καλή έννοια - ανθρώπων (όπως το γκολφ γιά παράδειγμα). Κάτι στο οποίο συμφωνώ.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2025, 12:25:02 »

Νίκο νομίζω ότι ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα (και καλό θα είναι οι διαχειριστές να το διαχωρήσουν), αυτό της προσέλκυσης νέων ανθρώπων.

Υπάρχουν κάποια παραδείγματα (δυστυχώς λίγα), σωματείων που παίρνουν μέρος σε εκθέσεις ή κάνου Fly ins.

Τα σωματεία πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις τέτοιου είδους για να φέρουν μικρά παιδιά (τα οποία δεν έχουν ακόμα έντονη επαφή με κινητά κλπ), για να δείξουν έναν άλλον τρόπο διασκέδασης τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς.

Δυστυχώς απο αυτό που βλέπω, κάποια σωματεία περιμένουν έναν περιφερειακό ή Πανελλήνιο αγώνα για να συντηρήσουν την ιδιότητα τους.

Αντιθέτως κάποια κάνουν εκδηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση εορτασμού της Αεροπορίας κλπ. Και πάλι βέβαια υπάρχουν και εκεί φωνές (παράφωνες), οι οποίες αντιδρούν για να μην χάσουν την ηρεμία τους, προφασιζόμενοι θέματα ασφάλειας κλπ. Τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν λυθεί.

Αν αρχίσουν κάποιες εκδηλώσεις, σιγά σιγά θα επανέρθει ο χομπίστας και νέος κόσμος.

Δείτε το παράδειγμα της Αγγλίας. Βλέπεις έναν εθνικό αγώνα στις κατηγορίες και άπειρα fly ins όλη τη χρονιά ακόμα και για την πιο μικρή ή "παράξενη" κατηγορία! Αλλά στην Αγγλία, ο αερομοντελισμός κρατεί καλά ακόμα (με πτώση βέβαια αλλά όχι μεγάλη)
    Καταγράφηκε

Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #69 στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2025, 12:30:17 »

Τα περισσότερα τελευταία μηνύματα πράγματι έχουν αποκλίνει από το αρχικό θέμα του Πανελλήνιου Scale και έχω σκεφτεί και εγώ το ενδεχόμενο του διαχωρισμού.

Για την ώρα όμως, επειδή υπάρχει μια ροή και μια σχετικά καλή συζήτηση, αλλά και γιατί σχετίζονται γενικότερα με τη μειωμένη συμμετοχή σε αγώνες ( και των scale), ας παραμείνουν εδώ και βλέπουμε...
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2025, 14:16:27 »

Το λογικο μερος ,για να διεξαχθει τετοιου ειδους συζητηση οπως και η καταθεση προτασεων ,ειναι η επερχομενη συναντηση των σωματειων αερομοντελισμου που μπορει να συζητησει και αυτα τα θεματα.
    Με την χρηση του Zoom δε ,ολα τα ενδιαφερομενα σωματεια μπορουν να παρακολουθησουν και να καταθεσουν τις αποψεις τους.
    Ελπιζω οτι η ΕΠΑΕ φετος θα επιλεξει αυτον τον ψηφιακο τροπο συναντησης που βολευει τους παντες προκειμενου να την παρακολουθησουν ολοι.
    Φυσικα και το forum ειναι ενας πολυ καλος χωρος συζητησης.
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #71 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2025, 17:37:40 »

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των αγώνων scale.

Όντας, νομίζω, εκείνος που τα τελευταία 15 χρόνια πρσπάθησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, λόγω και έργω, στην ανάπτυξη της κατηγορίας, έχω έτοιμες προτάσεις ακριβώς για αυτό. Δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τις παρουσιάσω επισήμως στην συνάντηση των σωματείων καθώς τότε αποκλείστηκε το σωματείο μου από την συνάντηση (του δόθηκε μόνο ρόλος παρατηρητή και εκείνο αποχώρησε). Ούτε μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να προχωρήσω στις δράσεις που είχα προτείνει, και εν πολλοίς έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους υποψηφίους συμμετέχοντες, καθώς δεν πήραν ποτέ έγκριση για να τελεστούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Δεν σκοπεύω να ξαναμπώ μπροστά προσπαθώντας να οργανώσω κάτι. Είμαι όμως πρόθυμος να συμβάλλω με τις προτάσεις αυτές, να συζητήσω νέες και να συμμετάσχω ως αγωνιζόμενος.

Τα σωματεία που θέλουν να καλλιεργήσουν το αγωνιστικό, scale ας κάνουν τις προτάσεις τους στην συνάντηση των σωματείων. Και αν νομίζουν ότι μπορώ σε κάτι να φανώ χρήσιμος, με πολλή χαρά θα συνδράμω με ιδέες προτάσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις.
    Όχι όμως ως διοργανωτής.
    Δεν σκοπεύω να ξανακάνω τον μπροστάρη...
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2025, 18:52:39 »

Είμαι όμως πρόθυμος να συμβάλλω με τις προτάσεις αυτές, να συζητήσω νέες και να συμμετάσχω ως αγωνιζόμενος.

Αξιότιμε κύριε Παπαγεωργίου,

Μπορεί να είχαμε κάποτε τις διαφωνίες μας, και να μην έχουμε μιλήσει καθόλου τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν μαθαίνουμε ότι υπάρχει (όπως μας ενημερώνετε) υλικό έτοιμο που μπορεί να συνδράμει στην αναγέννηση της κατηγορίας scale, θα σας παρακαλέσω να μην απεμπολήσετε την προσπάθειά σας, και θα είμαστε αρωγοί.

Και επιθυμούμε να παραμείνετε υπέρθερμος υποστηρικτής. Ολοι μας γράψαμε ότι πρέπει να κατατεθούν προτάσεις. Εσείς έχετε τις έχετε ήδη έτοιμες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ακουστούν σε επίσημο επίπδεδο, στην ετήσια συγκέντρωση των σωματείων, όχι απλά στο φόρουμ. Κάντε μία προσπάθεια ακόμα.

Κι αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και το σωματείο σας δεν μπορεί να καταθέσει αυτές τις προτάσεις σας, μπορεί να το κάνει η ΕΑΑ. Για το καλό της κατηγορίας. Φυσικά θα αναφερθεί το όνομά σας και το όνομα του σωματείου σας. Δεν θα καπελώσουμε κανέναν.

Εν αναμονή των εξελίξεων
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #73 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2025, 18:27:20 »

Αγαπητέ Κύριε Κωνσταντακάτε,

Πραγματικά κουράστηκα, και τελικά απηύδησα, προσπαθώντας να κάνω κάτι για την αναβάθμιση της κατηγορίας και όλες μου οι προσπάθειες να μην έχουν ανταπόκριση από εκείνους που, εκ της θέσεώς τους, θα έπρεπε να είναι όχι απλά αρωγοί αλλά οδηγοί.

Παρά ταύτα, θα ενημερώσω γραπτώς την ΕΑΑ και εσάς προσωπικά (δεδομένου του ιδιαιτέρου εδιαφέροντος που δείχνετε για την κατηγορία) για τις ιδέες και προτάσεις που έχω προσπαθήσει να περάσω στο παρελθόν και ουδέποτε τους δόθηκε (όχι η πρέπουσα αλλά η ελαχίστη) σημασία.

Έχετε κάθε ελευθερία να τις προωθήσετε όπου νομίζετε ότι θα πιάσουν τόπο σαν να ήταν δικές σας. Και φυσικά θα είμαι δίπλα σας αρωγός σε ότι περνάει από το χέρι μου.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να πάρω εύσημα για τίποτε. Μου αρέσει η κατηγορία, την αγαπώ και την έχω στηρίξει εμπράκτως με κάθε τρόπο. Και εφ' όσον υπάρξει το ενδιαφέρον  (και από άλλους-όχι μόνο από εμένα) για να αναβαθμιστεί, θα είμαι εκεί.

Παρακαλώ αποστείλλατέ μου με ΠΜ το email και το τηλέφωνό σας ώστε να επικοινωνούμε άμεσα.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντέλα υπό κλίμακα (scale)  |  Κλίμακος (scale) F4C και semi scale (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πανελλήνιος Αγώνας Scale 2025
    Μεταπήδηση σε: