Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 11:40:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 11:40:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 49
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγώνες και οργανωτικά θέματα  (Αναγνώστηκε 2427 φορές)
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 27 Φεβ 2019, 17:18:19 »

Κάποιος με κάνει ένα δώρο και γίνομε ο πιο θερμός υποστηρικτής του. Μετά κάποιος με απειλεί πως θα με πλακώσει στης μπουνιές  γιατί υποστηρίζω τον πρώτο και λίγο αργότερα με κάνει ένας συνέταιρος του δεύτερου ένα ακριβότερο δώρο από του πρώτου και αμέσως συνειδητοποιώ πως η δεύτερη παρέα έχει δίκιο.

Απλά σκέφτομαι φωναχτά.
    Καταγράφηκε

Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 27 Φεβ 2019, 17:59:47 »

Κύριε Κωνσταντακάτε ζητάτε συνεχώς απαντήσεις ενώ συστηματικά αγνοείται τις δικές μου ερωτήσεις.

Παρόλα αυτά σαν μικρότερος σε ηλικία θα σας απαντήσω.

Το ανεμόπτερο που μου χαρίσατε, όπως και το ολοκαίνουργιο μαχητικό του Γιώργου Μέσκου, είναι τα εργαλεία της "δουλειάς μου" που ποτέ δεν μπορέσατε να εκτιμήσετε. Με αυτά τα δύο αεροπλάνα έχουν πάρει την πρώτη γεύση Αερομοντελισμού εκατοντάδες μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, σε παρουσιάσεις του Αερομοντελισμού σε ιδρύματα και σχολεία.

Αυτά τα δώρα σας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση στο εργαστήριο μου, αφενός για να μου θυμίζουν την φιλία μας, αφετέρου για να έχω κάτι στα χέρια μου  από ανθρώπους τις ιστορίας του Αερομοντελισμού, και φυσικά θα βγάλουν ακόμα πολύ...μα πάρα πολύ δουλειά στο μέλλον.

Εαν θελήσετε ποτέ να γευτείτε και εσείς την χαρά των μικρών παιδιών, που πιάνουν στα χέρια τους για πρώτη φορά ένα μεγάλο αερομοντέλο, δεν έχετε παρά να έρθετε στον Μάιο στο τριήμερο FLY IN FAMILY που διοργανώνει η Αερολέσχη Λάρισας στα πλαίσια επιμορφωτικών προγραμμάτων Αερομοντελισμού για γονείς και παιδιά. Ελάτε το ανεμόπτερο σας θα είναι εκεί, όχι για να πετάξει αλλά για να διδάξει. Θα χαρούν πολύ και τα παιδιά απο την Αερολέσχη, αλλά και εγώ με την ομάδα που έχουμε οργανώσει, και τιμή μας θα είναι να μας βοηθήσετε.

Στην φουφού κ Γιάννη πάνε τα λόγια, οι πράξεις μένουν στο ράφι της ιστορίας.  Για αυτό θα σας παρακαλέσω να επαναφέρετε πίσω στο aeromodelling το βιβλίο σας που το χαρίσατε στην αερομοντελιστική οικογένεια, αφενός γιατί το χρειάζονται οι αερομοντελιστές και δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας, αφετέρου γιατί δεν είναι πια δικό σας...το χαρίσατε.
    Και τα δώρα δεν επιστρέφονται ποτέ.
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 27 Φεβ 2019, 21:03:19 »

Κύριε Δημήτρη Ράμμο (μάστορα)

Χαίρομαι που το ανεμόπτερο που σας χάρισα, ζει και φέρνει χαρά σε παιδιά.
    Δεν είχα πληροφόρηση. Για άλλο σκοπό σας το έδωσα, αλλά δεν πειράζει και η σημερινή χρήση του με ικανοποιεί απόλυτα.
    Εχω την νοοτροπία του: «κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό».

Όμως επειδή σύμφωνα με την αντίληψη σας, κάθε τι που κάνω είναι για να φρενάρω την ανάπτυξη, να αφαιρέσω τη χαρά από παιδιά, και με προτρέπετε να φύγω για να έρθουν άλλοι…επειδή είμαι «βάρβαρος», ανασύρω από τον γυαλό και τα εξής ακόμα λάθη μου, και τα αναφέρω κατά παράβαση των πιστεύω μου:

Δωρεά τριών πλήρως εξοπλισμένων ανεμοπτέρων σε σύλλογο της  Βόρειας Ελλάδας.
    Δωρεά ενός πλήρως αγωνιστικού ανεμόπτερου σε νεαρό άλλου συλλόγου της Β. Ελλάδας που πρόσφατα γίνατε μέλος του.
    Δωρεά άνω των είκοσι κιτ κατασκευής ανεμοπτέρων και λαστιχοκίνητων ελεύθερης πτήσης, σε τρίτο σύλλογο της Β. Ελλάδας όπου αν δεν απατώμαι είσαστε κάποτε μέλος.
    Δωρεά πλήρως εξοπλισμένων μοτοανεμοπτέρων σε δύο ακόμα συναδέλφους της Β. Ελλάδας.
    Δωρεά δύο πλήρως εξοπλισμένων μοτοανεμόπτερων σε νεαρό και ενήλικο μέλος συλλόγου της κεντρικής  Ελλάδας.
    Δωρεάν παροχή πολλών κιτ λαστιχοκίνητων ανεμόπτερων για την επίτευξη σεμινάριου κατασκευής από νέους, σε σύλλογο της Β. Ελλάδας (όπου αν θυμάμαι καλά είσαστε παρών).
    Συν μερικά σεμινάρια σε διάφορες πόλεις
    Αυτά συνέβησαν στα τελευταία χρόνια.

Ανατρέχοντας το ιστορικό αρχείο μου, βλέπω ότι από το έτος 2000 έχω ακόμα διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 15 μοτο ανεμόπτερα σε διάφορους αερομοντελιστές ανά την Ελλάδα. Ακόμα και σε άτομα που δεν θα περάσουν ποτέ από την σκέψη  σας.
    Ας προσθέσουμε και μερικούς Τηλέμαχους με τον πομπό τους, τουλάχιστον εκατό σχέδιά του με οδηγίες, και σχέδια μοντέλων αρχικής εκπαίδευσης του προγράμματος Γαλαξίας, με τυπωμένες οδηγίες.

Αυτά μόνο και μόνο για να πεισθείτε ότι γνωρίζω τι σημαίνει χαρά για τον νέο που ανακαλύπτει τον αερομοντελισμό και γεύεται την πτήση τηλεκατευθυνόμενου αερομοντέλου.

Και μην προτρέξετε, δεν ήταν ψηφοφόροι μου.

Σχετικά με το βιβλίο μου, κάνετε λάθος. Πράγματι το έχω χαρίσει στους Ελληνες αερομοντελιστές. Γι’ αυτό και το στέλνω δωρεάν με DVD σε όποιον μου το ζητήσει. Το ότι δεν βρίσκεται πλέον αναρτημένο στην εδώ ιστοσελίδα ήταν δύσκολη απόφαση αλλά οδηγήθηκα σ’ αυτή κάτω από συγκυρίες που δεν ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό.

Ο θείος ο «βάρβαρος»
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 01:58:49 »

Όμως επειδή σύμφωνα με την αντίληψη σας, κάθε τι που κάνω είναι για να φρενάρω την ανάπτυξη, να αφαιρέσω τη χαρά από παιδιά, και με προτρέπετε να φύγω για να έρθουν άλλοι…επειδή είμαι «βάρβαρος», ανασύρω από τον γυαλό και τα εξής ακόμα λάθη μου, και τα αναφέρω κατά παράβαση των πιστεύω μου:

Κύριε Κωνσταντακάτε. Βάρβαρο δεν σας αποκάλεσε κανείς.
    Οι ενέργειες της αδελφότητας σας,  χαρακτηρίζονται βάρβαρες, και αυτό γιατί δεν βρίσκω καμία άλλη λέξη που να ταιριάζει σε αυτές.
    Κανείς επίσης δεν είπε "να φύγετε" Που να πάτε εξάλλου, δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, γιατί όπως λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι "εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ θα πάψω κάποτε να υπάρχω"  ......Να συνεργαστείτε ζήτησα.
    Κανείς επίσης δεν είπε ότι θέλετε να αφαιρέσετε την χαρά απο τα παιδιά....ιδίως εγώ που συνεργαστήκαμε κάποτε για αυτόν τον σκοπό.

Αλλά το ότι φρενάρετε την ανάπτυξη είναι γεγονός, διότι από το χέρι σας περνάνε πολλά πράγματα, και η γνώμη σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε Ομοσπονδία, κέντρα αποφάσεων, κτλ.
    Παρακάτω σας δείχνω μερικές μεγάλες διοργανώσεις Αθλητικών συλλόγων που έχουν προγραμματισθεί για το 2019, κάποιες εκ των οποίων έχουν και διεθνή χαρακτήρα [συμμετοχές και ξένων αθλητών] για τις οποίες εσείς και οι υποστηρικτές σας [Grele, κτλ] απορρίψατε εξ αρχής, ενώ για άλλες αδιαφορήσατε παντελώς, με αποτέλεσμα αυτές οι δαπανηρές για τους συλλόγους διοργανώσεις να μην τυγχάνουν την υποστήριξη της ΕΛΑΟ, να είναι εκτός προγράμματος της......και στο τέλος υποψιάζομαι ότι μπορεί να σαμποταριστούν και από πάνω.

Αυτό είναι βαρβαρότητα Κύριε Κωνσταντακάτε, για να μην χαρακτηρίσω, ντροπή για τον Αθλητικό Αερομοντελισμό και το μέλλον του.

Εαν πραγματικά έχετε εσείς καμία άλλη εξήγηση, θα χαρώ πολύ να την ακούσω, και θα ζητήσω συγνώμη για τα όσα έχω προαναφέρει. 

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 07:57:12 »

Θα σας κάνω μία απλή ερώτηση.
    Υπάρχει άθλημα που τα σωματεία κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ακολουθήσουν τις διατάξεις και αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους;

Η δική μας Ομοσπονδία είναι δια νόμου η ανωτάτη αεραθλητική αρχή. Εχει καταστατικό, και εσωτερικούς κανονισμούς, τα οποία έχουν αποδεχθεί τα σωματεία μέλη  της. Είναι δε υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους του κράτους, και τις διατάξεις της Γ.Γ.Α. στην οποία είναι εντεταγμένη.

Ολες οι  αεραθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα πρέπει να τύχουν της εγκρίσεώς της. Μόνο η Ομοσπονδία μπορεί να προκηρύξει/εγκρίνει/διοργανώσει ένα αγώνα. Φυσικά μπορεί να αναθέσει την διεκπεραίωση σε σωματείο της. 

Κάθε συμμετοχή αλλοδαπού αθλητή σε Ελληνική διοργάνωση, πρέπει να τύχει εκ των προτέρων, της έγκρισης των αρχών, εξαιρουμένων των κρατών που ήδη υπάρχει διακρατική συμφωνία.

Μπορεί να είναι μη αρεστό σε αυτούς που στοχεύουν και προγραμματίζουν «μαζώξεις» με διάφορα ονόματα, για να συγκαλύψουν τον αγώνα που θα γίνει (περί αγώνος πρόκειται αφού στο τέλος εκδίδουν αποτελέσματα και δίνουν έπαθλα).

Όμως για το καλό της πατρίδας μας και το καλό όνομα της Ομοσπονδίας μας, πρέπει να τηρηθούν οι διατάξεις.

Τα σωματεία που έχουν διάθεση να οργανώσουν μία συνάντηση με συμμετοχή ξένων αθλητών, μπορούν να αιτηθούν την σχετική άδεια από την ομοσπονδία. Οχι να καλύπτονται από την συνεργασία τους με κρατικούς φορείς, που όμως δεν είναι αρμόδιοι να λειτουργούν με τις αρμοδιότητες της Ομοσπονδίας.

Όταν όμως αντί για αίτηση αφήνουν ελεύθερα τα παπαγαλάκια τους να διαδίδουν ότι εις το εξής θα κάνουμε τις εκδηλώσεις μας χωρίς την αιγίδα της Ομοσπονδίας, και «νυν υπερ πάντων ο αγών»,  πως θέλετε να αντιδράσει η Ομοσπονδία;

Ούτε η ΕΑΑ ούτε εγώ προσωπικά αποκρούουμε συναντήσεις με ξένους. Το αντίθετο μάλιστα. Αντί να πηγαίνουμε εμείς στο εξωτερικό για να αποκτήσουμε εμπειρία, θα μας την φέρουν στα πόδια μας.

Θα θυμίσω σε πολλούς ότι η πρώτη πρόσκληση προς τους φίλους αερομοντελιστές της Βουλγαρίας έγινε από την ΕΑΑ, σε αγώνα της ΕΑΘ.

Αλλά ούτε και η Ομοσπονδία έχει αντίρρηση, βλέπε συμμετοχή αθλητών των Σκοπίων σε επίσημο αγώνα της.

Μου προσάπτετε έλλειψη συνεργασίας. Η δικαιοδοσία μου είναι να προεδρεύω του Δ.Σ. της ΕΑΑ και μαζί να παίρνουμε αποφάσεις που αφορούν το σωματείο μας. Και με τα μέλη του Δ.Σ. συνεργάζομαι άψογα όλο τον χρόνο της θητείας μας. Ωσαύτως συνεργαζόμαστε άψογα και με την ΕΠΑΕ.

Με ποιόν θα έπρεπε (κατά την γνώμη σας) να συνεργαστώ επι πλέον, και σε ποιό θέμα;

Μάλλον προτροπή για συνεργασία θα έπρεπε να απευθύνετε στα σωματεία που υποστηρίζετε. Οσο νωρίτερα εξομαλυνθούν οι καταστάσεις που οδηγούν σε μονόπλευρες αποφάσεις, τόσο το καλύτερο για όλους, ιδίως για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι αν συνεργαστούν και στην ουσία και στους τύπους με την Ομοσπονδία, όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Υ.Γ. ευχαριστώ για την διευκρίνισή σας ότι δεν είμαι βάρβαρος. Μήπως πρέπει να διευκρινίσετε και το ότι δεν ανήκω σε αδελφότητα;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 08:46:58 »

Λαμία 19/11/2018

ΠΡΟΣ:  1) Το Δ.Σ. της ΕΛ.Α.Ο.                                                                    
          2) Την Επιτροπή Αερομοντελισμού της ΕΛ.Α.Ο

Θέμα: Αίτηση για ενημέρωση για δήλωση αγώνων στη Διεθνή Αεραθλητική Ομοσπονδία (FAI)

Σε συνέχεια του από 15.11.2018 e-mail μας και της εν γένει προηγηθείσας σχετικής αλληλογραφίας μας, αιτούμαστε:
    α. Nα μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί στην πολλαπλώς αιτηθείσα από εμάς και το σωματείο Αερολέσχη Λάρισας δήλωση στη Διεθνή Αεραθλητική Ομοσπονδία (FAI) της διοργάνωσης από εμάς των Περιφερειακών Αγώνων-World Cup για το 2019 και
    β. Σε περίπτωση που τυχόν δεν έχετε προβεί στην ως άνω δήλωση στη Διεθνή Αεραθλητική Ομοσπονδία (FAI) της διοργάνωσης από εμάς των Περιφερειακών Αγώνων-World Cup για το 2019, να μας ενημερώσετε για τους λόγους, για τους οποίους δεν έχετε προβεί στη δήλωση αυτή.
    Επαναλαμβάνουμε ότι αγνοούμε κατά πόσο οι τοποθετήσεις που αναφέρονται στο από 14.11.2018 e-mail της ΕΛΑΟ προς εμάς αποτελούν τοποθετήσεις που εκφράζουν πράγματι την ΕΛΑΟ, δεδομένου ότι το e-mail αυτό δεν συνυπογράφεται και από τον Πρόεδρο της ΕΛΑΟ, όπως απαιτείται από το άρθρο 12.3.1 του Καταστατικού της ΕΛΑΟ, και επιπλέον αγνοούμε αν και πότε έχει συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΛΑΟ, ως αρμόδιο όργανο διοίκησής της, για να τοποθετηθεί επί της αίτησης του σωματείου μας και του σωματείου Αερολέσχη Λάρισας για συνδιοργάνωση Περιφερειακών Αγώνων-World Cup το 2019.
    Επαναλαμβάνουμε ότι προς το σκοπό αυτό, έχουμε ήδη αιτηθεί και αιτούμαστε και πάλι να μας γνωστοποιήσετε αν και πότε συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΛΑΟ για το ζήτημα αυτό, ποια μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα και ποια μέλη του ΔΣ υπερψήφισαν και ενέκριναν τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στο από 14.11.2018 e-mail για διοργάνωση World Cup μόνο από την ΕΛΑΟ και όχι από το σωματείο μας και το σωματείο Αερολέσχη Λάρισας.
                  Επαναλαμβάνουμε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι εννοείτε στο από 14.11.2018 e-mail ως «ορισμένα ζητήματα που έχουν προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν». Αν αναφέρεστε στα δεκάδες έγγραφα της ΕΛΑΟ, τα οποία το σωματείο μας έχει επανειλημμένα αιτηθεί, επικαλούμενο άμεσο, προφανές και ειδικό έννομο συμφέρον (πρακτικά ΔΣ, πρακτικά ΓΣ, προϋπολογισμούς, απολογισμούς κ.λπ.), χωρίς όμως αυτά μέχρι και σήμερα να μας έχουν χορηγηθεί από την ΕΛΑΟ, επανερχόμαστε και πάλι στο σχετικό αίτημά μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η αδυναμία σας να χορηγήσετε αιτηθέντα έγγραφα, η οποία έχει διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο (!), είναι απολύτως εύλογο να δημιουργεί αμφιβολίες για τη διοικητική και οικονομική διαχείριση της ΕΛΑΟ.  
                  Επαναλαμβάνουμε ότι, όπως έχει ήδη αναφέρει το σωματείο Αερολέσχη Λάρισας στο υπ’ αριθ. πρωτ. 1187/14.11.2018 έγγραφό του, δεν υπάρχει περιορισμός εκ μέρους της Διεθνής Ομοσπονδίας όσον αφορά τις διοργανώσεις που θα ενταχθούν στο ημερολόγιο της FAI από μια χώρα ως κατηγορία World Cup event. (sc4_Vol_F5_electric_18, Annex 5 E), παρά μόνο το ότι θα μετρήσει η βαθμολογία του ενός αγώνα για κάθε αθλητή (η καλύτερη), και επιπλέον από το φετινό ημερολόγιο των F5J World Cups που διεξήχθησαν ανά την Ευρώπη αποδεικνύεται ότι αρκετές χώρες, οι περισσότερες, διεξήγαγαν πέραν του ενός αγώνα κατηγορίας World Cup.
    Επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε ήδη επιφυλαχθεί ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, προεχόντως δε του δικαιώματός μας να θέσουμε την απάντησή σας υπ’ όψιν των αρμοδίων οργάνων και αρχών για περαιτέρω αξιολόγηση κατά πόσο στοιχειοθετεί καταχρηστική εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης που έχει η ΕΛΑΟ (άρθρο 2 του ν. 3959/2011 και άρθρο 102 ΣΛΕΕ) (βλ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή απόφαση της 8.12.2017, AT.40208, International Skating Union), καθώς και δικαιώματος του σωματείου μας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα να αναζητήσει την αποκατάσταση της θετικής και αποθετικής ζημίας του από την ως άνω συμπεριφορά σας για το επίμαχο ζήτημα .

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για την Αερολέσχη Φθιώτιδας
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 09:21:14 από Χρηστος Βαγενας (vchris) » Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 10:52:45 »

Η πρακτική, μεμονωμένοι σύλλογοι να διοργανώνουν επίσημες διεθνείς συναντήσεις, είναι κάτι εντελώς κοινό. Και φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο με την έγκριση (και αρωγή) της οικείας ομοσπονδίας.

Θα ξαναφέρω το παράδειγμα του στίβου  καθώς μου είναι πολύ οικείο το αντικείμενο.
    Ο "ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ" κατάφερε με την σύμπραξη και αρωγή του ΣΕΓΑΣ να κάνει τα "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ" διεθνές meeting. Το ίδιο και η "ΕΝΩΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ" με τα "ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ". Το ίδιο και ο "ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ" με τα "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ". Θα μπορούσα να συνεχίσω την λίστα αλλά σταματάω εδώ. Όλοι αυτοί οι σύλλογοι έψαξαν και βρήκαν χορηγούς (τοπικό Δήμο, Περιφέρεια αλλά και ιδιώτικές επιχειρήσεις), προσπάθησαν και οργάνωσαν σωστά τους αγώνες τους και η ομοσπονδία τους συμπαραστάθηκε παρέχοντας την αιγίδα της αλλά και παλεύοντας για να εντάξει τις διοργανώσεις αυτές στο διεθνές καλεντάρι της IAAF.

Στην περίπτωση της αερολέσχης Λάρισσας, αυτό δεν έγινε. Τους λόγους δεν τους γνωρίζω. Ούτε και η αερολέσχη τους γνωρίζει (όπως η ίδια δηλώνει).

Όπως σωστά ανέφερε ο κύριος Κωνσταντακάτος παραπάνω, δεν δυνάμεθα από το aeromodelling να ζητούμε διευκρινίσεις από την ομοσπονδία.

Ας μας πει όμως ο κύριος Κωνσταντακάτος, ο οποίος δείχνει να γνωρίζει καλά τα περί ομοσπονδίας, τους λόγους για τους οποίους η ομοσπονδία δεν παρείχε  στήριξη σε ένα σωματείο να εκτελέσει έναν διεθνή επίσημο αγώνα. Ποιές είναι οι διατάξεις οι οποίες πρέπει να τηρηθούν και δεν της επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Η απορία μου είναι πραγματικά ειλικρινής. Είναι κρίμα να μην κάνουμε διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα από την στιγμή που οργανωτικά μπορούμε και υπάρχουν χορηγοί που καλύπτουν την δαπάνη.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 12:45:59 »

Η πρακτική, μεμονωμένοι σύλλογοι να διοργανώνουν επίσημες διεθνείς συναντήσεις, είναι κάτι εντελώς κοινό. Και φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο με την έγκριση (και αρωγή) της οικείας ομοσπονδίας.

Όπως σωστά ανέφερε ο κύριος Κωνσταντακάτος παραπάνω, δεν δυνάμεθα από το aeromodelling να ζητούμε διευκρινίσεις από την ομοσπονδία.

Ας μας πει όμως ο κύριος Κωνσταντακάτος, ο οποίος δείχνει να γνωρίζει καλά τα περί ομοσπονδίας, τους λόγους για τους οποίους η ομοσπονδία δεν παρείχε  στήριξη σε ένα σωματείο να εκτελέσει έναν διεθνή επίσημο αγώνα. Ποιές είναι οι διατάξεις οι οποίες πρέπει να τηρηθούν και δεν της επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Κύριε Παπαγεωργίου,

Κατ' αρχάς συμφωνούμε σε ορισμένα από τα γραφέντα στην παράθεσή σας.

Οπως είπατε δεν μπορείτε να ζητάτε διευκρινήσεις μέσω φόρουμ από την Ομοσπονδία. Αρα ούτε και από εμένα.

Υπάρχουν όρια τα οποία δεν είμαι αφελής να τα ξεπεράσω.

Αρμόδια να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις στην Ομοσπονδία είνα τα εμπλεκόμενα σωματεία, είτε κατά την διάρκεια του έτους με αλληλογραφία, είτε στην γενική συνέλευση.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 14:35:21 »

Στην περίπτωση της αερολέσχης Λάρισσας, αυτό δεν έγινε. Τους λόγους δεν τους γνωρίζω. Ούτε και η αερολέσχη τους γνωρίζει (όπως η ίδια δηλώνει).

Η απορία μου είναι πραγματικά ειλικρινής. Είναι κρίμα να μην κάνουμε διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα από την στιγμή που οργανωτικά μπορούμε και υπάρχουν χορηγοί που καλύπτουν την δαπάνη.

Αλλη μια φορά εχει βγει εκτός θέματος το thread !!Ευτυχώς θα τα μεταφέρει ο καλός μας Εβαν!
    Εχει ανοιχτεί ηδη θεμα αλλού αλλα δυστυχώς οι γνωστοί μας φίλοι τους συνεπέρνει η κοντρίτσα και η τρελίτσα που διαβάζουνε!
    Φίλε Παντελή οπως καταλαβαίνεις αν και το εχω ξαναπεί παρα πολλές φορές ...... οι λόγοι ειναι προσωπικοί και μόνο προσωπικοί !! και για αυτούς του λόγους δεν μπορούν να σου απαντήσουν, και δεν ειναι αφελής να εξηγήσουν και να παραδεχτούν δημόσια..... γιατί απλά δεν υπαρχουν διατάξεις που να μπορούν να λύνουν προσωπικές διαφορές υποχθόνιες.
    Ως εκ τούτου αμα υπάρξει η δυνατότητα απο έναν σύλογο να διογανώσει και να βρεί την οικονομική δυνατότητα να διοργανώσει οτιδήποτε επιθημεί αλλα εχει προσωπικές διαφορές με τους αρμόδιους , τότε δυστυχώς όπως καλά γνωρίζουμε απο προσωπικότητες και προσωπικές κοντρες σωματίων θα κανουν τα αδυνατα δυνατά να μην αναπτηχθεί περισσότερο απο αυτούς κανένας άλλος και μείνει καλύτερη εικόνα αεραθλητικής δράσης απο αυτούς ! Η εμείς η κανένας περισσότερο!Καταρχήν εμείς περισσότερο και μετα εσεις καθόλου!Ο θανατός σου το σωματείο μου!Και γιαυτό βρισκόμαστε εδω που μας αξίζει να βρισκόμαστε!Μειον 50 χρόνια......!Αλλοι λαοί τα εχουν λύσει αυτά και γιαυτό κοιταμε την πλατη τους!Γιατι απλά λειτουργούν οι νομοι και οι μηχανισμοί απο μόνοι τους οποιος και να αναλάβει κάπου!Εκει δεν υπαρχουν προσωπικές διαφορές γιατί απλά δεν υπαρχει ο μηχανισμός που να της δημιουργεί!Εδω ακόμα δεν μας εχουν εξηγήσει εστω ....και πως ακυρώνουν αγώνα που τον εχουν διοργανώσει οί ίδιοι σε κατηγορία που εχει προηγηθεί ιστορικό ικανότητας και τον αναλάβανε να τον διεκπαιρεώσουν οι ίδιοι!Τους προηγούμενους δεν τους επιτηρούσε! Αυτοί που τους επιτηρούσαν τιμωρήθηκαν?Αναλαβανε την ευθύνη οτι δεν κανανε σωστα την επιτήρηση?
    Αλλα είπαμε.... εμείς ειμαστε στο σταδιο που ακόμα με εξοδα μας  κανουμε τον αθλητισμό μας, και  μας κουνανε το δαχτυλο και την γλωσσα ειρωνικά και απαξιωτικά γιατί τον κάνουμε!!

Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 15:26:05 »

...... οι λόγοι ειναι προσωπικοί και μόνο προσωπικοί !! και για αυτούς του λόγους δεν μπορούν να σου απαντήσουν, και δεν ειναι αφελής να εξηγήσουν και να παραδεχτούν δημόσια..... γιατί απλά δεν υπαρχουν διατάξεις που να μπορούν να λύνουν προσωπικές διαφορές υποχθόνιες.

Αυτή την παράθεση θα πρέπει να την διαβάσουν όλοι με προσοχή, είναι σημαντικό γιατί ο Θείος άλλα προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη.

Θεωρεί πως πολλοί από εμάς είμαστε κολεγιόπαιδα που στο άκουσμα " της ανώτατης αεραθλητικής αρχής της χώρας" "και των κέντρων εξουσίας" ...θα κάνουν κακά επάνω τους.

Θα τα αναλύσουμε όμως καλύτερα λίγο αργότερα, μιλώντας με ονόματα και ποιες είναι αυτές οι προσωπικές διαφορές που για χάρη τους, μας έχουν ρημάξει, διχάσει, χωρίσει, και δεν χαίρεται πλέον κανείς που έχει στην τσέπη του μια αεραθλητική αερομοντελιστική ταυτότητα.........πόσο μάλλον να λαμβάνει μέρος σε αγώνες.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 15:38:29 »

Αυτή την παράθεση θα πρέπει να την διαβάσουν όλοι με προσοχή, είναι σημαντικό γιατί ο Θείος άλλα προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη.

Τι από όσα έχω γράψει δεν είναι τεκμηριωμένο;

Και αν εγώ κατά τη γνώμη σας δεν λεω την αλήθεια, γιατί δεν ρωτάτε την διοίκηση του σωματείου σας; να μας τα μεταφέρετε εδώ που όπως λέτε όλοι θέλουν απαντήσεις;

Ιδού η Ρόδος....

Και φυσικά "κολλεγιόπαιδα" σίγουρα δεν είσαστε.  
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 15:58:39 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 15:54:08 »

Αλλη μια φορά εχει βγει εκτός θέματος το thread !!Ευτυχώς θα τα μεταφέρει ο καλός μας Εβαν!
    Εχει ανοιχτεί ηδη θεμα αλλού αλλα δυστυχώς οι γνωστοί μας φίλοι τους συνεπέρνει η κοντρίτσα και η τρελίτσα που διαβάζουνε!

Οταν στριμώχνεστε, επιζητάτε την σωτηρία από τον καλό σας evan;
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 16:16:29 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 16:39:26 »

Τι από όσα έχω γράψει δεν είναι τεκμηριωμένο;

Και αν εγώ κατά τη γνώμη σας δεν λεω την αλήθεια, γιατί δεν ρωτάτε την διοίκηση του σωματείου σας; να μας τα μεταφέρετε εδώ που όπως λέτε όλοι θέλουν απαντήσεις;

Και φυσικά "κολλεγιόπαιδα" σίγουρα δεν είσαστε. 

Κύριε Γιάννη δεν ειχαμε όλοι την δυνατότητα να φοιτήσουμε σε κολλέγια, λόγο οικονομική δυνατότητας αλλα πήραμε τουλάχιστον την απαραίτητη οικογενειακή παιδεία ευγένειας και σεβασμού προς τον πλησίον μας ισότημα ειτε ειναι πλούσιος είτε φτωχός , και με μιά φυσικά μεγαλήτερη ευαισθησία προς τους αδύναμους.Ααα έπίσης να σας πώ οτι συνήθως απο τις πιό μεσαίες και φτωχές κατηγορίες βγαίνουν πιό αξιοι (οχι σε πλούτο) επαγγελαματίες- αθλητές- επιστήμονες-ποιητές-συγγραφείς και ίσως και αερομοντελιστές δίοτι εχουν καλύτερη συνήθως αντιληψη της ζωής λόγο βιωμάτων και παιδείας που εχουν πάρει απο γονείς η απο ιδρύματα!Οταν στερείται κανείς κατι εχει μεγαλήτερο πάθος και στόχο να καταφέρει κατι που αγαπάει πολύ και ονειρέυεται!
    Αυτά όσο αφορα τα κολλέγια.
    Συνήθως απο οτι εχουμε καταλάβει δεν εχετε το σθένος να τεκμηριώσετε οτι δεν σας συμφέρει να απαντησετε είτε προσωπικά ειτε σαν σωματείο, ειτε σαν αυτόκλητος? εκπρόσωπος τύπου των θεσμών μας.Παντως δεν χάλασε και ό κόσμος αμα δεν μας απαντήσετε.Τουλάχιστον θα ήταν δίκαιο απο εσάς να δέιξετε οτι πάτε παρακάτω και λύνετε δια παντός οτι  εχετε δημιουργήσει με δική σας ευθύνη  στις προσωπικές σας τριβές και επιλογές, και να δέιξετε απο εδω και πέρα οτι θα δημιουργηθούν τα απαραίτητα στεγανά να μην ξαναδημιουργηθούν.Το πως γίνονται επίσης οι αρχαιρεσιες ειναι πολύ σημαντικό για την σωστή ανάπτυξη οποιασδήποτε αθλητικής επιτροπής και ευελπιστούμε να υπάρχει πάντα μιά στρατία ικανών ανθρώπων που να εννώνει και όχι να χωρίζει ,και το βασικότερο να δημιουργεί τις συνθήκες να λειτουργούν όλα τουλάχιστον σωστά ....  οποιος και να ειναι στο τιμόνι.Είναι κρίμα να στερούνται τόσοι λίγοι που ειμαστε σε αυτη την κατηγορία του αεραθλητισμού την σωστή λειτουργία, συμπνοια ,συμφιλίωση, και  σεβασμό στα ιδεώδη του αθλητισμού και της ευγενικής αθλητικής άμμιλας λόγω προσωπικών διαφορών!
    Αυτα!
    Καταγράφηκε

ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #58 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 16:51:53 »

Οταν στριμώχνεστε, επιζητάτε την σωτηρία από τον καλό σας evan;
    Ευτυχώς δεν εχουμε πρόβλημα χώρου για καλά και κακά μεγαμπαιτ  απλώς ο καλός κύριος Ευάγγελος , Σεραφίμ, κλπ θα πρεπει να τα βάζουν τα θεματα εκει που ανήκουν.Να υπάρχει μία τάξη κάπου τουλάχιστον.Να σας θυμισω οτι εχει ανοιχτεί νεο thraed  ''Αγώνες και οργανωτικά θέματα'' και '' Εκτός θέματος''
    Αυτά!
    Καταγράφηκε

Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2019, 17:00:48 »

Οπως είπατε δεν μπορείτε να ζητάτε διευκρινήσεις μέσω φόρουμ από την Ομοσπονδία. Αρα ούτε και από εμένα.

Υπάρχουν όρια τα οποία δεν είμαι αφελής να τα ξεπεράσω.

Αρμόδια να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις στην Ομοσπονδία είνα τα εμπλεκόμενα σωματεία, είτε κατά την διάρκεια του έτους με αλληλογραφία, είτε στην γενική συνέλευση.

Φυσικά και δεν είστε αφελής. Γι' αυτό και ποτέ δεν απαντάτε όταν τα ερωτήματα είναι αιχμηρά (ως προς την ουσία και όχι ως προς το ύφος). Σας αναγνωρίζω ότι είστε και ευρηματικός, πολύ συχνά και διασκεδαστικός, στις ατάκες σας αλλά η μεγαλύτερη ικανότητά σας είναι να κρύβεστε πίσω από γενικότητες περί "νομιμότητος" , "κανονισμών" και "διαδικασιών".

Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί, οι νόμοι και οι διαδικασίες. Αν υπήρχε κάποιος, θα ήταν γραφικός. Το ζήτημα είναι ότι ποτέ δεν αναφέρετε σε ποιούς νόμους, ποιές διαδικασίες ποιούς κανονισμούς. Συγκεκριμένα άρθρα και παραγράφους κατά περίπτωση. Όταν αναλαμβάνετε να μιλήσετε για λογαριασμό τρίτων (εν προκειμένω της ομοσπονδίας) ή αναλαμβάνετε να τους υπερασπιστείτε, θα πρέπει να είστε συγκεκριμένος.

Λέτε ότι η ομοσπονδία κάνει καλά την δουλειά της. Σε γενικές γραμμές είναι αλήθεια. Όμως δεν εξηγείτε για ποιό λόγο ακυρώθηκαν τρείς (3) αγώνες κριτηρίου της ιδίας κατηγορίας. Συνεχόμενοι. Ο κάθε ένας με διαφορετικό εκτελεστή (αλλά ίδιο διοργανωτή). Κάποιος πρέπει να έκανε κάτι λάθος. Δεν γίνεται να έπεσαν μόνοι τους τρείς (3) αγώνες έξω. Όχι ότι είναι κάτι το φοβερά σημαντικό, ούτε και θα αλλάξει την ζωή μας. Αλλά ο καλύτερος τρόπος ώστε οι επόμενοι αγώνες  (όχι μόνο της F5) να είναι καλύτεροι και επιτυχείς, είναι να βρούμε τα λάθη που έγιναν. Και να μην τα ξανακάνουμε. Και πάλι όχι για να πάρουμε τα κεφάλια αυτών που τα έκαναν (ομοσπονδίας ή σωματείων) αλλά για τα κάνουμε σωστά την επομένη φορά. Με πείσμα γνωστού συμπαθεστάτου τετραπόδου, αρνείστε την πραγματικότητα και αρνείστε να δώσετε την ευκαιρία να γίνει η απαιτουμένη αυτοκριτική από όλους, φορτίζοντας την ατμόσφαιρα με κάθε ευκαιρία. Η μοναδική ενέργεια που κάνατε όταν ανέκυψε το πρόβλημα με τα ανεμόπτερα ήταν η προτροπή προς τους θιγομένους να προσφύγουν στα δικαστήρια. Αντί εσείς, ως ένα από τα παλαιότερα και σεβασμιότερα μέλη του αερομοντελισμού, να προσπαθήσετε να προσεγγίσετετε τις δύο πλευρές και να τις οδηγήσετε σε ένα έντιμο συμβιβασμό, από δημόσιο βήμα (aeromodelling) τους καλούσατε να προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Δεν προστατεύσατε ούτε την κατηγορία F5J ούτε τους αγώνες ούτε την ομοσπονδία. Τους υπονομεύσατε όλους.
    Ξέρετε, καμιά φορά είναι προτιμότερο να κάνεις πίσω και να παραχωρήσεις λίγο από το δίκιο σου στον άλλον από το προκαλέσεις μετωπική σύγκρουση.

Ήμουν κατά της δικαστικής προσφυγής (παρότι δεν εμπλεκόμουν) και κατά της κακής δημόσιας εικόνας που παρουσίαζε ο αερομοντελισμός τότε μέσω των αλήστου μνήμης διαλόγων στο forum. Δεν είχα γνώμη όμως για την ουσία της διαμάχης. Μετά όμως από άλλα δύο ακυρωμένα κριτήρια, κάτι σίγουρα γίνεται λάθος. Και εσείς εξακολουθήτε να διατείνεστε ότι όλα είναι καλά.

Σας παρακαλώ πολύ κύριε πρόεδρε. Αποφύγετε να τροφοδοτείτε με εντάσεις το χώρο του οποίου είστε εξέχον μέλος. Σίγουρα γίνονται λάθη. Κατανοητό και ανθρώπινο. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι κάποια λάθη μπορεί να τα κάνατε εσείς. Δεν χρειάζεται να μας το ομολογήσετε. Απλά να το αποδεχτείτε. Γιατί το σημαντικότερο είναι να γίνουν λιγότερα στο μέλλον.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Χώροι πτήσης - Μοντελοδρόμια  |  Θέμα: Αγώνες και οργανωτικά θέματα
    Μεταπήδηση σε: