Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.921 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 19 Αυγ 2026, 19:41:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 19 Αυγ 2026, 19:41:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:49]

από coach
    [Κυριακή, 16 Αυγ 2026, 11:22:33]

από Yiannis_S
    [Πέμπτη, 13 Αυγ 2026, 15:40:31]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309921
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 151
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγώνες και οργανωτικά θέματα  (Αναγνώστηκε 3541 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 11:07:22 »

Κύριε Παπαγεωργίου,

Δεν είναι παράλογο να ζητάτε περαιτέρω πληροφορίες για τον αγώνα που  πιθανόν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε,

Όμως πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Α) δεν θα βρείτε επίσημη απάντηση σε κανένα φόρουμ

Β) δεν υφίσταται κανάλι επικοινωνίας αθλητών, απ’ ευθείας με την  Ομοσπονδία

Γ) όλα πρέπει να γίνουν μέσω του σωματείου που είσαστε εντεταγμένος, και φυσικά να συνεκτιμήσετε και τον χρόνο που απομένει έως τον αγώνα. Π.χ., εάν πρόκειται για τον Πανελλήνιο F4C τον Οκτώβριο, υπάρχει η άνεση ώστε η τελική επάνδρωση των σημαντικών θέσεων να γίνει εν καιρώ.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 11:42:14 »

Κύριε πρόεδρε,

Δεν τα λέτε λάθος. Παρά ταύτα θα διαφωνήσω με την παρατήρηση Β.
    Χωρίς να γνωρίζω αν θεσμικά δεν πρέπει να υπάρχει άμεσο κανάλι επικοινωνίας της ομοσπονδίας με τους αθλητές (νομίζω πως όχι), έχω την γνώμη ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο στην πράξη, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνείς αθλητές οι οποίοι εκπροσωπούν την χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις. Ως διεθνής αθλητής στίβου στα νιάτα μου, είχα πάντοτε άμεση επικοινωνία με τα θεσμικά όργανα της ομοσπονδίας.

Τέλος, μια ανακοίνωση στα forum, δίκην δελτίου τύπου, που να αφορά την σύσταση των εκτελεστικών επιτροπών, δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό ή αντιθεσμικό. Όπως ακριβώς ανακοινώνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα ή τα ενημερωτικά δελτία (bulletins) των διοργανώσεων.

Όσον αφορά το χρόνο που θα συσταθούν (και θα ανακοινωθούν) οι εκτελεστικές επιτροπές,  νομίζω ότι είναι προφανές. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για την πιο εύρυθμη και επιτυχή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Μην ξεχνάμε ότι αποτελούν και κριτήριο σύστασης Ε.Ο. για τις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις και κάποιοι από εμάς έχουν την φιλοδοξία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε αυτές.
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 13:33:31 »

Τέλος, μια ανακοίνωση στα forum, δίκην δελτίου τύπου, που να αφορά την σύσταση των εκτελεστικών επιτροπών, δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό ή αντιθεσμικό. Όπως ακριβώς ανακοινώνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα ή τα ενημερωτικά δελτία (bulletins) των διοργανώσεων.

Τι ακριβως εννοειτε οταν λετε εκτελεστικη επιτροπη ?
    Μηπως το πληθος και τα ονοματα των κριτων(εαν προβλεπονται κριτες)η χρονομετρων(εαν προβλεπονται χρονομετρες) το ονομα του διευθυντη αγωνα και των βοηθων του?
    Την συνθεση της ελανοδικου επιτροπης?
    Το ανθρωπινο δυναμικο του γραφειου τυπου(προκειμενου για τουριστικους αγωνες διοτι ,ναι ,αρχιζουν να "ακουγονται" και αυτοι )?
    Οποιους θα ψησουν σουβλακια μετα κλπ κλπ?
    Η μηπως κατι αλλο?
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 14:12:23 »

Κύριε Παπαγεωργίου,

Η Ομοσπονδία κάνει καλά το καθήκον της, μέσα στα νομικά πλαίσια και την οικονομική της δυνατότητα.
    Απλά οι επίσημες προκηρύξεεις γνωστοποιούνται στο φόρουμ εκ περισσού. Δεν είναι απαραίτητο. Θα εισηγηθούμε να μην συνεχιστεί κάτι τέτοιο, αφού ως διαφαίνεται μόνο κακές κριτικές αποδίδει.

Οι αθλητές ενημερώνονται από τα σωματεία τους που είναι τα μέλη της Ομοσπονδίας, και ως εκ τούτου, οι άμεσοι αποδέκτες των προκηρύξεων. Οι λοιποί, εκτός του οργανογράμματος της ΕΛ.Α.Ο, δεν χρειάζεται να ενημερώνονται μέσω φόρουμ, ούτε νομιμοποιούνται να ζητούν και τα ρέστα.

Στην χρηστή διοίκηση, ο εργαζόμενος απευθύνεται στον προϊστάμενό του, αυτός στον δικό του προϊστάμενο και αυτός στην διεύθυνση, δεν είναι αποδεκτό η κάθε βαθμίδα να παρακάμπτει τον άνωθεν εποπτεύοντα και να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στην διεύθυνση.  Το οικοδόμημα πλέον δεν θα λέγεται «χρηστή διοίκηση».

Δεν είναι δυνατόν οι εκατοντάδες αεραθλητές να απευθύνονται κατ’ ευθείαν στην Ομοσπονδία, έστω και αν έχουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δεν το λέω για να τονώσω μόνο τον ρόλο των σωματείων. Γιατί ακόμα και αν ήταν δεοντολογικά σωστό (που δεν είναι), δεν υπάρχει η δομή για μία απασχόληση τέτοιας έκτασης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το προφανές: ότι πληροφορία θέλετε να την ζητάτε, από το σωματείο σας. Εκτός αν το νέο σωματείο σας, δεν ασχολείται με τις αιτήσεις και απαιτήσεις σας, γι’ αυτό ρωτάτε αορίστως τους πάντες για απαντήσεις.

Κύριε Παπαγεωργίου,
    είμαστε ενήμεροι για τον άθλο σας να εκπροσωπήσετε την χώρα μας στους πρόσφατους παγκόσμιους αγώνες, αλλά αυτό δεν σας κάνει ανώτερο έναντι των άλλων ούτε δικαιολογεί την διασπορά των θεμάτων που σας απασχολούν, με ανούσιες κρίσεις και αναλύσεις, στο άτυπο φόρουμ, που θίγουν σίγουρα την Ομοσπονδία, αλλά και το σωματείο σας.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία δεν αδιαφορεί για την προσφορά σας. Απλά η πολιτική της είναι (και δικαιολογημένα) να μην κάνει διάλογο στο φόρουμ.
    Σας υποστήριξε και θα σας υποστηρίξει και πάλι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ως μέλος της νέας Εθνικής Ομάδας.
    Και τώρα που μάθατε κάτι παραπάνω, ίσως ήρθε πλέον η στιγμή να περιορίσετε, ή ακόμα καλύτερα, να κλείσετε το θέμα που ανοίξατε.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 14:21:02 »

Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε,

Θα αντιπαρέλθω το ειρωνικό ύφος και δεν θα απαντήσω σε ανάλογο ύφος.
    Θα σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιαφέρομαι αποδεδειγμένα και ειλικρινά για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση (σε ποιότητα και συμμετοχές) των Ελληνικών αγώνων αερομοντελισμού). Αν ψάξετε σε αυτό εδώ το forum  θα βρείτε τις αποδείξεις για αυτό.

Όσον αφορά τώρα τα πρόσωπα και τις υπευθυνότητες που αυτά θα έχουν συμμετέχοντας στις εκτελεστικές επιτροπές. Αναφέρομαι στον διευθυντή αγώνα, τον αλυτάρχη, την ελλανόδικο επιτροπή και τους κριτές. Επειδή έχω γίνει κοινωνός καταστάσεων που δεν θέλω να δημοσιοποιήσω, για να προστατεύσω το κύρος των αγώνων και όχι τα πρόσωπα, θα ήθελα να γνωρίζω τα πρόσωπα που θα έχουν αυτές τις υπευθυνότητες. Αν αυτό σας φαίνεται παράλογο, παρακαλώ εξηγήστε για ποιό λόγο.

Όσον αφορά τους "τουριστικούς αγώνες".
    Αληθινά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κάποιος να αντιμετωπίζει με ειρωνία και απαξίωση κάτι τέτοιο. Παρευρέθην σε δύο τέτοιους αγώνες στην Λάρισα και η ανατροφοδότηση που είχα από τους ξένους αθλητές ήταν κολακευτικότατη και για την χώρα αλλά και για την οργανωτική επάρκεια. Συγχαρητήρια στην αερολέσχη Λάρισσας για την οργάνωση και την επιτυχία της έχω μόνο να δώσω.
    Η Ελλάδα είναι μια χώρα τουριστική. Ίσως μάλιστα ο τουρισμός να είναι το μόνο εξαγώγιμο προϊόν της. Η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν αλλά και η ανάπτυξη νέων τουριστικών προορισμών μέσω των αγώνων αερομοντελισμού, δεν ωφελεί μόνο τον γηγενή αερομοντελισμό αλλά συνολικά την οικονομία της χώρας.

Φυσικά είμαι ανοιχτός στη όποια διαφωνία σας αλλά παρακαλώ μέσα στα πλαίσια του καλόπιστου διαλόγου.

Ευχαριστώ πολύ.
    Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 17:15:28 »

Κύριε πρόεδρε,

Πότε διαπιστώσατε ότι έκανα κακή κριτική στην ομοσπονδία; Όχι ότι θα είχα κάποιο πρόβλημα να ασκήσω κριτική είτε από αυτό το forum είτε από οποιοδήποτε άλλο μέσο και όποτε νομίζω ότι πρέπει να το κάνω. Έχω το θάρρος να στηρίζω τις απόψεις μου και να επιχειρηματολογώ επί αυτών. Εν προκειμένω όμως, το δυσμενέστερο που ανέφερα για την ομοσπονδία ήταν ότι συμφωνώ με την απόφασή της η οποία είναι γενναία και σωστή. Μια διευκρίνιση ζήτησα, την οποία δεχτήκατε ότι λογικά  εζήτησα. Ας δεχτώ πάντως ότι εν προκειμένω κακώς την εζήτησα μέσω του forum. Το (νέο) σωματείο μου θα ζητήσει την εν λόγω διευκρίνιση από την ομοσπονδία.  Και αφού ενδιαφερθήκατε, θέλω να σας πληροφορήσω ότι το (νέο) σωματείο μου, με περιέβαλε από την πρώτη στιγμή με αγάπη και εκτίμηση υψηλοτέρα των προσδοκιών μου. Επίσης μου παρείχε (και μου παρέχει) υποστήριξη ακόμη μεγαλύτερη (εν αντιθέσει με το παλαιό το οποίο δια επισήμων χειλέων διετείνετο ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτε στους αθλητές του).

Όσον αφορά τα μέσα διά των οποίων η ομοσπονδία κοινοποιεί δελτία τύπου και ανακοινώσεις.
    Καταστατική υποχρέωση της (κάθε) ομοσπονδίας είναι η διάδοση του σπορ. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι εκδηλώσεις που διοργανώνει να τεθούν υπ' όψει όσο μεγαλυτέρου αριθμού ανθρώπων γίνεται. Το προσφορότερο μέσο για κάτι τέτοιo, σε ό,τι αφορά τον αερομοντελισμό, είναι αυτό εδώ το forum. Καλώς ή κακώς, στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν την μαζικότερη και σημαντικότερη επικοινωνιακή ανταπόκριση. Δεν είπα να απαντά προσωπικά η ομοσπονδία σε κάθε έναν που ρωτάει κάτι αλλά η δημοσίευση δελτίων τύπου και ανακοινώσεων στο forum είναι κάτι απολύτως σωστό προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση. Σας προτείνω να αναθεωρήσετε και να μην εισηγηθείτε την κατάργηση αυτού του τύπου των δημοσιεύσεων. Θα είναι λάθος καθώς θα πλήξει την προσπάθεια για ευρύτερη ενημέρωση των (λίγων είναι η αλήθεια) που μπορεί να ενδιαφέρονται.

Θα αντιπαρέλθω (για μια ακόμη φορά) τις ειρωνίες περί "άθλου"και θα σας ρωτήσω: Είστε εξουσιοδοτημένος με κάποιον τρόπο να μιλάτε εξ' ονόματος της ομοσπονδίας; Διότι από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω (και από όσο έψαξα) δεν κατέχετε κάποιο θεσμικό ρόλο στην ΕΛΑΟ (ΔΣ ή άλλη επιτροπή). Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να νιώθει προσβεβλημένη η ομοσπονδία από κάτι που είπα ή έκανα. Ακόμη και όταν κάνω κριτική -που εν προκειμένω δεν έκανα- την κάνω με κόσμιο, ευγενή και πολιτισμένο τρόπο συνοδευομένη από επιχειρηματολογία χωρίς ποτέ να προσβάλω εκείνον στον οποίο απευθύνομαι. Πάντα μπορούμε να διαφωνούμε. Ποτέ δεν πρέπει να απαξιούμε εκείνον με τον οποίο διαφωνούμε.

Με εκτίμηση
    Παντελής Παπαγεωργίου
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 17:36:35 από Pantelis Papageorgiou » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 19:50:35 »

Κύριε Παπαγεωργίου

Λαλίστατος αλλά ακόμα μπερδεμένος. Σίγουρα είσαστε ευγενής. Επίσης δεν πιστεύω ότι διαφωνούμε. Απλά απορώ γιατί κάτι που σας το τεκμηριώνουμε με άρθρα και επιχειρήματα, δεν γίνεται κατανοητό από εσάς και επαναλαμβάνεστε.

Γνωρίζουν όλοι ότι πήγατε ως Ελληνας πρωταθλητής στο παγκόσμιο αγώνα, και αντιμετωπίσατε μερικά τεχνικά προβλήματα, τα οποία σας στέρησαν μία καλύτερη κατάταξη. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για εμένα και άλλους. Σημασία έχει το ότι σηκώσατε την Ελληνική σημαία στην Ελβετία, και σας ευχαριστούμε.
    Από την άλλη δεν δέχεστε να αποκαλώ την πρώτη συμμετοχή σας «άθλο». Εγω την συμμετοχή χαρακτήρισα, κρίνοντας από τις δυσκολίες και ταλαιπωρίες άλλων αλλά και των δικών μου συμμετοχών στο παρελθόν. Εσείς νομίζετε ότι σας κοροϊδεύω. Δικαίωμά σας.
    Αν δεν θέλετε να το λέω «αθλο» εντάξει θα το διορθώσω και θα το λέω «μία ξεχωριστή συμμετοχή, άξια επαίνων».

Η Ομοσπονδία ασχολείται με το αθλητικό αερομοντελισμό. Οι αθλητές της είναι και δικαιούχοι συμμετοχής. Ολοι οι άλλοι, απέξω από το σύνολο της δικαιοδοσίας της Ομοσπονδίας, δεν έχουν λόγο ούτε να προσδοκούν αγωνιστική ενημέρωση, ούτε να προσδοκούν αγωνιστική συμμετοχή.
    Επαναλαμβάνω ότι η Ομοσπονδία έχει κανάλια επικοινωνίας με τα σωματεία και αυτά με τους αθλητές τους. Δεν χρειάζεται να τα ξαναλέει στο εδώ φόρουμ.
    Το φόρουμ είναι μεν στην γενική παραδοχή ένα ΜΜΕ, αλλά όχι επίσημο. Είναι ανεξέλεγκτο. Δεν είναι επιτρεπτό να απαντά η Ομοσπονδία εδώ στον κάθε μέλος ή αθλητή ή τρίτο που γκρινιάζει, ή λοιδορεί ή προσπαθεί να αναδειχθεί μέσω των εφευρετικών κειμένων του.

Η Ομοσπονδία έχει και στόχο την εξάπλωση του αθλήματος, αλλά η εξάπλωση είναι δύο κατευθύνσεων.
    Υπάρχει η εξάπλωση που γίνεται οριζόντια με την μύηση νέων, και η εξάπλωση που γίνεται κατακόρυφα, με την βελτίωση των επιδόσεων των ήδη έμπειρων.
    Η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, επικεντρώνεται στη δεύτερη περίπτωση.
    Η πρώτη περίπτωση δεν θα επιτευχθεί μεσω του αγωνιστικού τομέα. Αρμόδια να προσκαλέσουν αμύητους στους χώρους πτήσεων και να αναλάβουν την οριζόντια εξάπλωση είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία. Οσοι θέλουν να δούν πτήσεις αερομοντέλων δεν έχουν παρά να πάνε στο κοντινό τους μοντελοδρόμιο, και να συζητήσουν με το τοπικό σωματείο.

Ενας αγώνας δεν είναι ότι πιο πρόσφορο. Π.χ. η επανάληψη των ίδιων ακροβατικών ασκήσεων, κουράζει, ή π.χ. ένα ανεμόπτερο, που πετάει αργά και μακριά, δεν είναι εντυπωσιακό. Δεύτερον, η μεγάλη εξειδίκευση και κόστος των αγωνιστικών αερομοντέλων, αποθαρρύνει, απογοητεύει και απομακρύνει. Γι αυτό δεν πρέπει να επιδιώξουμε οριζόντια εξάπλωση μέσω των αγώνων.

Υπάρχουν ακόμα και οι επιδείξεις που οργανώνονται από δύο – τρία σωματεία, με ζεστή οργανωτική επιτροπή, αλλά για ρωτήστε τους, πόσοι νέοι προσχώρησαν στο σωματείο τους μετά από μία τέτοια επίδειξη;

Η ΕΑΑ έχει συμπορευθεί με την Ομοσπονδία (και με τα προηγούμενα νομικά σχήματα και ονόματά της) από την ίδρυσή της το 1952, και έχουμε ευεργετηθεί σε πολλές περιπτώσεις που υπήρξε η δυνατότητα.  Εγώ προσωπικά και όλο το συμβούλιο της ΕΑΑ, όπως και οι εις αυτήν εντεταγμένοι μέλη και αθλητές, πιστεύουμε στον θεσμό που λέγεται Ομοσπονδία. Για εμάς η Ομοσπονδία είναι η Θρησκεία μας. Αυτό μας προτρέπει να την υπερασπιζόμαστε όποτε κρίνουμε αναγκαίο, όπως ενας Χριστιανός δεν χρειάζεται να πάρει από κανέναν άδεια για να υπερασπιστεί την θρησκεία του έναντι κάθε αλλόθρησκου ή άθρησκου.

Εκθειάζετε την υψηλή υποστήριξη του νέου σας σωματείου. Αυτό είναι ευχάριστο.  Ιδίως όταν όπως εμείς σας είπαμε δεν είχαμε να σας προσφέρουμε τίποτε επειδή ασχολείσθε με μία κατηγορία που το σωματείο μας δεν έχει άλλους έμπειρους (περισσότερο έμπειρους από εσάς) για να σας μεταδώσουν γνώσεις παραπάνω από τις δικές σας.
    Πιστεύω ότι με την μεταγραφή σας λύσαμε το θέμα και γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο. Και τα δύο μέρη είναι σήμερα ικανοποιημένα.

Και σας ευχαριστώ, που μέσα από τις  επαναλαμβανόμενες απορίες και ερωτήσεις σας, μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώνω την κοινή γνώμη με τις θέσεις της από εδώ πλευράς
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 23:15:13 »

Παντελη κακώς  συνομιλείς ........λερώνεσαι !
    Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Dell Gatto Grande
    Aeromodeller Hero Member

when you see a bird walking, don't fly.

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2019, 23:34:55 »

Παντελη κακώς  συνομιλείς ........λερώνεσαι !

Δεν λερώνεται καθόλου . Αναδεικνύει καταστάσεις και πρόσωπα ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους μας.

Όσο για το ποιος θα αναλάβει τι , κοντός ψαλμός αλληλούια . θα τα βλέπουμε.

Καταγράφηκε

Γιώργος Παπαγιάννης
    www.rcjet.gr 
    Proud Official Pilot of www.powerbox-systems.com
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 23 Φεβ 2019, 00:24:46 »

Αλλο συνομιλώ και αλλο μιλώ.Εννοείτε πως θα μιλάμε!Ο κοσμος καταλαβαίνει τι διαβάζει! Φιλε Παντελή οτι και να πεις θα ακούς παντα μια βρωμικη απαντηση με ειρωνία που θα σε βρωμίζει!
    Καταγράφηκε

Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 23 Φεβ 2019, 08:49:17 »

Κύριε πρόεδρε,

Θα σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι, όπως λέτε, παρερμήνευσα τις προθέσεις σας. Και δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια σε ό,τι αφορά τις αθλητικές μου επιδόσεις.

Στο σύνολο των παρατηρήσεών σας δεν έχω να διαφωνήσω σε πολλά σημεία. Θα μου επιτρέψετε όμως δύο μικρά σχόλια.

Παρά το γεγονός ότι η ανάλυση περί οριζοντίου και καθέτου ανάπτυξης είναι σωστή, δεν συμπεριλάβατε σε αυτή δύο πολύ κρισίμους παραμέτρους. Το πολύ μικρό κοινό στο οποίο απευθύνεται ο αγωνιστικός αερομοντελισμός και το γεγονός ότι οι αερομοντελιστές αθλητές είναι πρωτίστως χομπίστες και δευτερευόντως αθλητές. Ενώ λοιπόν ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής για έναν αθλητή στίβου, για τον αερομοντελιστή είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα του χόμπυ του. Λαμβάνοντας υπ' όψει και το γεγονός ότι οι σύλλογοι στελεχώνονται διοικητικά από χομπίστες (που τις περισσότερες φορές αδιαφορούν για τους αγώνες), η άμεση ενημέρωση από την ομοσπονδία μέσω δελτίων τύπου είναι σημαντική. Όλοι οι αερομοντελιστές θα ρίξουν μια ματιά στο forum, θα δουν την προκήρυξη και θα επικοινωνήσουν με το σωματείο τους για να δηλωθεί η συμμετοχή τους (όσοι επιθυμούν κάτι τέτοιο). Τα τελευταία 10+ χρόνια που μετέχω σε αγώνες δεν θυμάμαι ποτέ να με κάλεσε κάποιος από το(παλαιό) σωματείο μου να με ενημερώσει για την διεξαγωγή αγώνων και να με ρωτήσει αν θέλω να συμμετάσχω. Πάντα εγώ καλούσα και ζητούσα να γίνει η δήλωση συμμετοχής (σε αντίθεση με το νέο σωματείο μου το οποίο με ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για αγώνες και άλλες εκδηλώσεις).

Ίσως δεν έχετε καταλάβει τι είδους υποστήριξη περιμένουν οι αθλητές από το σωματείο τους. Κάποιος αερομοντελιστής στα 50+ χρόνια του, δεν περιμένει από το σωματείο του την συνδρομή κάποιου πιο εμπείρου να τον καθοδηγήσει στον δρόμο της βελτίωσης. Περιμένει ηθική και οικονομική υποστήριξη στην εκτέλεση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Βέβαια γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν χρήματα και με το ζόρι βγαίνει η χρονιά (η ηθική υποστήριξη πάντως δεν κοστίζει τίποτε)... Άρα λοιπόν συμφωνούμε ότι με την μετεγγραφή μου λύθηκε το θέμα γρήγορα και  με τον καλύτερο τρόπο, αφού βρέθηκε ένα σωματείο που με χαρά με δέχτηκε και του οποίου οι άνθρωποι είναι τόσο δραστήριοι και παραγωγικοί ώστε εκτός της (δωρεάν) ηθικής υποστήριξης, μπορεί και προσφέρει και οικονομική υποστήριξη στις Ελληνικές και διεθνείς αγωνιστικές μου υποχρεώσεις.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 23 Φεβ 2019, 10:43:54 »

Κύριε Παπαγεωργίου,

Η εξάπλωση θα γίνει, με το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει εντός των σωματείων, και με το έμψυχο δυναμικό που θα έρθει απ' έξω να ενταχθεί στην αερομοντελιστική κοινοτητα, είτε σαν απλός χομπίστας, είτε σαν αθλητής είτε και τα δύο.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους αριθμούς αυτούς εύκολα και σύντομα.

Πάντως αν κάνουμε μία ιστορική αναδρομή, από το 1950 έως σήμερα, σίγουρα ο αριθμός των αερομοντελιστών έχει παέι στα ύψη, τα σωματεία είναι πολλά, η επαρχία έχει μοντελοδρόμια, (ενώ η Αττική όχι), και επίσης πολλά είναι και τα μαγαζιά που μας εφοδιάζουν. Γίνονται αγώνες, και στέλνουμε και λίγες εθνικές ομάδες στους διεθνείς αγώνες.

Αυτοί που έκτισαν αυτη την ανάπτυξη, ίσως έχουν φύγει από την ζωή, και αν ζούν ακόμα ας δεχθούμε ότι ολοκλήρωσαν την προσφορά τους.

Τόπο στους νέους ενδιαφερόμενους.

Ποτέ δεν θα αποκρούσω (ούτε και άλλοι πιστεύω) την προσφορά των νέων στελεχών, και των σωματείων, αρκεί να εργάζονται με σημαία την ιστορία και την πίστη στους θεσμούς.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 23 Φεβ 2019, 11:55:07 »

Κύριε Παπαγεωργίου,

Η εξάπλωση θα γίνει, με το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει εντός των σωματείων, και με το έμψυχο δυναμικό που θα έρθει απ' έξω να ενταχθεί στην αερομοντελιστική κοινοτητα, είτε σαν απλός χομπίστας, είτε σαν αθλητής είτε και τα δύο.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους αριθμούς αυτούς εύκολα και σύντομα.

Πάντως αν κάνουμε μία ιστορική αναδρομή, από το 1950 έως σήμερα, σίγουρα ο αριθμός των αερομοντελιστών έχει παέι στα ύψη, τα σωματεία είναι πολλά, η επαρχία έχει μοντελοδρόμια, (ενώ η Αττική όχι), και επίσης πολλά είναι και τα μαγαζιά που μας εφοδιάζουν. Γίνονται αγώνες, και στέλνουμε και λίγες εθνικές ομάδες στους διεθνείς αγώνες.

Αυτοί που έκτισαν αυτη την ανάπτυξη, ίσως έχουν φύγει από την ζωή, και αν ζούν ακόμα ας δεχθούμε ότι ολοκλήρωσαν την προσφορά τους.

Τόπο στους νέους ενδιαφερόμενους.

Ποτέ δεν θα αποκρούσω (ούτε και άλλοι πιστεύω) την προσφορά των νέων στελεχών, και των σωματείων, αρκεί να εργάζονται με σημαία την ιστορία και την πίστη στους θεσμούς.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσσότερο.
    Περιμένω να το δω και στην πράξη.
    Καταγράφηκε
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2019, 23:05:02 »

ΕΛΑΟ - Ανακοινώσεις, Προκηρύξεις Αγώνων, Ενημερωτικά Δελτία.

Ευχάριστη απόφαση και 'Υστατη......με ολη την σημασία της λέξης......!!
    Και δίκαιος επίσης ο διαχωρισμός των  θεμάτων!
    Καταγράφηκε

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 25 Φεβ 2019, 10:40:51 »

Για όσους δεν γνωρίζουν τώρα τελευταία ξεκίνησαν να διοργανώνονται στην χώρα μας, αγώνες αερομοντελισμού και εκδηλώσεις με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών, ακόμα και απλών αερομοντελιστών, οι οποίοι προσκαλούνται να έρθουν στην Ελλάδα με τις οικογένειες τους, στα πλαίσια του Θεματικού και Αθλητικού τουρισμού.
    Ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα με ευρωπαϊκά κονδύλια, που μόλις πριν λίγο καιρό ψηφίστηκε στην βουλή.

Πολλοί από εμάς το έχουν δει το θέμα θετικά, ενώ κάποιοι άλλοι αρνητικά.

Εσείς τι λέτε ? Αξίζει να γίνουν προσπάθειες ώστε να οργανωθούν νέου είδους αγώνες αερομοντελισμού στην Ελλάδα ? ......και πάσης φύσεως εκδηλώσεις. 

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Χώροι πτήσης - Μοντελοδρόμια  |  Θέμα: Αγώνες και οργανωτικά θέματα
    Μεταπήδηση σε: